![]() |
3rd party software moze se prikazati ispravno jedino ako spojis eksterni "normalni" ekran. samo je bitno da ga spojis prije logina u svoj account (znaci log out, spojit monitor, log in), onda on zakljuci da je vanjski primarni (u mom slucaju 24" 1080p) i namjesti scaling po njemu.
ja u principu ne koristim lenovo energy manager nego je laptop u 90% slucajeva u windows balanced modeu. kada znam da idem na duze ture i samo citam knjigu, prebacim ga na battery saver zastitnu foliju nemam, imam samo futrolu od memory pjene (mislim da je za mac air inace ta) kad ga nosim u ruksaku (prakticki svaki dan). ogrebotina ili neceg po ekranu nema, kao niti neke degradacije osjetljivosti. jedine vidljiva ostecenja su postrugana djelomicno farba kod USB utora jer stalno nesto ustekavam i istekavam te jedna na rubu ekrana s vanjske strane, pretpostavljam od patenta futrole (malo je knap)... |
eh, to mi se sviđa :) ja sam panično naručivao zaštitnu foliju s ebaya iz Njemačke tako da mi što prije stigne i stavio je, ali mi se ekran bio činio izuzetno kvalitetnim pa sam i mislio kako mi vjerojatno nije ni potrebna ta folija, ali nema veze, blago je matirana što zapravo i dobro dođe u vanjskim prostorima.
ja sam si naručio kožni sleeve koji još čekam, a u međuvremenu mi je došla torba koju toplo preporučam jer je odlična, Targus Ultralife Thin Edge 14". Ima ih raznih boja po ebayu, amazonu, itd. hvala na odgovorima ;) još jedno pitanje mi je palo na pamet, jesi možda pratio temperature kako ti se kreću? |
ja sam si uzeo ovo, i onda samo sve bacim u ruksak...
http://www.amazon.co.uk/LArobe-Sleev.../dp/B0019GMLOW temperature? nikad :D dokle god ne cujem ventilatore, uopce me nije briga :D |
haha istina :) nećeš ih nikad ni čut jer je toliko tih da mu se divim, moraš baš biti u zatvorenom prostoru gdje je potpuna tišina da bi ih jedva čuo, obožavam ga :D
|
Koristio malo Dell XPS 13 i Asus UX305.
Ukratko mogu reć da trenutno najbolji ultrabookovi na tržištu s Windows platformom. Meni osobno. Asus kreće s cijenom od kakvih 7000 kn na više mislim, a Dell je cca. 15000 kn mislim. Ovisno o financijama tko kupuje ultrabook mislim da ove godine ne treba puno razmišljat. Na neke velike mane nisam naišao, nađe se pokoja sitnica koja zasmeta, no ubrzo se i zaboravi na nju. Od izrade pa do ostalog je sve odlično. |
Citiraj:
A Thinkpad X1 carbon? |
Citiraj:
Samo meni osobno ne sjeda taj Lenovo dizajn. I X1 ima specifičan dizajn s Lenovo potpisom i to mi ne sjeda baš. :D |
Nisam probao nijedan od ova dva, dell mi se cini izuzetno dobrim ovako po nekim recenzijama, yt videima, slikama, itd...ali asus me nije bas odusevio, no nisam nijedan imao u rukama pa ne mogu procijeniti kako spada zato sam i pitao jesi probao X1 s obzirom da je meni vrhunski laptop pa me zanima kakav je u usporedbi sa dell-om...mislim da ga nema smisla usporedivati s asusom ux305 jer ipak je prije svega i duplo skuplji 😀
|
Divljačka je cijena za XPS13. Pa kraj njega MBP koji inače slovi za "nepotrebnu precijenjenost" izgleda đabe. :D
XPS13: 17.100kn X1 Carbon: 14.400kn MBP13: 12.000kn Ko je tu lud? |
Citiraj:
Drzava... Kolko vidim vani se cijene najjaceg modela xps13 vrte oko 10-11 000 kn |
S obzirom da će uskoro na PCE izaći recenzija Dell Inspirona 3148 I ako ti 11" nije premalo baci oko i na njega :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:51. |