![]() |
Meni ne smeta to kaj zuji i to ne cujem dok ne stavim uho ja njega.moja sisa je pocela proitvodit zvukove kao da netko grebe dok se palio komp pa sak zamijenio vent sa grand flexom.btw taj vent je sve samo ne tih kako neki misle.smeta mi coil whine tj jako visoka frekvencija.
|
Pa nemože ti bit vent tih na 2k rpm. Ni "svemoguća" noctua nije tiha na 2k, ni na 1500 rpm:D tako da netreba očekivat čuda. Mislim da si malo pretjerao, mogao si komotno kupit sporiji vent.
|
ili prebrikati na 5V ;)
|
Imam ja jednu noctuu p12 koja mi stoji u ormaru.neznam dal bi ona dovoljno hoadila napajanje na 800 rpm kad bi iu spojio na katicnu preoo lna adaptera
|
A zašto bi spojio preko u.l.n.a? Pa spoji ih na 1300rpm. Nisu glasni. Malo pretjeruješ
Ja ću sutra spojiti GT AP-14 i Grand Flex 2400rpm. |
gle, umjesto kupovanja novog napajanja posudi pištolj za vruću plastiku i staviš tu noctuu na 5 ili 7V
ako ne pusti bijeli dim u full load (a nebi trebalo niti na 5V), onda bude radilo još nekoliko godina dok te HEP ili Zeus ne zajebu :D edit: ja sam svoj corsair HX520 propuhivao sa nekim arctic shit ventom koji se bešumno vrtio na 450 okretaja i nikad nije bilo problema ;) |
ma tak bu i bilo
stavio bum noctuu na 800 rpm i zalio zavojnice.imam pistolj ali neznam di tocno trebam zalit sve u napajanju.evo fotke pa ako netko moze oznaciti http://images.bit-tech.net/content_i...-psu/in3-8.jpg |
UVIJEK isključi napajanje tako da switch staviš u položaj '0' prije nego ga raskapaš kako bi se ispraznila energija iz reaktivnih komponenti. otvaranjem napajanja koje negdje ima zaostali naboj možeš napraviti havariju.
|
Uvijek stavljam na 0.ovo nije moja slika vec s neta neka.
|
Citiraj:
|
Ipak nemam pistolj na vrucu plastiku vec na vruce ljepilo.mogu s tim premazat zavojnice ili da koristim mozda lak za nokte?
Da li sam dobro oznacio na fotki ili ima jos nesto kaj treba premazat/zaliti? http://www.pohrani.com/t/2i/AP/2emgJ7b0/s12.jpg |
Seasonic 460w x series fanless
Šališ se s tim sve navedeno?? Mani se čorava posla i ne trebaš zaliti ništa. Eventualno stavi Noctua vent na 1300rpm i bok. Koji ti dio nije jasan???
Kad radi napajanje i radit će dalje dok ne crkne pa promjeniš novu koju će izaći još bolji, jeftiniji. |
Citiraj:
|
Bas sam ga ja htio pitat koji mu je.ja samo ocu da mi netko pokaze na fotki di je to kaj cvrci da mogu premazat lakom za nokte.noctuu cu stavit nutra ali na 800 rpm.ne kuzim se u to i valda sam mislio da je ono kaj sam zaokruzio na slici zavojnica a ocito nije po dotorrevoj reakciji
|
otvoriš napajanje, spojiš sve na stolu i osluškuješ tak dugo dok ne odrediš koja točno cvrči ;)
po mogućnosti pripaziš da ne ubaciš prste ili neki metal u otvoren PSU :D |
A da ja najbolje sve njih premazem i gotovo.
|
Citiraj:
Njušim bijeli dim :) |
a gle, sa vrućom plastikom se rješavaju takvi cvrčci, to sam 100% siguran, ali za lak, e to neznam :)
|
|
Pištolj na vruću plastiku u interšparu košta 30-ak kuna. Ne kužim čemu sad toliko razglabanje oko takvih banalnih stvari.
|
Imaš ih i u Offertisimi od 7-8kn :D Punjenja su 14kn... za kojekakve sitnice, ne trebaš ništa skuplje. Inače i lak isto pomaže, tako sam ja sredio jednog Chiefteca 350W koji je cvrčao ko blesav a nisam imao plastiku pri ruci.
|
Pa zar nitko ne vidi da tema već postoji Seasonic S 12 500w
|
Citiraj:
Zamijenio sam ga sa Seasonicom 460W jer mi je trebalo više snage. BTW: nisam siguran da će topljiva plastika riješiti problem cvrčanja jer je prekruta kad se ohladi, ne prima se baš čvrsto i sigurno ne ulazi među namote na zavojnici. Ne znam s čim točno dampiraju zavojnice, ali bi se gotovo okladio da je neka silikonska masa. Inače se za svaku zavojnicu zna rezonantna frekvencija pa se izbjegava koristiti zavojnice čija f(rez) je bliska frekvenciji koja se koristi na tom konkretnom proizvodu. Kriza? Štednja? Čak i na X seriji... |
Citiraj:
|
Citiraj:
ovo 550 rm napajanje kod nas ima vec za 770 kn sa 5 god gare Ima flat kablove(cak i 24 pinski),modularno i vent se uopce ne vrti do 40% load-a i to se sve moze upravljat preko corsair link-a |
Zujanje transformatora je posljedica prirodne pojave koja se zove magnetostrikcija kad se feromagnetski materijal unutar transformatora savija pod utjecajem promjene magnetskog toka (AC struja) i zbog toga se čuje zujanje transformatora na frekvenciji struje koja prolazi kroz njega. Ta pojava se može jako smanjiti, ali ne može u potpunosti izbjeći. Loš prafo ili poddimenionirani trafo će imati izražen taj efekt.
U Seasonicu ne zuji trafo nego cvrče zavojnice, ali iz istog razloga. |
Ja imam SS-660XP, niti traga cvrčanju, niti vent radi, kao da ga i nema :)
|
Citiraj:
|
Ma vidim gore se nekaj spominjao Seasonic i cvrčanje...
Pred cca 7 - 8 god sam imao njihov jako poznati 430W, odlično napajanje. Nemam pogovora na napajanje, prije sam imao TX750, sad je i Vdrop na CPU manji, kaj nisam očekivao... Iako moram priznati da je i TX750 jako dobro napajanje, samo kaj nije modularno pa ima kabela 'ko dre*a :D |
Puni su forumi postova po netu o cvrcanju hibridnih seasonica i fanless.to je jedini razlog zasto sam ja dao 900 kn za 550 w napajanje a mogao sam dodati 100 i uzeti seasonica hibrida ili fanless.ti si imao jako velike srece ao si dobio necvrcavo napajanje.jedino koje ne cvrci 100% i za koje su svi koji su kupili to potvrdili ukljucujuci mene je corsair rm serija.
|
Što marketing radi. Bravo za corsair! I ovo sto si čuo za 1000 ljudi da im cvrči napajanje, pa dobro jutro, nitko nece doći na forum ako mu napajanje dobro radi. A i tu ti je placebo efekat, naravno da ces čuti da ti napajanje cvrci. Kao sto sam ja cuo da mi miš cvrci istek nakon sto sam procitao xy postova kako ljudima cvrci mx510 :) Jednostavno ti je to
|
Moj Corsair TX750 takodjer nije cvrcao, a i ugradio sam ih podosta koji kostaju 100+ EUR, nisu cvrcali. Jedan ili dva ispod 100 EUR kaj sam ugradio su tu i tamo cvrkutali ;)
|
Citiraj:
|
A gle, to mogu i ja reći za svoju X sisu :) No najbitnije da si dobro izabrao, tj. da ti je napajanje super
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:45. |