![]() |
|
Citiraj:
|
Super, znači nije sve propalo :)
|
Citiraj:
|
Drug Brko zna da je bolje kupovati nešto što ne mora reklamirati.
Zato ne Gejgabajt :D Nego, se sjeća tko OCZ Revo driveova? Toliko su skupi da ne znam nikog tko si je priuštio jednog. Jedno vrijeme je bio jedan super povoljan, 1TB HDD + SSD (Hybrid), ali nisam si ga kupio zbog razloga što je HDD bio od SGT-a. :P |
|
Sve dok nije došla Ultra-D s podrškom za svojih 4.1 V za prženje BH5 memorije :D To su bile prave memorije (TCCD Platinum, BH5 Gold). S dolaskom DDR2 i DDR3 to više nažalost nije bilo to.
|
Citiraj:
Neće dobro proći samo onaj koji je kupio neki proizvod OCZ-a u Uzi Shopu, tamo trgovina daje 2 god., a za ostale godine garancije se ganjaš s proizvođačem, kojeg više nema. Ali dobro, treba vidjeti kako će se to sve još razvijati, ako Toshiba zadrži OCZ brand onda će vjerovatno prenijeti na sebe i reklamacije. |
Prijatelju moj, znam ja jako dobro zakon o potrošačima, pa sam se natezao i sa Linksom (u kojem više jedan list papira A4 nebi kupio), Vemuljom i to prije propadaja, jednim karlovačkim dućanom i HG Šrotom također prije prvog propadanja... a bio sam u pravu i zakon je bio na mojoj strani. Bili su grbaviji od zvonara crkve Notre Dame i jedno 100 dvogrbih deva zajedno.
A Toshiba bi trebala preuzeti i jamstvo, osim ako se nekim dekretom od toga ne ograde. WD i Seagate su recimo preuzeli garancijske obaveze svojih akvizicija, Hitachi i Samsung. Kod nas sam se uvjerio da je sve dobro dok radi, svi dućani su uljudni i savršeni dok nekaj ne krepa. E onda se na muci poznaju junaci. Nekima svaka čast, neki to odrade na najbezbolniji način. A drugi se grebu i grizu na sve moguće načine kako bi za kvar okrivili kupca i ne priznali RMA. Naravno, govorim o tvorničkim kvarovima, ne o drkanju korisnika i uvaljivanju pod kvar. |
Krešo je na prethodnoj stranici naveo službenu izjavu od OCZ-a gdje su naveli kako će i dalje uvažavati jamstva kupljenih proizvoda, tak da nema brige :)
|
Potroših miša klikajući po delete gumbu...
Držite se teme ili će biti po prstima. |
A u vezi teme imam jednog vertexa 4 valjda će poživit kaj bi mu rekao drugo, vidjet ćemo uostalom ko za vraga je iz IQ.a tak da :).
Inače u zadnje vrijeme nekako gledam tko piše na jamstvenom listu i tko je distributer u konačnici pogotovo otkad sam tu na forumu. A uostalom postoji i ona: dok ti dokažeš nešto odneseš gaće na štapu :P, tak i sa tim zakonima - super su ali pitanje je: imam li ja vremena za inspekcije prijave i sve ostalo? I još jedan sitnica kad odgovaram već a povuklo se i to pitanje: zašto svi koji pišu "imo sam tu i tu ploču .... i nije mi se pokvarila .... " pa dobro gdje vam je koliko? Pa nije isto jel mjenjaš ploču na 2 ili 3 godine, komp ti radi 24/7 ili radi par sati dnevno ili imaš matičnu na koju ne moš više stavit novi os jer nema drivera ili nešto slično ali i dalje radi !? Bottom line: različiti su parametri da bi se nešto moglo procjenit i biti statistički važno uopće ;). |
Citiraj:
Toliki sam hejter jedne marke da si nisam mogo pomoć jer sam volio ocz :) javno se ispričavam što pokrenuh lavinu netemackog sadržaja. Ću platim pivi... Nekoliko :) |
valda kingston nebu propo. baš si mislim kao kupiti neki ssd od njih :D
|
Eto, jedan poluzivi Vertex 3, kupljen u Kanadi, poslan danas na RMA u Nizozemsku. Ispunjen web obrazac, dodijeljen je rma number i ode on lagano.
Javim rješenje. |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ukratko, disk je primljen u Nizozemskoj 20.01. na rma, 22.01. je stigao ovaj status. :) http://www.pohrani.com/f/1D/Q7/2fGRwN29/oczrma.jpg Znaci, kupljen u Kanada, riknuo u Hrvatskoj, rma riješena u Nizozemskoj. :D |
samo su diskovi pod garancijom, ostalo nula bodova:
http://www.anandtech.com/show/7727/a...czs-warranties doduse, izgleda da imaju kupca za PSU dio: Citiraj:
|
Kod distributera, ne kod trgovca.
MOL je javio da će umjesto OCZ napajanja (kad ih više ne budu držali) nuditi u zamjenu FSP, ili financijsko odobrenje. ASBIS kaže samo odobrenje, u zamjenu neće nuditi nikakav drugi brand. Kako god se okrene, u HR sve 5 (za sada). |
|
Ja kad mi je crka DDR2 Ram samo sam ga poslao u NL na RMA i u roku 10dana se vratile obe plocice nazad kuci bez ikakvih zavrzlama :)
|
Citiraj:
http://www.prnewswire.com/news-relea...245012131.html |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:15. |