PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Opel Astra (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=25176)

speedy-3 14.09.2005. 01:54

sto se tice opela bolje je benzinca jer to kao ISUZU motor je da mozda samo ime ali sve ostalo a-a motori im se uzasno kvare DIESELI a benzici su zakon

,,,,,,i sa ste poceli o ubrzanjima ono ovo pa nes s karavanom na grobnik :):).....

LADA niva nema boljeg cistokrvnog terenca od tog rusa :) samo sa im je i motor ko iz rusije :) nakon 5-6 tisuca nie cudo ni ako proguta 20-25 litara na 100km a 1.7motor hehe plin ubacit a spremnik za gorivo totalno izbaciti :)

ja imam jednu sa 2.5D motorom, obicnu cesto od promjene motora nie vidjela samo po blatu ide :)

i neznam za sa ti nivu koristis ali meni ispod auta nebi dugo trajalo :)

je da je velikiii OT ali kad bas i nema puno tema o autima ovdje a ocito je da ima dosta onih koji bi mogli o tome danima :):)

Bran 14.09.2005. 09:30

E ovak ugradnja plina ne dolazi u obzir (ne odlučujem ja o tome) zato jer će većinom stražnja sjedala biti spuštena jer treba velik prtljažnik. Vidim da svi seru po Opelovom dizelu, ali koliko sam upoznat s Vectrom iz 96 i 1.7 dizelom i Astrom mlađom dvije godine s istim motorom koje imaju preko 200000 i još nikakvih problema. Neznam da li ljudi koje poznajem imaju sreće s autima ili neki jednostano ne vole neku firmu, pa pišu loše o njoj. Ovaj ili drugi tjedan se ide po Astru jer je za tu svotu najbolji auto koji se može dobiti. Trebala bi stići prije Božića, pa vam onda javim dal to kaj valja. Auto će se tankati na OMV-u na karticu firme.
Kaj se tiče Opelovih dizela nemam pojma tko ih proizvodi. Ak bu radil kak spada nije me ni briga.

Kak vidim svi ste se raspričali o autima. Vidim da bi se mogla otvoriti tema o tome. Mogla bi postati popularna poput žderonja.

mighty 14.09.2005. 10:49

Citiraj:

Originally posted by Bran
Auto će se tankati na OMV-u na karticu firme.

ma u biti gledaj samo da ne točiš na INI i ne bi trebo imat problema:beer:

speedy-3 14.09.2005. 14:12

tako je ako izbjegavas inu i nedivljas s autom bude sve oke,,,,,, jer ipak sto se bilo kojeg motora (osim ladinog) tice trajnost ovisi samo o vozacu,,,,,

Bran 14.09.2005. 14:25

Citiraj:

Originally posted by speedy-3
tako je ako izbjegavas inu i nedivljas s autom bude sve oke,,,,,, jer ipak sto se bilo kojeg motora (osim ladinog) tice trajnost ovisi samo o vozacu,,,,,
Tak je. A moji roditelji ne voze auto baš nekako sportski već ga paze. Valjda su zato svi auti koje smo imali bili i jesu u dobrom stanju.

MRKONJA 14.09.2005. 17:35

Citiraj:

tako je ako izbjegavas inu
E ja znam da treba izbjegavat omv i to edizel.Mazda 626 3mj stara vrisnula bosch pumpa zbog vode u gorivu nakon točenja na omv-u

Gigi1 14.09.2005. 17:50

Nisam citao od pocetka, ali ja bi ti preporucio japanca, zajebi europska smeca, japanci su radjeni da traju. Mislim da ti mazda ima najpovoljnije cijene od japanaca kada se gleda sa količinom opreme koju dobivas! Stari je imao mazdu 323 90g, prodao ga je prije 4 mjeseca, u tom razdoblju od skoro 15 godina, apsolutno NITI JEDAN JEDINI KVAR NA NJEMU!!!

Gabre 14.09.2005. 18:37

Citiraj:

sto i je tako prvi diesel koji je toyota napravila i odmah ubija sve ove koji rade disesele desetljecima :),,,, jedino sto toyota bas i nema konja za utrku sto se tice ovoga sto se ovdje trazi kad Corola nema karavana,,,, a avensis je daleko preskup,,,,,

kao prvo, HONDA je napavila prvi dizel, i odmah proglašđen jednim od najboljih, ne Toyota..

drugo, TOYOTA IMA karavana Corolu!

ti si vozio dosada desetak automobila?! i zbog toga si stručnjak? :rolleyes:

mighty 14.09.2005. 20:00

Citiraj:

Originally posted by Gabre
Gabre ja bih te lijepo zamolio da ne sereš previše jer se vidi da se speedy kuži u ove stvari usudio bih se reći bolje od većine nas, a mislim da si i ti u toj većini. ak imaš kakav savjet dat daj, a ako ne...
:rambo:

speedy-3 14.09.2005. 21:12

Citiraj:

kao prvo, HONDA je napavila prvi dizel, i odmah proglašđen jednim od najboljih, ne Toyota..

drugo, TOYOTA IMA karavana Corolu!

nisam ja rekao da je toyota napravila DIESEL motor prije HONDE

nego prvi toyotin DIESEL koji je napravila je odmah bio cisto savrsenstvo,,, o hondi nista uopce nisam govorio zato sa bas i nemam nekih posebnih iskustava s njom,,, sve sto znam o hondi je da je strasan auto kao i svaki japanac detaljnije nista...

i nisam znao da ima i karavan corola jedino je fora sto se za te novce nemoze naci kvalitetniji auto a da je toliko opremljen i sve,,,,,

a omv heh to je ista ina,,,,,, neznam kako dalje ali u Osijeku ima ono par benzi koje imaju oke gorivo dok su ostale voda voda voda

Router 14.09.2005. 22:25

Astra je ok izbor , jer i dobro drzi cijenu ak je kanis ponovno prodavati.
Opeli su novi dosta cudljivi auti , tako da ne znas na kaj ces naletit. jedan kolega je kupio prije 10mjeseci astru 5 vrata isto diezel , i jedino ga zeza centralno i tu i tamo elektronika za prozore.
Japanci su super , toyota pogotovo .

Ziiky 15.09.2005. 01:06

`99 sam kupio Opel Astru G linija 1,4 16v 99hpw. Tada još nije stigla u RH, bio sam ju bezeciro u ZG. Kum mi je automehaničar i on mi je odpočetka održavao auto jer nejebem ove hahrare i lopine u ovlaštenim servisima. Kum je isto tako srao......joj sto si to uzeo, nakon godinu dana kada prođe garancija počeće se kvariti. Prošla godina, ni jednog kvara. Vidičeš kada prođu 3 godine kada isteknu garancije za elektroniku počeče se kvariti. Prošle 3 i nigdje kvara. Evo sada je 6-a godina i kum mi je nešto zašutio:D . Osim servisa i promjene seta guma, prednje pločice prije 3 mjeseca u njoj nista nije rađeno ili popravljano. Auto je u besprekornom stanju, a nikada nije garažirana. Opelima starijih generacija lim je bio jedna od največih mana, sada je pocinčan i prije 6god na njega davali 12 god garancije.

Prije Astre sam vrlo kratko imao Hondu Civic `98 1,4 16v 90konja.....nije joj bila ni do koljena.

Sada : nuts : za novom Astrom, pogotovo GTC linija i Mazdom 3, auti su mi izmišljeni. Ali novi auto pošto više nema povlastica neće u moje ruke. Valja zato sačekati koju godinu: hitthewa

Bran 15.09.2005. 12:55

Citiraj:

Originally posted by ziky
Opelima starijih generacija lim je bio jedna od največih mana, sada je pocinčan i prije 6god na njega davali 12 god garancije.

Tu se slažem. Sad je taj problem otklonjen. Znam da neće biti problem s tim autom ak se uzme jer će se paziti i redovito servisirati i neznam kaj bi moglo poći po zlu.
Kaj se tiče japanaca to su super auti i pouzdani, ali nekak svi djeluju isto u unutrašnjosti. Sve je nekak u sivim tonovima koliko sam primjetio na nekoliko novijih automobila.
A i znam primjer gdje je čovjek u godinu dana s Toyotom Avensis imao toliko problema da ju je prodao i rekao nikad više Toyotu. Uvijek netko ima peh.
A i jedan poduzetnik s kojim rade i moji roditelji je uzeo Mercedes E klase vrijedan 60000€. Nakon konstantnih problema dovezao je auto u Euroline (tak nekak se zove firma gdje je kupio auto), poslao ih u 3 p.... materine i otišao doma. Mercedes je imao oko pola godine. Otišao je i kupio upola jeftiniji Passat s kojim je zadovoljan.
Nikad se nezna što možeš dobiti. Nadam se sreći.:D

Gabre 15.09.2005. 16:26

Citiraj:

Originally posted by mighty
Gabre ja bih te lijepo zamolio da ne sereš previše jer se vidi da se speedy kuži u ove stvari usudio bih se reći bolje od većine nas, a mislim da si i ti u toj većini. ak imaš kakav savjet dat daj, a ako ne...
:rambo:

a ja tebe lijepo molim da ne govoriš da NE SEREM, jer je to vrijeđanje.
jer uredno serem ujutro na zahodu, a ne ovdje.. :smoke:

priče o autu su jako nezahvalne, jer svatko ima svoga favorita, netko ima više iskustva, netko manje, netko se drži jedne marke automobila kao pijan plota, a netko mijenja svaka 3 mjeseca..

Novi automobili su svi podjednako kvalitetni, nijedan ne iskače.
Zašto?
pa jedni imaju kvalitetnije motore(ako se može t netko baš posebno izdvojiti), drugi imaju bolje materijale u unutrašnjosti, treći imaju obadvoje, ali nemaju nešto treće... trebam li nastaviti?

Astra karavanka sa dizel motorom, koja će se koristiti godinu-dvije? go for it, why not?

sebe svrstavam u ljude koji malo više imaju iskustva u automobilima, ako ništa vozio sam preko 30-40 modela.. neke sat vremena, neke dan dva, a neke godinama..

Prijatelj mi je radio u Mazdi, i iz nekih razloga prešao u Toyotu, i kaže da pojedini modeli imaju toliko problema, da ih se može nazvato -lošima-
po njemu je Mazda bolji auto..

Iako moje iskustvo i moga prijatelja (vlasnika nove Mazde 6, full oprema), nije baš najljepše...
mijenjana prednja desna vilica, nosač motora... na auto od 10k km... :rolleyes:
a on vozi normalno....

mighty 15.09.2005. 21:51

Citiraj:

a ja tebe lijepo molim da ne govoriš da NE SEREM, jer je to vrijeđanje.
jer uredno serem ujutro na zahodu, a ne ovdje.. :smoke:

znaš ti dobro šta sam ja mislio.

Kad tako pametno govoriš šta nisi sve to odma napiso? Mi smo ovdje samo da savjetujemo čovjeka, a on je onaj koji ima pare i koji će kupit auto, tak da bi mu trebali pomoći da ne zajebe stvar. Na kraju krajeva zbog toga je topic i otvoren... :gringo:

Gabre 15.09.2005. 22:46

Citiraj:

znaš ti dobro šta sam ja mislio.

hmm... što bi čovjek trebao pomisliti kad mu kažeš da ne sere?
:rolleyes:

jer na ovom forumu onda svi nešto seru...

mighty 15.09.2005. 23:11

Citiraj:

hmm... što bi čovjek trebao pomisliti kad mu kažeš da ne sere?
:rolleyes:

jer na ovom forumu onda svi nešto seru...

eto ako hoćeš baš da ti preciziram omalovažavo si čovjeka. jel sad sve jasno. il možda treba priložit crtež?: hitthewa : hitthewa

Gabre 16.09.2005. 00:10

uuu.. netko se uvrijedio.

omalovažavao?
time što sam rekao da nema dovoljno iskustva i pitao ga odakle mu toliko veliko znanje o automobilima, a vidim da ima 19godina.
i ti sa 18 ga dođeš braniti, a ni sam speedy se nije naljutio.

i ja sam sa 18-19 mislio da sam pobrao svu pamet svijeta, ali pomalo kužim da ima puno toga još za naučiti, a najbolje se nauči iskustvom kroz godine. i umreš glup.

nego, da se vratim na temu. Ne možeš (općenito vrijedi za sve)davati komentare o nekom autu ako ga nisi vozio bar par mjeseci.
možeš čitati hrpe novina, surfati milionima stranica, ali se ne može usporediti sa "prvom rukom"..
većina svih časopisa su ti "plaćena reklama"... to vrijedi i za online stranice.

:)

speedy-3 16.09.2005. 01:17

oke mislim da bi ovaj topic trebalo lockati jer lik vjerovatno vec uziva u novoj astri dok se vi ovdje jos svadate ,,,,,,, :clap:

ono sto se tice DIESEL motora je objasnjeno par topica iznad ovog,,,,, a sto se mog iskustva tice,,,,, imam ga dosta sto se tice svih europskih modela, jer prosli su mi kroz prste na najbolji moguci nacin,,,, a to je naravno u servisu i kad ih sve rastavis i sastavis par puta dobro znas koje aute treba izbjegavati a koji su uredu,,,,,

vudu2 16.09.2005. 01:32

Citiraj:

uuu.. netko se uvrijedio.

omalovažavao?
time što sam rekao da nema dovoljno iskustva i pitao ga odakle mu toliko veliko znanje o automobilima, a vidim da ima 19godina.
i ti sa 18 ga dođeš braniti, a ni sam speedy se nije naljutio.

i ja sam sa 18-19 mislio da sam pobrao svu pamet svijeta, ali pomalo kužim da ima puno toga još za naučiti, a najbolje se nauči iskustvom kroz godine. i umreš glup.

nego, da se vratim na temu. Ne možeš (općenito vrijedi za sve)davati komentare o nekom autu ako ga nisi vozio bar par mjeseci.
možeš čitati hrpe novina, surfati milionima stranica, ali se ne može usporediti sa "prvom rukom"..
većina svih časopisa su ti "plaćena reklama"... to vrijedi i za online stranice.

:)

Ajd da malo sjebem svađu, gabre jel ti imaš MB w123?

Gabre 16.09.2005. 03:21

Citiraj:

Originally posted by vudu2
Ajd da malo sjebem svađu, gabre jel ti imaš MB w123?
nope

ja sam vw fan :)

ma ne svađam se ja... ;)

mighty 16.09.2005. 09:24

nisam se ja uopće uvrijedio nit se pokušavam svađat. samo nastojim biti objektivan koliko je to moguće...

Bran 16.09.2005. 09:26

Citiraj:

oke mislim da bi ovaj topic trebalo lockati jer lik vjerovatno vec uziva u novoj astri dok se vi ovdje jos svadate ,,,,,,, :clap:

Astra bi trebal stići negdje pod kraj godine. I nemojte se svađati. Nije to bila svrha ovog topica. Moram reći da mi baš nešto niste pomogli jer sam više manje saznao stvari koje sam znao ali dobro. Evo vam svima :beer: za trud. Kad stigne Astra napravit ću recenziju, a nakon 5 godina još jednu, pa ćemo vidjeti dal valja.

mighty 16.09.2005. 09:37

Citiraj:

Astra bi trebal stići negdje pod kraj godine. I nemojte se svađati. Nije to bila svrha ovog topica. Moram reći da mi baš nešto niste pomogli jer sam više manje saznao stvari koje sam znao ali dobro. Evo vam svima :beer: za trud. Kad stigne Astra napravit ću recenziju, a nakon 5 godina još jednu, pa ćemo vidjeti dal valja.
sorry zbog OT-a, nadam se da će s autom sve bit u redu:beer:

Gabre 16.09.2005. 12:57

Sretno ti bilo, i ravna ti cesta bila! :beer:

vudu2 16.09.2005. 19:15

Citiraj:

I koje boje?

Bran 18.09.2005. 15:30

Ma ništ od Opel Astre. Moji su se odlučili za Zafiru 1.9 CDTI (120 KS) s Enjoy paketom opreme. Cijena 162.428,24 kn. Trebala bi stići do petka. Išli su pogledati Astru, a onda su spazili tu Zafiru i malo je isprobali i to je bilo to. Ima li netko komentara?

Mislim da bude srebrene metalik boje.

thunderbird 18.09.2005. 19:56

Kupi si ti japanca (mazdu ili toyotu)!
Japanci su jednostavno klasa više što se tiče pouzdanosti

speedy-3 18.09.2005. 21:34

Citiraj:

Ma ništ od Opel Astre. Moji su se odlučili za Zafiru 1.9 CDTI (120 KS) s Enjoy paketom opreme. Cijena 162.428,24 kn. Trebala bi stići do petka. Išli su pogledati Astru, a onda su spazili tu Zafiru i malo je isprobali i to je bilo to. Ima li netko komentara?

Mislim da bude srebrene metalik boje.

motor je isti sve je isto samo stu u zafiri imas vise prostora nego u astri karavanu,,

i opet boljih ima naravno ali su svi skuplji,,,

s opelom dobivas najvise opreme (od svih europskih auta) za najmanje novca

inace japanci u serijskoj opremi imaju vise nego neki euoropski u srednjim paketima opreme,,,,,, sto je jos jedan razlog vece cjene

Zafira je odlican auto samo sto taj Diesel motor u OPELU neznam,,,,, moje misljenje da bi benzinac bio bolji.....

Bran 19.09.2005. 08:45

Za taj novac dobivam puno više opreme nego s bilo kojim japancem. Kad bih kupovao japanca monovolumena trebao bih izbrojiti barem još kojih 25 - 30 tisuća kuna. Benzinac previše troši. Čak dvije litre u prosjeku više za isti motor. Znam da dizelaš i benzinac nisu isti ali ipak. Kako će se raditi oko 40000 godišnje ušteda je značajna. Ak se ne varam taj motor je od alfe jer opel ne proizvodi svoje dizelske motore (koliko sam čuo). Inače Enjoy paket opreme ima dosta toga, pa čak i više od japanaca, a nadoplata za taj paket je 10000 kn i još je uvijek s tim osjetno jeftiniji od japanaca iste klase i opreme. A i sjedala se jednostavno daju složiti u pod što je bitno jer se dobiva ogroman prostor. Ovaj tjedan bumo vidli ak valja.

vudu2 19.09.2005. 11:35

Citiraj:

Za taj novac dobivam puno više opreme nego s bilo kojim japancem. Kad bih kupovao japanca monovolumena trebao bih izbrojiti barem još kojih 25 - 30 tisuća kuna. Benzinac previše troši. Čak dvije litre u prosjeku više za isti motor. Znam da dizelaš i benzinac nisu isti ali ipak. Kako će se raditi oko 40000 godišnje ušteda je značajna. Ak se ne varam taj motor je od alfe jer opel ne proizvodi svoje dizelske motore (koliko sam čuo). Inače Enjoy paket opreme ima dosta toga, pa čak i više od japanaca, a nadoplata za taj paket je 10000 kn i još je uvijek s tim osjetno jeftiniji od japanaca iste klase i opreme. A i sjedala se jednostavno daju složiti u pod što je bitno jer se dobiva ogroman prostor. Ovaj tjedan bumo vidli ak valja.
E odlično. Zafira je tek izašla, izgleda odlično, 1.9 motor je fenomenalan, prva liga izbor.

mighty 19.09.2005. 14:10

jel se radi o novoj ili staroj zafiri?:confused:

Bran 20.09.2005. 08:30

Citiraj:

jel se radi o novoj ili staroj zafiri?:confused:
Novoj. Ovaj tjedan bi trebala doći direktno iz tvornice iz Njemačke.
Inače nova je dosta veća od stare. To se posebno vidi u unutrašnjosti. Duža je za kojih 15-tak cm i malo je šira. Mjesta ima dosta za 5 odraslih osoba. A i kvaliteta materijala u unutrašnjosti je vrlo dobra. Opel se popravio zadnjih par godina što se tiče kvalitete izrade unutrašnjosti. Ipak im je Zafira jedan od glavnih proizvoda koji bi ih trebao izvući iz krize, u kojoj su ionako svi njemački proizvodači automobila osim BMW-a i Porschea, pa moraju povećati kvalitetu u odnosu na starije modele. Kaj se tiče unutrašnjosti nek se japanci skriju pred Europom.

-POP- 29.10.2005. 17:59

Evo danas sam sa starim uzeo Opel Astru Karavan 1.6 16V, 101KS, 103 000km, 2000 god.U srijedu ilil četvrtak mi je na parkiralištu. Planiramo još staviti plin na mjesto rezervnog točka.
Zanima me jel netko imao iskustva s ovim modelom i tim motorom.

Srky 29.10.2005. 20:21

Citiraj:

Originally posted by Eddie
Evo danas sam sa starim uzeo Opel Astru Karavan 1.6 16V, 101KS, 103 000km, 2000 god.U srijedu ilil četvrtak mi je na parkiralištu. Planiramo još staviti plin na mjesto rezervnog točka.
Zanima me jel netko imao iskustva s ovim modelom i tim motorom.

E sad mirnog srca mozes rec da me mozes oprat... :p
BTW cestitam na novom autu.... nego reci ti meni kad cemo ga mi zalit malo :D

Tommek 29.10.2005. 20:45

evo mogu reć par stvari o astri (običnoj ne karavan).

Stari je prije mjesec dana kupoval novi auto a izbor je pao na Peugeot 307, Citroen C4, Hondu Civic, Opel Astru i Toyotu Corollu.

Razmišljali smo da bi uzeli astru i išli smo ju rezervirat i već smo izabrali boju i opremu motor sve, dođemo tamo, čekamo i dođe tip i veli "bježite od astre, mene je žena nagovorila na taj auto i nakon 2000km sam svaki drugi tjedan na servisu, već me koštao 6000kn više). Tak da smo od astre odustali.

A citroen, honda, peugeot su bili na jednakoj nozi al je prevagnula cijena i paketi opreme, tak da smo uzeli: Citroen C4 1,6HDI, s srednjim paketom opreme (klima, cd radio s 8zvučnika - nemogu vjerovati da je zvuk tako čist i prilično jak, alu felge, abs, esp, servo....)
Motor ima 90ks što je solidno, troši oko 6l u gradskoj vožnji, na otovorenoj cesti oko 5,5l na autocesti 6-6,5.

Tak da sve pohvale citroenu, cijena je bila 16,700€ s uračunatim popustom 20000kn + doplata za alu felge, i 8 umjesto 6 zvučnika)

:beer:

speedy-3 29.10.2005. 21:00

joooooooooj C4 mi se gadi samo zbog volana full strava auto i sve vozio ga i skoro se razbio kad sam poceo skretat bemu volan mutavi,,,,,, kak ti se to svida kod njega??

mene hipnotiziralo kad sam vidio da mi sredina stoji :clap:

Tommek 29.10.2005. 21:15

da u sredini volan stoji, meni to baš ludo, a pitanje frenda "kak znaš kud ti auto ide kad ne vidiš dal je volan ravno" :D

Crash009 29.10.2005. 21:39

slično sam i ja prošao kad sam posudio od ujaka c4...

gledam koji je ovo vrag...:burn:

illusion 29.10.2005. 21:52

...evo i moj stari uzeo novu Astru 1.7 CDTI i mogu reci da IDEEEEEEEEE :D al jebga sta je novo, novo je i mogu vam reci da je ovaj auto takav da se bojim stisnuti gas jer ide i bolje nego sto zelis :beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:16.