![]() |
Citiraj:
|
ja gledam amiko alien sa enigma 2 sustavom :) ovi clonovi Dreama me ne zanima. Ako vec neko namjerava ostavit 2000kn i vise mozda da pogleda vu+ marku koja je isto dobra
|
Opticum, solidan, metalni zupčanici, platio ga oko 450 u hr, vjerojatno je sad i nešto jeftiniji.
|
Vu+ uno ili solo2.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pozdrav, imam problem, nikako nemogu lovit jabuku tv preko dvb-t (inace to je otv) razmisljao sam da uzmem maxtv al ima samo u paketu preko interneta a ja nezelim uzimat tv preko interneta jer brzina mi je i ovako jadna kamoli tek sa maxtv-om a u njihovoj ponudi maxtv satelitskim putem nema nijednog lokalnog programa (otv,z1,net tv).. nekakvi prijedlozi?
|
Pozdrav.
Trebam za vikendicu neki setup za satelitsku TV. Trebao spojiti satTV na dva televizora zasebno (dva prijemnika), a da bude samo jedan tanjur. Što kupiti i kako to izvesti, ne trebaju mi nikakvi napredni uređaji, samo da hvata neke osnovne programe. I da bude jeftino. |
Mislim da ti je dovoljno LNB koji ima 2 izlaza za koaksijalac, i dalje sve spajas najnormalnije za svaki prijemnik posebno
|
Ono šta se najčešće "slaže" / montira je:
- jedan tanjur sa nosačem za dva LNB - a (Astra + Hot Bird) - dva LNB - a sa dva izlaza (H i V) - multiswitch u koji ulaze sva 4 sa LNB - ova i x izlaza prema sat. prijemnicima (ima ih sa 2, 4 6, 8 izlaza) Multiswitch - evi često imaju dodatno ulaz za zemaljsku antenu pa tako i taj signal ukombiniraju sa satelitskim > prema pojedinom klijentu ide jedan koaksijalac na kraju kojeg staviš sat. ant. utičnicu koja razdvoji zemaljski sat. signal. Evo primjera: za poćetak uzmeš ovaj komplet > http://engelaxil.hr/proizvodi/antens...-satelita-538/ - makneš / izbaciš DISEqC sklopku + 1 sat. prijemnik (jedan jw već u gornjem kompletu) + 1X > http://engelaxil.hr/proizvodi/antens...ltiswitch-579/ + 2X > http://engelaxil.hr/proizvodi/antens...avrsna-bl-255/ Cijena ide gore ako uzmeš bolji / kvalitetniji prijemnik + kvalitetan koaksijalac + sitnice za montažu, ... Edit: Sad gledao (nisam ni znao da ima), imaš varijantu u kojoj ne ide multiswitch nego LNB sa "dovoljno" izlaza. Svakako potraži informaciju od ekipe koja se time bavi / prodaje / montira. |
Hvala puno na savjetima, sad znam u kojem smjeru tražiti.
Pitat ću još na nekom satelitskom forumu. |
kako je krenulo još malo pa neznam što ću gledati :D
nadam se da će naći rješenja za sve ... :care: |
Zna li netko kakva je sada situacija sa cs, navodno je sve manje HD programa u opticaju (Sky IT)...
|
Ne navodno, nego tocno tako... Jos je preostalo malo Sky.de HD programa, a svi Sky.it i Sky.uk su otisli na podulji odmor.
Ostali paketi su za sada jos neumorni :) |
Citiraj:
|
Istina... odu hd kanali od sky uk-a i sky italije... ali navodno da sky italija radi normalno prek n linije. Osim toga od nedavno radi max tv.
|
Citiraj:
|
Puno toga je "odlepršalo", ali se još uvijek nađe solidnog materijala za gledanje, pa čak i u hd-u...Na britanske kanale na astri možemo slobodno zaboraviti...Ima još nešto francuza, nizozemaca i sl., a od HD paketa mi se sviđa onaj skandinavski paket na Thoru koji lovim otkako sam stavio inverto ultra lnb..
|
A spanjolce ste zaboravili? Kod njih sve radi i imaju dobar program.
|
Uh, pa onda CS više i nije privlačan kao nekada...
|
dosta toga je otišlo ali nikad ne reci nikad jer ja vjerujem da opet budu uspijeli probiti sky hd :)
osim toga velim da trenutno nije javno ali da navodno sky italija hd radi preko neke n linije |
Talijani rade u hdu s njihovim prastarim karticama.
|
A zato nema slike, a ja htio liku .....
A ako ovako ostane idemo na IPTV i opet dobro. |
Može samo pitanje,kad je vec satelitska TV u pitanju?
Svaki put kad počne kiša,izgubimo signal na tv-u...ponekad zna na nekim programima biti slike,ali i to nestane ako pojača kiša.Inače je u pitanju Total TV. Pa me zanima,da li se može to ikako popraviti npr. stavljanjem većeg tanjura ili LNB-a...ili je to jednostavno preslab signal od Total TV-a i to se događa svima kad pada jača kiša? |
Naravno da se moze popraviti, provjerom kablova/konektora, ili boljim podesavanjem antene i/ili LNB-a, ili vecom antenom, ili boljim LNB-om...
|
Nema to veze sa kablovima i konektorima, voda jednostavno lomi signal(poput svjetlosti) i ne pogađa LNB, koliko ja kontam uvijek će ti se to događati kod jakih kiša na nekim kanalima (koji nisu 100% upucani).Sa boljim štelanjem antene bi dobio nešto i sa boljom opremom također.E sad je pitanje jel se isplati ulagati više para radi par dana takve kiše godišnje.U svakom slučaju bolje poštelana antena će ti dati nešto stabilnost signala.
|
Stavi 1m antenu (makar bi vjerojatno i 90cm bila dovoljna za jedan LNB) od gibertinija i alps LNB i neces imati takvih problema, to nije velika investicija, a itekako se isplati.
|
Ja imam 100cm(doduše 3 LNB-a) i opet mi se to događa kod jakih pljuskova, ne na svim kanalima, kužim samo na onim rubnim transponderima.
|
Ne znam meni se nije dogadalo s 4 LNB-a cak ni na najslabijem satelitu odnosno na 16E. Kako sam rekao radilo se o 1m anteni 4 alpsa.
|
Citiraj:
Nije bitno i da ga probiju, kad odu HD kanali na novi satelit sa uskim snopom, tak da bez antene od 2-3 metra nula bodova. |
Ma ići ćemo svi na IPTV i rješeno,bar neće biti zajebancije sa antenama i signalima.
|
Citiraj:
|
Vidim da na njušci reklamiraju da imaju HD kanale.. Lažu, ili?
|
Tnx Bono i ostali na savjetu...Najvjerojatnije ćemo ići na taj Gibertini tanjur i alps LNB,pa ćemo vidjeti.:fala:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
[IMG]http://api.ning.com/files/-HoSkJjSJOyRU5-Zrhg-26IP9duBKtvYj9-VPS5zKrqKX-vd3oNFQJxy8DFJNeRwZCvuxUnGPATK1ypuV*H-S5e6BTbCO4cY/ASTRA_2EFG_UK_ku_band_spotbeam_H.jpg[/IMG] |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:47. |