PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Koju MBO za Venice? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=25014)

McG 12.09.2005. 14:24

Navodno se da lepo clockat, ali nisam 100% u to...pronajdi neki review.

Isus 12.09.2005. 14:28

Citiraj:

Originally posted by Paske
Ma da ... kurac ....

Anyway - kaj je s Fatal1ty serijom - cheap hype junk ili to nekaj i vrijedi, kad se makne iritantni OTES ??

Rak je imao Fatal1ty i zamjenio za Ultra.
Fatal1ty nebi kupovao, skuplja je od DFI.

Kaj ti nevalja s DFI?
Men eisto hebe to kaj Abitica dolazi tek slj. tjedan zatio i uzima DFI, a ak bude šrot prodam ju i zemim Abit

Paske 12.09.2005. 14:35

Ma zujalica me hebe ><

Brijem da će grafa u drugi slot i Zalman pasivac gore uz potrebne " modifikacije ".

Kaj se tiće love - radije pljunem odmah kintu, nego da moram mijenjati MBO :fuming:

To mi je previše vremena off line i bez WoW-a :D :beer:

Isus 12.09.2005. 14:37

Zalman i ispred njega neki vent i hladno, kod mene bu išo 12cm ispred pa nek se pokuša pregrijat, a posliej kad složim drugi blok za proc mysti id ena nb

Paske 12.09.2005. 15:23

Razgovarao s RAK-om, Fatal1ty je mrak, samo mu je VDIMM 2,55 ... pa tako da pada u vodu :(

Isus 12.09.2005. 15:27

As said, not an option.

Paske 12.09.2005. 15:30

Brijem da će se uzimati DFI pljočka...

Nisam baš zadovoljan, ali vrijeme je faktor
u cijeloj priči pa .... jebiga daj kaj daš :D

RAK 12.09.2005. 15:46

Koliko čitanja bez nerazumijevanja, slušanja bez razumijevanja, gluposti i nagađanja.

AN8 Fatal1ty -

Napon memorije je do 2.8V
OTES nije glasan na memoriji a onaj otraga se tako i tako ne pali nikada. Ima zujalicu za NB umjestko koje se može staviti bilo što. Zato jer ima mjesta u izobilju. Ploča ide do 325 MHz, ima sve Rubycon kondenzatore, svjetli ko u Betlehemu.

AN8 Ultra .

Napon memorije je do 3.55V, Q-OTES za NB je pasivan ili se može staviti 80mm vent (nečujno i samo za veliki OC). Može se zamijeniti sa bilo čime jer ima mjesta. Malo manje svjetli od Fatal1ty. Rubycon na ključnim mjestima. Ide do 315 MHz (kod mene i s mojim procom).

Inače su obije identične ploče sa istim layoutom različite boje. Lampice se mogu spojiti manualno (uz dobru volju).

DFI NF4 UltraD -

Zujalica koji treba zamijeniti uz modifikaciju Coolermasterovog pasivca. NE ZALMAN. On ne ide na to. Napon memorije nije za svakoga. Ide u nebo. Korisno za dobre BH-5 ali opasno za neke likove. Dodatna napajanja na ploči su za grafičku. Može se i bez toga. Sve u svemu izvrsna ploča ali nemam povjerenja u nju.

Danas dolazi herr Masni na sučeljavanje. Imamo 4-5 vrsta memorije, 2 ploče, 2 memorije, 2 coolera, hrpu NB cooelra, izobilje materijala i malo vremena. Mislim da nikome ne gori 1 dan dok se ne pokaže što je bolje i jače. Iako mislim da znam kako će to proči. STRPLJENJA MOLIM!

Osim toga, razglabate o nečem što niste isprobali. Kakva je svrha takve diskusije?

Isus 12.09.2005. 15:49

Zakaj ne ide Zalman na DFI?
viši je no uz rub je jednake visine kao i coolermaster.

Paske 12.09.2005. 15:55

Jbga ... meni treba 3.3 VDIMM da se Corsair razigra :D

Anyway ... sutra poslije podne se ide u shopping, pa tako se čini da DFI ide u moju škatulju uz ostala sran*a.

CM pasivac - primljeno na znanje ....

Vedran 12.09.2005. 16:22

Citiraj:

Originally posted by RAK
Zujalica koji treba zamijeniti uz modifikaciju Coolermasterovog pasivca. NE ZALMAN. On ne ide na to.
mene isto zanima zašto ne zalman.

Jelc 12.09.2005. 16:40

Citiraj:

Originally posted by RAK
Dodatna napajanja na ploči su za grafičku. Može se i bez toga.
Dodatni molex je za stabilnost pri većim opterečenjima, floppy konektor je predviđen za SLI i jače grafe.

Pučki rečeno-bolje je sve uštekati da ne moraš razmišljati kaj te zajebava.

Zato jer je ploča takva kakva je i dizajnirana da bi pri opterečenju dobivala stabilan napon svuda gdje treba.

Ploča može delati stabilno i bez toga, a i ne mora.
Uštekaš sve i uštediš na vremenu ako te nekaj zeza.

pacijent 12.09.2005. 20:10

Citiraj:

Originally posted by RAK
AN8 Fatal1ty -

Napon memorije je do 2.8V
OTES nije glasan na memoriji a onaj otraga se tako i tako ne pali nikada. Ima zujalicu za NB umjestko koje se može staviti bilo što. Zato jer ima mjesta u izobilju. Ploča ide do 325 MHz, ima sve Rubycon kondenzatore, svjetli ko u Betlehemu.

Moja ide do 350 :D

Paske 12.09.2005. 20:40

Citiraj:

Originally posted by Jelc
DFI radi čist fino, mislim da nećeš imati nikakvih problema sa memom.

Ili Abit.

Koliko vidi-baš nema za kupiti ni jedne.

Nego židof jen prigorski-kaj bu bacalo sljikicu na monitor???

*khm* ....

Gainward 7800GTX Golden Sample :rolleyes:

Codiac 13.09.2005. 00:41

Paske pa sta si ucinio zeni da ti to da :)

Samo se nadam da necemo citati tvoje metode u crnoj kronici :beer:

Isus 13.09.2005. 01:59

tko veli da mu je to dala?
il ga bumo vidli z 30kg manje na sledečem mitingu.
kaj je bilo? Žena našla račune:D:D

Paske 13.09.2005. 08:23

Mnećemo sad o tome .... :rolleyes: :D

Vratimo se na temu :D :beer:

Isus 13.09.2005. 11:20

Citiraj:

Mnećemo sad o tome .... :rolleyes: :D

Vratimo se na temu :D :beer:

aha ipak u tomnm zecu leži grm. :D
Sam se nadam da si ovaj put našel bolje mjesto za račune...

Paske 13.09.2005. 11:44

Citiraj:

Originally posted by Isus
aha ipak u tomnm zecu leži grm. :D
Sam se nadam da si ovaj put našel bolje mjesto za račune...

Ma kupujem na kredu, pa se ne žali na iznos :D

Ona si fino kupi cipele nove ( hvala Bogu je skromna do 2 para mjesečno :rolleyes: ), a ja na kredu komponente ....

Kaj misliš da skeširam sve da bi došel doma živ :p

Jelc 13.09.2005. 15:20

Citiraj:

Ma kupujem na kredu, pa se ne žali na iznos :D

Ona si fino kupi cipele nove ( hvala Bogu je skromna do 2 para mjesečno :rolleyes: ), a ja na kredu komponente ....

Kaj misliš da skeširam sve da bi došel doma živ :p

Baš smo sad bili na cugi Mitzek, Sky, Isus, Mental i ja i debatirali koliko ti vrijedi to da gospođa Pasarić ne dozna cijenu Gainward Ultra/3500 pcx xp "gs" 7800GTX:D :D :D

CatKiller 13.09.2005. 17:27

Uuuu vrag me zel, pa drug jelc kupuje nevidija 7800GTX :p , a ja visim na ATIju, sve se okrece :D ...

Glede ploce - Foxconn WinFast /*neki besmisleni brojevi*/ nForce4 Ultra kosta 630kn ,a ploca je ubojica sto se tice i opreme, OCa i kvalitete (foxconn radi ploce za intel) u tom rangu... jedva cekam da to uparim sa nekim X2 :cool:

Jelc 13.09.2005. 17:37

Citiraj:

Originally posted by CatKiller
Uuuu vrag me zel, pa drug jelc kupuje nevidija 7800GTX :p , a ja visim na ATIju, sve se okrece :D ...
Ima se para, pije se????:D :D :D
Kaj te nikaj nije poškakljalo u imenima Paske, Pasarić... gospođa Pasarić???

Jebo sliku svoju ako bi ja kupio grafu od 4000+ krznaša, pa puklo bi mi srce židovsko...:p

I to Nvidiu za boga miloga...:D

bdw-ti na ATI-ju visiš stalno koliko ja vidim.:clap:

CatKiller 13.09.2005. 21:48

Ups, male sam se zaletel :) ,valjda radi onih defaultnih 0,5 promila vu zraku :)

Jelc 13.09.2005. 22:06

Citiraj:

Ups, male sam se zaletel :) ,valjda radi onih defaultnih 0,5 promila vu zraku :)
A kaj piješ kad ti škodi:)

CatKiller 15.09.2005. 20:34

Citiraj:

Originally posted by Jelc
A kaj piješ kad ti škodi:)
Ma povlekel sam male preveč ove arome od frishke Leadtek 6800LE (16,6 ;) ) pa mi je škodilo...

Isus 16.09.2005. 01:59

1 privitaka
Citiraj:

Originally posted by RAK

DFI NF4 UltraD -

Zujalica koji treba zamijeniti uz modifikaciju Coolermasterovog pasivca. NE ZALMAN. On ne ide na to. ?

Rak, moram te opovrgnuti Zalman ide normalno na nF4 čip na DFI grafa se stavi u drugi utor i ide sve ko bog čak ima mjesta da se stavi ZM80D-HP.

Naime Zalmanov pasivac ima visoki srednji dio i sa svake strane je niži na visini CM pasivca, s jedne strane su dva reda niža a s druge jedan.

Kaj se tiče hlađenja ja sma na ZM80D-HP morao skinut 12cm vent jer neide i stavio sma 92mm a sa stane sma zašarafio 12cm koji viri preko gornjeg ruba Zalmana i puše po "NBu".

Sutra ću stavit sliku da vidite pasivac na "nbu". za sad smao vent kaj puše po njemu.:D

i mogu reći da nisam ostao dužan svom avataru:D

Paske 16.09.2005. 09:01

Citiraj:

Originally posted by Isus
Rak, moram te opovrgnuti Zalman ide normalno na nF4 čip na DFI grafa se stavi u drugi utor i ide sve ko bog čak ima mjesta da se stavi ZM80D-HP.

Naime Zalmanov pasivac ima visoki srednji dio i sa svake strane je niži na visini CM pasivca, s jedne strane su dva reda niža a s druge jedan.

Kaj se tiče hlađenja ja sma na ZM80D-HP morao skinut 12cm vent jer neide i stavio sma 92mm a sa stane sma zašarafio 12cm koji viri preko gornjeg ruba Zalmana i puše po "NBu".

Sutra ću stavit sliku da vidite pasivac na "nbu". za sad smao vent kaj puše po njemu.:D

i mogu reći da nisam ostao dužan svom avataru:D

Koljega - vidim došli smo do istog zaključka kako hladiti Chipset na DFI :D .

Inaće se grije ko mutav, ali sada - ladan ko špricer :beer: :rolleyes:

Jelc 16.09.2005. 13:35

Citiraj:

Ma povlekel sam male preveč ove arome od frishke Leadtek 6800LE (16,6 ;) ) pa mi je škodilo...
Je....sad buš valjda konačno mogao upucati nekog u COD-u prek pol mape...:p

Već se ti budeš vratio na ATI-kao i svaki put:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:07.