![]() |
Citiraj:
kad vec moram placati pod prijetnjom ovrhe ili iskljucenja ( te namete dodatne na samu cijenu struje ) onda bolje dati inozemnim lopovima nego nasima. Na kraju krajeva boli me kuki za principe i neku eventualnu domoljubnost, tko jeftiniji - njemu pare ( koje i onako moram ) dajem... Cinjenica je da su Slovenci najjeftiniji, bilo hepi bodova ili ne, na godisnjoj razini kod njih se placa najmanje. |
Ja sam na klasičnom hepu. Doduše,priključak mi je star godinu dana i imam potrošenih niti 300kwh jer je novogradnja i tek smo neki dan uselili. Jel mi hepi jeftiniji ako i ne očitavam sam? Sve se mislim prebacit pa ko ih šljivi...
Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk |
Normalno da je jeftinije, nađi cijenu po kwh pa usporedi.
|
Da,jasno. Vidim da ima i aplikacija za mob. Fino. :)
Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
scam, hep ne prestaje sa prodajom el. energije btw najmanja gnjavaža je hepi, 2 papira ispuniš i pošalješ poštom, oni ti vrate jedan nikakvih prekida i sličnih zajebancija, a hepi ima istu cijenu ko svi drugi |
Razlika između HEP-a i svih ostalih je 5% min a 6%max(ne raćunajući kojekakve bodove i majmunarije,čiste kune).
|
bok,
malo dižem staru temu ali je pitanje aktualno. naime dobili smo pismo od GEN-I, da prestaju nuditi struju za Hrvatsku. pa moramo odabrati novog dobavljača. pa sada gledam ovo: https://www.hrote.hr/alat-za-usporedbu prema svema sudeći HEP je najjeftniji, samo ne znam dali HEPI spada pod HEP OPSKRBA ili HEP ELEKTRA ? ili su oni zasebni ? https://hepi.hep.hr/ i dali netko koristi HEPI, i dali su oni trenutno najeftniji ? |
HEPI je HEP Opskrba, cijene su ti ove što su fiksirane od strane države, jeftinije sumnjam da ćeš naći.
|
Ja sam isto otkazao Gen-I jer su mi skuplji od HEP-a. Regao sam se online na HEPI i čekam da oni srede međusobne odnose.
|
ok. hvala svima.
onda ću preći na HEPI. |
I ja u stoj priči. Prelazim na hepi. Cijene Hepa I Hepija iste samo što hepi ima onaj neki nagradni program i možeš malo više toga u digitalnoj formi odradjivati.
Sent using Tapatalk |
Deset godina nakon "liberalizacije tržišta" sve je opet na početku, počeo sa GEN-I, nakon toga prešao na T-Com koji je onda prodao RWE-u i na kraju opet završio na HEP-u. :)
|
Ja sam na hepiju i dobro mi je. Imam samoočitanje pa uštedim 80 kn godišnje na tome i za svakih potrosenih 6000 kn (godisnje sam tu negdje 6-8k kn) dobijem jos 80 kn popusta.
Nema obracuna i procjena potrosnje i iznenadnih neplaniranih racuna. Za svaki racun placen na vrijeme se dobijaju bodovi, 1 kn = 1 bod i onda se potrose na umanjenje nekih naknada ili ukupnog iznosa računa. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Koliko sam čuo za nove korisnike nema popusta za samoočitanje
|
Da ne otvaram novu temu, onu koja mi treba nisam uspio naci, pa evo bit cu slobodan ovde pitati. Trenutno sam na EON-u i taman danas stigla obavijest o poskupljenju od 01.04.23. Vjerovatno ce svi dizati cijene, ali molio bih preporuku sto je najisplativije, ako su to uopce velike razlike za kucni prikljucak.
|
Ma donijet će opet mjere neke 100%
|
po meni je najsigurnije na hep-u biti.
isto kao i po pitanju plina, gradska plinara Zagreb |
Heh, dobio sam "upomoć" u vezi tog dopisa, pročitao ga i stekao dojam da eon baš želi da korisnici raskinu ugovor i prijeđu na HEP. Malo je falilo da napišu "ako ništa ne javite prebacit ćemo vas na HEP".
btw. poslali su uplatnice s pogrešnim iznosima za 10. i 11. mjesec, pa pripazite tko je platio vjerojatno ima preplatu. |
Ma da gledao sam malo po internetu i čini mi se Hep najjeftiniji. A kako funkcionira ako si u pretplati kod trenutnog opskrbljivača i zamijenis ga novim? Duzni su vratit taj višak novca?
|
Računaj ne "univerzalni' HEP nego hepi - HEP Opskrba.
Ovo za preplatu moraš dobro provjeri u direktnom kontaktu. |
Citiraj:
Kad sam prelazio sa EON na HEP prevarili su me, samo nisam odmah skužio. Smeća su HEP-u poslali pogrešno stanje brojila, tako da sam nekih 200kn struje platio i njima i HEP-u. Brojilo sam ja očitao zadnji dan u mjesecu, prema njihovim uputama, a prvog dana sljedećeg mjeseca prestala mi je raditi aplikacija pa nisam više imao uvid u podatke. Trebao sam bolje paziti i čuvati sve moguće podatke, izgleda da moraš uvijek pretpostaviti da će te pokušat prevarit. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Kakve veze ima što će biti 1 EUR = 1 bod kad će u isto vrijeme smanjiti da ti treba 200 bodova za zamijeniti a ne 1500, samo su skalirali.
|
Zvao sam Hepi, slučaj pretplate mora se rjesit sa EON. Ostalo sve Hepi rjesaje sa njima. Trenutno iman jeftinu i skupu struju, dan i noć. Pa sad odabrati i dalje tako ili uzet jedinstvenu (plavi tarifni model). Vecinom sve sto trosi radi preko dana, navecer ugrijem bojler jedino, rijetko kad preko dana.
|
Pa imaš kw u zadnjih 6 / 12 mj. kao i cijene za plavi ili bijeli ... napraviš kalkulaciju šta se više isplati.
Kućanstvima bi bijeli (dvotarifno) trebao biti isplativiji (uz malo pažnje ako se po noći grije, pere, ...). |
U većini kućanstava se isplati imati dvotarifno: treba imati na umu da je zimi struja jeftinija već od 9 navečer, a i uvijek nešto radi u pozadini (npr. frižider, bojler i sl).
|
Citiraj:
Naravno da to žele jer believe it or not oni na svakom kWh koji ti isporuče puše lovu. Neće im to Plenkimoon nadoknaditi isto kao i ostalim akterima na tržištu (Lukoil, Petrol, RWE, itd.). INA i HEP šute jer je cijeli management postavljen od politike a taj gubitak snosi država što će ionako sve narod platiti :lol2: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:38. |