PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Konzole (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=77)
-   -   Xbox 360/One (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=247939)

HumWeed 15.06.2013. 18:50

poserem se ja na cloud gaming
ustekam cartridge u svoju Segu i to radi uvjek kad JA ocu :D

bor1s 15.06.2013. 18:57

MadBoy ne znam zašto uopće pokušavaš da se boriš s vjetrenjačama. Rade0n-u objasniti ne može ni kolega Mario92 koji je veliki fan microsofta :D
Ja samo ne znam jel on sebi pokušava nešto opravdati ili ostale uvjeriti da car nije gol. :lol2:

MadBoY 15.06.2013. 19:00

Ako video nije dokaz evo i sluzbena cijena na sluzbenoj MS stranici :D
http://www.microsoftstore.com/store/...ctID.282414600

I jos jedna zanimljiva vijest :D
Xbox One Games At E3 Were Running On Windows 7 With Nvidia GTX Cards

Rade0n 15.06.2013. 19:07

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 2415669)
Znaci, covjek koji je glavni za razvoj Xboxa (Don Mattrick) i sve sto je vezano uz to potvrdi sve ovo sto sam gore nabrojao, to se ne racuna kao sluzbena potvrda?

A šta si ti to nabrojao i što je on točno rekao?
Konzola se mora malo-malo spojiti na internet?
Pa ako je to problem onda ne znam šta bi rekao, danas kad svako ima flat, maxtv, smartphone i frižider koji mu je spojen na net, odjednom je problem konzola na netu s kojom se ionako planiram igrati online... :care:

Sorry ali ne kužim stvari koje ti navodiš kao negativnosti.
Konzole samo hvataju korak s PC-em koji je nezamisliv bez online igranja.

Ovo da Xbox Live neće raditi u HR se mogu složiti da je problem, ali daleko je kraj godine, svašta se može promjeniti.

Što se tiče cijene, gdje je problem u 500 eura?
Misliš da će PS4 biti jeftiniji?

MadBoY 15.06.2013. 19:18

Citiraj:

Autor Rade0n (Post 2415685)
Pa ako je to problem onda ne znam šta bi rekao, danas kad svako ima flat, maxtv, smartphone i frižider koji mu je spojen na net, odjednom je problem konzola na netu s kojom se ionako planiram igrati online... :care:

To i nije toliki problem, ali je nepotrebno i glupo ogranicenje. Plus sto Kinect uvijek mora biti spojen na konzolu i uvijek je upaljen.

Citiraj:

Ovo da Xbox Live neće raditi u HR se mogu složiti da je problem, ali daleko je kraj godine, svašta se može promjeniti.

Kraj godine nece nista donijeti po pitanju dostupnosti Live usluge. Mozda za godinu-dvije i dobijemo podrsku ali na launchu je sigurno nece biti. A posto nema podrske za Live to znaci da ne mozes igrati igre, ne mozes ih uopce pokrenuti.

PS4 ce biti 100 eura jeftiniji i cijena je isto potvrdjena na Sony E3 press konferenciji. Evo i link na video, necu embedd jer tema nije za PS4. I samo poslusaj koliko je dugo bio pljesak nakon najave cijene a koliki je muk bio kad je MS najavio cijenu :D

rodriguez 15.06.2013. 22:43

Citiraj:

Normalno da mi je problem kad strpam konzolu od 500 eura u auto i odem na tri tjedna na otok gdje nema interneta ili gdje mi to predstavlja dodatni trošak samo da bi se konzola koja košta 500€ spojila jednom na dan na net.

I da PS4 je jeftiniji.

Mileni 15.06.2013. 23:07

Citiraj:

Sorry ali ne kužim stvari koje ti navodiš kao negativnosti.
Konzole samo hvataju korak s PC-em koji je nezamisliv bez online igranja.

Problem je spajanje konzole online da bi igrao OFFLINE naslove. Nije inace, no ak idem u vikendicu i sl. onda mi definitivno jest problem. Sta je tu tako tesko za shvatiti?

XB1 dodje 100€ skuplje od PS4, a ima kud i kamo losiji hardware kao i losije launch naslove. Tu je i 'mali' problem ne podrzavanja nase zemlje, kao i cinjenica da me forsiraju prakticki da za tih 100€ vise kupim Kinect. Koji mi ne treba. Koji ne zelim. Nikako.

Nadalje, treba li spominjati DRM i prakticki zabrane prodavanja/posudjivanja igara?

MS thx, but no thx. Zasrali su motku. Na veliko. FTW Sony.

Wozniak jR. 16.06.2013. 13:45

Ovo postaje sve bolje i bolje ;)
http://www.bug.hr/vijesti/60-xbox-one-igre/124521.aspx

MadBoY 16.06.2013. 13:53

Pa igre za konzole vec dosta dugo kostaju 60 dolara/eura, tako da ne kuzim uopce cemu taj clanak.

Mario92 16.06.2013. 13:59

Koliko sam ja shvatio upravo ove DRM gluposti koje su došle sa XBone su trebale utjecati na cijenu igara. Ovako se vidi da su to samo priče za malu djecu.

Mad_Duke 16.06.2013. 14:33

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 2415972)
Pa igre za konzole vec dosta dugo kostaju 60 dolara/eura, tako da ne kuzim uopce cemu taj clanak.

Pametnom dosta. Bolje piceka u nekom mini-itx cube formatu sa dobrom grafuljom. Pa da je i dosta skuplje uštediš na igrama. Fino keyeve iz Kine za po 10 baksa po igri maks i vozi buraz. Nakon desetak igara si debelo u "plusu".

Mirkopoter 17.06.2013. 23:08

Jel vi ljudi mislite da cete uopce moci igrati igre na X1 u HR?

Mad_Duke 17.06.2013. 23:33

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 2416740)
Jel vi ljudi mislite da cete uopce moci igrati igre na X1 u HR?

Naravno. Sa kojeg si ti planeta pao?

spawn 18.06.2013. 01:06

Kasnije ce ici,na pocetku ce raditi sam u 21 drzavi. Negdje sam vidio popis :)

jurbAs 18.06.2013. 12:58

Mislim da je Microsoft zasro stvar onak muski. Ja ne mogu vjerovat kakve sve gluposti su natrpali samo da ih pirati nebi zeznuli. Ovo sa kineticom je zadiranje u privatnost osobe koja koristi konzolu. Pa PS3 nije hacknut do nedavno 5 godina je bio netaknut a nije imao ovakve gluposti. A mogu se kladiti da ce ovo samo potaknut bijes kod pirata i da ce ga haknut u roku 1godine i cao miki i njihove gluposti :)
Mislim da ce Sony sa PS4 pokrit sve minuse koji su mu se nagomilali u proslih 5 godina sa ovim.

Wozniak jR. 18.06.2013. 13:18

http://www.cinemablend.com/games/Xbo...rds-56737.html

Mirkopoter 18.06.2013. 21:56

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2416747)
Naravno. Sa kojeg si ti planeta pao?

S kojeg si ti planeta pao, igre u HR na X1 neće biti moguće nikako igrati. Ne vjerujem ni da će se navedena konzola prodavat u HR jer je isto kao i da kupiš auto a u HR nema goriva za njega.

Mad_Duke 18.06.2013. 21:57

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 2417270)
S kojeg si ti planeta pao, igre u HR na X1 neće biti moguće nikako igrati. Ne vjerujem ni da će se navedena konzola prodavat u HR jer je isto kao i da kupiš auto a u HR nema goriva za njega.

Sad smo i vidoviti Milan postali :)

listerstorm 18.06.2013. 22:11

Ako gledamo isključivo gaming, jel postoji neki jači argument za kupnju Xbox-a umjesto PS4?

Malo sam gledao po netu i zasad mi PS4 izgleda bolje al možda sam nešto propustio.

cccp 18.06.2013. 22:16

Samo vlastite ekskluzive su mu argument. (ako se budu mogle igrati u hr :) )

Mad_Duke 18.06.2013. 22:24

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2417279)
Ako gledamo isključivo gaming, jel postoji neki jači argument za kupnju Xbox-a umjesto PS4?

Malo sam gledao po netu i zasad mi PS4 izgleda bolje al možda sam nešto propustio.

Ma bolji je. Hardware wise je jači + sto baksa jeftiniji od xboxa.

Mirkopoter 18.06.2013. 22:37

http://imageshack.us/a/img842/6139/2o0w.png

Ako ko misli da se zezam.

cccp 18.06.2013. 23:09

Treba još pričekati jer je prije bilo igara koje nisu bile dostupne u svim regijama, ali ih se moglo igrati sa primjerice UK računom.

listerstorm 18.06.2013. 23:13

thx za info, onda zasad sve vuče na stranu PS4. 3D gaming?

Mirkopoter 18.06.2013. 23:14

Ovoga puta sve ide preko IP adresa i nece biti moguce regat na uk adresu. Provjere ce se radit svaki dan posto ce konzola uvijek bit upaljena i spojena na internet. Jedino moguce rijesenje je spajanje X1 na pc i preko VPN-a mijenjanje ip adrese a i to bi se vec prokuzilo.

Dakle, nece bit moguce igrat X1 igre u HR.

MadBoY 19.06.2013. 23:40

MS se dobro prepao kad su morali ovo napraviti :D
http://news.xbox.com/2013/06/update

Citiraj:

An internet connection will not be required to play offline Xbox One games – After a one-time system set-up with a new Xbox One, you can play any disc based game without ever connecting online again. There is no 24 hour connection requirement and you can take your Xbox One anywhere you want and play your games, just like on Xbox 360.

Trade-in, lend, resell, gift, and rent disc based games just like you do today – There will be no limitations to using and sharing games, it will work just as it does today on Xbox 360.

iNoob 19.06.2013. 23:43

Došlo im iz guzice u glavu.:lol2:

cccp 20.06.2013. 00:26

Jedenje vlastitih g*** im ide u zadnje vrijeme :)

Mario92 20.06.2013. 00:34

Mislim da su se s*ebali previše da poprave nastalu štetu. Znam, studeni je još relativno daleko ali ipak...

Sve u svemu zahvala Sonyju na ovome :)

Mirkopoter 20.06.2013. 14:24

Well, barem je to dobra stvar za gaming općenito..

https://sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphot...11194988_n.jpg

Rade0n 20.06.2013. 14:57

Ajde se sad MadBoy lagano vrati na našu raspravu gdje si kačio razna videa, baš sam o tome pričao, NIŠTA nije službeno dok nije službeno.
Bez obzira koja osoba iz MS priča to što priča, to je samo trač.
Bace kost i čekaju reakcije.

Bit će i oko cijene ista stvar, ništa se ne brinite, nije M od jučer pa da pusti u prodaju konzolu po većoj cijeni nego PS4.

Mad_Duke 20.06.2013. 15:46

Prema odnosu ljudi na ovakvim forumima prema MS-u čovjek bi očekivao da su propali još 1995. pa sa ME, pa sa Vistom pa sa Windows 8 pa sam prvim i drugim xboxom....

bor1s 20.06.2013. 16:09

Onda malo pročitaš postove ovih što ih obožavaju i možeš zaključiti da nikad neće propast.
Tako mi svejedno za microsoft jer kao što si rekao ima za sve alternativa međutim ti kojem kao nije to bitno toliko braniš microsoft kao da radiš za njih

Rade0n 20.06.2013. 16:25

Joj daj ne trkeljaj, kog još briga za kompanije kao takve, ono što me zanima su njihovi proizvodi, a meni se recimo Microsoftovi sviđaju, tebi ako ne široko ti polje.
Umjesto Windowsa imaš Linux, umjesto Offica imaš Libre Office, umjesto Xboxa imaš PS i tako redom.

jurbAs 20.06.2013. 16:35

mislim da je MS htio vidjeti reakciju korisnika kako ce sto ispast pa da znaju na cemu su da li je trziste spremnom za takve stvari ali ocito nije. MS si smije dozvoliti kikseve jer ovak i onak imaju 3x vise para od sonya koji je vec nekoliko godina u banani. Negdje sam procitao da je sony vec 3 godine u debelom minsu i da sve nade polazu u PS i Sony mobitele... A MS.u je xbox samo usputna stvar koju rade pa ako neuspije nikom nist. Drago mi je da MS je poceo slusati sto mu ljudi govore pogotovo za win 8 kao i za XB one. Poznavajuci MS win 9 ce biti super :) svaki drugi valjaju i tako je to jos od 95 godine. Tako da je lako moguce da ovaj XB bude smece ali ce sljedeci biti puno bolji.
Isto tako mislim da XB one jos nije ni blizu finalne verzije nego da se intezivno radi na njemu.

listerstorm 20.06.2013. 20:39

Eto i jedan racionalan osvrt na iznenenadni obrat::D

http://img38.imageshack.us/img38/9116/5u2q.jpg

Rade0n 20.06.2013. 21:06

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2418399)

Ovo je jako dobar i pogođen text.

MS je jednostavno htjeo ponuditi nešto novo, ali umjesto toga dobit ćemo kako autor kaže 'the same fucking console as before'.

A zadnji odlomak (PS) mu je :goood:

cccp 20.06.2013. 23:33

Samoobmana je super stvar :)

MadBoY 22.06.2013. 19:08

Citiraj:

Autor Rade0n (Post 2418247)
Ajde se sad MadBoy lagano vrati na našu raspravu gdje si kačio razna videa, baš sam o tome pričao, NIŠTA nije službeno dok nije službeno.
Bez obzira koja osoba iz MS priča to što priča, to je samo trač.
Bace kost i čekaju reakcije.

Bit će i oko cijene ista stvar, ništa se ne brinite, nije M od jučer pa da pusti u prodaju konzolu po većoj cijeni nego PS4.

Sad zelis reci da ono sto je Mattrick pricao na E3 sajmu nije sluzbeno a sad kad je to napisao na xbox blogu je sluzbeno?
Covjece ti nemas pojma o cemu pricas ni sto pricas samo lupetas bezveze. Malo promisli prije nego ides pisati nesto o cemu nemas pojma. Ako vodeci covjek Xboxa na jednom od najprestiznijih sajmova za igre izjavi nesto, to sigurno ne govori tek tako jer mu je dosadno pa ide pricati nesto. To je sve dogovoreno mjesecima unaprijed i debelo je sluzbeno i potvrdjeno.
A ovo sto je MS promjenio stav je samo reakcija na njihovu nesposobnost da objasne bilo sto vezano uz Xbox One a da to nije TV. Sve sto se tice TV-a su objasnili a druge informacije su bile "spremamo vam nesto super i odlicno ali sada ne mozemo o tome" ili "pa treba vam always-online ali sada jos vam necemo objasniti zasto ni kako ni kuda ili "imamo mi sve te super opcije ali cemo mi kasnije o njima". Zatvorili su se u svoj svijet i samo je njima bilo jasno zasto mora biti konzola na netu svaka 24h, zasto se mjenjaju pravila za rabljene igre, zasto mora kinect biti spojen na konzolu.

I onda su poslije E3 bili zasuti tonama negativnih kritika, podacima da ih PS4 debelo tuce po prednarudzbama i vjerojatno spoznajom da postoji svijet izvan USA :D i ovo im je bio jedini logican potez. Vratiti sve na staro i nadati se da ce ljudi zaboraviti na gluposti koje su htjeli uvesti.

A ti i dalje vjeruj da to nista nije bilo suzbeno pa nemoj vjerovati ni ducanu kad dodjes kupiti konzolu da je to sluzbena cijena :D

Rade0n 22.06.2013. 19:26

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 2419401)
Sad zelis reci da ono sto je Mattrick pricao na E3 sajmu nije sluzbeno a sad kad je to napisao na xbox blogu je sluzbeno?
Covjece ti nemas pojma o cemu pricas ni sto pricas samo lupetas bezveze. Malo promisli prije nego ides pisati nesto o cemu nemas pojma.

Sramotiš se, i ne, nije ni sada službeno ništa, ali mislim da se vidi u kojem pravcu ide.

Ako ćemo gledati prijašnje postove ti si taj koji nemaš pojma, dok sam ja pričao da su to sve neslužbene informacije/tračevi i da se stvari mogu promjeniti sve do zadnjeg dana proizvodnje konzole ti si se sprdao s objavom u lokalnim novinama i sl., pa evo, stvari su se promjenile ako nisi primjetio.

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 2415669)
Znaci, covjek koji je glavni za razvoj Xboxa (Don Mattrick) i sve sto je vezano uz to potvrdi sve ovo sto sam gore nabrojao, to se ne racuna kao sluzbena potvrda?

Eto, dobio si dokaz da se ne računa kao službena potvrda, jer kad je nešto službeno onda nema mjenjanja.

Citiraj:

Ako vodeci covjek Xboxa na jednom od najprestiznijih sajmova za igre izjavi nesto, to sigurno ne govori tek tako jer mu je dosadno pa ide pricati nesto. To je sve dogovoreno mjesecima unaprijed i debelo je sluzbeno i potvrdjeno.
Opet ti o službenom i potvrđenom, lol.
Tebi izgleda neki pojmovi nisu jasni.
Može on biti vodeći čovjek 100 puta, sve što je on rekao onaj netko IZNAD njega poništi u roku sekunde ako smatra da im neće donijeti profit.

Citiraj:

A ti i dalje vjeruj da to nista nije bilo suzbeno pa nemoj vjerovati ni ducanu kad dodjes kupiti konzolu da je to sluzbena cijena :D
A ti i dalje vjeruje da je službeno sve što svaki lik iz MS-a izjavi i svaka glupa vijest koja se objavi na portalima.
Ja ipak čekam crno na bijelo napisano na Xbox stranicama, i to u trenutku kad puste konzolu u proizvodnju, e tad je službeno.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:29.