![]() |
Cooler koji hladi P4 nije obicno samo P4 cooler.
Moj Big Typhoon ide od socketa A do 939 |
Citiraj:
|
:clap: :clap: :clap: :clap:
Svaka čast :beer: Osobno imam pobjednika i na mom procu se ponaša još bolje temperatura mi je obično za 2 stupnja veča od temperature u kučištu :) :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: |
Dečki svaka čast na trudu,lijepo odrađeno :) :beer:
Imam samo dva pitanja - zašto niste onda već stavili Zalman 7700Cu-eto ako nitko al' ima ga Tor pa ste mogli posudit :D;ili barem 7700AlCu;dosta je velika razlika u protoku zraka između 92 i 120mm venta,nije tu u igri disipation area od 3154cm^2 kod 7000 odnosno 3268cm^2 kod 7700,koja ne čini neku razliku... Ali mislim da jedan 120mm na 950-ak i 1700-injak okretaja provrti puno više zraka neg 92mm na 1300 i 2600 okretaja...:rolleyes: Drugo i važnije-dakle dali netko od vas zna ako staje TT sonic tower u naopako kućište...?:confused: Kućište je dakle Sharkoon Silvation,a matična je ova u potpisu-DFI...pa da maknem tunel i stavim ovu mrcinu... :D |
stane ti sonic tower bez problema, ali moraš izvadit matičnu da bi ga stavija i ne smiješ previše zavidat da ne izađu vide previše iza matične jer je nečeš moć učvrstit.
|
Hvala lijepa. :) Ma premišljam se ipak jer onda ipak moram skinut ovaj tunel koji koliko-toliko usmjerava taj zrak;mislim mogu ja pustit one dvije 120ke-usis i ispuh,ali bez tunela nije naročito usmjereno strujanje zraka,a koji mi ujedno hladi i memoriju bar malo,jer mi memorija u tom kućištu stoji dolje ispod proca i u tunelu je...:) Ako stavim sonic tower definitivno moram maknut tunel-a žao mi kad sam se već zezao sa njim i rezbario ga da mi lijepo stane preko Zalmana;a i ventilator je okrenut tako odnosno stoji da mi ne puše ništa po memoriji;a ovaj sa Zalmana puše i po njoj,bar malo po prvom modulu i stabilizatoru napona od meme... :)
Sad,staviti ST ili ne,pitanje je sad...nije neka investicija ali isplativost... :rolleyes: (Pre)cijenjena mišljenja molim?! :D :clap: |
Citiraj:
|
Još kad bih ja tebe šta razumio,ne zbog pravopisa nego općenito...:D
|
Kakve su to izjave da Zalman nemože ladit prescotta ???
Kad sam imao Prescotta 530, držao ga na 4005MHz, hladio ga sa Freezer 7, temp max 63-64C, a na 3GHz, temp max 55C... tako da, neznam kakve ste to testove vi izvodili... Ja sad svog Preslera, D930, isto hladim s Freezerom 7, i na 4GHz, temp 62-63C Na 3GHz, uz napon 1.15-1.2V temp je 39-40C na idle, a na load oko 52-53C |
A šta ti pričaš...
Daj kad već ulijećeš tako pa se objasni malo;odnosno citiraj post na koji odgovaraš... ;) Inače reda radi,ni ti nisi spomenuo da si Preskija ili Preslera pokušavao hladit Zalmanom već samo sa Freezerom 7...pa se onda radije pojasni;jer klasični Zalman nemože ohladit OC'-anog Preskija... :) |
Meni to tak bedasto, čovječe! Daš 300kn za Zalmana, i banana :p
Ja sam ovog Freezera 7 platio 145kn, i hebeno sam prošao ;) sponzored by Links d.o.o. :p (tad je bio jeftin, u 6mj. 2005) |
Taj Prescott je iz prve serije, one koja se grijala kao luda, bar 30% više od današnjih. Zato je i idealan proc za ovakvo testiranje.
|
Da a ne tamo neki 'ladni Venice :D
|
venice nije dobar za test hladnjaka jer se nemogu dobro i realno vidjet razlike u performansama coolera...upavo prescott prve serije je za to najbolji :) najveca disipacija topline za mucenje hladnjaka i najvidljivije razlike medu doticnima
|
Ja imam Zalmana CNPS9500 LED i Prescota na 3.2 a mogu reći da u silent mode-u (1,350RPM) radi ko bebica i ti na nekih 40-45 stupnjeva, ali je protok zraka u kučištu (isto Antec ko na primjerima gore samo slk 1000) bolji pa možda i tu dobivam dosta na hlađenju, a i imam Tagan power suply koji ne zagrijava toliko unutrašnjost, dok je temp borda oko 30 celzijevaca
|
i sta znaci,kazete da je Sonic Tower bolji od Big Typhon-a?
je ST imao na sebi vent ili je bio bez icega? ako je imao na koliko okretaja se vrtio? ma sta je pricam,ko da je vazno,imam takvo kuciste da ce mi po ST puhat dva od 92mm i jos cu stavit jedan od 120mm bas na ST i nema mi ravnog :) samo jedno pitanje,gdje stavit 120mm vent kada a stavljat na ST? skroz gore pri vrhu, negdje u sredinu ili pri dnu? |
Citiraj:
|
Ako nekome rakov test nije dovoljan evo jos " malo " testova CPU kulera.
Battle of the Titans: Super Coolers TEST 25 CPU coolers Scythe Ninja vs. Sonic Tower |
Sta mislite o ovom cooleru i dali ce biti dobar za moj proc na OC-u! intel core 2 duo e6600!
tisina mi je isto bitna! coooler: Cooler SILVERSTONE, NT06 u hg-spota ga imate ili mi preporučujete nešto drugo! |
IMHO za te pare radije na Scythe Ninja ili Infiniti
TT SonicTower + 120mm vent ili BigTyphoon |
Danas sam konačno postavio svojeg TT Sonic Towera na Prescotta 3.0 G (još ga nisam overclockao).
Sa box coolerom imao sam stalno temp oko 65C, a u full loadu normalno oko 78-79C. Sad mi je idle 45-46C, a full load 53-54C. Kanta mi se prije grijala na 45C a sada je 35-36C. Cooler je fakat mrak, samo ga je teško za postaviti (moj je na PGA478). Prijedlog za postavljanje je da se svakako prvo proba postaviti bez paste, onako za probu, pa mobo staviti u kučište, da se vidi kako će stati, pa ako sve ide kako treba, skinuti ga sa proca, staviti pastu, pa konačno sve stegnuti i vratiti u kučište. (Ventilatori koji hlade su Sharkooni. Naprijed 92mm, odtraga 92mm+napajanje 120mm i na sonicu je 120mm) Sada sve radi ko zmaj. |
Temperature si stvarno dobro snizio.
Evo i novog linka na kojem je najbolji svjetski cooler: http://www.anandtech.com/casecooling...oc.aspx?i=2981 |
|
BT se na tom review-u vrlo dobro pokazao.
Ja se nadam da on zaista ima tako dobre performanse jer ga kontam uskoro kupiti. Samo što dosta tih testova nije tačna, negdje piše da je freezer puno bolji od BT-a, negdje piše da je BT puno bolji od freezera i slično, neznaš kome bi vjerovao. |
na bt bi bilo dobro ispolirati bazu, onda bi bio jos znacajnije bolji od freezera (bolji je tak i tak), ali prednost mu je da puse po mb, time hladi i memoriju i nb sto je u biti mrak imho!
|
hm...kad vec ima ovaj thread, ja bi predlozil da se slozi jedan u kojem bi bili cooleri za grafe...
|
Slažem se.
I ja se zafrkavam sa običnim coolerom, temp grafulje mi je znala ici i preko 80C. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:37. |