![]() |
vec sam napisao da mi je nevazno koliko kosta, ja sam kupac koji je sjeo u auto i otisao kupiti monitor koji ima 27" i HDMI port. Ovo s ronisom mi je samo pljuska i dizanje zivaca. iskreno neznam dali je cjena tog Monitora na webu ista ili manja u linksa, niti me zanima, nisu mi digli zivac, nisu se prema meni ponjeli kao da sam vesla sisao.
Eto Mommistake je napisao svoje iskustvo s Linksom. Ja jedino znam da u Ronis vise ne ulazim. Isto cu napisati za links ili bilo koju drugu prodavaonicu koja ovako vesla svoje klijente, ako je to normalna standardna politika svih ducana, dobro, imamo EU. A znam da dosad s masu domacih ducana nisam imao nikakve probleme. I mislim da nemoze biti po zakonu da mi stave na web jednu cijenu, pridobe me u ducan onda mi izracunaju drugu cjenu. Eto ako ima koji pravnik nek napise jel to stvarno po zakonu. |
Citiraj:
Citiraj:
Ako kupuješ preko neta onda se gleda cijena koja je istaknuta na webu, ako si u poslovnici onda se gleda cijena koja je istaknuta na polici. Može se i dogoditi da si došao tamo pa uopće nema tog artikla na lageru jer je netko prije tebe pokupio, pa bi onda rekao da su te dovukli u trgovinu, a nemaju ono što je na netu. Webshop nema veze s fizičkom trgovinom i ljudi se nekad moraju informirat, ne treba vjerovat svakoj informaciji na netu. |
Ajd pogledaj gore sam stavio screenshot, raspoloziv je artikl i u poslovnici i na webu, nije raspoloziv u ZG poslovnici. I jos pise raspoloziv odmah.
Jel ovo sto ja mislim ti znades ili nagadjas? Ako znades onda lijepo zalijepi link da svi vidimo, ako neznas onda mislis kao i ja, samo nije mi jasno zasto ti mislis suprotno onome sto ja mislim. Zar je normalno da bude negdje jedna cijena pa je onda naknadno dignu? jel to tebi normalno pa zato ti mislis tako? Eto meni nije pa cu ja upiti pitanje toj nekoj agenciji pa cu eto se javiti nakon toga ovdje pa cemo odna svi znati jel to moguce ili ne. Takodjer cu uzeti u obzir ovo sto je FitzTN napisao jer mislim da im taj tekst omogucuje da zaobilaze zakon ako on uopce postoji. P.S. naravno da necu ici gledat koliko taj monitor koji sam kupio kosta u linksu ili bilo kojem ducanu, monitor sam vec kupio... Eto: https://www.zakon.hr/z/193/Zakon-o-z...%C5%A1a%C4%8Da iskopao ovaj zakonik i u clanku 8 je napisano zasto oni mogu ovo raditi. Citiraj:
misterija rijesena, ali svejedno zbog velikog neugodnog iskustva nikad vise ronis... |
Citiraj:
Kužiš poantu? |
Kuzim poantu, ali niste citali od pocetka ili mozda niste dobili predozbu. Ne zanima mene popust, mene zanima princip. Da je razlika u cjeni bila i manja, 20 kuna recimo zbog principa ga nebi uzeo. Ne igra meni ulogu 100 - 200 kuna, ja sam trebao monitor, ali sigurno taj monitor necu kupiti ako me netko zeli zednog preko vode prepeljat bi rekli u medjimurju.
Links me mozda zednog prepeljao preko vode ali to samo oni znaju, ja neznam niti cu ikad znati jer necu provjeravat cjenu monitora, monitor sam kupio, u ducanu nisam imao neugodnosti i to je to. P.S. Da, bez obzira kako se ducan zvao, da mi je ovo napravio bio bi ljut. U ovom slucaju mi Links nije to napravio jer kao sto kazem nisam gledao web, dosao sma u ducan i doslovno rekao 27" monitor i HDmi prikljucak i da je najeftiniji koji imaju na lageru. Ovo sto je Dell je mala utjeha nakraju ovog neugodnog dana kojeg najbolje zaboraviti cim prije. |
Citiraj:
Popljuvo si ronis i otišao u links koji ima potpuno istu metodu prodaje i koji ti je prodao monitor po većoj cijeni nego na webu. Ispadaš smiješan. Citiraj:
Stvarno se svašta na ovom forumu pročita... |
A sto cu reci sve najbolje za ronis? Sramotu koju su mi priredili pred zenom i djetetom?
samo mi nije jasna tvoja uloga, jel trolas? jos jednom napominjem neugodno iskustvo zbog mojih principa. Svaki covjek ima svoje principe. Moj princip je da kad dodjem u ducan po monitor po jednoj cijeni onda mi nemoze reci da je cjena veca, ona moze biti samo manja. Kod mene to nece proci. I jos jednom napominjem ne radi se o monitoru, cjeni ili icemu drugome nego o neugodnosti koje sam imao u ducanu, odnosno kako se trgovina postavila u ovom slucaju. Eto zapitaj sam sebe, gledas monitor na webu vidis da je raspoloziv u poslovnici i to odmah dolazis tamo, onda ga vadi ukucava i akze da nemoze ta cjena nego mora biti veca cjena (nebitno koja). jel kazes dobro moze ili si ljut? Ili izlazis iz ducana? A na forumu se stvarno moze svakoga srest, random usera koji ide po iskustvima sa poslovnicama i pljuje ljude koji su imali neugodna iskustva. |
Kao što je rečeno, Ronis ima jednu cijenu na webu i drugu (skuplju) u poslovnici.
Druga je stvar, ako kupac uoči razliku, tada se prema informaciji na webu može pozvati na informaciju gdje će mu se izaći u susret i da će dobiti po web cijeni. Ovdje Ronis to nije napravio a trebao je. Links isto ima web cijenu i cijenu u poslovnici. Ti uvijek možeš kupiti i platiti preko weba i izabrati preuzimanje u poslovnici i dobiti po jeftinijoj cijeni. Konzum Klik isto ima akcije koje vrijede isključivo na webu i ne vrijede u poslovnicama, poslovnice znaju imati niže cijene od Klika a poslovnice na obali imaju veće cijene od one u Zagrebu ili pak na webu. Svi se vode po načelu da kada netko dođe u poslovnicu, nije toliko informiran oko cijena, treba platiti radnika i prostor, cijena je veća. Jedino, kao u slučaju Ronisa ako postoji informacija "No uvijek Vam u poslovnici možemo ponuditi onu povoljniju varijantu." u slučaju da je kupac već vidio jeftiniju cijenu, trebao je dobiti po jeftinijoj. No ti si svakako mogao preko weba naručiti, platiti karticom i preuzeti u toj poslovnici. Takva pravila ima ta firma kao i puno drugih. |
Citiraj:
Već smo ustanovili da je različita cijena na webshopu i u fizičkoj trgovini. Citiraj:
|
|
Vidimo da to očito ne drži vodu ili nije dobro iskomunicirano s radnicima.
Koliko sam uspio shvatiti iz prvog posta (koji je napisan kao da ga je prevodio google translate), piše da je radnik zvao voditelja poslovnice. Valjda mu je ovaj rekao kako da postupi. Ljudi se trebaju naučiti da što više koriste webshopove, trgovcu je lakše tako poslovati pa su cijene niže i povrat je moguće, a to je kod monitora bitno jer možeš pregledati pixele. |
Evo zadnja na ovu temu od mene.
kao prvo ovo je ronis topic i nije mi jasno jel ovaj panasonic protiv Linksa ili radi u ronisu. Ako si protiv linksa odi u links topic, mene links uopce ne zanima. Ja sam kupio ista vrata za kucu po 1600 kuna, a drugi dan ih spustili na 1400kn... neznam kakve to veze ima s icim. Ako odes na links, u biti ne moras evo ja cu umjesto tebe: LINKS: Ronis: Ogromna razlika. U linksa vidis da imaju web cijenu, mislim svi znamo sto to znaci. U ronisa nije nista jasno, cak ni ono sto su kolege iskopale nevidi se nigdje u blizini cjene. I samo da kazem, dodjem ovdje da podijelim neugodno iskustvo, da me utjesite, smirite onda mi ovaj jos namjerno dize tlak, neznam koja je njegova agenda, vjerojatno da mi dize tlak... Eto ali sad stvarno zavrsavam, mislim da ove slike u spoilerima jasno ukazuju na razliku u tim shopovima, ne da jednog uvelicavam ili drugog uzdizem. Mene trenutno zanima ronis i moje neugodno iskustvo. I hvala ag008 ti si me donekle smirio... |
Ma bit će sve ok, samo se ti smiri i popiji jedan apaurin, mislim da su ti zapravo učinili uslugu jer nisi kupio taj šrot philips.
Inače, ronis nije dobra trgovina za kupnju IT opreme niti ima niske cijene, oduvijek su poznati po prodaji i ugradnji hi-fi opreme, a ove pc dijelove je ipak bolje kupovati u pravim IT trgovinama. |
Da znate za dvoje zaposlenika koji rade u RONIS-u (office) mentalno bi blokirali tu trgovinu i na webu i uzivo.
Vlasnik tvrtke neke svoje prijatelje ove godine je uspio uvjeriti da kupuju najnoviju tehnologiju svojim klincima, laptopi su bili u pitanju, intelova SESTA generacija. 6500 kn. dovoljno informacija? |
Nije vlasnik budala, vlasnik zna što je prodao. Ko je kriv njegovim prijateljima koji su neinformirani.
Imali smo i mi takve u gradu koju su uvaljivali sve i sva i svojim "dućanima" pa danas kopaju tunele po Austriji i Norveškoj da vrate sve dugove. Jbg. Ne treba bezuvjetno vjerovati svima i svemu, pogotovo kad je lova u pitanju. |
RONIS-užas
Kupio sam TV 16.1.2020. preko Ronis web shopa, TV mi je prestao raditi u 9. mj, poslao sam ga njima pod reklamacijom, oni mi ga vraćaju nakon skoro 2 mj i kažu da mu je izgorila matična ploča i da su ju zamijenili. Ja taj dan kada je došao TV, uključim ga u struju i TV ne radi, potpuno mrtav. Zovem ponovno njih oni opet dodju po njega i nazovu nakon par dana da je opet otišla matična ploča i da neće priznati reklamaciju da meni nešta u kući nije u redu sa strujom ( ja sam inače elektrotehničar i imam UPS i prenaponsku letvu i na istu tu utičnicu mi je spojen i komp i monitor i router i zvučnici i TV koji sam posudio tako da je laž da je problem kod mene, želim da mi poprave televizor i da mi ga vrate
Kome da ih prijavim ? |
Sumnjaš da ti nisu ništa popravili nego samo vratili TV ili sumnjaš da ti je stvarno ponovo krepala matična na TV-u?
Kontaktiraj ih i probaj objasniti situaciju, da nisi spreman biti ponovo 2 mjeseca bez tv-a. Najveći problem je taj što u našem Zakonu ne postoje jasno definirani rokovi za popravak proizvoda, osim "razuman rok". Tako da, u teoriji, ako su oni tebi stvarno stavili u međuvremenu novu matičnu, nisam siguran da li im išta možeš. :( Ako su ti vratili tv u istom stanju kako si ga predao, onda je to drugi par cipela, ali pitanje, kako to dokazati. |
Spoji voltmetar na utičnicu, imaš li oko 230v?
prijavu možeš napraviti i na prijava.mingo.hr |
Neka ti daju napismeno da ga neće (opet) popraviti. Onda to pošalji s prijavom na MINGO pa da vidimo onda šta će se dogoditi.
|
Vratili su mi neispravan TV, prijavio sam Mingu pa cu vidjeti....
|
Citiraj:
Naravno uz opis situacije pa neka onda Ronis šalje radne naloge i dokazuje njima da je/nije promijenio matičnu. Nema druge. |
ako tebi sve ostalo normalno radi na istoj utičnici, onda nije greška do tebe.
vrlo jednostavno oni po zakonu tebi moraju popraviti tv, ili ponuditi novi zamjenski. ako ti to nisu ponudili, a koliko vidimo nisu. onda ih prijavi na mingo i sve detaljno objasni. ali najvažnije moraš imati dokaze, najbolje snimi video gdje se točno vidi da na istoj utičnici sve ostalo radi, a tv ne radi. da možeš komotno dokazati da nije greška do tebe. govorim iz iskustva, jer sam nedavno dobio povrat novca nakon prijave kod mingo. ovi su tvrdili da je proizvod potpuno ispravan, ja sam snimio video i dokazao suprotno, i nisu više mogli ništa osporiti. |
Poslikao sam sve, imam sve spojeno preko APC UPS-a + APC prenaponske letve, poslao sam slike kako mi sve radi i posudio sam TV od frenda koji takodjer radi vec 2 mjeseca
Uglavnom zvao me lik iz servisa i on ima teoriju da meni komp preko HDMI kabela spali TV, ja njemu kazem da imam posudjen TV koji uredno radi i posaljem mu slike, A najcudnije mi je bilo kada su mi poslali TV to sto nije radio ni sekundu, znaci dosao je mrtav, nije se upalio pa nesta puklo ili zasmrdilo vec jednostavno nisam ga ni mogao ukljuciti Vidjeti cu sta ce biti... |
koji televizor, koji servis?
|
TV SHARP 40BJ3E, a servis ne znam, poslao sam u Ronis a oni negdje...
|
Citiraj:
Sve je meni jasno oko zakona i što su oni dužni napraviti ili ne. @thekingnoa Jesi dobio kakav zapisnik/potvrdu s servisa i što je rađeno na TV-u? Probaj saznati koji je servis u pitanju i pa probaj njih direktno nazvati. Ja sam umjesto Elipso-a koji mi je rekao 2 mjeseca čekanja nazvao direkt servis i dogovorio se s likom za 2 dana, sve riješeno bezbolno. |
Sharp=Quadro=Telefunken=JVC, to je isti uvoznik, servis itd. Izguglaj "Nero servis" tj njihov Inem/Fibest/Nero, stalno mijenjaju doo.
Skoro sam kupio Sharp hladnjak ali kada sam izguglao tko stoji iza toga na ovim prostorima, odustao. |
Napisao sam prigovor Ronisu pa su oni to proslijedili servisu pa me je zvao bas taj lik iz servisa i kune se da je promijenio plocu i da ne moze ponovno mijenjati zato sto on ne moze dobiti novu....
I ja njega pitam kako moze ploca izgoriti sama od sebe, on kaze da ne moze i da je kod mene problem i ima on moje slike kako je sve pospajano i sve radi i nije mu jasno, s tim da sam ja godinama imao tako sve pospajano sa strarim Philips TV-om koji sam poklonio zato sto nije imao DVBT2 i kupio Sharpa I sada je sve pospajano kao i do sada sa posudjenim TV-om i sve radi ( nije komp spalio TV koji sam posudio od frenda ) |
Sve mi to vuče na muljažu. Pitanje je da li je uopce lik testirao telku prije nego ju je tebi vratio. Jer ako je telka bila ispravna a sprzila se kod tebe pri paljenju pa barem bi neki smrad/iskra/zvuk bio da je telka prije ukapčanja bila živa.
No kako bilo pusti ti servis, nemaš ti nista sa servisom i sa njihvom matičnom pločom/novom/starom/naručivanjem i slično. Ti ganjaj RONIS da riješe kako god znaju. |
Ja sam svojedobno za starce uzeo jedan Vivax TV na akciji, nakon mjesec dana donja polovina slike distorzirana i odnesem na servis. Jave da je otišao neki naponski modul i da su zamijenili. Nakon tjedan dana opet ista stvar. Dobio sam drugi model koji radi već nekih 5 godina. Ponavljanje istog kvara je rijetkost ali nije nemoguće. I ne znam u čemu je problem sa zamjenom popravljenog dijela jer se inače daje minimalno 3 mjeseca jamstva na servisne dijelove od kog god izvora da se uzima (ako nije službeni kanal nabave). Kako bi inače proizvođač mogao znati da li je u pitanju serijska tvornička greška ako ne zamijeni pokvareni dio?
|
Kupio sam novi TV u Elipsu ( naravno sve radi ) i ne moraju ni popravljati ako ce im to spasiti poslovanje ....
|
Citiraj:
Citiraj:
A ako je mijenjan ključni dio (a matična vjerojatno je) ili zamijenjen TV u cijelosti trebalo bi ići novo jamstvo na sve. Ovo za 3 mjeseca misliš kao neko jamstvo koje daje prodavač dijelova servisu? |
Neznam jeli se kolega krivo postavio ili sto se dogodilo, evo imas iznad moju pricu gdje sam ja za par kuna skocio na zadnje noge. Nije mi jasno kako mogu pricat o 3 mjeseca jamstva kad Tvei imaju 3 godine ili cak i vise neki.
Da nije mozda Ronis tebi javio da nemogu ispuniti jamstvo zbog neceg treceg sto jamstvo ne pokriva. Jedino to bi moglo biti na njihovoj strani, imao sam slican prijmjer s drugim stvarima gdje mi nisu priznali. E sad buduci je ovo ganc novi TV dakle znaci oni su krivi predpostavljam onda sa prijavom bi mogao to rjesiti po brzom postupku, a jesi ti njima rekao da ces ih prijaviti mingu? Obicno kad im to kazes onda se skockaju jer navodno troskovi onda mogu rast s njihove strane x10 sto vrijedi TV. |
Da malo razjasnim, ono što sam ja naveo 3 mjeseca jamstva, to se odnosi isključivo na neslužbeni kanal nabave rezervnih dijelova, od e-baya do lokalnih servisa koji obavljaju popravke izvan jamstvenih rokova.
Sve ostalo, bez obzira koji se dio pokvari, rješava se unutar jamstva uređaja i ako se nešto pokvari 20 puta - servis je dužan to 20 puta popravljati makar vi kao kupac imate pravo tražiti drugi proizvod i prije tog dvadesetog kvara jer je očito da ste dobili uređaj s nekom tvorničkom greškom/nedostatkom. Servisni dijelovi unutar jamstva i od strane ovlaštenog servisa nabavljaju se službenim kanalom nabave koji je predodređen tvorničkom nabavkom ili globalnom organizacijom nabave unutar svjetske servisne mreže. |
Ok jasno. No negdje sam tu na forumu procitao ako treci put ne poprave da moraju vratiti pare ili dati novi uredjaj, nek se jave kolege odvjetnici pa potvrde to.
|
Prijavio sam ih Mingu prije dva dana ali nije me nitko kontaktirao, ma ektremno je glupa izjava da meni nesta u kuci spali TV kada ga ukljucim, jebote svaka baba zna ukljuciti TV, da ufrces zice oko utikaca i zalijepis selotepom i gurnes zice u uticnicu radilo bi, ma smijesno
|
Oni kazu da mi nece popraviti TV zato sto kod mene u kuci ga nesta spali kada ga ukljucim, hahahahah, palo mi na pamet da je sjebano napajanje u TV-u pa kada je promijenio plocu, napajanje ju spalilo...
|
Koji servis ti je za taj Sharp to rekao?
|
Citiraj:
Možeš se žaliti njima ukoliko je vrijeme popravka neobičajeno dugo i tražiti novi proizvod. Nažalost, problem je što u zakonu nigdje ne piše točan rok u kojem moraju izvršiti popravak već se govori o 'razumnom roku'. Ukoliko nešto o roku piše u jamstvenom listu, onda super. Ako ne, onda... |
Nemam pojma kako se zove servis, zvali su me iz Ronisa i to mi rekli i onda kada sam im napisao prigovor onda me je nazvao bas lik iz servisa koji ga je popravljao, nisam zapamtio naziv servisa...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:28. |