![]() |
Citiraj:
|
HD4850 mi na izdisaju i sad me zanima sto uzet u rangu 1000-1200kn.
Igranje rijetko dode u obzir ali zaleti se tu i tamo PES, DOTA ili Company of Heroes (drugi dio COH-a ce biti obavezan kad se pojavi).. Mislim MSI 650TI Cyclone II.. Koja je vasa preporuka? |
Možeš 650TI ili pak HD7770, koja je nešto slabija ali i jeftinija kojih 200kn, a za povremeno igranje bi trebala biti više nego dovoljna.
|
Citiraj:
Radije se rastegni do još stotinjak dvista kuna i uzmi 7850 1 Gb ili polovnu 6870, GTX 460, 560 za manje novaca, a sve jače od ove 650 Ti. |
Uzmi GTX 560Ti rabljenu, definitivno bolje od 650Ti.
|
evo ja uzeo na kraju gigabyte gtx 650ti, ovu: http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=4380#ov
razmisljao sam o sapphire hd7770 ali me od te kartice odvratio samo jedan analogni videoizlaz (dok ih ova giga ima tri komada) razliku u framerateu u odnosu na gtx 260 bas i nevidim previse za sada vidjet cemo kasnije kada bacim koji zahtjevniji naslov |
koliko su glasne ove 650gtx TI (gigabyte i gainward)? tko ima, molio bih da kaže koliko iritantan (ako?) zvuk imaju. i zanima me ove OC verzije koliko je isplativo uzimat (pretpostavljam da se više griju, i samim time vjerojatno vent mora više šrotat pa su vjerojatno i glasnije)? thnx
|
|
Citiraj:
(pitam jer zadnje 2-3 godine imam 250gs gainward i super me služila, nikad problema nije bilo. što naravno ne znači da se u tom vremenu stvari nisu poprilično okrenule na drugačije naravno.) |
Jedini model koji je dobar je GS (golden sample), ali kad usporediš cijenu s ostalim konkurenticama koje nude više - Gigin odličan Windforce hladnjak ili u slučaja MSI-a veće jamstvo ili u slučaju POV-ice AC-ov hladnjak izbor je jasan.
Ako već ispituješ za tišinu onda se podrazumijeva da želiš što tiši model, a Gainwardice to nisu. |
Molio bih da kazes da li je ovo iz osobnog iskustva ili procitano negdje? Posto imam GTX660TI fino clockanu, a tiha je toliko da se od nje vise cuju Noctue u compu. Neznam o cemu tu razgovaramo, ali pola savjeta se izgleda daje putem procitanih komentara tko zna gdje i kada. Naravno govorim o Phantom modelima, a ti su potpuno necujni u svakodnevnom radu, ventilatori se pale rijetko cak i kod punog opterecenja u BF3 ili Dragon Age 2 (od igara sto je kartica vrtila) i nema govora o buci ikakvoj.
|
Kad smo kod Gainwardica, Golden Sample je upravo na akciji za 999. Ja se isto još mislim da li da ubodem to ili da se protegnem do 7850
|
Citiraj:
|
Imam 650TI GS vec 3 mj i nemam zamjerke. Ne treba mi vise od toga, a niti sam tad bio u financijskoj situaciji.
Grafa je tiha. |
|
[QUOTE=lolofuxy;2344142]Izbjegni Gainwardice.
pričaš gluposti tj pišeš imao sam više modela grafa od gainwarda i gs i obične i to jednostavno ne stoji ,zna se dogoditi poneki feler u seriji kao meni s gtx275 dual fan GS i kad sam je reklamirao tip iz servisa mi je rekao da su ih prodali nekoliko tisuća u 2-3 god i da im je ovo 2 reklamacija u RH te da će grafu poslati natrag u tvornicu da je tamo istraže što se dogofilo s njom. za nove generacije koje su sve manje dimenzijama a sve močnije i nažalost imaju većina 1 vent treba ti dobro kučište s dobrim protokom zraka ,redovno čišćenje i normalno kad igraš nekoliko sati neku igru (npr MW ,batlefield i sl.) grafa se zagrije i izuzetno ti je bitno kad prestaneš igrati ostaviti komp upaljen da se grafa polagano ohladi radi toplinskih naprezanja materijala od koje je grafa napravljena |
Citiraj:
|
Ove GTX 650 Ti Boost su prave male zvjerčice. :)
Kvalitetan odgovor na AMD-ovu seriju HD 7790. |
|
Zgodna grafa.
26% brza od 7790, 4% brza od 7850. Visa liga od 7790 za slicnu lovu. 1gb boost bi mohao napravit kaos u tom segmentu. |
Crkla mi je grafa i to u pravo vrijeme čini mi se :D :D. Samo se nadam da će doći to u dućane u roku 2 tjedna, ako ne, 7850, ako se pojavi 650 boost i bude slična para kao 7790 - definitivno best buy.
|
Ova 2gb ce bit nesto skuplja od 7790, mozda oko 200kn vise ali 1gb kad dode bi mogla bit best buy.
|
uvjek moje čuđenje oko nvidie,što nisu odmah stavili 650 ti sa 192 bitnom memorijskom sabirnicom nego 128?? u tome i nešto podignutim taktovima je jedina razlika u odnosu na ne boost,će napravit možda 660 ti sa 256 bitnom umjesto 192 bitnom?
|
650Ti je zasnovana na GK107 čipu koji je otpočetka zamišljen kao 128bitni, dok je Boost zasnovana na GK106 čipu kao i GTX660.
|
u biti boost nije upgradeana 650, nego downgradeana 660
|
Citiraj:
Nije istina. GTX650Ti je isto GK106 čip aka srezana 660. GTX650 je GK107. Tako da je Boost verzija u biti samo malo manje srezan čip nego obična GTX650Ti. |
Obicni 650ti je takodjer GK106. Razlika je u tome sto ima 128bit sabirnicu, manje ROPa, sporiju memoriju i nema boosta.
Ne vidim da se bas nesto spominje, ali NV je srezala cijene obicnoj 650Ti na $130 i gtx660 na $200. Boost bi se trebala smjestiti na $170 za 2GB model odnosno $150 za verziju s 1GB. Malo gledam cijene na geizhals.eu i 660 ide za 5-10€ vise od boosta sto bas i nema smisla jer svak ce nadoplatiti malo i uzet brzu karticu. Zivo me zanima kak ce se to sve skupa kod nas prevest u kune. |
Onda sam falio ceo fudbal. Poslije sam skužio i da su 660 i 660Ti različiti čipovi. Ali mogu se opravdati lošim izborom imena s njihove strane. :)
|
mene najviše zanima cijena, ima xfx 7850 1gb 1200 kn, stvarno ima masu konkurencije
|
Citiraj:
Pada mi oko na 650ti boost 2gb, u najgorem slučaju 1gb verzija jer je ruku na srce duplo jača od moje 460. Samo nek bude relativno jeftina kao što sam naveo. |
Zato se i ne zalijećem u kupovinu nove kartice, strpit ću se još malo pa vjerovatno ići na verziju od gige (19" ekran, bez full hd), 2 gige mi i nisu potrebne, al naravno da je bolje uzeti više ako nije velika razlika u parama
|
|
jebeno falivena cijena, al valjda će se sredit za koji dan
|
da i ja se nadam da ce malo pasti kad dodju MSI, gigabyte, vtx, saphire i ostale varijante :)
|
Asus je vec tradicionalno najskuplji ili bar medu najskupljima tak da mozda i ne bude tak losa cijena. VTX i Sapphire sigurno ne budu dosle.
|
Ima ASUS-ice u supernetu i adria computersu za 1.470 kn. Imaju i Palitovu za kojih 1300 i sitno.
|
Kolko znam Sapphire i VTX se samo bave s Ati-cama, osim ak sam ja nekaj propustio :D
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Je je moj bed redom sam nabrajao brandove kak su mi pali na pamet :)
|
Ima li kakvih novosti o Boost-u?
Vidim da ima u nas od firme Palit za 1319kn. Jel valja sta ta firma Palit i jel zna itko kad bi trebale doc druge firme? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:04. |