PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Ukida se "nula promila" na jesen :) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=23416)

Renesis 04.08.2005. 11:13

Ja kad vozim ne pijem. Niš. jednostavno mi ne treba.

A šta se tiče kineza i njihove vožnje, to ne bi htio komentirat.
ili voze spretno ko gronholm ili su izgubljeni u vremenu i prostoru. pretiče se sa lijeve i desne. semafori jako malo znače. a pješaci mogu preći cestu BILO GDJE. mislim u strogim centrima gradova to je dovedeno malo u red, ali drugdje... samo gledaš u pod i ravnomjernim korakom ideš....

been there, seen that, done that :D

Mljac 04.08.2005. 13:27

0,5 treba vratiti a kazne drastično povećati za prekoračenje te granice.
Uvesti treba i dodatna ograničenja za mlade vozače, činjenica je da su odgovorni za veliku većinu nesreća.
Uz zabranu telefoniranja treba uvesti i zabranu pušenja u vožnji, po meni cigareta je čak i opasnija od telefona.

A koliko vidim u Splitu su već vratili 0-5 :clap:

Jelc 04.08.2005. 13:58

Citiraj:

Originally posted by Mljac
A koliko vidim u Splitu su već vratili 0-5 :clap:
joj...:D

celduce 26.08.2005. 00:57

Smatram da je ok vratiti na 0,5 ili barem na 0,3 jer 0,0 je malo blesavo.Covjeku je dovoljno da uzme par gutljaja piva i nece imati 0,0 vec malo iznad i eto kazna a Jelc je dobro napisao u vezi omamljenih "Danas valjda svaka treća osoba ŽDERE Praxitene, Apaurine, razno-razne antidepresive i slično." To se kod nas pije kao vitamini i mnogo si usporeniji od jedne takove pilule nego malog piva.

Ribic 26.08.2005. 13:58

Ma konačno bi netko tamo morao shvatiti da oni koji uzrokuju nesreće nemaju 0.3, 0.5 ili 0.7 promila, nego puno više, i oni će se natočiti do vrha bez obzira bio limit 0.0, 0.5 kao u većini Europe ili čak 0.8, što neke države još imaju.
Englezi su se nedavno zeznuli na isti štos - oni koji prate TopGear sjetit će se Clarksonove kuknjave kako je smanjenjem limita alkohola broj nesreća ostao potpuno jednak!

Slično se, čini mi se, može reći i za ograničenja brzine. Sniženje ograničenja neće napraviti veliku razliku u sigurnosti, jer oni koji se slupavaju ionako na ograničenja u pravilu ne obraćaju pažnju, tako da skidanje na nekoj cesti npr. s 80 na 60 km/h neće napraviti apsolutno ništa za sigurnost, ali će se 99% uobičajenih vozača živcirati što se moraju sad moraju vući kao magla.

Korolar? Kao i obično, nismo ništa naučili na tuđim greškama. :mad:

rendula 26.08.2005. 15:07

Citiraj:

Originally posted by IceFisherman
mrflj :rolleyes: .... da je po mojem ja bi ostavil 0.0 i još povečal kazne ak nekoga hloviju sa alkoholom vu krvi :sok:
Ja bi povečao kazne, ali bi stavi dozvoljeno 0,2 , tek tolko da čovjek može recimo pojesti griottu.

Sam Fischer 26.08.2005. 15:15

Kad imaš vezu, boli te k za sve te sraćke :)

Mene su ulovili na krku kad sam vozio motor (ER-5), imal sam 14 god :D
Trebao sam na sud i sve te sraćke, al ovaj gore pojam radi čuda :D
Jedan telefonski poziv i čist sam ko suza :):D

:beer:

SeaMan 26.08.2005. 16:08

Citiraj:

Originally posted by Sam Fischer
Kad imaš vezu, boli te k za sve te sraćke :)

Mene su ulovili na krku kad sam vozio motor (ER-5), imal sam 14 god :D
Trebao sam na sud i sve te sraćke, al ovaj gore pojam radi čuda :D
Jedan telefonski poziv i čist sam ko suza :):D

:beer:

Ahhh... Vi vezaši ;) .

Mi obični ljudi se moramo borit neprimanjem sudskih poziva,žalbama i čekanjem zastare :burn:

Isus 26.08.2005. 19:34

Citiraj:

Originally posted by ZED-M
Kakve to veze ima s krvlju?
Pa nevade ti oni krv nego puses bogati.
A sto duze vremena prode to ti imas manje alkoholnih para u sebi
drugo je ak ti vade krv

Ima veze s krvlju, jer ako ti u plucima do+e do obgaćenja krvi s kiskom iz zraka a ta krv ima alokohla u sebi ti kod puhanj zbog toga što alkohol lako hlapi ulazi u dah.

Kaj si ti mislio da se alkohol lijeva u pluća pa da je onda tamo u zraku.

Kolko god ja 0,0 en volio ali treba povećati kod nas kontrole i jako strogo povoditi zakon jer sam vidim svaki dan kak se ekipa vozi.

ja sam volim popit ali kad pijem NE VOZIM! Vozio sma jednom pijan i nikad više.
Popijem jednu pivu ako, ak pijem idem biciklom ili tramvajem!

A kurčenje s voženjem u pijanom stanju bi ja i kažnjavo bičevanjem!

jebe se meni kaj će se neki IDIOT ubit neg bu još mene pobrao na cesti ili u autu ili ko pješaka.

La Lasagne 26.08.2005. 19:58

Deca naj se svađati alkohol je zdrav za vas,on vam želi dobro,svi su sretni kad su pod njegovom komandom :beer: :beer: :beer:

La Lasagne 26.08.2005. 19:59

Citiraj:

Originally posted by La Lasagne
Deca naj se svađati alkohol je zdrav za vas,on vam želi dobro,svi su sretni kad su pod njegovom komandom :beer: :beer: :beer:
ali kad se otrijeznite to je druga priča :D nes slicno ovom kaj ISUS veli :D

Chuby 27.08.2005. 02:08

krasan recept......
sincek tatin navrsi 18 g. i dobije vozacku......
tatek sineku posudi auto od xyz konja...
sincek ode u npr papayu i popije 3-4 pivice te ode "pokazat" stroj nekoj curici.....
treba li dalje pisat??
pitanje je sto bi bila primjerena kazna za doticnog majmuna kad se zakuca u nekog, i to pod uvjetom da nema onog rođe u muriji ili na sudu

Tooma 27.08.2005. 14:03

Citiraj:

Originally posted by Chuby
krasan recept......
sincek tatin navrsi 18 g. i dobije vozacku......
tatek sineku posudi auto od xyz konja...
sincek ode u npr papayu i popije 3-4 pivice te ode "pokazat" stroj nekoj curici.....
treba li dalje pisat??
pitanje je sto bi bila primjerena kazna za doticnog majmuna kad se zakuca u nekog, i to pod uvjetom da nema onog rođe u muriji ili na sudu

ovo je stvar kucnog odgoja
sinceka triba kaznit da nauci da sve sto napravi moze imat posljedice ali ultra strogo triba kaznit roditelja koji ga nije naucija odgovornosti a daje mu oruzje u ruke

ovako ce svako razmazeno deriste razmislit sta radi da mu tatica ne bi zavrsija u zatvoru

miato 27.08.2005. 18:36

Citiraj:

Originally posted by Isus
I
jebe se meni kaj će se neki IDIOT ubit neg bu još mene pobrao na cesti ili u autu ili ko pješaka.

sa ovim se u potpunosti slazem. Da barem samo sebe onda ubiju, al najcesce pogine suvozac i ostala ekipa..

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:17.