![]() |
Citiraj:
|
Skuplja je za 120 kn, pošto treba nadodat na 45 kn za dostavu za Sapphirku.
Msi je iznad 2 soma pa je besplatna dostava, i vrijedi se protegnut do nje pošto se radi o Hawkici i zna se kolki su njeni oc potencijali i kakav je hladnjak na njoj, a sama dodatna godina garancije vrijedi tih 120 kn. |
Citiraj:
Rekoh već, msi se isplati zbog godinu dana više gare, ostalo je 1 te isti proizvod. I priča s dostavom ide u korist future i msi, pošto više nije tako velika razlika onda u cijeni, ako gospodin nije iz Zg. EOD da ne bi bilo natezanja bzvz. |
ja dajem glas za safirku. :)
isto tako dajem glas za MSI. :) uglavnom, za HD7870, jer sam malo gledao omjer i razlika u cijeni izmedu 7850 i 7870 je prakticki taman kolika je razlika u cijeni. naravno, ne u Linksu, ja sam uzeo ovu iz ADM-a ;). sad, kome je vazno dodatnih 12 mjeseci garancije, neka uzme MSI. clean & simple. |
Pito sam za ove 3 jer mi je u interesu uzet baš iz Linksa.
|
onda si bas mogao i naglasiti da kupujes iz Linksa ;).
najjeftiniju. imas i safirku od 1GB, kosta 200 kuna manje od ove xfx ;). |
Citiraj:
|
Citiraj:
Zašto ne XFX i zašto 1GB ne 2? |
Ja dajem glas za onu Gigabyticu, pošto sam imao XFX (istina 7970) i nije se proslavila sa bukom i zagrijavanjem.
|
Citiraj:
A zašto ne xfx - zato što su najgori proizvođač grafi u zadnjih par godina, najviše reklamacija, najbučniji hladnjaci, ugl. koma. |
Citiraj:
Znaci XFX i dalje ima problema s tim. Trenutno imam XFXovu 6870 i mjenjam ju iskljucivo zbog bucnog i loseg hladnjaka. Gledo sam po netu bas kako se ponasaju hladnjaci i nisam naisao na neke kritike, ali ocito im nije za vjerovat. Gigabajtica mi je bila prvi pick, vjerovatno cu ju i uzet. Mislio sam se protegnit za XFX 7870, ali kakva je situacija ipak ne bih, Sapphirka mi je ipak preskupa. |
Ako baš mora biti Links onda Giga.
Što se tiče XFX-ica izbjegavaj modele s jednim ventom jer su one bučne, verzije s dva venta ili ti Double Dissapation i Black Edition nisu bučne. |
E ovako:
trebala bi mi ovaj tjedan stić Asus HD7850-DC2-2GD5, pa me zanima da li je to ko uopće imao, ako je da li ju je clock-o i na koliko? Hvala.;) |
Fino kad ti dođe, staviš ju u komp i deri miško, klokaj do mile volje :D pa javi ovdje rezultate i gain prelaska sa asusice 6850 (koja, ako se ne varam klokala u nebesa :D:D )
|
Znači došla grafa (Asus HD7850-DC2-2GD5) i klokovi su isprobani i testirani. Radi bez problema na 1050/1405. Temperature ne veće od 65 stupnjeva, u BF3 na modificiranim "ultra" postavkama. Za sada toliko, ako iscjedim išta više postam. ;)
|
Odlično, znači grafa ide solidno bome...još kad ju malo stisneš okači koju sliku i sve pet :D
|
U kakvoj je poziciji 7850 u odnosu GTX 660 nakon 12.11 performance drivera?
|
Jucer ubo na forumu safirku 7850, bez mudrovanja i dizanja napona na 1050/1250, ne prelazi 58 kod mene. Uglavnom sve 5, mozda dok jso malo zahladi probam preko Asus gpu tweaka preko toga pa usput naložim i procesor malo pa vidit kolko 3dčmar i heaven mogu bodova da poklone :)
Problema sam imo s wow-om. Kad bi upalio vsync imao bi nekakav retardirani stuttering sa 12.10 driverima, vratio se na stare 12.3, ali s njima pak world of tanks radi odvatno lose. Na kraju sam probo stavit 12.10 ponovo i primjetio da je stuttering nestal, zakaj i iz kojeg razloga neznam, ali da graficka iz nekog razloga ne dize gpu i memoriju na 3d taktove nakon tabbanja ili loading screenova. Eto sad nekad dok igram wow i tabbam se moram vracat i "pjeske" dizat da mi framerate bude normalan. Mislim isti problem sam imo na ovom laptopu prije 5 godina i da im se to opet dogadja, mislim stvarno. Prvo je vsync klao performanse pa se to popravilo pa onda driveri nebi prepoznali da se radi o 3d aplikaciji i nebi digli graficku na "normalne" taktove... |
AMD Radeon 7870/7850
evo dobre ponude za 7850, klik
|
Citiraj:
Nvidia je izdala drivere nedavno i opet malo pobjegla. |
Citiraj:
http://www.hardocp.com/article/2012/...ison_roundup/4 http://www.techspot.com/review/591-m...rks/page2.html http://www.overclock.net/t/1322119/12-11-vs-310-33 Samo nam pokazuju koliko smo naivni, jer otkud sad odjednom toliko boostanje samo driverima, osim da namjerno kenjaju samo da se prodaju 'noviji' modeli.... Mislim na oba tabora, ofc. |
Izgleda da je ATI u prednosti, prema ovim linkovima.
|
Citiraj:
|
Meni je osobno itekako drago jer im je to boljka vec dugo.
Kako vidim situacija ide na bolje, sto bolja konkurencija to bolji proizvodi i cijene za nas. |
budem uzeo gigabyte 7850 koja ima dvi,hdmi i 2xDP. Ovako imam zasad 2 monitora koja oba imaju dvi i vga i mislim tv spojit koji će imat hdmi. Sad me zanima kako to sve spojit. Primarni dell će biti DVI,a sekundarni hdmi>DVI a tv DP>hdmi. To je sve ok? Ovi konverteri koje vidim na ebayu za DP su samo za MAC? Pretpostavljam da nisu. I još me zanima na koju foru radi konverter DP>2xhdmi i da li se zaspravo dobije dva hdmia?
|
Ovako, imam novu MSI R7850 2gb Power edition OC, i sad me zanima, jel se koriste MSI driveri s njihove stranice, ili da skinem najnovije od AMD-a?
Zanima me jel se gubi garancija korištenjem afterburnera? |
Citiraj:
Zašto bi pobogu izgubio garanciju korištenjem afterburnera:roller: Nemoj prćkat po oc-u i podizanju voltaže ako ne znaš i to je to. |
Citiraj:
|
Citiraj:
A što se tiče drivera, nekako mi je logičnije koristiti MSI drivere jer ipak je to njihova grafička. Ili je cijela osnovna infrastruktura 7850 ista, bez obzira na proizvođača? Koja je zapravo razlika između AMD 7850 i MSI 7850 osim hlađenja i malo mgz više zbog tvorničkog OC? Nisam još stigao niti isprobati novu 7850, jer mi je uz staru grafičku (sapphire 4870 vapor x)crkao i hard disk. Tako da je cijela konfa trenutno u servisu skupa s novim i starim hardom isključivo radi spašavanja podataka. Disk je bio seagate star 2 godine. |
nema razlike, osim ovoga što si sam spomenuo
|
Citiraj:
@lastwish - moš ti dizat taktove i unutar samih drivera (catalyst control center), ili s bilo kojim tool-om za to, tak da ti to nema veze s garom, tj 'zabranom' korištenja afterburnera. |
Da li MSI 7870 stane na mATX MSI b75 E33
http://futura-it.hr/proizvod.aspx?pr...=msi-b75ma-e33 dal je ploča dobra za gaming ? Piše da je više za bussines namjena no dal netko zna jel može pogurati 7870 ? |
Bude stala i bude radila.
Na ploču sigurno stane, a kućište mora primati kartice duljine iznad 27 cm. |
Obzirom da ploča ima PCIe x16 utor, stane. Također će i posve normalno raditi.
No vidim da je postalo popularno koristit te low-end ploče, pa imajte na umu da je hlađenje čipseta na njima poprilično slabo pa kad se još doda neka toplika dual-slot kartica koja prekrije taj jadni slabašni pasivni blok njegova moć hlađenja dodatno trpi. |
Citiraj:
Nije li CPU stock cooler dovoljan za čipset? |
CPU hladnjak ne hladi čipset, on hladi procesor.
Jedna samo i stane na tu ploču. |
Citiraj:
Dal znas koju b75 ploču koja ima bolje hlađenje? Tu sam izabrao radi 3 godine garancije. |
Nemaš više north/south bridge. Sad je sve samo jedan čip. Da, mislim na hladnjak Intel B75 čipa, kao što rekoh - hladnjak čipseta.
Koliko mi je poznato sve B75 ploče imaju više-manje isti mali pasivac kojeg će neka dual-slot kartica prekriti. Gle, nije sad da ona neće radit, radit će, samo će se nešto više grijat. |
Citiraj:
|
Nema to veze s procesorom, to su fizički dvije posve različite stvari.
A može li naštetiti ploči, pa taj čip (čipset) je njen sastavni dio, ako on rikne riknula je i ploča. Ako se pregrije manifestirati će se u obliku nestabilnosti u radu. Sad hoćeš li ga uspjeti toliko ugrijati ne znam. Nije HD7870 baš toliko topla, no uzmi u obzir da će za vrijeme dugotrajnijeg igranja ta kartica u pravilu zagrijavati B75 čip. Meni niti jedna ploča nije pokazala znakove nestabilnosti, no nisam nikad recimo nekoliko sati igrao neku igru. Ponavljam, ne kažem da ploča neće raditi, samo da se ima na umu kako će radna temperatura biti nešto viša. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:12. |