![]() |
Meni je jedna velika bočica (30 ml) trajala pola godine! Pa ti možda bude i duže trajalo :)
@D1viry Moram si ja uzeti opet jer sam počeo normalno čikat pa more neki link? Ovo mi se čini taman! |
Zovem se..... i ovisnik sam:D. Znači duvam nekih desetak godina i koliko sam skužio svi su oduševljeni e-cigaretom. Zanima me jel se teško prebaciti, odnosno jel velika razlika između ove i prave cigarete?
Edit: Ups, kriva tema |
čudno je jer moraš saugat drito u pluća i meni to nije to iskreno.
|
A sumnjao sam da je tako. Teško zamijeniti pravu cigaretu. Kavica i prva jutarnja. Probava odmah radi:D.
|
Znaci ta e-cigareta je cisti nikotin sa raznim okusima ali bez smrada,samo para ide jel?
Promjenit cu naslov u "Cigarete i njihov utjecaj na hardware". ;) |
xtreme96
Ja bi reko da ti nisi normalan..Ako nemisliš na svoje zdravlje, šta te onda boli za komp? |
Pa boli me za komp,al opet htjeo sam znat jel ima kakvog utjecaja na hardware da nebi nesta riknulo :D
Ja uskoro stavljam vodeno u komp i radijator ce bit crne boje tak da me boli qurac jer nemoze "pozutit" :D |
Citiraj:
|
Prestao pušit prije godinu i nešto, i danas stari hardware smrdi po dimu...
|
Ne kužim, jel na ovom forumu ima moderatora?
U podforumu "ostalo" ekstrim gaymera zanima jel cigarete uzrokuju rikavanje komponenti, i onda se ekipa razveže o digtalnim cigaretama, usprkos tome sto ta tema vec postoji. |
Sređivao sam kompove frendovima okorijelim pušačima i mogu reći da najviše od svih komponenti pate cpu cooleri i napajanja. Jednostavno se na prašinu nakupi fini sloj nikotina i kad se to čisti imaš dojam da je ventilator usisavao zemlju nekoliko godina, a ne običnu prašinu.
Kad nešto od hardware-a kod takvih kompjutera ne štima (punih prašine i nikotina), ne usudim se dirat(čistit) matičnu jer mi se već 2 puta dogodilo da su matične crknule, a onda ti objašnjavaj frendu zašto sada kompjuter uopće ne radi, a samo je nešto štekalo. Isključivo se koncentriram na cpu i cooler, ram i grafičku, razne kartice popikane u pci slotove također ne diram. 1 frendu sam posudio laptop na 3 tjedna, imao je miris po cigaretama još nekoliko dana, ali je onda prošlo. Smatram da cigarete ne štete toliko hardware-u ako se periodično komp rastavi i komponente očiste. Ali 3-4 godine saftanja kompjutera u cigaretnom dimu s prašinom svakodnevno - noćna mora. |
Citiraj:
:lol2: OT: ja nepušim u sobi zbog djeteta pa nepuši ni komp, ali prije sam znao igrati poker na fejsu (na laptopu novom) i u roku nekoliko tjedana sam primjetio da imam turbinu, ispod tastature žuti čep s prašinom, mislim da je osnovni problem tzv. smjesa prašine i "žuto od cigara" koja može biti u promjenjivim omjerima :goodnite: |
ja ne pusim, ali kada mi dođe komp od nekog pusaca onda mi taj isti smrdi ko kuga + sta postane odvratno zut pogotovo kada je bijelo kuciste.
A najgore mi je vidit kad laptop pozuti i kad ima pepela u tipkovnici, onda uzmem svoju tipkovnicu i s njom radim |
davno sam citao da je dim u odredjenoj mjeri stetan za hardver.. vjerojatno postoje neke extremne situacije gdje moze doc do frke uzrokovane dimom, ukoliko je case na stolu sa otvorenom stranicom ili je u neposrednoj blizini pa sluzi kao ventilacija dima :)
ja osobno pusim koju godinu blizu racunala, u to vrijeme je case bio na stolu sa otvorenom stranicom, zatovrenom, dole, gore, jos me nije napustila neka komponenta zbog karcinoma.. doduse vodio sam racuna da dim ne ide u kuciste.. al ne bi bilo lose da steti.. bio bi to dobar razlog i poticaj za prestanak :) |
Ja dok sam dimio i dve kutije prije dnevno sam pušio pokraj kompa i sve je išlo unutra i nikad nisam imao ni filtere ispred ventilatora i nula bodova od problema uzrokovanih pušenjem što kod laptopa što kod desktopa! Mislim da je to u 99% slučajeva hrpetina gluposti koju eventualno neke firme (mislim da je apple imao ideju kaj se tog tiče) možda probaju iskoristiti zbog svoje "dobiti" i ničeg drugog!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:33. |