![]() |
A sta kupiti onda kada svi modeli sa sl konfiguracijom imaju problem sa zagrijavanjem!!!!
|
Možda Toshibu L755. Ako ti ne smeta bijela boja. i3 verzija je srebrna.
Ne znam kako je kod Toshibe riješeno hlađenje, ali očito ne može gore nego kod Della. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
EDIT: Sada sam tek vidil da je i3 verzija jeftinija 700kn sto bas i nije malo, se onda isplati uzet nju ili ipak protegnut do i5 verzije??? |
Može se naravno produljiti, na tri ili četiri godine. Osobno bih radije odabrao i3 verziju uz produljenje jamstva. Na notebookchecku govore pozitivno o temperaturama Toshibe, ali opet reviewi govore pozitivno i o Dellu, pa vidimo da baš nije tako.
|
A naviknes se na grijanje :) Moj se grije jedino kad neku igru upalim. Ne igram se cesto, jedino kad mi dodje, npr. jednom u 3 mjeseca, tako da mi to ne smeta. U normalnom koristenju (net, glazba, filmovi...) se ne grije. A ipak je to laptop i gameri sigurno nece kupovati laptop za igranje, a za ovako nekad odigrati neku igru, nebi trebalo smetati to grijanje
|
Steta za toshibu sto nema eSatu ili usb 3.0, budem jos vidio dojmove korisnika, ali tokom ovog mjeseca bi trebao uzet tako da vecina je vec recena!
|
Citiraj:
Imam 3 laptopa,ovaj prethodne generacije i5 sa hd5470 je hladan ko led (Acer), čak i stariji Acer sa integriranom nakon 2 odgledana filma je malo zagrijan, ali ovaj DELL kao da je netko u paklu gledao film :roller: |
evo ja imam verziju procesora Intel i3 2310 i hdd od 500 gb ,igrice ne igram ali vrtim evo neke cd-e i na footyoubu sam danas dobar dio dana i lap nije stvarno topal.
Očito je samo do igrica !? E da ja imam jedan drugi problem , touchpad kada instaliram original drivere ne radi kako treba(usporen je i ne raeagira) probao sam deinstalirati sve vezano uz miševe i padove i onda instalirati samo dellove drivere ali ništa. Uglavnom sa dellovim driverima ima touchpad više funkcija. Sada ga windows7 (x64) prepoznaje kao ps2 miš ?? |
riješeno skinuo sve drivere u safe modu i nakon restarta instalirao touchpad i radi za sada o.k.
pozdrav !! p.s. nakon dva reboota opet zajebava !! ali naručio sam bluetooth novi miš pa da vidimo ko je jači !! |
Pozdrav, kupio sam Dell 5110 sa i3 procesorom i grafikom GeForce GT525, zanima me vi koji imate taj prijenosnik, koliko vam traje baterija, mislio sam kad surfate, radite u wordu ili excelu, ili netko tko zna koliko bi baterija trebala držati, mislio sam vremenski.
Hvala na odgovorima. |
Mislim daje oko tri ure ako je samo surfanje ili neki word !? Tek sam par puta ga imao na bateriji ostalo vrijeme je u struji.
Nego reci ti meni kako ti radi touchpad imaš li alps drivere i sve opcije ili windows bez povećavanja,scrolla...itd . |
Da se i ja malo ukljucim u raspravu :D, naime uzeo sam navedeni laptop prije tjedan dana, sve postavio, instalirao i mogu slobodno reci da sam zadovoljan.
No, danas sam primjetio da jedan zvucnik ne radi, tocnije lijevi, u IDT upravljackoj ploci sam testirao zvucnike i ne daje nikakve znakove zivota, desni normalno radi, drivere sam takodjer nanovo instalirao, nikakve koristi, skinuo sam dell support center, izvrsio sve testove i sve je proslo, nemam vise ideju sta napraviti. Da li je imao tko ovakav problem i kako je rijesen??? |
Stavi neki live linux tek toliko da vidiš da nije problem u driverima nego baš hardverski problem, a onda ga odnesi na reklamaciju.
|
Niko mi nije odgovorio ovo oko touchpada ?? Meni sa alps driverima ne radi uopće kako treba usporava, ubrzava,povećava ..uglavnom divlja, probao sam svašta ali na kraju moram ponovno vratiti windows drivere !?
|
Pozdrav,
evo kupio sam N5110 (i5 2nd Gen, 640GB disk, nVidia grafička) i za sada nemam nikakvih zamjerki (za pokucam u drvo) :) Bio me strah da će se grijati, ali ne grije, jedino malo lijevo ispod tipkovnice, ali mislim da ce to bas ugodno doći sada kada zahladi jer baš lijepo grije ruku :) Probao sam DiRT3 i CoD:BO, igre se vrte super, a za vrijeme igranja (isprobao sam DiRT na nekih pola sata) nije se ništa više ugrijao nego u normalnom radu, jedino se upali ventilator čim uđem u igricu, ali i normalno jer je igra vrlo zahtjevna :) Eto, moja preporuka svima koji misle kupiti ovaj laptop :) Jedina zamjerka je što nema drivera s laptopa, nego se sve mora skidati s njihove support stranice, ali nije to neki problem :) Upravo isprobavam baterija, pustit ću ju da se do kraja istroši, koristim ga 2h (foobar+chrome upaljeni+wireless, brightness ekrana je smanjen na minimum) i sad je na 53% :) Sve u svemu, za sada super :) I da, zaboravio sam reći da dok je na bateriji, nVidijina grafička se ne može upaliti, vjerojatno jer bi prebrzo baterija otisla tako da igranje na bateriji nije moguce (jedino nekih nezahtjevnih igara kojima je Intel HD Graphics 3000 dosta :)) |
Kod mene jos jedan primjerak (i3-2310M) koji se zagrijava. Cim temperatura dosegne 85C krene throttlanje i pad perfomansi.
Realtemp log nakon nesto COD-a 2. Trebale su pune tri minute. :) Dvaput sam odvrtio Prime95 i jednom dobio skoro identicne rezultate, drugi put je trebalo nesto vise vremena. Moze li se nesto ovdje poduzeti? Vjerojatno cu kontaktakirati ducan, no do tada... |
Isti problem i kod mene sa Vostrom 3750 (17.3", 2310M) koji bi trebao biti malo ozbiljnija serija, ali to nije.
Upali se Prime i optereti se integrirana grafika s nečim, temperatura ode na 85 i thermal throttling se uključuje. |
Citiraj:
Zasada od problema mi je jedino prijenos podataka preko eSate koji mi je cak sporiji nego preko usb-a pa ako tko ima kakav prijedlog jer nemam bas vremena, a vidio sam na netu da nisam jedini sa takvim slucajem! |
Citiraj:
|
Citiraj:
Daj pogledaj preko batterymon-a ili kakvog drugoga programa kakvo ce ti izbaciti stanje kapaciteta za bateriju! |
Evo ti SS iz programa.
http://i56.tinypic.com/21dlq1d.png |
Čiji driver za WLAN koristite? Win7 SP1 ga nije prepoznao, AIDA kaže da moj model ima Atheros AR9285, pokušao instalirati taj driver, ali ništa. Pokušao sam sve ostale drivere ponuđene na Dell-ovoj stranici za taj model N5110, a da nisam barem jedno 10 drivera probao.
WLAN modul papa? |
Probaj od Broadcoma ove drivere
|
I dalje ništa. Prvo mi nije dao da instaliram, jer kao, sustav nije podržan, pa sam ga u Win XP compatibility modu instalirao, ali ne trza uopće.
Svejedno hvala. |
Citiraj:
Desnim klikom u padajucem izborniku mozes odabrati koja grafa ce ti biti aktivna za odredjeni .exe file. Daklem, desni klik na ikonu npr. igre, odaberi nVidia grafu i peglaj. I procitaj prvi post threada za dodatne "kvake" ;) |
Citiraj:
Uopće nisam primjetio to u padajućem izborniku, super stvar, hvala :) |
Prije 2 dana sam uzeo onaj najjeftiniji Inspiron 5110 sa Pentiumom i Intelovom grafikom (3250kn). Primarni razlog zašto san ga uzeo je bio USB 3.0 a to je ujedno i jedini veliki problem ovog laptopa. Konkretno na matičnoj je ugrađen Renesas Electronics USB 3.0 Controller. Nema šanse da mi se eksterni hdd (Western Digital Passport 2.5'' 500GB) spoji preko USB3.0 utora. Uredno radi na 2.0 utorima na laptopu, a usb miš i stick 2.0 uredno rade na usb 3.0 kontroleru. Probao sam masu drivera, updejtao firmware kontrolera i ništa.
Guglao sam i našao sam sam masu slučajeva sa sličnim problemima s tom renesas kontrolerom pa tako i ovu diskusiju od čak 58 str. http://en.community.dell.com/support...x?PageIndex=58 i od tu sam probao neka riješenja ali ništa. Ozbiljno razmišljam da vratim laptop i tražim neki drugi model ili marku. |
Imam Dell N5010. Da li su ovo normalne temp za idle na ovim vrucinama? Bio sam ga propuhao sa kompresorom, ali ga nisam rastavljao jer je pod garancijom. Star je godinu i 2 mj.
http://www.pohrani.com/f/3H/Bm/2b2ja...1218-38-32.png |
Meni se čine malo previsoke ove za proc. Pogotovo onih 71C za core #2. Skini OCCT i pusti ga da vrti jedno 1h. Ako temp i dalje budu tako visoke, nosi ga na servis na čišćenje jer još uvijek imaš važeću garanciju za njega.
|
Citiraj:
|
Pregrijava se. Nosi ga na čišćenje.
|
Hocu, ali cu ga sam ocistiti. Garancija od "3 godine" ne pokriva takve "kvarove". U prvoj godini pokriva sve, dok u ostale dvije samo hardwerske dijelove, znaci samo ako npr. hdd ode. To je glupavo, sto bih ja sad trebao cekati i vrtiti ga na 90c dok nesto ne ode. Mislim da sljedeci komp nece biti dell
|
Update:
Rastavio cijeli laptop, promjenio pastu, sastavio ga i pokrenuo OCCT i temp ne ide preko 73c. Znaci pasta je otisla :) Prasine nije bilo puno jer sam ga isprasio kopresorom prije nekih 3 tjedna. Ako vam se grije jako, rastavite ga pomocu ovog tutoriala: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=3YXGa5rTw1o EDIT: Sad mi je graficka na oko 55-60, jel to OK? Prije sam gledao samo temp. procesora, ovo sam zanemario pa se ne sjecam koliko je bilo. Bojim se da nisam mozda dobro pastu stavio na graficku |
Kakve performanse imate u igricama sa ovin laptopom?
Meni nije ništa bolji od ove konfiguracije što imam pod "Moj komp". Recimo Assassin's Creed 2, sve na low i onda je koliko-toliko igrivo na nekin 25 fps. Ship Simulator Extremes također na low kao i na stolnome... Jeli on toliko loš kao i konfiguracija iz 2007. ili ja negdi falivan? Imam model sa i3 i gt525m. |
umro mi je jučer punjač, s obzirom da ne mogu nigdje naći original (bar u SB.u), u obzir dolazi samo univerzalni punjač..
mogu nabaviti jedan od ova 3, pa me zanima jel imao tko doticaja sa ovim punjačima i N5110?? http://www.links.hr/?naziv=punjac-za...kl=016.000.317 http://www.links.hr/?naziv=punjac-za...kl=016.002.014 http://www.makromedia.hr/katalog/spi...ebook-90w.html |
Jel imas garanciju na laptop? Onu od 3 godine? Ako imas to ti ide na garanciju. I meni je isto otisao i poslao ga i za tjedan dana stigao novi
|
Citiraj:
|
Megatrend, ali oni vise nisu ovlasteni nego Microline, pa probaj njih nazvati. Procitaj malo garanciju, kod mene ne pise nista za punjac, pise samo za bateriju 12 mj., sve ostalo 36 mj.
|
ma ne piše ništa pametno, točnije nema ništa konkretno za pojedini dio
ništa, 12 mjeseci je garancija na punjač i bateriju, zvao na par mjesta |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:45. |