PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   F1 2011 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=216761)

Blue_Fatal1ty 22.09.2011. 14:26

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 1982120)
Zvuk je kakav je i tu nema pomoci. Ne moze se svaki motor glasat ko V10 i sumnjam da se bude tak skoro. Osim toga svaki se bolid drugacije cuje. Saltanje je meni dodovljno brzo.

ma neto nego zvuk nije realan.
najbolji zvuk šta sam ikad čuo je u dirt 3. Nevjerojatno je kak je sličan pravim autima. A ova formula djeluje nekak ko igračka.

aircanada 22.09.2011. 15:03

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 1982141)
ma neto nego zvuk nije realan.
najbolji zvuk šta sam ikad čuo je u dirt 3. Nevjerojatno je kak je sličan pravim autima. A ova formula djeluje nekak ko igračka.

mene bas zanima na koliko si ti to utrka F1 bio da mozes ocijenit da li je zvuk realan ili nije...:amen:

hrcfaca 22.09.2011. 15:04

Dajte mi recite jer kad SC izašo da se neki drugi bolid razbio, a ne samo kad se vi razbite?

MAGARAC 22.09.2011. 15:22

Meni.Ja sam ostao citav ali iza su se izubijali sad mojom greskom ili to ne znam..Dodi do Monaca pa vidi. Ima svega, od preticanja auti za krug do SCa..

tibia22 22.09.2011. 15:40

daj, recite kako da ih sve izrazbijam da sc izadje sve sam pokusava i nece da izadje XD

Baja 001 22.09.2011. 16:07

Citiraj:

Autor aircanada (Post 1982190)
mene bas zanima na koliko si ti to utrka F1 bio da mozes ocijenit da li je zvuk realan ili nije...:amen:

Na telki uopće nije isti zvuk :D

Je li se isplati upgrade radi sa 2k10 na 2k11? G25 je u igri.

MAGARAC 22.09.2011. 16:13

Imam feeling da se 2011 moze vozit nesto preciznije i brze od 2010. Nisam 100% siguran ali tak osjecam. Mislim da se isplati ak se to moze nazvat upgradeom i ako ga nades po dobroj cijeni.

SC nije uopce zabavna stvar. Vozis se 2,3 kruga sa automatskim kocenjem i samo gubis sansu za probit se naprijed. Ne kuzim cemo tolika navala na SC. Nisam ga ni ja namjerno izazvao. Samo je doaso nakon prvog zavoja na Monacu i ostao puna 3 kruga, drugi put dva s tim da se odjednom ispred mene stvorio prozirni auto kojeg sam presao , ni auto kocnice nisu pomogle i automatski sam bio izbacen, bug ocito. Opet ima pucanja guma, narocito ako se vozi medu prva zri na kraju trke. Mislim da je profesional level najoptimalniji za igranje, nije pretezak a ni lagan. Deru jako brzo po pravcu i kroz zavoje i jedino sto nesto malo ranije koce tako da ima sansi za preticanja.
Kers i drs djeluju i osjete se pogotovo na brzoj stazi. Na Monzi je maksimalna brzina bez njih oko 340 a sa njima skoro 360. Kers obicno ispucam na startu, u 7edmoj i na uzbrdicama.

Baja 001 22.09.2011. 16:16

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 1982252)
Imam feeling da se 2011 moze vozit nesto preciznije i brze od 2010. Nisam 100% siguran ali tak osjecam. Mislim da se isplati ak se to moze nazvat upgradeom i ako ga nades po dobroj cijeni.

SC nije uopce zabavna stvar. Vozis se 2,3 kruga sa automatskim kocenjem i samo gubis sansu za probit se naprijed. Ne kuzim cemo tolika navala na SC. Nisam ga ni ja namjerno izazvao. Samo je doaso nakon prvog zavoja na Monacu i ostao puna 3 kruga, drugi put dva s tim da se odjednom ispred mene stvorio prozirni auto kojeg sam presao , ni auto kocnice nisu pomogle i automatski sam bio izbacen, bug ocito.

Ma mislio san originalče uzet, ali sačekat ću neki jeftiniju ponudu.

HCS 22.09.2011. 16:51

Citiraj:

Autor tibia22 (Post 1982224)
daj, recite kako da ih sve izrazbijam da sc izadje sve sam pokusava i nece da izadje XD

Eh, moras imat ukljucen full damage na vlastitiom bolidu, i na 20% ili vise utrke.

mhadina 22.09.2011. 17:36

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1982245)
Na telki uopće nije isti zvuk :D

Je li se isplati upgrade radi sa 2k10 na 2k11? G25 je u igri.

Ne znam jel ste bili uživo na trki, al zvuk na teveu nije relan !!!
Heheh, dok ti ne stavljaš ruke na uši nisi ništa doživioi hehhe
Dere se do bola na 50m a na telki nula bodova

aircanada 22.09.2011. 17:47

grijeh je stavit ruke na usi ili ubost one cepice... je da 3 dana posli ne cujen nista, ali vridi svake sekunde :D

Baja 001 22.09.2011. 18:22

Citiraj:

Autor mhadina (Post 1982301)
Ne znam jel ste bili uživo na trki, al zvuk na teveu nije relan !!!
Heheh, dok ti ne stavljaš ruke na uši nisi ništa doživioi hehhe
Dere se do bola na 50m a na telki nula bodova

Iman i slike, oću okačit. Helihopter se ne čuje onaj šta snima gori. Tako da je u igri solidan zvuk i to je to, nema baš mista za napredak.

tibia22 22.09.2011. 20:52

Citiraj:

Autor HCS (Post 1982273)
Eh, moras imat ukljucen full damage na vlastitiom bolidu, i na 20% ili vise utrke.

tnx

Booger 22.09.2011. 23:00

Evo i ja probao. Nisam vidio nešto puno bolje nego u prošlogodišnjoj, osim da pit stop sad radi kak treba. DRS i KERS me znaju tak zbunit i zahebat...joj...al stvarno pomažu. Posebno KERS. Nikako sredit postavke na logitech rumblepadu, a zaboravio sam koje su bile prošle godine.

Odvozio sam samo Australiju sa Williamsom, jedva našao setup, drukčiji je nego prošle godine, al nisam vozio Williams prošle godine, ne znam jel ima to ikakve veze. Išlo mi je tak dobro do 10. kruga kad mi je pukla prednja desna guma #%$&/#pasmaters"#$%"#, na kraju 15. al je Barichelo 16. bio pa sam bio sretan.

Uglavnom, za sad nisam oduševljen i ne znam baš jel se isplati kupit ovu ako netko ima 2010. Jedino ak mu fali KERS i DRS.

Mr.Ex.President 22.09.2011. 23:28

Instalirao na Win7 kao od šale, stavio sve postavke na max moguće (8AA, sve ultra,...) zavrtio bench i dobio min 42, avg 51, za sad zadovoljan:D Dalje ćemo vidit kad nešto konkretno i provozam:beer:
Već san u uvodu teme rekao da mi je bitno samo da ne bude gora od lanjske, jer je ionako jedina F1 igra i takva uza sve mane koje je prošla imala mi je i dalje bolja od nikakve ili od 3x lošijeg proizvoda koji je vjerovali ili ne moguće napravit (neću uspoređivat s ničim da ne bi nastao rat:))

Citiraj:

Autor McT. (Post 1981692)
Netko je već spomenuo, šteta što nema pressice na kraju trke...

Bolje, morao si po jajima šetat da slučajno ne kažeš nešto radi čega ti se zalupe vrata neke ekipe (ili ekipa), unatoč svim tvojim postignućima u sezoni...

HCS 22.09.2011. 23:34

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 1982549)
Bolje, morao si po jajima šetat da slučajno ne kažeš nešto radi čega ti se zalupe vrata neke ekipe (ili ekipa), unatoč svim tvojim postignućima u sezoni...

Ma isto je i sad samo kaj nije tak fancy, nego te cekaju oni novinari poslije ispred kamiona, vecina pitanja je identicna iz 2010 :lol2:

Mr.Ex.President 23.09.2011. 00:31

Citiraj:

Autor HCS (Post 1982560)
Ma isto je i sad samo kaj nije tak fancy, nego te cekaju oni novinari poslije ispred kamiona, vecina pitanja je identicna iz 2010 :lol2:

Super, a ja se ponada da su to makli:hitthewal:
Doduše ako su to ostavili, a konferenciju za tisak makli onda su debili, čemu micat nešto šta već imaš napravljeno, a događa se u stvarnosti?! Dobro da boks nisu makli:D

Blue_Fatal1ty 23.09.2011. 00:36

Evo ja zaigrao kratko pošto moram učit.

Vidim da su popravili zvuk šaltanja šta me iritiralo jako prije.
Grafika je praktički ista s malim poboljšanjima i debelo boljom optimizacijom.
Kiša mi na prvi pogled izgleda lošije napravljena i nekako plastična.

MAGARAC 23.09.2011. 01:56

Da imas DX11 karticu vilica bi ti visila do poda po kisi, bez uvrede. Gledas kako kapi klize po haubi i ne vjerujes do kojih detalja ide. U ovoj igri mi se cini da je jos vec razlika izmedu dx9 i dx11 bar po kisi. U odnosu na 2010 tu je napravljen osjetan pomak u kvaliteti grafike i fizike. Vidim gore po SSovima da slika djelije osjetno ispranije sa manje detalja kad nije u DX11 a sjene i odsjaji su puno manje detaljni.. Niti jedna voznja se do sad nije toliko priblizila realnom prikazu. Moj stari je dans bil kod mene i nije mogal vjerovat kak to izgleda.
Imaju ovdje usporedba min i max detalja i da se fino slika sa slajderom na sredini rastegnut.

HCS 23.09.2011. 02:07

Da, stvarno je prekrasna igra u DX11, i kaj je najbolje super je optimizirana, meni se sve na ultra i ful AA vrti na 70ak FPSa u prosjeku (grafa na 950MHz), kako god bilo, definitivno poboljsanje naspram 2010, zamjerka ide izbacivanju pressice, prevelikom razlikom u tezini AI naspram intermediate i professionala, razlika cak zna iznosti 5-6s po krugu, sto je po meni malo previse. Npr. neke staze mogu pobjedivat na professional (rijetke), na nekima me pojedu (Williams). Plus za grafiku, zvuk, rjesenje buga u boksu, optimizaciju, SC :)

MAGARAC 23.09.2011. 02:23

Pazi ovo. Na 2600k stock 73fps a na 4.4ghz 87fps bez overclcoka grafe. Igra stvarno voli brze mrcine od proceva. Vise daje nego kad se grafa kloka..Nema sansi da ovdje neki core2quad nafila ista jace od 570 pa makar bio na 4ghz.
Meni se cini laksa od proslogodisnje. Mozda je karijera teza jer su ponudeni auti realno sranje, pogotvo Lotus ali tako je kako je. Nakon par upgradea stvar bolje djeluje. Meni je nekako zabavnija od prosle.. Vozim sve off sa auto mjenjacem, sad sam poceo i sa rucnim i profesional AI i taman je po mom gustu. AI voli sporije uc u zavoj sa vecom izlaznom brzinom i tu ima sansi..Presica mi ne fali ni malo. Novinari su mi dovoljno.

hrcfaca 23.09.2011. 09:10

ovako imam problem npr. Gledam replay i kad zavrsi nemogu nista ko da je zablokira. Samo mogu izaci na silu! Sto bi trebo napravit?

Dngy 23.09.2011. 13:44

Imam problem u igri, sve super radi ali svaki put kad uđem u igru moram ponovno namještat komande volana jer ih on svaki put kad izađem vrati na default...a sve ostale stvari mi normalno snimi, grafiku, karijeru, čak i postavke FF-a za volan, ali komande ne pamti...ima li tko ideja zašto?

DeadMan+ 23.09.2011. 13:53

Citiraj:

Autor Dngy (Post 1982930)
Imam problem u igri, sve super radi ali svaki put kad uđem u igru moram ponovno namještat komande volana jer ih on svaki put kad izađem vrati na default...a sve ostale stvari mi normalno snimi, grafiku, karijeru, čak i postavke FF-a za volan, ali komande ne pamti...ima li tko ideja zašto?

nisam siguran, ali mozda moras pritisnuti start na volanu kad krene igra, a ne na tipkovnici (tako je bio problem sa DiRT3)

thuNdeR 23.09.2011. 14:32

ekipa kak se to "vleče" na c2d konfama?

blackened 23.09.2011. 14:39

Citiraj:

Autor thuNdeR (Post 1982978)
ekipa kak se to "vleče" na c2d konfama?

Ja isprobao benchmark na 1600*1200, sve high sa 4xmsaa i dobijem 47 fps average.

thuNdeR 23.09.2011. 14:46

znači nije zahtjevnija od prošle verzije. Taman kad zgasim sve đinđe, vrtilo bu solidno :)

Mr.Ex.President 23.09.2011. 15:14

Citiraj:

Autor hrcfaca (Post 1982693)
ovako imam problem npr. Gledam replay i kad zavrsi nemogu nista ko da je zablokira. Samo mogu izaci na silu! Sto bi trebo napravit?

s drugog foruma;
Citiraj:

Ima i bugova, poput štekanja igre koje se može riješiti tako da se fajl replay.pbf koji se nalazi u C:\ProgramData\Codemasters\FormulaOne2011\DataCach e\\replay promjeni u Read-only.

blackened 23.09.2011. 15:34

Imam jedan iritantni problem, ova linija koja označava pravilnu putanju ulaska u zavoj, u zavojima mi se odvoji od ceste i stoji u zraku, pogotovo smeta kad su bolidi ispred mene jer ih maltene ne mogu ni vidjeti. Uhvatio sam jedan screenshot doduše bez bolida ispred al skontati ćete svejedno. Ima neko takav problem?

http://www.pohrani.com/t/3b/lv/2CVdLY8W/f1.jpg

1v@n 23.09.2011. 15:37

Prije da je to tako nego problem. Ista stvar kod mene. Spusti se kad priđem zavoju, ali ovo je ionako za one koji ne znaju staze, da vide kako zavoj dalje ide. Isključi to i uživaj u vožnji.

Mr.Ex.President 23.09.2011. 15:39

Da i ja san steka dojam da to mora tako bit, jer san gleda onaj intro kao uvod u igri (ili benchmarks, ne znan više) i tamo je to isto tako:D Iritatno moran priznat:)

EDIT:
Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 1983086)
Vi sa linijom iskljucite liniju u 3d i upaltie u 2d. Nije bug.
....
Benchamark se vrti tako kako je igra narihtana. Ako je linija u 3d onda je u benchu isto..

Onda isprike na krivoj informaciji...

blackened 23.09.2011. 15:44

:lol2:

onda dobro, ah što bi bila F1 bez takvih iritantnih bugova...

MAGARAC 23.09.2011. 16:26

Najgori bug do sad mi je za vrijeme SC u Monacu kad se pojavi prozirni auto koji od jednom zakoci na sred ravnice i dobijem f kaznu. Odmah iza su mi face iz boksa koje za vrijeme mog najbrzeg kruga u kvalifikacijama odluce stedit gorivo i smanje mi smjesu. Uglavnom ih ima puno manje nego sto je bilo prosle godine.
Vozim novu sezonu sa Lotusom, smece i jedina staza gdje ima sanse je Monaco. Brzine spljostene skoro do minmuma i auto porihtan da reagira na svaki trzaj. Mogu zavrist u prvih 5 a kvalificirat 15. ,16. Nema ni kers. Imao sam srece da su do sad dve trke bile kisne pa sam uspio zavrsit u bodovima ali kad dodu brze staze nema sansi.

Benchamark se vrti tako kako je igra narihtana. Ako je linija u 3d onda je u benchu isto..Probao sam sa samo dve jezgre i doslovno raspolove performanse..

alen.s 23.09.2011. 17:15

po komentarima bi reka da se i necu bas nesto naigrat sa e4300....vrime ga je izgleda gadno pregazilo , ipak , vjerovatno probam čisto iz znatiželje pošto su vaši dojmovi manje-više pozitivni ( svi kazu da je bolji od prošlogodišnjeg )

tibia22 23.09.2011. 17:34

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 1983086)
Najgori bug do sad mi je za vrijeme SC u Monacu kad se pojavi prozirni auto koji od jednom zakoci na sred ravnice i dobijem f kaznu. Odmah iza su mi face iz boksa koje za vrijeme mog najbrzeg kruga u kvalifikacijama odluce stedit gorivo i smanje mi smjesu. Uglavnom ih ima puno manje nego sto je bilo prosle godine.
Vozim novu sezonu sa Lotusom, smece i jedina staza gdje ima sanse je Monaco. Brzine spljostene skoro do minmuma i auto porihtan da reagira na svaki trzaj. Mogu zavrist u prvih 5 a kvalificirat 15. ,16. Nema ni kers. Imao sam srece da su do sad dve trke bile kisne pa sam uspio zavrsit u bodovima ali kad dodu brze staze nema sansi.

Benchamark se vrti tako kako je igra narihtana. Ako je linija u 3d onda je u benchu isto..Probao sam sa samo dve jezgre i doslovno raspolove performanse..

na kolko ti krugova igras XD ?

MAGARAC 23.09.2011. 19:36

20%. Vise od toga ne mogu. Sad je Canada i takva kisurina da to nije za vjerovat. 14 krugova i naravno da vozim najsporiji auto. Cilj je uezt bar bod. Kaj je najgore sad mi je u 12tom krugu pokla guma, bio na 9tom. mj a proslu trku, Monaco mi je pukla u samoj ciljnoj ravnini ali sva sreca prekasno..Daleko je najteze sa tim Lotusom. Poceo sam jednu prije sa Williamsom i to je pljuga naspram ovog.

Totalni kaos.

http://img225.imageshack.us/img225/3155/72770200.th.jpg

http://img268.imageshack.us/img268/641/ssfsfs.th.jpg

http://img90.imageshack.us/img90/4509/92448915.th.jpg

i SC na kraju jer to nije moglo proc bez incidienta.

http://img683.imageshack.us/img683/7457/1211zp.th.jpg

Usporedba 2011 vs 2010 kisa

http://img199.imageshack.us/img199/9134/unledjcr.th.jpg

Izet Fazlinovic 23.09.2011. 19:40

Meni fali indikator za gas i kocnicu da vidim koliko sam stisnio papucicu.

Mr.Ex.President 23.09.2011. 20:26

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 1983203)
20%. Vise od toga ne mogu. Sad je Canada i takva kisurina da to nije za vjerovat. 14 krugova i naravno da vozim najsporiji auto. Cilj je uezt bar bod. Kaj je najgore sad mi je u 12tom krugu pokla guma, bio na 9tom. mj a proslu trku, Monaco mi je pukla u samoj ciljnoj ravnini ali sva sreca prekasno..Daleko je najteze sa tim Lotusom. Poceo sam jednu prije sa Williamsom i to je pljuga naspram ovog.

Totalni kaos.

Ja san lani igrao s Lotuson i savjetujem ti da malko smanjiš težinu;) Jer sam ja lani lipo popušija... igrao Lotusom na Legend (il ono prije legend ne sjećam se), uglavnon bilo je mukotrpno, tu i tamo bi osvojia koji bod, jednon mi se posrećilo pa san osvojia prvo mjesto, uglavnon skupio sam bodova za sredinu poretka, u biti odma nakon najboljih, Ferrarija, RB, McLarena, Mercedesa, al k, igra mi je onda ponudila ponovo samo Lotus, HRT i Virgin, pa san popizdija:D:D

MAGARAC 23.09.2011. 20:41

Mene za sad izvlace te kisne trke jer je bolid vec dobio upgrade pa fino ide kroz zavoje a po kise nitko ne vozi tak brzo. Do sad su bile 3 od 7. Na Monacu isto nije bilo tesko uzet bodove i realno sam trebao bit 5,6 ali sam napravio gresku. Veliki je gust furat tog Lotusa po toj stazi i mogal bi to vozit i duplo duze. Sve me strah Monze je je bolid tak slab u usporedbi sa drugima da je to smijesno. Mogu ga tweakat da bude brz do 290 ili sl a nakon toga drugi samo nestaju u daljini. Ne igram na Legend nego na onoj prije. Slabije su mi nekak prelagane. Proslu godinu sam igral sa slabijima i redovito sam pobjedivao.

tbogovi1 23.09.2011. 20:54

Zna li tko postavke za volan nastimat? ja imam momu al nikako da se dogovorim sa skretanjem :(

inace igra vam ima bug stavite anti roll bar na 11 znaci zadnje dvije opcije i bolid ide ko po sinjama :(

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:37.