![]() |
Citiraj:
|
daj okaci koji sliku :)
imam ja U2312Hm i mogu rec da mi je super. isprva kad sam ga upalio sam bio WTF kakva je ovo slika i onda sam ju kalibriro kak spada i sad je odlicno. ima malo backlight bleeda, al nis strasno. za te pare se ne bunim. stalak je savrsenstvo! |
Citiraj:
http://tinypic.com/r/eriy9w/7 |
Uzeo sam za vikend LG IPS236V-PN i za razliku od prošlog monitora samsunga 2343 ima dosta bolje boje. Također kontrast ubija u oči pri prvom paljenju, ali brzo se može postaviti. Crna se u meniu može postaviti na high i onda se dobije ona prava crna dok je na početnim postavkama na low, a tako i puno drugih opcija.
Igrao sam igre i nigdje se ne primjeti ghosting ili nešto slično, a tako i u filmovima. Ulaze ima sve znači VGA, DVI i HDMI iako mi DVI kabal koji je došao sa njim nije radio, a i izgleda nekako jeftino i turbo tanko. VGA nisam ni probao. Za kraj na Samsungu 2343 koji ima odličnu sliku, ali imao sam veliki zamor očiju dok ovdje zamor ni ne osjetim Uglavnom preporučujem svakom ovaj monitor iako se za 300 kuna manje može naći 23 incha TN matrica ili čak i 24 incha, ali kvaliteta boja i sveukupnog prikaza je ipak na strani IPS matrice. |
Citiraj:
To kaj si napravio vjerovatno je uključilo dinamički kontrast koji je oborio svjetlinu slike, stoga pripazi da ti u sjenama ne usfali pokoji detalj |
Baš se kontra desilo. U sjenama se pojavila slika a dok je crna bila na low ti detalji se nisu vidjeli. To sam testirao na full hd slici koju sam našao na digitalblasphemy i koja je potpuno crna, ali u sredini ima veliki cvijet koji prolazi vertikalno po ekranu i kada sam aktivirao crnu na high na slici su se pojavili detalji kojih do tada nije bilo. Kontrast i ostale postavke sam podesio ručno i koliko vidim ništa nije promjenjeno, ali moram još istestirati kada budem imao vremena.
|
A koja je razlika između IPS235V i 236V osim što 235 ima ljepše kućište?
|
IPS235V? Di si to vidio?
EDIT: Sad baš malo googlam i vidim fakat postoji mada na PRAD.de nema ni spomena o tom modelu. |
Citiraj:
Jao Bu.. Reci mi molim te da je slika samo ilustracija tvog 16:9 dojma u toplini lamperije? :) Ako si postavio 3-ci monitor da gledas Branka Uvodica, onda stvarno... :nono: Ako ti treba TV, dodjem po tebe, pa idemo do Peveca da ti kupimo, ma ako treba i puni 576i! Znam da Visnja cuva 2-3 KamaKrune za prave VIP kupce. Hocu ga pohvaliti kako je konacno spojio 3 LCD-a, a on divani pred 3-cim, i jos radi od njega TV? T'jao kuda ode svijet. Daj ih spoji i pohvali se u pravoj temi. Nek vide ljudi da nisi vise obicna TN suša :p ccc |
Citiraj:
Pokleko sam, sto da ti kazem. No ne beri brigu, Bu..., kupit cu neki TN skalameriju za telku (tipa Philips 241E1SB koji kosta nesto vise od 1000kn) i preseliti Della gdje mu je mjesto, obzirom da u ovom hibridnom cudu mogu vrtiti 4 monitora. :goood: Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Nazvat cu unuku od Max Grundiga, da mi ocita brojeve sasije svih modela koji se sklapaju u Ankari. Ima da nabavimo upravo te modele, kao zalog nase podrske protiv zajednickog ulaska u EU :D |
Citiraj:
|
U lijevom kutu na u2311h su mi se pojavili stuck pixeli, na crnoj pozadini se vide, ostali su svijetliti zeleno i ima ih puno.
Kada je pozadina svjetlije nijanse, ne primjete se toliko. Imam garanciju, imam li pravo na zamjenu? http://www.pohrani.com/t/3e/a6/1lkKLXzA/p4100007-1.jpg http://www.pohrani.com/t/2W/uu/2dg9JDb5/p4100010-1.jpg |
|
Probaj polako lupkati prstom po ekranu gdje su ti pixeli.
Doduše,nisam ih imao toliko,niti su bilo toliko na skupini,ali probaj,onako polagano lupkaj.Meni su nestali. Možda nestanu možda ne. Reci ako je upalilo. |
...mene bi zanimalo jedna druga stvar; ne vidim da ima modela monitora koji ima ips matricu i da ima tv tuner, vec su svi monitori sa tv tunerom sa tn matricom, jer bi recimo monitor sa ips matricom i sa konektorima - tv tunerom kao sto to ima recimo samsung 2770hd bio sasvim druga (idealna) prica...ili sam u krivu?!
|
Citiraj:
|
Citiraj:
..ne bih se bas slozio s tobom jer za koristenje tv kartice se mora paliti i komp, dok u ovom drugom slucaju samo upalis montior i to je to - istina, sad ces reci da ti je tamo prednost to sto mozes snimati, ali ipak je ovo puno prakticnije... ..inace kad sam vec kod toga da li vi koji koristite monitore sa ips matricom imate problema da kod gledanja filmova i mracnih scena u stvari niti ne vidite sto se dogadja jer su scene premracne ili za razliku od tn matrica na ips monitorima se dobro vide i takve scene? |
Citiraj:
Citiraj:
Inače, IPS se meni pokazao puno bolji za multimediju iako mu svi prigovaraju radi sporijeg odziva. |
Citiraj:
|
Odlučila sam uzeti LG LED IPS 236V 1392,00kn u ADM-u.
Recite mi koju da si Tv karticu uzmem kod njih?Zna netko? Oni imaju samo web shop ili mogu i do njih osobno na Jordanovac?:chears: :respekt: |
Imaju i web shop i poslovnicu. Najbolje ti je naručiti online pa otići podignuti kad ga budu imali na lageru (ako ga slučajno nemaju u tom trenutku).
|
Citiraj:
|
Hvala na odgovoru, meni su i ovo preporučili na jednom drugom forumu:
http://www.vemil.hr/proizvod/gigabyt...aljinski/3801/ |
Citiraj:
|
|
da baš smo opalili razgovor, ako se još netko sjeti za neku solidnu preporuku neka mi šibne u inbox.
:respekt: |
Namjeravam kupiti navedeni dell monitor, pa me zanima kalibracija..
Optimalne vrijednosti koje se postavljaju (brightness, contrast itd) nisu iste kod svakog (bas taj model) monitora? Ako nisu, zasto nisu, o cemu to ovisi, samo o oku korisnika ili o necem drugom, cisto informativno me zanima? |
Izgleda da se i AOC hoće ugurati u jednadžbu jeftinih IPS monitora sa 2 nova modela
AOC-I2352VH, nabava AOC-I2353FH, nabava edit: ispravljen link |
Citiraj:
Samo što meni AOC tako neugledno izgleda. :) Ali cifre su OK. Mada iskreno radije bi išao na LG IPS231P jer oba ova AOC-a imaju ergonomiju za qrac. Niti jedan nema mogućnost podešavanja po visini i swivel, također ni pivot koji nekima možda dobro dođe. |
Jel bolje uzeti DELL U2312HM ili LG IPS231P?, pošto nema više u ponudi U2311H. Jel DELL U2312HM isto takav best buy kakav je bio U2311H?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:01. |