![]() |
Ja isto dajem glas za Bosch,
nezgodni detalj je šta im je sada samo 2 god. garancije i treba loviti akciju kada daju 5 god., usput poželjno je naći švabicu a ne napravljenu u Turskoj. Inaće, standardne širine su 45 ili 60 cm. |
Dečki, hvala na preporukama. Malo ću obići trgovine, vidjeti što ima i odlučiti..
|
Ima li tko kakvih iskustava s Končarom?
Vidim da ima sad dosta dobra ponuda na Abrakadabri: https://www.abrakadabra.com/hr-HR/Ka...NTC9/p/I00BJY0 Ispadne oko 1950kn, 5g garancije i ima dosta dobre energetske rezultate. Ostale perilice tog kalibra koštaju oko 3k ili više. |
Zelim ovu perilicu pa me zanima da li cu pogrijesiti..
https://www.elipso.hr/bijela-tehnika...CH-SMV25AX01E/ Prva perilica u familiji inace. Vidim da hvalite Bosch, 5 god jamstva je prednost a i cijena je super edit: pošto nitko nije imao primjedbe, kupih dotičnu i mogu reći da sam prezadovoljan, radi ko vurica. Nego, fun fact, tko planira kupiti Ikea kuhinju, neka kupi bilo koju perilicu osim Boscha. Greška na kojoj sam naučio. |
Imam ugradbenu Beko perilicu i ovo je drugi put u 6 godina da je otišla opruga, tj. da vrata sada samo padaju.
Koliko dugo traju opruge na perilicama, bi trebala trajati duže? |
Imam iskustva s dvije starije perilice, Candy-ici je nakon dvoznamenkastog broja godina otišla opruga, druga Electrolux sad ima 10 godina i originalne opruge.
Tako da dvaput u 6 godina mi se čini previše. |
Pa, ako si stavio puno drvo kao frontu, dobro je i držala :lol2:
Samo ne kužim... ako puniš / prazniš suđericu, vrata bi trebao imati otvorena do kraja. Nakon što napuniš / isprazniš, valjda zatvoriš vrata (ili je ostavljaš na pola otvorenu, da se riješiš vlage, pa se tad krene spuštati?) U svakom slučaju, možda ti je fronta teža od predviđenog. |
Nikada se ne drže na pola otvorena perilica jer je ni ne mogu držati. Drvo je vani, da.
Ili je ujutro u potpunosti spuštena ili opruga uvijek gura prema gore. Možda 10 cm otvorena ne gura Ovaj put dok su bila zatvorena se čuo čudan zvuk pucanja pa majstor preko telefona kaže da je možda žica pukla. Opet 350kn min (jamstvo isteklo) |
Citiraj:
|
Uzmi čini se ok.
|
Citiraj:
U biti sad kad razmislim to uopce nije razlog da ne kupis bosch perilicu, samo imas koji sat vise zajebancije oko montaze |
pa kaj nije shema da uz ikea kuhinje najbolje pašu ikea perilice zbog visine same kuhinje,tj. da nebi imao problema s tim frontama...meni je još otvor za perilicu prazan neda mi se bas 3k za to čudo
|
Je, ali kad sam ja kupovao kuhinju rasprodali su sve perilice i moralo se cekati oko mjesec i pol nove. Reko nema sanse, kupit cu negdje drugdje pa pitam koje su kompatibilne 3rd party perilice, prodavaci kazu Bosch i Electrolux. Kupio Bosch, ali nitko nije napomenuo taj adapter i drugaciju montazu. Sto se same Bosch perilice tice, to je cudo od perilice za nevelike novce.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Ma Bosch je best-buy zapravo, Electrolux je isto dobar ali skuplji modeli. Sve jeftinije "suđerice" nemaju potpuno aluminijske školjke, neg koriste kombinaciju alu i plastike koja nije toliko higijenska. Nadalje, imaju i neki spremnik za zadržavanje (reciklažu) vode sastrane koji ne ispuštaju pri kraju pranja pa se koristi pri idućem (hack za uštedu vode zbog onih en. razreda).
Malo OT: Kad sam uređivao stan sa curom, uzimali smo uglavnom Bosch aparate (imali smo vremena pa smo pikali popuste ali i bez toga su bili nekako best-buy) i sa svim smo zadovljni osim indukcijske ploče. Ne znam jel to problem ali ova koju mi imamo, jednostavno nema dovoljno snage za kuhanje na više "krugova", pa ako treba dosta toga u isto vrijeme, jednostavno nije toliko brzo. Hladnjak je dobar, perilica za odjeću i perilica za suđe također. Tu uzimam u obzir en. razred, tišinu rada, opcije. Mada, nedavno sam starcima piknuo manji kombinirani hladnjak od Liebherra, i mislim da nejde bolje od tog - jedino što su onako dosta ružni ako kome to smeta |
Skoljke nisu od aluminija vec inoxa.
|
Kupili perilicu nekidan za doma. Bazirali smo se na bosch, i gledali sljedece modele:
SMV25AX01E Bosch za 2800 kn SMV45EX00E Bosch za 3500 kn SMV46MX03E za 4500 kn Kao sta vidite, razlike u cijeni su osjetne, i priča prodavača iz elipsa je sljedeća. Da je to roba za različita tržišta i da je prva made in turkey, druga u poljskoj a zadnja u njemackoj. Uzeli smo zadnju i stvarno, stoji na njoj made in germany. Eto, čisto jedna zanimljiva činjenica koja ni na kojem web shopu nije naznacena. Edit: @guls inace, 5 godina produljeno jamstvo (nazalost) vrijedi samo za bosch nape, pecnice i opremu za kuhanje. Na perilicu ne vrijedi. Kad sam otisao registrirati proizvod, stoji da ima 10 godina garancije ali samo na hrđu unutrašnje školjke, dok za bosch napu uredno kaže 5 godina garancije. Zato dobro provjeri šta točno od jamstva imaš, jer vjerujem da (nazalost) imas samo 2 g od elipsa. |
Malo sam bio istraživao prošle godine prije nego sam kupio ovu perilicu suđa: https://www.elipso.hr/bijela-tehnika...BEKO-DIN15212/
Zaključak je bio da sve ostale koje su i do 1000kn skuplje imaju doslovno identičnu untrašnjost. Ali baš identičnu i zato sam se odlučio na ovu najjeftiniju tada i svoj posao odrađuje super već godinu dana. Što se tiče ovog spomenutog "hacka" da zadržavaju negdje vodu da prođu certifikaciju štedljivosti prvi put čujem. Čini mi se baš nehigijenski ako je istina a pretpostavljam da kolega ne bi bezveze tako nešto pisao. Tak da fuj. :D |
Ne znam za beko ali ove gore navedene nemaju identicnu unutrasnjost. Mozda skoljku od inoxa, ali iznutrice ne.
Sent from my LG-M250 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Nadovezat ću se ali ne isključivo na perilice. Bosch ima vrhunske aparate i dok su novi sve je odlično, problem dođe kod zamjene potrošnih dijelova (ne znam ima li ih u perilici posuđa). Npr. grijači za Bosch pećnicu su skuplji od nekih drugih proizvođača 30-50 %. Osjetio na svojoj koži.
|
Ja imam ovu tursku verziju, navodno su velike razlike u kvaliteti, no iz prve ruke (imamo njem. u firmi) mogu reći da bar zasad nisam primijetio razliku.
Ali da, sušenje joj nije najjača strana, dosta se kondenzira i moraš otvoriti perilicu odmah nakon pranja bar na mali kant kako bi sušenje bilo brzo i efektivno. |
Ja bih trebao preporuku do 3000kn. Bio sam u Emmezeti i u Elipsu te neke pogledao uživo. Bosch nema ništa do 3000kn a da nije dolje inox, dok npr. Candy i Electrolux se može naći full inox za te novce.
Baš mi je prodavač u preporučio Candy model koji je bio izložen, donji dio se može preklopiti da stanu veliki lonci + ima dodatni pretinac za vilice-noževe. Danas bio u elipsu, ima nekoliko Candy modela, i ovako na izgled sve izgledaju skoro isto, ima previše modela što nas u stvari i buni. Neki model od 2500 ima skoro sve isto kao drugi za 3500, osim što je ovaj skuplji za 16 posuđa, a jeftiniji za 13. Ima li tko iskustva sa Candy-jem? Ekupi ima akciju 10 dodatnih % na Candy. A uz Candy ima i još poneki koji bi mi se uklopio u budžet. Whirpool 301 Electrolux ESL5325LO Svi imaju po 5 godina garancije. Molio bih za savjet. Uvjet: full ugradbena da se upravlja od gore, 60cm. |
Da ne otvaram novu temu imam jedno pitanjce :D
dakle crko mi je dozator na perilici za suđe mislim nije crko da ne radi nego se vratašca više ne žele zatvorit kao da su se zubci oni šta drže izglodali tokom godina, gledao sam malo na njušci i po ebayu to je ko neki univerzalni dozator inače od Boscha, a perilica mi je whirlpool. Da li da kupujem rabljeni za oko 100-200kn ili da gledam novi jer ne znam uopće kolko taj dio dođe, poslao sam mail whirlpool-u, ali nisam još dobio odgovor. Sad ne znam jel problem ako se mrvicu razlikuju ovaj šta sam našao rabljeni i ovaj moj koji mi je trenutno u perilici moj je ovakav prednja strana Slika1 zadnja strana Slika2 a zamjenski koji sam našao je ovakav prednja Slika3 zadnja Slika4 |
Ja kužim da pošto svaki ima svoj mehanizam neovisan o ostatku perilice da je bitno samo da li ga možeš namontirati na svoju perilicu i to je to.
|
Citiraj:
EDIT: Sredio dozator, uzeo ovaj zamjenski iz candy perilice i stavio u svoju whirlpool i radi kako treba opet. |
Citiraj:
Na kraju ne koristimo dedicirani pretinac za pribor već onaj kaj se ubaci nutra (ona košara standardna). U onaj izvlačni gore je muka isusova posložit pribor ili sam ja jednostavno retardiran i to zna past dolje kroz procjepe :D |
Na kraju sam uzeo Whirlpool-ovu. Bila vikend akcija na Mall-u, 2800kn. Do kraja tjedna bi trebala stići.
https://www.mall.hr/ugradbene-perili...da-wio-3t332-p |
Stigla perilica. Nakon 10 pranja, izuzetno sam zadovoljan. Imao sam inox filter za čaj koji je već bio požutio. Nakon pranja, sja se kao novi. Koristio sam 6th sense mod pranja koji automatski prepoznaje zaprljanost i po tome sve dozira.
Preporuka je ostaviti još 30 minuta suđe unutra za bolje efekte sušenja, i nakon toga nema niti kapljice vode da je ostala, osim na udubljenjima u loncima koji su bili prema gore okrenuti, da se nije uspjelo okapati. Eto preporuka od mene. |
Pozdrav, trebao bih zamjeniti veću količinu kućanskih aparata, pa tako i perilicu posuđa.
Za valjda sve stvari što sam zainteresiran, na nabava.net mi ispada da je najjeftiniji webshop http://www.kucanski-aparati.hr. To mi je malo sumnjivo :) Pogotovo što sam jedina iskustva našao na forum.hr gdje je valjda 99% postova od ljudi sa par postova (čitaj zaposlenici se prijavili pa napisali). Da li je itko od vas imao ikakva iskustva s njima? Ne mogu baš otvoriti novu temu pod iskustvima sa IT trgovinama, jer nije baš riječ o IT trgovini jelte :) |
Ja bih se držao provjerenih trgovina za to, elipso, emmezeta itd.
Imaj na umu da neke ili većina trgovina nisu na nabavi uopće. I ne znam jeli to tu pisano, imaš iste modele bjele tehnike koji su za različita tržišta različite cijene i različite kvalitete naravno. Tako da neka perilica koja je xy kuna jefitinija na tom web-u je možda jeftinija verzija u odnosu na istu u elipsu/emmezeti/pevecu štogod. |
Mislim da u tom slučaju naziv uređaja mora biti različit, makar i u jednom slovu/brojci.
A uređaji koje gledam su trenutno na akciji za Hrvatsko tržište, electrolux, imaju 3 godine produžene garancije (5 ukupno) tako ne bi tu smjelo biti nešto muljaže oko kvalitete uređaja. Mene je više strah zavlačenja od strane web shopa, npr. da čekam isporuku 40 dana i slično. Jer naplaćuju isključivo unaprijed, i to ne preko kartice nego internet bankarstvo ili opća uplatnica. Pretpostavljam da je sve ipak ok s njima, samo imaju jako niske marže, ali svejedno ću vjerojatno ići sa nekim provjerenijim. |
Imam ja iskustvo, ako se to može tako nazvati :) Kupili bijelu kosu napu jer smo samo tamo našli (u tom trenutku) da je širine 90cm, ostalo sve dobro prošlo, stigla kroz 3 dana gebruder weissom, sad za jamstva i te stvari ne znam kako ide
|
Hm, dakle možda ipak ne odustati odmah od njih :)
|
Ljudi pa to je zapravo Poslovni Centar Kralj d.o.o.
Valjda jedni od poznatijih dućana za bijelu tehniku. Mislim da su sigurni |
Nikad čuo za njih :D
To govoriš iz iskustva da su pouzdani (Kralj d.o.o., ne kucanski-aparati) ili? |
Ali ta njihova dobra cijena jedino igra kad se plati cashom unaprijed, svi ostali načini plaćanja cijena je istako i kod ostalih dućana.
|
Citiraj:
Za elipso sam jednom pitao kad sam bio tamo da li postoji kakav popust ako bi se više stvari uzimalo (ono kaj ti radiš) i rekli su, naravno da bi u tom slučaju išao i neki extra popust. |
Ja sam odustao od njih iz razloga što su mi bili nepoznati, a moglo se kupiti samo plaćanjem unaprijed. Isto su bili među jeftinijima, a pošto sam kupovao samo jedan aparat ušteda je bila manja.
Jedino što ti možda može pomoći, stranica im je aktivna bar pola godine :D |
Citiraj:
|
Hajd super, od sad pa na dalje ih neću ignorirati.
Thanks svima na informacijama :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:17. |