PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Koji 23" monitor? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=201523)

dafa 02.03.2010. 18:54

Citiraj:

Autor viper (Post 1583784)
reviewi sa cneta su za mene drek :D ..tak nist se nebu znalo do pravog user reivewa s naseg foruma
p.s. sve su stranice koje google izbaci pune copy pejsta sa cneta lool..ocito niko nezna napravit normalan review

taj cnet je totalno pristran. vidio sam da full reklamiraju jedan model samsunga, i vidio sam kako 3 rivjuva drugih monitora pocinju s recenicom kak je ovaj prvi kaj hvale naj naj naj bolji ikad pa onda nakon hvalospjeva tek krecu s recenzijom tog monitora? :stoopid:

i ajd vise stvarno neko neki review, pa neko mora da ga je uzo.

e da, niko mi jos nije reko u kojem se to ducanu moze prek webshopa uzet i da ima tjedan dana probni period/moneyback garantee?

Mad_Duke 02.03.2010. 19:53

U svakom dućanu prema zakonu! Pod uvjetom da ga uzimaš "na daljinu" (webshop).

dafa 03.03.2010. 11:25

žao mi je jedino kaj trenutno sam ove dve mutne neke firme imaju taj monitor na lageru.

m-computers-u sam poslo mail pred tjedan dana i nema odgovora, optimum su nesusretljivi i bahati i uopce nemam želju tamo ikad išta kupiti.

i guess its the waiting game from now da dodje jos negdje.

vicarious 03.03.2010. 12:01

Citiraj:

Autor dafa (Post 1584868)
žao mi je jedino kaj trenutno sam ove dve mutne neke firme imaju taj monitor na lageru.

m-computers-u sam poslo mail pred tjedan dana i nema odgovora, optimum su nesusretljivi i bahati i uopce nemam želju tamo ikad išta kupiti.

i guess its the waiting game from now da dodje jos negdje.

Vidis, za m-computers mi je cudno, jer stvarno, razmjenjivao sam nebrojeno mnogo mailova sa njima, i stvarno svaki put, ali svaki put odgovore unutar sat vremena od kad sam poslao (naravno ako je unutar radnog vremena). Probaj poslati jos jednom mail...

viper 03.03.2010. 13:04

pa ja sam ih mailom pitao jel imaju taj monitor i oni su odgvorili
Citiraj:

Ima jos 1 komad, ali ne kod nas vec kod naseg partnera koji nije u ZG, pa bi isporuka bila cca 1-2 dana po uplati, a cijena cca 80kn veca zbog troska dostave
prije cca 7 dana ...to sam napisal i tu u temi samo u kracoj verziji...

p.s. taj sam odgovor dobio u roku od 11 minuta ..tak da si nest ti krivo poslao ...

Nosorog 04.03.2010. 17:19

ja sam narucio, stici ce mi za tjedan dana, mozda koji dan vise, necu reci gdje (tek kad stigne), ali cu odma reviewat kad stigne, pa ko je strpljv, možda mu dobro dođe. :D

viper 04.03.2010. 18:47

Citiraj:

Autor Nosorog (Post 1586279)
ja sam narucio, stici ce mi za tjedan dana, mozda koji dan vise, necu reci gdje (tek kad stigne), ali cu odma reviewat kad stigne, pa ko je strpljv, možda mu dobro dođe. :D

jedva čekam :care: neka review bude sa puno slika ,po mogucnosti video :D

P.s. od sad ga mozete kupiti i u telebit trgovini http://www.telebit.hr/default.aspx?SifPro=952434677

dafa 09.03.2010. 11:18

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 1579806)
Tako je, samo kod kupovine na daljinu/neviđeno imaš pravo na povrat proizvoda u roku 7 ili 8 dana.

malo sam istraživo ovo i vidio da kupac ima pravo na povrat proizvoda u tom roku jedino ako nesto ne zadovoljava t.j. da ne funkcionira kako je deklalirano od proizvođača.

a sad, meni se čini da ga nemreš vrnut na bazi "ne sviđa mi se slika" il "ima mi pre slab brightness" itd., a mislim da te isto tak odk**aju ako ima mrtvih pixela unutar njihovoh dead pixel policy-a.

ne bi bas riskiral s tim :p

dafa 09.03.2010. 11:36

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 1579989)
:D

Normalno da smije biti otvoren, ali ne smije biti tragova korištenja i moraš ga vratiti u istom stanju kao kada je došao. Poštarinu plaća kupac, naravno.
:)

e vidis vidis zvao ja m-computers i gospon mi veli da "mi ne bi ni prodavali monitore da postoji mogucnost isprobavanja ili povrata proizvoda u tom roku jer da poslije otvaranja kutije mi taj monitor vise ne možemo nikome prodat tralalalal pa zato je propo vemil pa zato je propo etc etc...."

a fakat ne znam kak zakon točno stoji tu al sad se parničit s nekom firmom oko monitora i mojih prava mi se ne da. i na kraju kak provjeriz za mrtve pixele? mrtvi pixeli nisu opcija :/

dakle štanga svugdje.

gnomisa 09.03.2010. 11:47

super ko ih j onda nek crknu....pa nije kriza da moraju prodavati :lol2:

dafa 09.03.2010. 11:51

e pa tocno to mi je reko lik. radje da mi ga ne bi ni prodo ako postoji opcija da mu ga ja vratim poslije. :hitthewal:

Brko 09.03.2010. 12:36

Citiraj:

Autor dafa (Post 1590497)
e vidis vidis zvao ja m-computers i gospon mi veli da "mi ne bi ni prodavali monitore da postoji mogucnost isprobavanja ili povrata proizvoda u tom roku jer da poslije otvaranja kutije mi taj monitor vise ne možemo nikome prodat tralalalal pa zato je propo vemil pa zato je propo etc etc...."
dakle štanga svugdje.

vemil je propo zbog drugih razloga, ali su za razliku od tih m-komjutors barem bili donekle ozbiljna firma.

i što, znači, ja sada oću kupit taj monitor i nakon 3 dana što mi recimo cvili plastika ili se nekaj klimata, nemrem ga vratit, a kupio sam ga "na daljinu". i zakon za m-computers ne vrijedi??? jaka firma i još jača država, nema šta...:hitthewal:

viper 09.03.2010. 13:12

ma ovi svi su nesto bahati..ja kad cu uzimat taj monitor onda cu se zaletit do telebita ,posto s njima nisam imal nikakve konflikte a jos su i najjeftiniji . :)

Nosorog 10.03.2010. 23:31

ja cekam da dođe i molim Boga da je sve u redu. Uplašili ste me, ekipo...:nono:

viper 13.03.2010. 15:23

viper :good,what was you first impression?

first impressions:
+ view angle is good.
+ The screen is not too dark as cnet review said.
- The 23" 16:9 is noticeably less high compared to a 24" 16:10.
- The power led is REALLY bright, I put paper/tape on it to hide it.
I will write more as I use them.

dafa 15.03.2010. 10:59

daily bump threada i pitanje dal ga je neko isprobo više....

kupujem ga u prvoj firmi koja mi da da ga kod njih isprobam/daje zamjenu na 1 mrtvi pixel

edit: bas prico s ekipom u telebitu, viewsonic ima toleranciju na 0 mrtvih pixela pa sam ga narucio, trebo bi ga preuzet za 2 dana, pa cim sitgne pisem dojmove :)

viper 15.03.2010. 12:36

Citiraj:

Autor dafa (Post 1595872)
daily bump threada i pitanje dal ga je neko isprobo više....

kupujem ga u prvoj firmi koja mi da da ga kod njih isprobam/daje zamjenu na 1 mrtvi pixel

edit: bas prico s ekipom u telebitu, viewsonic ima toleranciju na 0 mrtvih pixela pa sam ga narucio, trebo bi ga preuzet za 2 dana, pa cim sitgne pisem dojmove :)

ajd super.. reko sam ja da ce jos najbolje bit u teletu :D

dafa 15.03.2010. 13:12

ma na sve se mogu naviknut ak mi nece bit bas savrseno sa slikom al na dead pixel - nikako!:bonker:

Visage 16.03.2010. 19:50

Pogledao sam video i stvarno nemam komentara na postolje od divljenja :fiju:

Kao da je "vibra ready" za neku prvu generaciju PS-a. Pomice ga kao da se radi o laznjak maketi monitora kakve stoje u salonima namjestaja. Stvarno ima fleksibilno postolje i to na jako zabrinjavajuci nacin.

Nosorog 18.03.2010. 11:21

Citiraj:

Autor Visage (Post 1597268)
Pogledao sam video i stvarno nemam komentara na postolje od divljenja :fiju:

Kao da je "vibra ready" za neku prvu generaciju PS-a. Pomice ga kao da se radi o laznjak maketi monitora kakve stoje u salonima namjestaja. Stvarno ima fleksibilno postolje i to na jako zabrinjavajuci nacin.

Slazem se. No, ne treba svakome armirano-betonski temelj kao postolje monitora. I još nešto. Pogledaj bolje na čemu stoji taj monitor na cnet reviewu. Na nekakvoj spužvastoj podlozi koja pojačava dojam ljuljanja/nestabilnosti. Da je na tvrdoj podlozi (kao što je svačiji stol), zaljuljao bi se vamo-tamo i stop.

dafa 18.03.2010. 12:56

taj c-net mi se cini jako pristran...reklamiraju za lovu dam se kladit. vidio sam vec par rivjua ovog i drugih monitora koji zapocinju sa linijama tipa "iako monitor nije ultra pre jebeno najjebeniji ko xl2370 kojeg bi ZAPRAVO trebali kupiti ...." ma žibe.

rendula 18.03.2010. 13:02

a mozda im je jednostavno xl2370 najbolji medju onima koje su testirali pa se ravnaju prema njemu?

dafa 18.03.2010. 13:06

malo mi je cudno sto u njihovom revjuvu ovog ips vievsonika oni 4 puta spominju taj tn-ac a ne neki drugi, konkurentni ips?

viper 18.03.2010. 13:17

da a i dok se bolje pogleda trese i taj "stol" na kojem stoji monitor LOL -.-
i kome treba monitor tako jako povišen?

@dafa kaj nisi danas iso po monitor?

Visage 18.03.2010. 14:25

Citiraj:

Autor Nosorog (Post 1598669)
Slazem se. No, ne treba svakome armirano-betonski temelj kao postolje monitora.

Da netko ne bi krivo shvatio > ne mislim ja nikoga odgovarati od kupovine ili dosoljavati nadolazecim vlasnicima njihovu kupovinu. Samo komentiram ocajno lose postolje. Vec sam prije kritizirao postolja i plastiku novijih Viewsonica i to onih koje sam personalno gledao, tako da me ovo previse i ne cudi. Jako njezna plastika i vrlo lagana kucista. No zato je vecina njihovih TN-aca jako solidne kvalitete slike. Barem novije modele koje sam imao priliku vidjeti.

Monitor ima odlicnu cijenu i vjerovatno ce zadovoljiti solidan broj vlasnika. Samo kad bi vise monitora slagao uz ovakva postolja, to bi bilo blago receno nepodnosljivo. Cim je tako gibasto, onda znam da ce daviti i preciznost centriranja. To je gnjavilo i gnjavi i mnoge Dell-ove... da nebude zabune da je to samo Viewsonicova boljka.

drugi dio komentara...

CNET niti ima metodologiju testiranja niti oni uopce nesto testiraju. To su sve populi telegramski osvrti na proizvode koji su se pojavili i oni ih samo predstavljaju. Uz ono malo subjektivnog dojma i znanja koliko ti voditelji mogu ponuditi. Znaci neobavezno usputna dojava o novim proizvodima uz mozda koju relevantnu naznaku karakteristike modela ili neke mane.

dafa 18.03.2010. 14:49

Citiraj:

Autor Visage (Post 1598837)
CNET niti ima metodologiju testiranja niti oni uopce nesto testiraju. To su sve populi telegramski osvrti na proizvode koji su se pojavili i oni ih samo predstavljaju. Uz ono malo subjektivnog dojma i znanja koliko ti voditelji mogu ponuditi. Znaci neobavezno usputna dojava o novim proizvodima uz mozda koju relevantnu naznaku karakteristike modela ili neke mane.

tak ih i ja doživljavam, pa me zbunjuje čemu tak forsiraju određene modele monitora

dafa 18.03.2010. 14:50

Citiraj:

Autor viper (Post 1598783)
@dafa kaj nisi danas iso po monitor?

oko 5 ka kupim :) napisem koju rijecicu cim ga instaliram

viper 18.03.2010. 15:05

Citiraj:

Autor dafa (Post 1598857)
oko 5 ka kupim :) napisem koju rijecicu cim ga instaliram

ajde pozuri xD :zdero::zdero:

SSurki 18.03.2010. 22:04

Citiraj:

Autor dafa (Post 1598856)
tak ih i ja doživljavam, pa me zbunjuje čemu tak forsiraju određene modele monitora

money!

kad sam kupovao lcd tv slucajno sam nabasao na njihovu top listu 10 najboljih lcd tv-a do 37" i na prvih 5 mjesta je bio, zamislite, samsung :))))))

kod drugih, eminentnih, stranica i casopisa ni jedan od ovih 5 samsung modela nije ni spomenut u kategoriji "najbolji".

SSurki 18.03.2010. 22:05

Mene zulja lova u djepu. Brzo sa tom recenzijom da ne kupim kakav drek ili propijem ovo.

Wolverine 19.03.2010. 09:18

dafa i SSurki, postoje dve jako zgodne opcije tu na forumu -> Multi-Quote i Edit ;)

SSurki 19.03.2010. 13:32

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 1599419)
dafa i SSurki, postoje dve jako zgodne opcije tu na forumu -> Multi-Quote i Edit ;)

Ovako se bolje vidi moj tijek razmisljanja:)

____

Ocel' ta recenzija, vikend se blizi i da nije Protis stranica u komi vec bi narucio Smsng 2470.

SSurki 19.03.2010. 13:33

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 1599419)

evo

Citiraj:

Autor SSurki (Post 1599243)
Mene zulja lova u djepu. Brzo sa tom recenzijom da ne kupim kakav drek ili propijem ovo.

sad znam i

Citiraj:

Autor viper (Post 1598868)
ajde pozuri xD :zdero::zdero:

cemu sluzi multi quote

viper 19.03.2010. 13:35

brijem da ga jos nije ni pokupio jer na stranici pise da stiže danas ili je pak previse zadivljen samim monitorom pa se nemoze javit :D ...
@ssurki popušit češ ban ovako ,bolje nemoj to radit ...

ocemo review,ocemo review!:zdero2: :zdero::zdero:

dafa 19.03.2010. 14:42

evo koristim ga cijeli dan i odusevljen sam!

boje su fantasticne, ono kaj je neko kenjo za brightness je idiotarija jer da ima jaci brightness brijem da bi me jebalo za oci. nisam neki profic pa ne kuzim dal ima veze ovih 14 ms za igrice al za ovo kaj sam ja zaigro je izgledalo jebeno i bilo vrlo igrivo (eve online i cod4)

kut gledanja je prava milina, kad se gleda ful sastrane vidi se neko shiftanje boje i blago mracenje, ali to je stvarno hardkore kut iz kojeg se iovako nista ne vidi. odozdola zamracenje skoro pa da i nema i iz najzesceg kuta.

dead pixela nema! :) (vievsonic zamjenjuje vec na 1 mrtvi pxiel btw, jedino bi bila tlaka ic mjenjat, ali cim to daju znaci da nemaju s tim cestih problema).

uglavnom sora me ekstaza na svaki pogled, ne znam na koji nacin tn-ci u istom rangu mogu konkurirat ovom monitoru, vec sam ips panel je vrijedan svake kune.

stalak uistinu jest celav, sve je to klimavo, dakle ako živite na seizmičkom području ili pored pruge - mozda nije za vas, il ga treba uradi sam stajl učvrstit. meni se stvarno nije jos nit jednom mrdnuo il ak je stvarno me ne smeta pa me boli kiki za to :)

probo sam fotkat s foticem s mobitela al ne zgledaju fotke nikak, cim uspijem uslikat posteno cu vam postat.

eto to so moji dojmovi do sad, kako velim nisam neku kužer i nemam neku poredbu s drugim monitorima u ovom rangu ali moje laičke oči uživaju!:zdero:

viper 19.03.2010. 14:55

Citiraj:

Autor dafa (Post 1599713)
evo koristim ga cijeli dan i odusevljen sam!

boje su fantasticne, ono kaj je neko kenjo za brightness je idiotarija jer da ima jaci brightness brijem da bi me jebalo za oci. nisam neki profic pa ne kuzim dal ima veze ovih 14 ms za igrice al za ovo kaj sam ja zaigro je izgledalo jebeno i bilo vrlo igrivo (eve online i cod4)

kut gledanja je prava milina, kad se gleda ful sastrane vidi se neko shiftanje boje i blago mracenje, ali to je stvarno hardkore kut iz kojeg se iovako nista ne vidi. odozdola zamracenje skoro pa da i nema i iz najzesceg kuta.

dead pixela nema! :) (vievsonic zamjenjuje vec na 1 mrtvi pxiel btw, jedino bi bila tlaka ic mjenjat, ali cim to daju znaci da nemaju s tim cestih problema).

uglavnom sora me ekstaza na svaki pogled, ne znam na koji nacin tn-ci u istom rangu mogu konkurirat ovom monitoru, vec sam ips panel je vrijedan svake kune.

stalak uistinu jest celav, sve je to klimavo, dakle ako živite na seizmičkom području ili pored pruge - mozda nije za vas, il ga treba uradi sam stajl učvrstit. meni se stvarno nije jos nit jednom mrdnuo il ak je stvarno me ne smeta pa me boli kiki za to :)

probo sam fotkat s foticem s mobitela al ne zgledaju fotke nikak, cim uspijem uslikat posteno cu vam postat.

eto to so moji dojmovi do sad, kako velim nisam neku kužer i nemam neku poredbu s drugim monitorima u ovom rangu ali moje laičke oči uživaju!:zdero:

:kafa:e sad sam miran :D tenks :chears:...vec sam duze vrjeme "napaljen" na monitor :lol2: ali ovo je jednostavno aa nemam rjeci :Dznal sam da je dobar monitor ...ajmo sad jos te slikice i doživljaj ce bit potpun ...:dobar:

SSurki 19.03.2010. 15:08

Citiraj:

Autor viper (Post 1599725)
:kafa:e sad sam miran :D tenks :chears:...vec sam duze vrjeme "napaljen" na monitor :lol2: ali ovo je jednostavno aa nemam rjeci :Dznal sam da je dobar monitor ...ajmo sad jos te slikice i doživljaj ce bit potpun ...:dobar:

Ozbiljno nisam imao poima za mogucnost "multi quote" i ono je bila proba. Valjda nece ban zbog toga a ako i bude, nije smak svijeta.

U medjuvremenu se pojavilo nesto novo! (bar za mene)

Quote (telebit):

Nakon dugo vremena izbivanja, PVA matrica se vraća na tržište u velikom stilu! Nova Samsungova F80 serija monitora, temeljena na najnovijoj cPVA tehnologiji, pruža ono što nijedan PVA monitor nije mogao dosada; visoke performanse po vrlo pristupačnoj cijeni! Prepoznatljive specifikacije poput rekordno širokog kuta gledanja 178/178 i super visoki kontrast (rekordni statički 3.000:1 i dinamički od čak 150.000:1) su zaštitni znakovi ove izvrsne serije monitora. Dodatno, korisniku se nudi sRGB podrška (100% prenesena originalna kvaliteta slike sa izvornog uređaja), apsolutna ergonomija ekrana (Pivot zakretanje ekrana, visinsko podešavanje, tilt/swivel podešavanje), multimedijalna povezivost putem HDMI sučelja, sve upakirano u tanki, elegantni profesionalni dizajn. Uz performanse, ova serija monitora se odlikuje i po ekološkim značajkama, gdje možemo istaknuti uporabu recikliranih materijala, potvrđeno najnovijim EPEAT Gold i TCO 5.0 certifikatima. Šećer na kraju…ključni inhibitor uspješnog tržišnog plasmana PVA monitora dosada je bio naravno – njihova izrazito visoka cijena. Nova Samsungova F80 serija ima značajno bolju cjenovnu poziciju i postaje prihvatljivo rješenje ne samo u profesionalnom B2B segmentu (posebice; CAD/3D Graphics, Photo…), već i za privatne kućne korisnike.

Osnovne karakteristike
Dijagonala: 23"
Format ekrana: 16:9
Max. rezolucija: 1920x1080
Svjetlina [cd/m2]: 300
Kontrast: DC 150000:1
Vidljivi kut (hor.) [°]: 178
Vidljivi kut (ver.) [°]: 178
Vrijeme odziva [ms]: 8
Priključci:
- D-Sub
- DVI-D
Ostale karakteristike
Postolje:
- pivot
- podesivo po visini
Dodatno: PVA matrica

LINK

SSurki 19.03.2010. 15:19

http://img227.imageshack.us/img227/5...asterf2380.jpg

2.050,00kn

fanATIk 19.03.2010. 15:32

Fakat si iritantan... Koristi edit tipku!

SSurki 19.03.2010. 15:42

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 1599753)
Fakat si iritantan... Koristi edit tipku!

dobar komentar na monitor.

edit

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:48.