PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android OS - info, pitanja, root, orginal ROM-ovi, custom ROM-ovi, flash how-to (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=194870)

n E v E n 27.05.2011. 09:25

Desire unlock

Samo da potvrdim da je stvarno moguće bez ikakve muke napraviti unlock (odkodirati) Desire-a s pomoću SIM-Unlock Utility v0.2a LINK

HTC Desire PVT4 S-ON
Kupljen u VIP-u

eto

bail 06.06.2011. 11:24

Dali je moguce unroot-ati slcd verziju iz vipa!? Trebo bi ga poslati na servis,root-o sam ga unrevooke-om!!! Hvala

Hamm 06.06.2011. 11:32

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=695667

Evo pa saznaj. :)

n E v E n 06.06.2011. 11:54

Citiraj:

Autor bail (Post 1920207)
Dali je moguce unroot-ati slcd verziju iz vipa!? Trebo bi ga poslati na servis,root-o sam ga unrevooke-om!!! Hvala

Evo upute na hrvatskom jeziku ako ti je tako lakše. LINK

Nego, sta bi mobitelu da mora ici na servis???

bail 06.06.2011. 14:26

Citiraj:

Autor n E v E n (Post 1920223)
Evo upute na hrvatskom jeziku ako ti je tako lakše. LINK

Nego, sta bi mobitelu da mora ici na servis???

ma lud sam vise neki dan mi doso car mode dok sam ga punio i sada svaki put kada me netko zove ili ja zovem mi se prvo ukljuci speakerphone...probo sam sve solucije koje sam citao po forumima ali ne dela,stvar je do usb konektora,probo sam ga i ocistiti,nepokazuje nikakve naznake korozije,boo...i jos jedna me stvar uzasno zivcira kada mi pocne laggati kada sam na netu i slusam muziku za poluditi!!!

xlr 06.06.2011. 14:42

Citiraj:

Autor bail (Post 1920335)
ma lud sam vise neki dan mi doso car mode dok sam ga punio i sada svaki put kada me netko zove ili ja zovem mi se prvo ukljuci speakerphone...probo sam sve solucije koje sam citao po forumima ali ne dela,stvar je do usb konektora,probo sam ga i ocistiti,nepokazuje nikakve naznake korozije,boo...i jos jedna me stvar uzasno zivcira kada mi pocne laggati kada sam na netu i slusam muziku za poluditi!!!

Šta si rootao i ostao na stock ROMu ili si stavio neki custom ROM? Ako je ovo drugo, jbga, probaj neki drugi ROM jer ima stabilnijih i manje stabilnih. Ako je ono prvo, napravi nandroid backup i pukni gore za test neki custom ROM pa vidi da li se problem i dalje događa.

Osobno zadnje što bi napravio jest slao mob na servis zbog softverske greške ili sumnje u hardverski problem kada ima toliko načina da to provjeriš doma

bail 06.06.2011. 14:59

stock rom je gore...a to mi preostaje samo napraviti jos prije nego ga odnesem vipu...imas neki prijedlog koji rom da stavim!?
jbg i ja ga najrade nebi nosio ali sve sta sam probo napraviti nije dalo nikakvog ploda...

xlr 06.06.2011. 16:57

Neznam kako stojiš s tim romovima i flešanjem jer nemam volje baš objašnjavati jer sve je objašnjeno u ovoj temi i onoj sa cafea. Ako baš zapneš, neću biti đubre i ne pomoći, ali nadam se da znaš što radiš i imaš volje za čitanjem.

- Kreni tako što ćeš obavezno napraviti nandroid - i kopiraj ga na PC. Možeš napraviti i backup aplikacija (Titanium), poruka, bookmarksa (MyBackupPro)...
- Sada fino upali mob i napravi restore na početne postavke - čisto da vidiš da li se rom zblesirao. Testiraj ga malo.
- Ako sve štima, rom se zblesirao i sad vrati backup aplikacija i što želiš...
- Nandroid ti je bio safe point za slučaj da nešto zezneš i uvijek možeš vratiti i njega, ali tada sve vraćaš na staro.
- Ako restore na početne postavke ne pali, možeš probati staviti neki najobičniji rootani stock Froyo ROM (post #2):
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=809328

bail 08.06.2011. 23:18

Citiraj:

Autor xlr (Post 1920451)
Neznam kako stojiš s tim romovima i flešanjem jer nemam volje baš objašnjavati jer sve je objašnjeno u ovoj temi i onoj sa cafea. Ako baš zapneš, neću biti đubre i ne pomoći, ali nadam se da znaš što radiš i imaš volje za čitanjem.

- Kreni tako što ćeš obavezno napraviti nandroid - i kopiraj ga na PC. Možeš napraviti i backup aplikacija (Titanium), poruka, bookmarksa (MyBackupPro)...
- Sada fino upali mob i napravi restore na početne postavke - čisto da vidiš da li se rom zblesirao. Testiraj ga malo.
- Ako sve štima, rom se zblesirao i sad vrati backup aplikacija i što želiš...
- Nandroid ti je bio safe point za slučaj da nešto zezneš i uvijek možeš vratiti i njega, ali tada sve vraćaš na staro.
- Ako restore na početne postavke ne pali, možeš probati staviti neki najobičniji rootani stock Froyo ROM (post #2):
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=809328

problem rijesen...rom se izgleda izblesiro e sada...
moj desire je glupi pvt4 i ja sam ga root-o unrevoked-tom izgleda da moram flashati recovery jer imam clockwork mod recovery 2.5.0.7 gore i zato nisam mogo staviti ni jedan custom rom...probo sam ici po tvom postupku ali nikako da sprzim onaj .img fajl na cd,znam da sam noob...probo sam ga pretvoriti i u iso ali nula bodova!!! :hitthewal:

xlr 08.06.2011. 23:31

Citiraj:

Autor bail (Post 1922114)
problem rijesen...rom se izgleda izblesiro e sada...
moj desire je glupi pvt4 i ja sam ga root-o unrevoked-tom izgleda da moram flashati recovery jer imam clockwork mod recovery 2.5.0.7 gore i zato nisam mogo staviti ni jedan custom rom...probo sam ici po tvom postupku ali nikako da sprzim onaj .img fajl na cd,znam da sam noob...probo sam ga pretvoriti i u iso ali nula bodova!!! :hitthewal:

Wot wot wot?
IMG fajl od recovery konzole se ne prži na CD. Njega stavi negdje uz unrevoked fajl jer ga trebaš loadirati u određenom koraku.

bail 09.06.2011. 11:31

Citiraj:

Autor xlr (Post 1922119)
Wot wot wot?
IMG fajl od recovery konzole se ne prži na CD. Njega stavi negdje uz unrevoked fajl jer ga trebaš loadirati u određenom koraku.

Napravio sam to ali nije funkcioniralo zanaci skinio sam onaj clockwork img fajl i loadao ga preko unervokeda znaci file custom recovery i prikljucio mob...nista...probam poslje s amonra rec.

xlr 09.06.2011. 12:19

Neki error baca? Driveri su ti uredno instalirani, nemaš upitnika u device manageru? Vidio sam da nekada taj unrevoked postupak ne prođe isprve pa treba probati par puta zaredom. Moj glas će stoga uvijek ići metodi rootanja iz Linuxa/MacOS-a

n E v E n 09.06.2011. 14:28

Citiraj:

Autor bail (Post 1922282)
Napravio sam to ali nije funkcioniralo zanaci skinio sam onaj clockwork img fajl i loadao ga preko unervokeda znaci file custom recovery i prikljucio mob...nista...probam poslje s amonra rec.

i jesi uspio??? ako ne, dam ti ja svoj savjet kako je meni na mom Desire-u PVT4 S-ON iz VIP-a uspijelo.

Ako si se vec zaje...o i prvo stavio ClockWork Recovery 2.5.0.7 kao i ja, prvo sta ti je ciniti je vratiti se na STOCK ROM i onda ponovo proci postupak sa unrEVOked-om

i kad si se vratio na STOCK ROM, onda zapocinjes ponovo unrEVOked ilti ROOT svog Desire-a.

1. unrEVOked download
2. ClockworkMod Recovery - 3.2.0.1 - download
3. ako vec nisi trebat ce ti HBOOT driveri download
4. i pratis upute za ROOT koje mozes naci ama bas svugdje na netu.

sretno

bail 09.06.2011. 14:35

nece ni sa clock workom niti s amon ra...oba mi kazu
Error:failed to get root. Is your firmware to new?
:wtf2:

mislim i ja da ide RUU pa sve ispocetka!!!

n E v E n 09.06.2011. 14:55

Citiraj:

Autor bail (Post 1922402)
nece ni sa clock workom niti s amon ra...oba mi kazu
Error:failed to get root. Is your firmware to new?
:wtf2:

mislim i ja da ide RUU pa sve ispocetka!!!

i mora ici sve ispocetka, u tom i je caka.

prati upute iz mog posta iznad.

bail 09.06.2011. 15:34

Citiraj:

Autor n E v E n (Post 1922425)
i mora ici sve ispocetka, u tom i je caka.

prati upute iz mog posta iznad.

nece ruu!??? samo mi pishe verifying your android phone pleas wait....
error 170 usb connection error
thc snyc je gore hboot driveri isto!??? aaaaaa ubit cu od muke!!!!

n E v E n 09.06.2011. 15:51

Citiraj:

Autor bail (Post 1922458)
nece ruu!??? samo mi pishe verifying your android phone pleas wait....
error 170 usb connection error
thc snyc je gore hboot driveri isto!??? aaaaaa ubit cu od muke!!!!

ugasi mob, upali ga u FASTBOOT mod (volume - + POWER)

izaberi FASTBOOT
na ekrannu mora pisati FASTBOOT USB

pokreni RUU

bail 09.06.2011. 20:12

Citiraj:

Autor n E v E n (Post 1922482)
ugasi mob, upali ga u FASTBOOT mod (volume - + POWER)

izaberi FASTBOOT
na ekrannu mora pisati FASTBOOT USB

pokreni RUU

sve pise ali i dalje se nis ne desava nakon verifajinga opet error!???

n E v E n 09.06.2011. 20:44

Citiraj:

Autor bail (Post 1922645)
sve pise ali i dalje se nis ne desava nakon verifajinga opet error!???

Onda ima jos jedan nacin:

Procitaj SVE sta je "XLR" napisao u na forumu cafe.mobil.hr pod Postupak flešanja RUU ROMa ukoliko NE MOŽETE upaliti mob:

LINK

i kada vratis mobitel u normalu procitaj SVE sta je XLR napisao, nije napisao toliko toga bezveze.

pozdrav

bail 09.06.2011. 22:59

Citiraj:

Autor n E v E n (Post 1922672)
Onda ima jos jedan nacin:

Procitaj SVE sta je "XLR" napisao u na forumu cafe.mobil.hr pod Postupak flešanja RUU ROMa ukoliko NE MOŽETE upaliti mob:

LINK

i kada vratis mobitel u normalu procitaj SVE sta je XLR napisao, nije napisao toliko toga bezveze.

pozdrav

juhuuuuuuu radi...bez beda flescho ruu i sada radim na custom cyanogen mod7!!! :fala::fala::fala: svim kojim su mi pomogli...xlr ako si u blizini novigrada javi se za pivo takoder i ti neven!!! :beer::beer: :respekt:

xlr 10.06.2011. 00:26

Neven te dobro navodio ;) Bitno da sve šljaka i da recovery radi kako treba. Uživaj, čitaj i informiraj se ako nisi siguran i radije pitaj pa pričekaj dan-dva na odgovor nego da radiš nešto za što nisi siguran kako ide. Uštedit ćeš si živce :)

PR3DA70R 14.06.2011. 11:17

Koliko je sigurno da ću moć unrootat mobitel ako ga nedaj bože moram jednog dana nosit na reklamaciju? O kakvom kvaru bi bilo rijeć da ga nemogu uopće unrootat i kolike su šanse da se takav kvar dogodi?
Stvarno me strah rootat mobitel, tek sam ga dobio, ali bi volio izvuć maksimum iz njega kad već postoji mogućnost. :)

Night 14.06.2011. 11:27

Ako ne možeš unrootat mobitel onda vjerojatno više ništa na njemu ne radi pa se neće ni vidjeti da je rootan. :)

n E v E n 14.06.2011. 11:36

Citiraj:

Autor PR3DA70R (Post 1924887)
Koliko je sigurno da ću moć unrootat mobitel ako ga nedaj bože moram jednog dana nosit na reklamaciju? O kakvom kvaru bi bilo rijeć da ga nemogu uopće unrootat i kolike su šanse da se takav kvar dogodi?
Stvarno me strah rootat mobitel, tek sam ga dobio, ali bi volio izvuć maksimum iz njega kad već postoji mogućnost. :)

Svakoga je napočetku strah, ali kad jednom krenes nema stajanja :D. Šalu na stranu, UVIJEK mozes vratit STOCK ROM ilti UNROOT.

Postupaka za UNROOT ima koliko hoces, XLR ti je vec sve napisao na cafe.mobile.hr forum, na tebi je samo da procitas. Ali ako si lijen traziti eto LINK

A o kakvom kvaru bi bilo da ga ne mozes unroot-ati, po mojem misljenju jedino ako ga ne mozes vise nikako upaliti.

Cak da ti se i USB Brick dogodi vec postoji rijesenje i za to IAKO ti telefon nije S-OFF. (ovo je copy paste sa xda-developers.com

1.
If you're rooted, download a terminal emulator (like Better Terminal), and type the following into it:

Code:
su
cat /dev/mtd/mtd0 > /sdcard/misc.img

2.
You can move both mtd0.img and flash_image by putting it on your sdcard, and issueing the following command in a terminal emulator:

'cat /sdcard/flash_image > /data/flash_image'

'cat /sdcard/mtd0.img > /data/mtd0.img'

You might have to do 'chmod u+x /data/flash_image' before you run the commands (or chmod 755 /data/flash_image)

Eto, nadam se da te nisam preplasio, iako se moze sjeba....i mobitel i ako nisi imalo hrabar nastaviti/pokusati popraviti mobitel onda niti nemoj raditi sve ovo jer kad ga zeznes nista od root-a i ostalih "pogodnosti" nece imati smisla jer ces imati lijepi Desire koji moze posluziti psu kao igračka.

WraGG 14.06.2011. 11:38

To sto ovlasteni serviseri imaju posla preko glave, i nemaju vremena zezati se sa svakim mobitelom ponaosob, ne znaci da se ne moze vidjeti na svakom mobitelu da li je nedopusteno modificiran.

PR3DA70R 15.06.2011. 13:17

Ok nagovorili ste me. :D
Mobitel uspješno rootan. Mačji kašalj, nije moglo bit lakše.

Hvala na odgovorima.

z1010 17.06.2011. 17:35

savjet?

cijeli zivot koristio nokiu, sad sam si kupio htc desire hd.interesira me da netko napise sta se konkretno dobija sa rootanjem, ima li to neke velike svrhe.a naravno i straha da nesto ne pokvarim ,pa budem imao ciglu a ne mob.

spawn 17.06.2011. 18:04

Citiraj:

Autor z1010 (Post 1926874)
cijeli zivot koristio nokiu, sad sam si kupio htc desire hd.interesira me da netko napise sta se konkretno dobija sa rootanjem, ima li to neke velike svrhe.a naravno i straha da nesto ne pokvarim ,pa budem imao ciglu a ne mob.

Root dozvoljava kompletno mijenjanje software-a na njemu sto je po meni velika prednost jer nakon stavljanja rom-ova kojeg su znalci izbrusili kako treba, tek tada dobijes telefon kojeg si ustvari zelio ispocetka. :D

n E v E n 12.07.2011. 11:54

USB Brick

Pozdrav ekipa,

Pitanje ide svim onima koji znaju rijesiti problem sa USB Brick, jednostavno ne razumijem upute koje su napisane na xda-developers.com

1. If you're rooted, download a terminal emulator (like Better Terminal), and type the following into it:

Code:
su
cat /dev/mtd/mtd0 > /sdcard/misc.img

2.
You can move both mtd0.img and flash_image by putting it on your sdcard, and issueing the following command in a terminal emulator:

'cat /sdcard/flash_image > /data/flash_image'

'cat /sdcard/mtd0.img > /data/mtd0.img'

You might have to do 'chmod u+x /data/flash_image' before you run the commands (or chmod 755 /data/flash_image)

Moje pitanje je OD KUDA DA SKINEM/KOPIRAM "FLASH_IMAGE"

Eto,

Hvala svima na odgovorima.

Brko 12.07.2011. 11:59

Ja sam od jučer ponosni korisnik HTC Desire-a, nakon 12 godina korištenja isključivo Nokia telefona, uskoro ću imati pregršt pitanja. :D trenutno još formiram bateriju ;)

xlr 12.07.2011. 20:00

Citiraj:

Autor n E v E n (Post 1939927)
Pozdrav ekipa,

Pitanje ide svim onima koji znaju rijesiti problem sa USB Brick, jednostavno ne razumijem upute koje su napisane na xda-developers.com

Nemaš S-OFF?

Ako imaš, sve što trebaš napraviti je u fastbootu upisati:
fastboot oem enableqxdm 0
fastboot oem eraseconfig

ps: flash_image ti je u attachmentu originalnog posta :)

n E v E n 12.07.2011. 20:11

Citiraj:

Autor xlr (Post 1940220)
Nemaš S-OFF?

Ako imaš, sve što trebaš napraviti je u fastbootu upisati:
fastboot oem enableqxdm 0
fastboot oem eraseconfig

ps: flash_image ti je u attachmentu originalnog posta :)

Nisam jos toliko hrabar da naprvaim S-OFF, a vezano za flash_image nisam znao da mogu koristiti tuđi flash_image.

Hvala na odgovoru.

Kad vec pisem o USB_Brick, to se dogadja samo ako radim nandroid backup/restore, ustvari restore krivo zapise nesto na nand particiju i onda se dogodi sranje? jesam u pravu?

xlr 12.07.2011. 20:48

Zapravo je razlog bricka nekako mutan, ili ja još nisam našao gdje piše konkretan i točan način kako do njega dođe. Potvrđeno je da ga uzrokuje restoranje AmonRa nandroida preko CWM konzole i vice versa. Također, ako mountaš SD iz recoveryja, preporuka je rebootati recovery prije restoranja nandroida ili flešanja. Mene je zeznulo ovo drugo, iz recoveryja sam mountao SD, nešto kopirao na karticu, unmountao i drito nakon toga radio nand i flešao. Nešto od toga je napravilo darmar...

Malo više info:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=691187

S-OFF stvarno ima previše prednosti naspram rizika i do danas je taj postupak vrlo ispoliran i siguran ukoliko se pridržavaš uputa. Jedna od prednosti je i unbrick u dva koraka :)

Brko 14.07.2011. 07:39

Evo mojih prvih pitanja glede Desire-a :D

1. Hoće li se nakon nekoliko ciklusa pražnjenja i punjenja 8-12h, život baterije povećati?
Naime, sa punjača sam ga skinuo prekjučer (utorak) u 16:00, a danas ujutro u 7:30, baterija je na 2%. OK, tlačio sam ga prebacivanjem kontakata, isprobavao aplikacije, i Wi-Fi je bio uključen 10-tak sati. i bilo je poprilično SMS-ova i razgovora. No, mogu li očekivati još kakav porast vremena nakon što ga opet napunim i ispraznim nekoliko puta?

2. Skinuo sam aplikaciju Overcharged. koliko je ona pouzdana/točna što se postotka tiče? ima li koja bolja aplikacija?

Budući sam tek počeo koristiti Android telefon, nisam još sasma upoznati sa terminologijama, no ako sam dobro shvatio, rootanje je bezopasno, ali flešanje romova ako prođe krivo, može bit sranja, jel? I garancija ne vrijedi ako je mob rootan ili samo ako je krivo flešan?

coconut 14.07.2011. 07:47

1. teško

hammer_of_thor 14.07.2011. 08:27

1. Sa obzirom na stock ROM, baterija ti je i dobro izdržala.
Teško da češ dobiti ikakav porast battery lifea na tom ROMu

2. Nikad ćuo. Što točno tražiš od te aplikacije?

Root je bezopasan, , flash ROMa je bezopasan ako imaš imalo soli u glavi i napraviš backup pomoću recoverya. Taj backup je identična preslika sustava u vrijeme kad je backup rađen - kao što napraviš sa Acronisom na Windowsima, tako se napravi i sa Androidom.

Garancija ne vrijedi ako skuže da je rootan, fora je u tome što ga možeš un-rootat.
Makar ne znam uopće zašto bi ga nosio na reklamaciju jer tu stvarno jako malo toga može poći po krivu i vrlo su male šanse da pođe.
I da mobitelu krepa baterija usred flashanja novog ROMa, samo ga napuniš, upališ u recoveryu i vratiš backup image kakav je bio prije flashanja.

Naravno pošto si novi u Androidu da ti je sve to nepoznato i vjerovatno ne baš posebno privlačno, sigurno još nisi sklon takvim egzibicijama poput rootanja i flashanja.

Tako da je i moja preporuka da ne ideš u te vode dok se ne upoznaš puno više sa Androidom i pročitaš još štiva o dotičnom.

Brko 14.07.2011. 09:48

Za sada ga neću rootati ni flešati romovima. no, volio bi kad bi baterija barem 3 dana izdržala :D nisam navikao puniti mobitel više od jednom tjedno :D budem se ja sa njime igrao još neko vrijeme. Ovako i onako sam na GSMAreni pročitao da će HTC kroz mjesec dva početi dozvoljavati da se brlja po mobitelu

http://www.gsmarena.com/htc_starts_u...-news-2871.php

xlr 14.07.2011. 11:48

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1941060)
Ovako i onako sam na GSMAreni pročitao da će HTC kroz mjesec dva početi dozvoljavati da se brlja po mobitelu

3 dana će ti trajati ako ga niti ne pogledaš. Welcome to the real smartphone world :D

Oni članci ti se ne odnose na stari Desire koji je odavno već 'razbijen' tako da možeš već sada petljati po svim vitalnim dijelovima.

perich 14.07.2011. 21:38

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1941060)
Za sada ga neću rootati ni flešati romovima. no, volio bi kad bi baterija barem 3 dana izdržala :D

Desire ce ti izdrzati barem 3 dana kad ga napunis i ostavis u ladici i zaboravis na njega... pogotovo na stock ROM-u. Na nekom od optimiziranih ROM-ova, tipa Oxygena kojeg ja koristim, mozes uz normalno koristenje i 24/7 Data konekciju izdrzat dan i pol do 2... cirka... pod normalno mislim cca pol sata poziva, 4-5 poruka, Gmail push, nesto drkaranja po mobu kad ti je dosadno...

Brko 14.07.2011. 22:01

Bit će meni dobar i stock ROM dok malo ne proučim sve to. Meni je to sve novo i čini mi se ko špansko selo. :D
A malo sam zatamnio ekran, pobio neke servise koji mi ne trebaju (prema nekim uputama sa XDA Developers foruma) pa ćemo vidjeti.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:37.