![]() |
Citiraj:
Pa za AMD moraš tražit ploče koje nemaju AMD chipset, ploče postoje samo se treba malo pogledat na stranicama proizvođača ;) Evo samo nekih od Asusa M4N75TD M4N72-E M3N72-T Deluxe M3N-HT Deluxe/HDMI M3N-HT Deluxe/Mempipe M4N82 Deluxe M4N98TD EVO Citiraj:
Intel nudi normalno i CF i SLI, pogledaj malo specifikacije ploča na stranicama proizvođača. |
Sve je to divno na papiru, ali gdje se te ploče prodaju?
ADM ima samo jednu s tog popisa "AM3" ploča, a ona ima DDR2.. :( |
Ima ih vani. Tko ti kriv što kod nas nisu popularne ploče s nVidia čipom pa ih nema u obilju.
|
Vidim da su kartice vec u prodaji, dali ju je netko vec kupio.
Ful me zanima od MSI-a Cyclone. Vidim da je cijena ok ali me zanimaju iskustva ( znam da je prerano govorit o tome ). Ako itko ima ista javite, jer mislim da cu se slj tijedan se zaletit po jednu Sada i dalje "vuce" 4670 DDR3 :goood: |
Kupovati samo ako si Nvidia fanboy. Kartica se čini solidna ali preskupa je u odnosu na HD5770. :beer:
|
Evo ja bas mislim kupit novu grafu i citam ovaj topic i razno razne review-e i usporedbe hd5770 i gts 450 (1gb modeli) posto 5770 vapor x kosta 1200kn a gts 450 cyclone 1150kn, isti cjenovni rang (oboje su modeli s boljim hladjenjem i samo takvi dolaze u obzir).
Je'l mi moze ko objasnit u cemu je tocno hd5770 tolko bolja? Svi testovi koje nalazim daju podjednake rezultate performansi obje kartice, negdje je gts450 bolja za 5-10% dok drugdje hd5770 za isti postotak. Ali gts450 je u definitivnoj prednosti zbog cak i do 20% boljih performansi kad se je malo klokne, dok hd5770 jedva daju 10% i kad se bjesomucno tjera. |
Evo baci pogled na jedan dobar test, pa ce ti biti jasnije zasto je 5770 u vecini igara brza - osim naravno u "the way it's meant..." igrama..
Btw, ako vec mislis dati ~1200-tinjak kn za grafu, skupi jos 200-300kn i uzmi si GTX460.. |
@snake
Je'l to jedan od onih testova di je gts 450 na 750MHz?? Nije bas 200-300kn, odlicna gts 450 je 1150kn, dok je najslabija gtx 460 1550kn, to je 400kn vise koje ne bih volio dati a ne iskoristiti, a znam da je gtx460 puno bolja, a i 400kn je puno vise. |
Procitaj cijeli test pa ces viditi rezultate i sa default i sa oc-anim taktovima..
Ako ti je puno dati za GTX460, onda odluci i kupi jednu od 2 navedene grafe, moj glas i dalje ide za 5770 (mislim na cyclone ili vaporX verziju). Inace i ova grafa ce posluziti.. Ispravak sto se tice cijene, nabava.net izbacuje da je najjeftinija 5770 VaporX 1300kn (Protis, Adm) |
Citiraj:
|
@ ehohr
Koji ducan? |
ADM, imaju oko 30ak kartica od 768 i 1 GB, ali su rekli da se fakat prodaju ko lude, u danu ih zna otici 10.
|
U Austriji je Palit GTS450 već za 800kn + što se vrati porez, znači ispadne oko 700kn.
Mislim da si budem uzeo jednu za fiziku :) |
Sljedeci tijedan idem po GTS450 od MSI pa iznesem misljenja i sve ostalo,
mislim da se isplati :).. vidjet cemo :kafa: |
Ova kartica je idealna za otić prek granice (Slo), tamo će biti taman ispod tisuću kuna + još povrat poreza, grafa ispada 700-800, kuna što je stvarno odlična cijena.
|
Cisto gledano s inzinjerske strane gts450/gf106 je tesko smece - prakticki godinu dana starija kartica s 50% manjim chipom, losijim hladjenem/pcb-om je sisa u svim naslovima izuzev dva i pol i to iz placenog TWIMP programa
Vani ja kolko tolko spasava cjena tj Nvidjina samoubilacka politika kojoj je trenutno apsolutni prioritet cuvanja trzisnih udjela a kod nas nazalost ni to, za ici u Sloveniju ili jos bolje Austriju zbog ustede od par stotina kn moras bit stvarno specijalac jer kad platis benzin, vinjete i uracunas izgubljeno vrijeme dojdes u najboljem slucaju na isto kao da si je kupio u hg srotu - eventualno za one uz samu granicu ili one kojima je bas usput Btw realno gledano kod nas se trenutno ne isplati nis kupovat izuzev mozda gtx460 i to 768mb modela, najbolje pricekat nekih mjesec dana da AMD konacno s HD6xxx serijom srusi cijene tj za istu lovu ponudi cca 30% bolje perf. |
I neočekivano loše stoji u Xfire/SLI testu na HardOCP.
|
oce bit ista od gtx 455?
|
Citiraj:
dobijes povrat poreza u sloveniji 19% a kod nas platis 23%....neznam bas kak bi prosao samo da dobis porez natrag osim ako ne das mito =) |
Pa ako je kartice ispod 1000 kuna, nema carine niti poreza. :) Napisao sam "za otići" u postu, ne naručiti. ;)
Tu blizu mene u Brežicama ima računalni shop kao stvoren za to. :D |
ispod 1000kn nema poreza ni carine? nisam znao
ali onda vrijedi i slovencima taj zakon ako je tako pa nema povrata... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
bez dodatnih shadera i teksturnih jedinica pravo je pitanje koliko i da li se uopce isplati stavljati 192 bitnu sabirnici na karticu jer ona sigurno dosta dize troskove izrade a zbog 50% veceg chipa Nvidija bas i nemaju previse manevarskog prostora kad su u pitanju cijene sve u svemu ja bih rekao:banana: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nemojte me uzimat zdravo za gotovo. to je samo moje mišljenje..:fiju: |
Šok, tuga, nevjerica!
ATI optimizira drivere za bolji score :D edit: Ma znam da rade, nisam od jučer. Samo mi je fora što nvidija poteže poteze očajnika i sama sebi skače u usta pa radi toga i je tako bombastičan početak posta :D Btw., ATI je priznao da je to istina, ali koriste to već 5 godina :D |
Jako zanimljiv tekst, ali zapravo nista novo u svijetu grafickih kartica i njihovih proizvodjaca... Malo nvidia tuzi da ATI/AMD vara u testovima/igrama pa malo oni nvidiu itd u nedogled..
Btw, ako ovo i jest istina, nvidia je radila identicne "optmizacije" davno prije :), tako da imho nitko u ovom slucaju nije nevinasce, pogotovo nevidija koja se hvata za slamke sudeci po tom testu... |
Usput barem se ATI/AMD nije blamirao ko oni (koliko je meni poznato) predstavljajuci nekakve "makete" grafickih na sluzbenim predstavljanjima, ko ovi debosi. I da slazem se s kolegom "Zmijuljkom" :D iznad da bi "The way its meant to be "gayed"" preduzece trebalo prvo pogledat u svoj tor po pitanjima raznih tweakanja/optimizacija, i zacepit gubicu. IMHO :)
|
bok
probao sam kupit 5770 al nigedje nema dostupne u Sisku pa sam zvao da pitam jel imaju cyclone 450 i imaju, pitam jel mogu vrtiti sa fortronom, kazu da nema sanse, sad gledam testove i svuda pise da cyclone trosi minimalno snage, radi se o MSI modelu koji se odlicno hladi i malo trosi po svim recenzijama i ne trosi puno vise od 5770 ako uopce i toliko, sad u ducanu kazu da ne kupujem 450 cyclone msi jer bez 530w nece radit, dal da ipak kupim ili sto, molim za pomoc. Hvala, hitno je |
@crocro25
drzat ce ga taj fortron, 530 je previse za gts 450. |
Citiraj:
|
WOLVERINE I OSTALI - Hvala vam
Uzeo sam MSI CYCLONE 1GB DDR5 GTS450 za 1269kn Drivere sam instalirao sa prilozenog cd-a i nisam ih imao potrebu updejtati jer sve igre sam odigrao bez problema sa driverima. Napajanje je fortron - prilozio sam i sliku napajanja u otvorenom kucistu. Napajanje sam opteretio na 5h konstantnog gaminga igara kao sto su - bad company 2 1920x1200 sve na high, aa na 2x - MW2 - 1920x1200 sve na high aa max - Dirt2 - 1920x1200 sve na max Nije se srusilo - konfig iz signaturea Evo i par fotografija. http://img843.imageshack.us/img843/8...agts450.th.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img408.imageshack.us/img408/5...50oc17c.th.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img814.imageshack.us/img814/1...t4501gb.th.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img202.imageshack.us/img202/3...nfsp400.th.jpg Uploaded with ImageShack.us Što se tice prelaska sa zotac amp 9600 na gts450 msi, napredak je dupli. Sto se tice temp, gts450 se manje grije iako se i zotac nije grijao iznad 50c skoro nikad ni po ljeti. Zotac amp 9600 je cak 10% dimenzijama veci od gts450 MSI - iako MSI ima ventilator koji je izgledao kao da nece stan u moje codegen kuciste, haha. Napreda sam najvise osjetio u Bad companyu di sam sa konstantnih 20fps presao cak na konstantih 50+ fps. Dirt2 je bio nesto tvrdi orah pa sam sa jedva 20fps presao na 43fpsa MW2 je letio sa 80tak fps, bez imalo padanja. TEMP je ostala na 30c a graficku NE CUJEM ,lol, sve u svemu +10 joj dajem. Mozda grijesim,to su moji dojmovi nakon 5h igranja,pokretanja bluray naslova i surfanja netom , svukupno konstanta od 7h naprezanja grafe, napajanje radi,grafa radi i sve 5. Napominjem da imam identicnu konfu iz siga, znaci fortron radi ock... Graficka koja je bila prije u kompu je - zotac 9600 amp P.S Dodatak Zaigrao sam i Gothic,Risen,Mafia2,Blur i sve igre rade / bolje nego prije te nema problema sa driverima. |
Nekako mi je to previše para za ovu karticu... :/
|
Previše, ako je 1300 kn nova GTX 460 768.
|
Je, pa i u admu-u je ova 1200, ako nisi iz zg-a kad ispunis kosaricu kosta okruglo 1200kn, a ja sam upravo vrtio i moja sa mojom konfom zaostaje bijednih 6fpsa u MW2 za konfom frenda koji ima 5770 na e6500, iste rame...I jos mu vapor 5770 stvara probleme kao ludo zujanje u idleu i visoka temp...Mozda je puno al ja sam happy, a ionako nema boljeg izbora
- diskont,adm, nemaju 5750 kad sam zvao , msi 450 je ionako bolja - links i dostava u k...u - gts250 su vecinom ( one kvalitetne) 1050-1100kn - 4870 u admu 1050 - al trosi za 50% vise W Polovno - pokusao kupit al vecina nema ni garancije ni bundle Odlucio sam za ovo, jer sam bio limitiran napajanjem najvise i cinjenicom da sam morao ili graficku do 1400 koja ide na napajanje ili graf do 950kn i novo napajanje za cca 500tinjak kn...Mislim da sam ovako prosao najbolje. Barem se meni ovo cinilo kao super za upgrade na zotac amp 9600 a i nju sam prodao za 450kn tako da sam ovo nadoplatio 800kn za duplo bolji performans...Meni dosta |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sve na high sa AAx2 nema šanse da je konstantnih 50 fpsa bilo. Eventualno ako si gledao u slabo teksturirani zid i divio se ljepotama podžbuknih kanalica dok si budnim okom pratio framerate... Ajde da pričaš o prosječnom fpsu. Kad bolje razmislim, svejedno ne bih vjerovao da je na 1920x1200 rezi sa sve HIGH, AFx16 i AAx2 50fpsa prosjek.:kafa: |
Neznam, mislim nisam bio siguran pa nisam ni riskirao, no ok nisam osoba koja ce sad kukati dal je mogla proc bolje za 10-50kn, sve je to ok, imam duplo bolje statse i super mi je graficka gts450 mis i preporucavam ju svima da ju kupe, pogotovo ako padne sljedeci mjesec na 1050kn kako su mi rekli u ducanu.
Najvise mi se svida CUDA - zbog aftera i mogucnosti kao sto su direcx11 i 3d iako 3d niti mogu niti bih koristio. |
Citiraj:
EDIT: Citiraj:
Maloprije si napisao 50 konstantno, sad je to 30 već. I onda netko kupi grafičku i gleda koji kurac, kako njemu ne radi tako dobro... Dajte ljudi, kad pišete osvrte nemojte se busati u prsa zato jer ste potrošili X kn na komponentu. Progutajte knedlu, priznajte istinu, prednosti i MANE, a ne pisati nebuloze. Citiraj:
Pitaš se kako sam nagurao u isti post više kvoutova? Kako li se samo povećao broj slova u postu? Želiš znati koristiti EDIT? Javi se toru. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:52. |