PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Laptopi do 930 EUR (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=194456)

sentenced-1989 23.10.2010. 02:33

Pozdrav...

Trazim po netu, al nigdje nikakav review
Sto mislite o ovome?

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...4255&catid=184

Planiram ga uzeti kao zamjenu za stolni, dakle, casual gaming (iako bih volio znati sto ocekivati od toga) i ostale stvari kao web dizajn i c++ sto sam uvjeren da bi i oni digitron netbooci mogli pokrati... Za nekih 2 godine bih ga tak i tak mijenjao novim, ili stolnim, ovisno o sitauciji.

Budjet mi je laptop do 7000 - 8000 kn a ne vidim nista bolje u tom cjenovnom rangu, screen izmedu 15.6 i 17, 500 gb harda mi je uvjet, pa ako netko ima bolji prijedlog, i da, po mogucnosti bez OS-a posto imam original win7

syzygy 24.10.2010. 22:36

Moja preporuka

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=201201

sentenced-1989 25.10.2010. 01:45

Citiraj:

Autor syzygy (Post 1760739)

hd 5730 je jaca od gt 335, a sto se tice toga, 17 incha mi je previse, planiram uzeti 15.6

Matth€w 25.10.2010. 01:51

Odlična grafa, ali osobno bi taj proc zaobišao u širokom luku, pogotovo pored Intelovih i5/i7.

http://www.magazinrs.hr//artikl.asp?code=59-043603

http://blog.laptopmag.com/wpress/wp-...obe-Reader.bmp http://img.techpowerup.org/101024/Capture133.jpg

syzygy 25.10.2010. 07:46

Citiraj:

Autor sentenced-1989 (Post 1760851)
hd 5730 je jaca od gt 335, a sto se tice toga, 17 incha mi je previse, planiram uzeti 15.6

Preporuka glasi za cijelo računalo, ne samo grafičku karticu.

sentenced-1989 25.10.2010. 13:06

BTW, jel postoji koji laptop sa i5 procom i ati hd5730 da ima ekran 16:10 aspect a da je manji od 17 incha?

dario_cile 03.11.2010. 21:27

e ljudi....dugo sam bio offline,jbg fax djevojke, zurke...
hteo bih sebi uzeti neki novi laptop tj da vratim tati njegov trenutno imam acer travelmate 7320,uzimao bih neki do 7000-7500kn sluzio bih za igrice malo office,obrada videa,jedini zahtev koji imam je da 15.6 monitor da ga mogu fino staviti u trobu i da odem recimo dro druga...marka ne bitna....?????

redscro 04.11.2010. 14:27

Lenovo Y560 + produljenje jamstva na 3g.

faal 13.11.2010. 00:37

bio sam u temi laptopi iznad 7000kn, ali sam suzio izbor na jefitinije.

ukratko (c/p):
laptop primarno koristim za igranje i rad u 3D aplikacijama i trebao bi moci raditi oko 3 godine (drugim rijecima, trebao bi moci pokretati nove igre otprilike sljedece 3 godine, buduci da je to ono sto najvise napreduje i zahtjeva najvise resursa). jedine stvari koje gledam kod kupnje su procesor i graficka, ostalo je sve nebitno. laptop u 99% slucajeva koristim na napajanje iz mreze i drzim ga na stolu, tako da mi zapravo sluzi kao desktop kompjuter.

sad razmisljam o ovima:

1.
cini mi se da su ova 2 laptopa skoro isti, a navodno je ati 5650 cak i malo bolja od nv gt 425m:

acer aspire 7731g:
core i5 460m (2,53ghz),
ati 5650 1gb,
4 gb ram,
500 gb hdd,
17.3''
5700kn

2.
asus n53jf-sz162
core i5 460m (2,53ghz),
nv gt 425m 1gb,
4 gb ram,
500 gb hdd,
15,6'',
7000kn

dakle, ako je stvar s grafickama takav, acer mi se cini puno povoljniji. misljenje?

3.
lenovo idea pad y560
core i5 430m (2,26ghz),
ati 5730 1gb,
4 gb ram,
640 gb hdd,
15,6'',
6400kn

redscro 13.11.2010. 01:04

Nijedan neće moći pokretati najnovije igre za 3g, bar ne one zahtjevnije. Niti današnje najzahtjevnije igre neće raditi na maksimalnim detaljima, a suvišno je onda i govoriti o igrama za 3g.

Od ovog što si ponudio - Lenovo + produljenje jamstva na 3g.

Los Sam 13.11.2010. 03:17

Ati 5730 je najbolja grafa.
No ja bi izabrao Acera zbog toga sto ces imati vise koristi od veceg ekrana. a i prenosivost i robustnost ti nisu bitni...Nije ni financijska strana zanemariva...

faal 13.11.2010. 13:48

hvala na savjetima. cini mi se da je zasad prvi izbor lenovo, uglavnom, asus je vise-manje otpao.

ionako kupujem najranije oko nove godine, ovo mi je samo neki predizbor. ako se cijene nece mjenjati ili neki dobar model biti na akciji, onda ostajem na lenovu, a ako nesto dobro dodje, pitam

coconut 13.11.2010. 14:10

Citiraj:

Autor Los Sam (Post 1777200)
Ati 5730 je najbolja grafa.
No ja bi izabrao Acera zbog toga sto ces imati vise koristi od veceg ekrana. a i prenosivost i robustnost ti nisu bitni...Nije ni financijska strana zanemariva...

U cijenu je uključen i rizik da ti rikne vrlo brzo obzirom da su poznati po tome. Ja bi radije platio nešto više pa dobio kvalitetniji laptop.

draganzg 15.11.2010. 01:54

misljenje dell studio 1558?

bok svima,

ovako, napokon je dolso vrijeme za promjenu laptopa. Od razgledavanja po ducanima, najvise me impresionirao dell studio 1558. Svidja mi se decentni dizajn i obrada. A i konf. nije nimalo losa.

pa sad moje pitanje za preporuku, koju konfig, da odaberem. nemam nikakve posebne potrebe, najvise sa surfanje, word, gledanje video itd.
da li se je bolje da je manje RAM i HDD a bolja grafika ili obratno??

radi se o ovom:
http://protis.hr/products/details/no...2064?service=1

postoje 3 varijante:

1. Core i3 Mobile 330M, DDR3 SDRAM 4GB, ATI Mobility Radeon HD4570 512MB, HDD 500GB---ca. 4650 Kn

2. Core i3 Mobile 370M, DDR3 SDRAM 2GB, ATI Mobility HD5470 1GB,
HDD 250GB--- 4900 Kn.

3. Core i3 Mobile 370M, DDR3 SDRAM 4GB, ATI Mobility Radeon HD5470 1GB HDD 500GB--- 5800 Kn.

zahvalio bi na komentarima :)

lp

redscro 15.11.2010. 07:27

Odličan izbor, ja bih preporučio ovog prvog, koji je i linkan. Razlika u procesorima i grafičkoj je neznatna, dok je razlika u cijeni ogromna

draganzg 15.11.2010. 08:35

Dobro jutro

kako ti se čini ovaj drugi?jedino je jača grafika i procesor pa šta je bolje da vise ima ram i hdd il grafika i procesor?

Napominjem da nije za igrice jedino office i malo multimedije filmovi muzika itd

ako padne odluka id danas odmah po njega :)

draganzg 15.11.2010. 10:46

evo da javim, odlucio sam se za jeftiniju varijantu, jer kako mi je decko i trgovine rekao da je procesor i grafika neznatna razlika, a sa vise RAM i HDD velika i preporuka je bila za ovaj prvi.

Odmah sam ga narucio i dao polog pa danas poslje podne idem po njega. nadam se da nisam pogrijesio sa izborom :)

redscro 15.11.2010. 13:30

Dobro ti je rekao(začudno korektan trgovac), grafička i procesor su stvarno neznatno slabiji, dok je ipak RAM i HDD dvostruko veći, sve to za nižu cijenu. :)

draganzg 15.11.2010. 18:44

jesi ti kupresak? onda smo susjedi :)

ovako, moja se prica nastavlja.....danas me zove trgovac da dodjem po robu, tj po moj iscekivani laptop dell studio 1558.

kad sam dosao i platio rest i preuzeo robu, sa dragoscu sam odletio kuci da ga isprobam. veselio sam se ko malo dijete novoj igracki, sto i nije cudno :)

doso lijepo kuci, krenuo raspakirati....i prvo sto je me bocnulo u oko da laptop nije imo zastitnu foliju (ipak je glossy povrsina ili uobicajno nebude zastitna folija?) sto mi je na neki nacin malo radost krenulo niz brdo....jer se vide lagane ogrebotine na poklopcu...ali dobro...mislim u sebi ionako ce se brzo razgrebati...

onda, otklapam monitor, kad vidi...niti tu nema nikakve zastite monitora i sl a rubovi tastature gdje je povrsina crna takodjer sjajna jos vise vidnih laganih ogrebotina...sto me je odmah navelo na sumnju da je laptop polovan tj. da je bio izlozbeni primjerak.

Ali opet, u sebi i to nekako prisutim i odlucim da cu ga zadrzati.

Dalje, spremam da mu stavim bateriju...kad slijedi sok i nevjerica....nema baterije!
Ljutit i razocaran pozivam trgovca i objasnjavam mu u cemu je problem i odmah se pakiram i donosim mu laptop da se sam uvjeri.

Kad sam dosao, trgovac je izvadio laptop i sam priznaje da je laptop polovan tj. koristen i uvjerava se da nije baterija dolsa uz njega. Poziva dobavljaca i tako mu sve isprica.

Znam da nije trgovac kriv, jer oni neraspakiraju i negledaju stvari. Za to je odgovoran dobavljc jer nije trgovca obavijestio o kakvom se proizvodu radi.

nakon sve toga sto je najgore, to je zadnji primjerak sto ima glavni uvoznik?!?! za ne povjerovat. pa zar sam ja izabrao neki izlaufani model od della pitam se??!

ovo jos nisam dozivio da neki glavni uvoznik pravi muljaze, zaista neprofesionalno i sramoti svoje partnere, trgovce.

ipak, bio je isto samo 1 identican primjerak samo u crvenoj boji koji su mi ponudili i koji sam pristao uzeti iako mi se bas ne svidja. pitanje je hoceli biti i taj crveni polovan jer je taj jedan isti trgovac vratio oba ta zadnja laptopa a to cu tek sutra doznati kad mi javi ovi moji decki.

sutra javim kad doznam jel laptop kakav treba biti ili mi vrate novce, pa si budem vjeroatno morao nesto drugo uzeti...sto mi nije jasno da dobavljac nije u stanju imati na zalihi ponudjene laptope.

coconut 15.11.2010. 19:42

Ako je lap bio polovan, trebali su ti to naglasiti i smanjiti ti cijenu zbog toga.
Drugi put kad dobiješ lap, otvori ga na licu mjesta i doooobro pogledaj sa svih strana da ti se ne bi ponovila ta scena.

redscro 15.11.2010. 19:47

Jedna riječ - Protis. Iskreno, začudio sam se kad si pisao u prethodnom postu da su ti dali korektan savjet. S obzirom na njihovo ponašanje, ne čudi me previše tvoja situacija. Ne vjerujem da je taj laptop baš polovan, vjerojatno ga je netko kupio, nije mu se svidio i vratio ga je nakon nekoliko dana korištenja(na što ima pravo ukoliko je kupio na daljinu). Tu su krivi i kupci, koji bi onda psovali majku trgovcima po forumu što im ne žele primiti natrag laptop koji im se ne sviđa, zanemarujući svoju odgovornost da mora laptop i biti kao nov kad ga vraćaju. Iako oni takav laptop nisu trebali prihvatiti s obzirom da nije vraćen ni približno u prvotno stanje i ima ogrebotine. Nedostatak baterije? Ne mogu vjerovati, nečuveno. Ok, vjerojatno Protis nije kriv, ali čudno da se to baš njima dogodi. Ne znam tko je distributer od kojeg nabavljaju, pokušaj saznati, to im je sjajna "reklama".

Ako crveni bude ok, imaš skinova za laptope ako ti ne odgovara boja. :)

draganzg 15.11.2010. 23:06

gle, nebih da imenujem trgovinu, ali nije taj protis, nesto si se ti nalozio na njih? hehe

bio mi je izbor kod njih da uzmem, ali mi je blize bilo drugi trgovac istog
cjenovnog ranga ;-)

pa i meni je zacudno, da je to njima praksa "mislim na dobavljace" hoce samo da se rijese robe...ali zato ta roba spada u kategoriju "B" i naravno da se cijena mora dosta korigirati za takvu robu! ocito to kod nas u HR nije praksa, veli ako upali dobro, ako ne, nisu nista izgubili.

ali mene cudi isto ponasanje od trgovca, nije valjda da oni bas nisu upoznati bili sa time, ili da i oni neprovjere jel sve ok sa robom po koju su dosli, jer ipak su oni glavna karika i preko njih ide sve. A mozda su i oni bili upoznati da je to neka "sumnjiva roba" a presutili pa vele pokusati vrijedi...

ali sto mi je jos najsmjesnije, bio sam neki dan u tenomarketu i vidio takav laptop izlozen i htio ga uzeti, ali nisu imali drugi nego sam taj izlozeni, za sto ja nisam bio sprema pljunuti 5300 s obzirom da je izlobeni, pa su mi dali bijednih 5% i tako da sam odusto.

dva dana poslje sam otisao kod ovog trgovca i jos sam mu napomenuo, da ni slucajno ne dolazi u obzir neka izlozbena roba itd da mi donosi.

I vidi, ono sto sam slutio, i desilo se. jesam bakzuz! pa nemogu jos vjerovati da je to zadnjiii primjerak kod dobavljaca!!! smijesno

dobavljac za DELL je neki ARBIS il kako vec..

vidit cemo sutra sa crvenim sta ce biti, jel i on u pola dijelova ili je neko na njemu vecero prilikom surfanja :)

draganzg 15.11.2010. 23:10

Citiraj:

Autor redscro (Post 1779204)
Jedna riječ - Protis. Iskreno, začudio sam se kad si pisao u prethodnom postu da su ti dali korektan savjet. S obzirom na njihovo ponašanje, ne čudi me previše tvoja situacija. Ne vjerujem da je taj laptop baš polovan, vjerojatno ga je netko kupio, nije mu se svidio i vratio ga je nakon nekoliko dana korištenja(na što ima pravo ukoliko je kupio na daljinu). Tu su krivi i kupci, koji bi onda psovali majku trgovcima po forumu što im ne žele primiti natrag laptop koji im se ne sviđa, zanemarujući svoju odgovornost da mora laptop i biti kao nov kad ga vraćaju. Iako oni takav laptop nisu trebali prihvatiti s obzirom da nije vraćen ni približno u prvotno stanje i ima ogrebotine. Nedostatak baterije? Ne mogu vjerovati, nečuveno. Ok, vjerojatno Protis nije kriv, ali čudno da se to baš njima dogodi. Ne znam tko je distributer od kojeg nabavljaju, pokušaj saznati, to im je sjajna "reklama".

Ako crveni bude ok, imaš skinova za laptope ako ti ne odgovara boja. :)

a to sto kupci imaju pravo vratiti, o tome sam i raspravljo sa trgovcem jos mi se on zali kako tako mogu svi jer je zakon kriv.

pa reko nije zakon kriv, nego ste vi sami krivi. prodate novu robu, pa naravno da vam mora biti vracena ista taka sa svim originalnim pakiranjem. i onda nije ni ucemu problem. pa ce se kupac mislit hocel se zajebavati i malo koristiti i vracati.

draganzg 16.11.2010. 22:59

evo, danas sam dobio laptop u crvenoj boji. moram priznati da sam jako iznenadjem, u pozitivnom smislu.:)
boja je fantasticna, vino crvena i to mat hrapava. ma super je. na odnosu na crni glossy nisam nimalo pogrijesio sto sam pristao na crvenu.

zasad je sve ok, a laptop je i propisano bio zasticen folijama tako da zbilja nije imao ni packe.

jedino me malo iritira touchpad desna tipka ko da skvici kad se pritisce....mozda dok se malo naviknem :)

sve u svemu, zadovoljan sam a i latop je zaista lijep, nema sta i kako se kaze "fancy" jednostavno decentan i ugodan za tipkanje.

eto to je od mene, bila je jedna velika avantura prilikom kupnje :)

redscro 17.11.2010. 00:23

Citiraj:

Autor draganzg (Post 1779387)
dobavljac za DELL je neki ARBIS il kako vec..

Asbis.

Dobro da je na kraju sve sretno završilo. Nije to toliko Protisova greška, nije uopće, jer oni ne bi ni trebali otvarati laptope i provjeravati, to nije njihova briga. Dosta se ljudi žale kad je pokidana naljepnica na paketu što znači da je očito otvaran, no najčešće da bi ubacili jamstveni list ili neki propagandni materijal, ali nažalost očito postoje i ovakvi slučajevi kad uvoznik pokuša uvaliti laptop koji je tko zna što sve prošao. Ipak ga ni Protis nije trebao primiti kad su vidjeli da je otvaran, što se vidi i po kutiji.

[Psyho]Cox 22.11.2010. 12:12

Citiraj:

Autor redscro (Post 1780302)
Asbis.

Dobro da je na kraju sve sretno završilo. Nije to toliko Protisova greška, nije uopće, jer oni ne bi ni trebali otvarati laptope i provjeravati, to nije njihova briga. Dosta se ljudi žale kad je pokidana naljepnica na paketu što znači da je očito otvaran, no najčešće da bi ubacili jamstveni list ili neki propagandni materijal, ali nažalost očito postoje i ovakvi slučajevi kad uvoznik pokuša uvaliti laptop koji je tko zna što sve prošao. Ipak ga ni Protis nije trebao primiti kad su vidjeli da je otvaran, što se vidi i po kutiji.

Citiraj:

Autor draganzg (Post 1779387)
gle, nebih da imenujem trgovinu, ali nije taj protis, nesto si se ti nalozio na njih? hehe

Dragan kaze da nije Protis u pitanju.

dutkan 23.11.2010. 16:31

Pozdrav!

Zanima me da li cijena odgovara onome što prijenosno računalo nudi?

http://www.telebit.hr/NB-Toshiba-Sat...485811470.aspx

Ako ne, slobodno preporučite jedno sličnih performansi do 6500 kn.
Bilo bi poželjno da je ekran 16" ili veći, 24 mj. garancija na računalo. Računalo za sve namjene (internet, gaming, obrada videa, povezivanje s monitorom/TV-om...)

EDIT: Kupujem gore navedenoga, hvala kao i da jeste.

faal 13.12.2010. 17:02

dutkan, ako jos nisi uzeo: ja kupujem laptop za igranje, pogledaj si lenovo ideapad y560 imas ih od 6000-7000+ kuna, ovisno o procesoru i operativnom sustavu, a ne razumijem se u ovo povezivanje s monitorom/tv-om, vjerojatno je moguce. lenovo ima bolju graficku, a imas ih i sa slabijim i jacim procesorima od te toshibe. jedini je problem sta ima 15,4'' ekran. ali ako trazis dobar procesor i graficku, cijena je najbolja, neki laptopi od 10 000+ kuna nemaju takvu dobru kombinaciju.

PITANJE za ostale:
uzimam u petak:
LENOVO IdeaPad Y560
Intel Core i5 460M 2,53GHz / 2.80GHz (3MB cache)
ATI Radeon HD5730 1GB
2x 2GB DDR3 1066MHz

e, sad, dosao je za oko 500-1000kn (ovisno o ducanu) skuplji taj isti laptop sa i7 740qm (1.73 GHz) procesorom.

EDIT: uzeo sam jaci, dobar je, ne grije se toliko koliko sam mislio. sa cooling padom temp je oko 67 +/- 3 do 4 stupnja

Bishop 26.12.2010. 21:33

Nedavno sam slagao jednu konfiguraciju, i savjeti koje sam dobio na ovom forumu su mi jako pomogli, zato sada takodjer molim Vas savjet.
Kupujem laptop koji bi trebao sluziti za crtanje u catia-i i proE-u, vrtit neke simulacije u matlabu, medjutim, povremeno bi i zaigrao neki noviji naslov, da ne spominjem, svakodnevno surfanje i offfice i tako dalje, sto smatram ipak nisu tako vazni kriteriji kao ovi gore. Preferiram toshibu i lenovo i vazno mi je da je laptop prenosiv, pa max do 15.6'' dijagonale i da je dostupan u zg. Hvala unaprijed :)

EDIT: zapelo mi je oko za Toshibu, L650-11F pa me zanima dali netko ima iskustva s autocadom, catiom i tako s tim laptopom, svi reviewi koje mogu nac se baziraju na to kako igre dobro idu, to me bas toliko i ne zanima

coconut 27.12.2010. 08:17

Koliko vidim, taj laptop je EOL i više ga nema za kupiti. Vidi post iznad gdje imaš još jači Lenovo.

faal 03.01.2011. 16:16

Citiraj:

Autor Bishop (Post 1809732)
Nedavno sam slagao jednu konfiguraciju, i savjeti koje sam dobio na ovom forumu su mi jako pomogli, zato sada takodjer molim Vas savjet.
Kupujem laptop koji bi trebao sluziti za crtanje u catia-i i proE-u, vrtit neke simulacije u matlabu, medjutim, povremeno bi i zaigrao neki noviji naslov, da ne spominjem, svakodnevno surfanje i offfice i tako dalje, sto smatram ipak nisu tako vazni kriteriji kao ovi gore. Preferiram toshibu i lenovo i vazno mi je da je laptop prenosiv, pa max do 15.6'' dijagonale i da je dostupan u zg. Hvala unaprijed :)

EDIT: zapelo mi je oko za Toshibu, L650-11F pa me zanima dali netko ima iskustva s autocadom, catiom i tako s tim laptopom, svi reviewi koje mogu nac se baziraju na to kako igre dobro idu, to me bas toliko i ne zanima

hehe, koja slucajnost :) osim za igranje, laptop koristim bas za proE i autocad! preporucujem lenovo ideapad y560, kao sto i vidis gore. ako se hoces bahatit uzmi si taj sa i7 procesorom, ako hoces proci jeftinije, imas isti taj sa i5 i i3 procesorom za puno manje (5100 kn). gledaj da dolazi s dos-om jer su takvi oko 800kn jeftiniji od onih sa windowsima. uz jace modele dobijes i razer abyssus mis na poklon koji inace dodje oko 220 kn. mis je stvarno odlican, barem meni, ja sam prije koristio obicne logitech miseve za 80,90kn...

jedino, jel ti vazno tajanje baterije ili ces imat ustekan u struju? na bateriji na najjacim performansama mi traje sat i nesto, a sa slabijim postavkama nisam isprobavao, mada ima postavke za stednju energije itd...

neki su imali problema s tim laptopom, treba napraviti update biosa odmah nakon instalacije i drivere za graficku (amd video driver, ne ati!), svi driveri se skidaju sa stranice od lenova (nemoj skidati sa atijeve stranice!) i update moze napraviti svaki bedak. ja sam tako napravio i nisam imao problema. ako instaliras atijeve drivere, imat ces problema sa grafickom, driveri prepoznaju graficku samo kao "ati 5700 series" i nesto steka, ekran blica itd, a ako skines sa lenovove stranice onda ti bas vidi "ati 5730" i naravno, radi fino i bez problema.

laptop je lagan, barem prema mom bivsem laptopu - toshibi satellite a200.

inace, ooodlican test tog laptopa i sve te detalje mozes naci ovdje da ne pisem bezveze:
http://www.notebookcheck.net/Review-...k.33963.0.html
mala razlika je sta je u testu mrvicu slabiji i7 procesor kakav nema na nasem trzistu.

a inace ako na laptopima idu dobro igre, vjerojatno jos bolje ide i sve ostalo... proE i autocad mozes koristiti i na puno slabijim i starijim laptopima

generic 10.01.2011. 23:32

Molio bih preporuku laptopa u ovoj cjenovnoj kategoriji kojem bi bila namjena uglavnom nezahtjevni tipični uredski poslovi. Naglasak dakle nije na hardverskoj snazi, već na robusnosti i kvaliteti izrade (trebao bi preživjeti i neke ekstremnije klimatske uvjete npr. visoke temperature kakve su u Sudanu i vlagu kao npr. u Tanzaniji). Znam da se u ovom cjenovnom okviru ne može očekivati čuda, no ipak su neki bolji, a neki lošiji.

Uvjet je da ima ekran 17.3". Dakle, traži se pouzdani tenk :D

Problem 21.02.2011. 15:06

upravo sam dobio ovo na reklamaciji za stari 6930G.

Uglavnom stari je imao (p7350, 250gb, 9600m gs 512mb, 3gb ddr2). Taj mi je rikavao 4x unutar produljenog jamstva i sad mi je ovaj sjeo ko budali samar. Kao sto mozete vidjeti ovaj je i vise nego osjetno jaci. Bar neka korist od produljenog jamstva :D

nino 21.02.2011. 18:41

Jesi i tome produzio garu? :D

Predvidio sam ja to. http://forum.pcekspert.com/showpost....32&postcount=8

Problem 21.02.2011. 19:01

Citiraj:

Autor nino (Post 1854675)
Jesi i tome produzio garu? :D

Predvidio sam ja to. http://forum.pcekspert.com/showpost....32&postcount=8

htio sam al kao sto sam i prije pretpostavio nemoze se produljit zamjenskome kojeg dobis, tj. vrijedi do onda kolko je vrijedila starom :D

inace ima na ovom linku test laptopa iz cega se moze vidjet da je vrlo pristojan gaming laptop :chears:

[Psyho]Cox 21.02.2011. 22:28

Koliko je meni poznato, zakon valjda predvidja da garancija ide za sve zamijenjene ili nove stvari od pocetka, znaci od dana promjene (za dio ili komplet koji je promjenjen). Ne vidim zasto se onda ne bi mogla i produzit. Jesi siguran za to ili su oni to samo tako rekli da te se rjese?

Problem 21.02.2011. 23:51

vodi se pod isti racun i zato nemoze (bar su mi tak rekli, jer ja nisam dobio novi racun za ovaj nego neko rijesnje da sam dobio drugi laptop unutar garancije) :D

Problem 22.02.2011. 14:45

evo da napravim mali rezime ovog 5820TG:

-komponente ugrubo: i5 480m, 4gb ddr3, Radeon HD6550m 1gb, 500gb hdd, 15,5" 16:9 HD lcd, wifi, BT
-kuciste je solidne izvedbe, posebno mi se sviđa poklopac ekrana koji je od brusenog aluminija u mat sivoj boji, a samo kuciste je vrlo tanko i elegantno
-ekran ima vrlo ostru sliku sta me ugodno iznenadilo, ali kut gledanja je ogranicen
-tipkovnica mi je koma, imam osjecaj ko da ce se tipke raspast dok vrlo brzo tipkam :D
-baterija je litijionska sa 9 celija i acer tvrdi da u power saver modu izdrzi cak 8h sto je i vise nego pohvalno. Znaci, uz power saver mod samo ukljucite integrusu (koja je valda u procu?!?!) i pritisnete tipku P koja se nalazi iznad tipkovnice u desnom kutu pokraj eject tipke od optickog uređaja i to bi trebalo biti to. Nisam jos stigao vidjet kak funkcionira u praksi, al recimo da im vjerujemo :)
-gejming: e, tu lap pokazuje svoje cari :D. Za sad sam samo instalirao Assassins Creed i u dx9 modu sve na fullfull jednostavno leti, dok u dx10 modu malo trzne, al igrivo itekako (takodjer sve na max, ukljucujuci AA)
-buka je vrlo niska dok radite na desktopu,al cim ulazite u 3d aplikaciju ventilatori se bitno poglasne. Al u granici normale i usporedujuci sa nekim laptopima sa kojim sam imao priliku raditi ovaj je sasvim solidan sta se tice toga
-experience index veli 5,9 za RAM i HDD, 6,7 za grafiku i 6,9 ca CPU (neznam kolko je to mjerodavno)
-izlazi: 4x usb, 1x HDMI, 1x VGA, 1x ethernet, neki audio izlazi/ulazi i citac kartica

Dojam, za jedan dan kolko ga imam vise nego zadovoljan. Ovim modelom kao da je acer napravio stepenicu dalje u kvaliteti izrade, osim naravno tipkovnice koja je meni osobno zesci shit. Nadam se da cu sa ovim imat modelom vise srece nego sa prethodnim :D

coconut 23.02.2011. 10:54

Integruša mu je na ploči, a ne na procu.

Problem 23.02.2011. 11:19

kolega, ipak sam ja u pravu :)

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=52952

evo sta kaze power plan sa laganim radom na netu, upaljen adobe reader, wifi, msn i jos neki background programcici.

http://www.pohrani.com/t/O/te/2LU6YatM/cimg2885.jpg

ovo je bilo poslikano cim sam ga stavio u taj P mod i kroz rad je u samom startu variralo od 10h-8h. Uglavnom, ja si racunam na to da je tih 10h prepolovljeno na 5h, opet ce anatomija baterije biti i vise nego zadovoljavajuca :D

(slikano kamerom samo da vidim kak radi citac kartica xD)

edit: nakon sat i pol rada :)

http://www.pohrani.com/t/1F/n5/3rVeLsEF/clipboard01.jpg

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:07.