![]() |
Z-Cinema ima puno bolje satelite od Z-2300, ali nešto slabiji subwoofer. Radije uzmi njih.
|
Citiraj:
a kako stoji s spajanjem na maxtv, ipod i sl. ili su klasika samo pc zvucniki ( malo je zeznut usb prikljucak :D ) edit : nasao sam ima in/out tak da :D ( btw mislio sam samo da ima in ) |
Ja sam ubo Acoustic Energy Aego M 2.1 i stvarno su odlicni zvucnici. Ako ti je do zvuka tesko da ces naci ista u tom rangu za male novce.
Prije toga sam imao Creative Gigaworks T20 (dakle 2.0) koji su sasvim oke. |
gigaworksi su zvjerke o tome nema govora.
z 2300 su model star 5 godina al još uvijek na našem tržištu nemaju konkurenciju. z cinema je preskupa. u magazin rs-u je bila 1400 kn al je više ne drže dok je u algoritmu 2200 kn. čuo sam ih dva puta i imaju mutan bas ne sviđa mi se niti malo dok su sateliti dosta dobri. a opet se za te novce može složit komplet pojačalo + stereo. šteta što nema više dobrog starog altec lansinga |
Citiraj:
|
Logitech Z-2300 definitivno. Trenutno ih posjedujem i nakon raznih 5.1 i 2.1 zvucnika
ovo je definitivno najbolji proizvod koji sam cuo. Samo meni su sateliti sa Z5300, crni su , ovi srebrni su mi malo gadni. |
Citiraj:
Nisam ni ja slušao Acoustic Energy, ali Gigaworksi ili neki jači Altec Lansing su IMHO miljama ispred Logitecha. |
Pa ja ih i koristim za igre. Woofer je zakon. A za muziku i filmove imas kucmo kino ili
hifi. |
Dobro,ljudi su znali svašta raditi sa tim satelitima,otvarati ih,puniti čarapama,stiroporom,i slično. Ako se nešto da moddati onda je to satelit od Z2300.
Makar je meni žao što recimo nisam našao načina u glavi kako upariti ove iz Provoxa sa subom od Z2300..morao bi neki opasniji DIY pasti,sad su još na akciji,ali tko će se s time igrati..osim par entuzijasta. http://www.provox.hr/audio/proizvod....a=122&Source=1 Pitanje je li izvedivo uopće,palo mi je na pamet čisto.. Što se tiče 2.1 sistemaca za PC osobno bi išao na Z3 od Logitecha,ili ako sam limitiran do krajnjih granica Divoom XForce1 za 280kn,ili Genius 2.1 HF2000A za 220kn. Nije pretežak izbor,to su slatke brige za šaku kuna, a opet MDF ili plastika,pa čak i u toj,drek klasi - ipak MDF. :chears: |
ovo je kompletno rijesenje, ALI nikako i jeftino...znaci za one kojima je audio sa racunala na prvom mjestu....
http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=320 http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=213 http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=349 http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=348 |
Citiraj:
|
pozdrav
da ne otvaram novu temu.. tražim 2.1 sustav, za sobu, cijena do 500-600kn za oko su mi zapeli logitech z523, a pronašao sam ih za 411kn imate li kakav bolji prijedlog (neki od onih iz serije x...) za taj cjenovni rang? pretpostavljam da bi tu uletili neki logitech/creative, no sad sam naišao i da se piše o divoom kompaniji. :) svaki savjet je dobrodošao (ako se ističe kvalitetom, može i 2.0, spajam na lap) hvala |
Uzmi te Logitech jer po toj cijeni nikako bolje nećeš naći.
|
konzultacijom s kolegom iggyone, odabrao sam ove:
http://www.divoom.com/X1.htm i recenzije po netu ih hvale, a zaista su povoljni + dobro izgledaju ;) javim dojmove kad ih nabavim |
Dobar izbor, iznenadjujuce dobri zvucnici za relativno povoljne novce.
|
Ja sam imao u dva navrata divoom zvucnike , revo 3 i xforce 3.
Zvuk super, izgled isto, a kvaliteta izrade 0 bodova. |
Citiraj:
|
a di ima za kupit te zvucnike?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
U ponudi Konikoma (barem na netu) ih ne vidim. |
Istina da ih nema na netu, ali u trgovinama ih je bilo.
|
Report - u Konikomu u City Centru One ih ima (Divoom zvučnika), no ne svih modela.
Po xForce 1 sam išao do Kvarka u Baštijanovu. Budući su mi ovo prvi 2.1 zvučnici, ja sam oduševljen. :) Sobu od 15-ak kvadrata definitivno mogu ispuniti, a još me malo strah pojačati do kraja. :D Za neke bolje usporedbe nemam dovoljno iskustva. Uglavnom, za 290kn mislim da je najbolje što se može dobiti. Hvala svima na savjetima. |
po meni si malo fulao jer su z523 bolji zvučnici od tih šupljikanaca
|
Citiraj:
trebao bi ih čuti, možda promijeniš mišljenje. :) ponavljam, nemam previše iskustva s 2.1 sustavima. za razliku od dosadašnjeg "limenka" zvuka iz zvučnika lapa, meni su sasvim ok za te pare. |
e znam tebi su super zato što prije njih nisi čuo niš bolje.
jesam čuo sam te Divoom, solidan bas al sateliti su malo šuplji. zato mi se z 523 više sviđa. |
Citiraj:
|
pa smanjis bas ako ti ne pase
|
Planiram upariti Z323 ili polovne Z523 sa zvučnom tipa Xtreme music ili Gamer ili uzeti novu Xonar DG.
jel se više isplati uzeti nove Z323 ili da si uzmem polovne Z523? Koliko vrijede polovni Z523 s obzirom da su novi 500 kn, u oglasu lik traži 400 kn+garancija,korišteni nekih 10 mjeseci što mi je previše,prije nekih 300 kn?. Treba mi podrška za front panel ulaze a to nema na Xtreme Music,neznam jel ima podrška na Xtreme Gamer. Kažu da je Xonar DG otprilike istih performansi kao i Extreme Music/Gamer. Jel vrijedi uopće dati cca 600 kn za novu zvučnu i 2.1 sistem za pomak u kvaliteti, pošto mi neki ljudi kažu da se to neisplati i da je teško primjetit razliku u odnosu na onboard zvučnu? Izgleda da bi bilo najbolje da ja recimo uzmem nove zvučnike i da spojim na burazovu Xonar DS pa na onboard i da probam primjetiti razliku :D:D |
Citiraj:
Novije matične(od prije 2 godine) imaju vrlo dobre onboard zvčne,obično je to realtec ali se osjeti razlika sa xfi music,gamer i xonar dg/ds na boljim zvučnicima ili slušalicama šta bi z523 trebali biti Asus Xonar dg ti ima front panel |
Preporuka 2.1 zvučnika do 1000kn
Dakle ovako, trebao bih 2.1 zvucnike koje bi spojio na laptop (MacBook Air), uglavnom bi slusao mjuzu i gledao filmove.
Razmisljao sam da si uzmem nesto jeftinije do 500kn ali mi je kvaliteta zvuka dosta bitna tako da to smatram dugorocnom investicijom pa bi nekako opravdalo ulozeno. Inace doma imam Logitechove X-230 vec jedno 5 godina, dosta sam zadovoljan, veoma su glasni, imaju jak bass ali opet nekako mi fali ona prava ''dubina'' zvuka. U ovome rangu gledao sam Logitechove Z623 za 1070kn, sada dali netko ima neke druge zvucnike u tom cijenovnom rangu za preporučiti? Zahvaljujem unaprijed! |
Polovni Z2300.
|
Citiraj:
|
Do 1500kn se nađe i Z5500, ja sam svoje platio 1000KN prije godinu dana, dobio i optički kabel i 20 metara bandridge zvučnog kabela...
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:39. |