![]() |
pozz!
shvatio sam da je moje desktop racunalo (pogledaj pod moj komp) postalo poprilican overkill za ono sto mi treba. Pa sam ga odlucio zamijeniti za neki laptop, koji bi bio ekonomicnije,prakticnije i tise rjesenje. Znaci, trebam laptop za: internet, filmove, COD4 Online, da ima solidnu graficku karticu Isto tako da je ekran 15.6, da ga mogu strpat u ruksat i furat na job, i nekak mi se dopadaju Toshibe (nije obavezno) Unaprijed zahvaljujem! :chears: |
Za 5k kuna imas ovu toshibu. Solidna graficka koja ce gurati bez problema CoD 4, ici ce i CoD MW 2 na low sa respektabilnih 50-60 fpsa:D.
Takodjer dobar procesor za ono sto trazis, ako ne i prejak. Sve u svemu dobar izbor za 5k kuna. Jos uzmi u obzir Asus N61, nesto jaca graficka i procesor uz vecu cijenu. A ako se mozes rastegnut malo preko 5k imas toshibu l650-11 koji ima vrhunsku graficku, ali ako ces igrat samo CoD4 nije ti potrebna. |
Evo baš gledam cijene asus N61 laptopa i neš me muči...
Između ova dva laptopa ne vidim niti jednu razliku osim boje: http://www.telebit.hr/products/92200...I--Bt--U3.aspx http://www.telebit.hr/products/33578...I--Bt--U3.aspx Jesam li ja slijep ili... :stoopid: Koja je razlika u karatkeristikama ova 2 laptopa? Ako su potpuno isti, rađe bih kupio ovaj bijeli pa uštedio 400 kuna za koje mogu platiti produljenje garancije nego crni... |
Čini mi se da nema razlike, ali i crnog možeš naći jeftinije u drugim trgovinama, ako je raspoloživ.
|
Imam dilemu. Tražim novi laptop, na raspolaganju mi je cca 4600kn, koristio bih ga za gejming (znam, znam, nijedan nije baš dobar za to al eto) i ostale stvari (surfanje itd.). Izbor je pao na ova 2:
ASUS N60DP-JX053 - 16", 2 god. jamstva, HD4670M (!!) ACER Aspire 5741G - 15.6", samo 1 god jamstva, HD5470, i5 Sve me vuče na 1. jedino ovaj i5 mi odvlači pozornost. I sad neznam koji ću :hitthewal: Ako imate preporuku za neki drugi, I'm all ears. |
Zašto te i5 odvlači od Athlona dual core
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Valjda ćeš skupiti u roku od godine dana tih 400kn, ne moraš odmah nadoplatiti.
Druga opcija ti je da kupiš preko webshopa i platiš dosta manje. Cijene pogledaj na nabavi. |
mislim uzeti Toshiba L670-110, ali pročitao sam na drugom forumu da mu je mana što je dual core. zaš bi to bila mana, mozda jer je 1,88 ghz? o čem se radi?
ima li netko bolji prijedlog laptopa sličnih specifikacija oko 5000 kn ali da je monitor 17'' hvala |
Nije to nikakva mana. To je oslabljeni i3 procesor i ni slučajno nije nedostatak. Laptop je sasvim OK.
|
Citiraj:
ili dok przim da mogu na youtube normalno i sl... to će mi ovaj laptop omogućiti? |
Bez problema. Odličan 17" laptop i za zahtjevnije radnje od toga što si naveo.
|
Citiraj:
PS dal vrijedi što ono hlađenje eksterno? mislim na ono što se stavi ispod laptopa da ne grije kad je na koljenima... |
Nema potrebe, osim ako se laptop jako zagrijava. To ćeš vidjeti s vremenom...
|
Fin topic, pomogao mi je. Ja sam gledao baš ove Acer-e, imam ugodna iskustva sa njima, HP mi također super radi, dok ASUS od bivšeg cimera i još jednog kolege nije baš najbolje radio, pregrijavao se ko blesav i na kraju je skurio unutra zbog tog neke dijelove...Ja stojim pri Acer-u, Toshiba mi se nikad nije sviđala
|
Citiraj:
|
Ne, 4670 je najjača koju možeš dobiti u laptopu za tu cijenu. Ako ti je to bitan uvjet, onda je Asus jedini izbor. Ipak je mnogo jača od 5470 u Aceru, a Acerov mnogo jači procesor ipak nije tolliko bitan za igre koliko je bitna grafička. Moguće je da će se taj AMD u konbinaciji s jakom grafičkom i dosta zagrijavati, ali to ovisi i o načinu kako je rješeno hlađenje na laptopu, no ako želiš igranje na laptopu, morat ćeš riskirati.
|
Zahvaljujem na odgovorima. Vjerojatno će past taj Asus onda.
|
da ne otvaram još jednu temu s istim naslovom
u potražnji sam za laptopom do nekih 5k kuna(maximum)..ne namjeravam na njemu igrati baš previše igrice(osim managera), tako da će više služiti za surfanje, gledanje filmova, potrebe školovanja i slično...bilo bi poželjno da baterija traje ćim dulje |
|
pozdrav
trebo bi mi laptop do kojih 4800kn koji bi sluzio za surfanje, muziku i filmove, ali bi volio i kad bi mogo pokrenit koju noviju igru (naravno za ovu cijenu ne ocekujem high postavke). ovaj ACER Aspire 5741G mi se cini kao dobar laptop, ali nisam bas siguran jeli graficka dovoljno dobra |
Možeš ga naći i jeftinije i uz produljenje jamstva ne bi bio loš izbor. Grafička je dovoljna za većinu novijih igara na najnižim detaljima.
|
a mozda neka druga preporuka?
|
Pozz..Meni bi također trebala preporuka laptopa do oko 4000-4500.Namjena laptopa bi bila za fax, znaći net office i slično. Ono što mi je bitno je da ima što duže jamstvo (ili da se može dokupit),3-4Gb ram,15-17" ekran, da se malo zagrijava i da ima win 7 :beer:
Evo nekih opcija DELL Vostro 1015 (N0190-black) 4421kn - šta ima znaći "Microsoft Windows 7 Professional * tvornički downgrade na MS Windows XP Professional" ? Lenovo G550L 3662kn |
---
|
Citiraj:
Citiraj:
Drugog bih naveo Lenova G560L, za kojeg se može uzeti produljenje jamstva, na dvije ili tri godine. Ako pak ne mora biti predinstaliran Win7, pogledaj nešto jačeg Acera 5471, čije produljenje jamstva na 3g. košta tek oko 400kn. Možda i Dell N5010 koji ima trogodišnje jamstvo. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:34. |