PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Sredstvo za čišćenje monitora (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=192615)

Baja 001 23.07.2008. 13:27

Citiraj:

Autor RAK (Post 1093821)
Tu uputu sam pisao u vrijeme dok je većina imala 17'' monitore. To je super funkcioniralo. Sada imam 22'' i dehidriram dok se ispljujem po njemu. I ja tražim alternativna rješenja. Ono, ne mogu očistiti više od jednog monitora. Valjda bi crko da probam.

RAK onda Domy metoda, ako imaš malog psića :)

Citiraj:

Autor Enter Sandman (Post 1094020)
Sorry al mi nemamo takav dah :roller: :lol2:, maramice niš ne valjaju i k tome se s vremenom osuše... najbolji je onaj lcd sprejić + kuhinjski papirnati ručnik... nema osušenih linija i sprejić ne hlapi... :D

A sprejić mogu kupiti gdje, daj makar link !:kafa:

Joke 23.07.2008. 15:25

http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=080.000.001

syss 23.07.2008. 15:33

a-a... http://www.mikronis.hr/shop/category.asp?catid=133

ovaj medo je najjače imho šta postoji, pogotovo ovaj plastic cleaner... lcd je oke koliko se sjećam.

Enter Sandman 23.07.2008. 16:17

Ja kupio u Metro-u od Sigma-e, za neku siću...

Brown Acid 23.07.2008. 16:27

Ja ne brišem monitor..nastojim da se uklapa u ostatak sobe

Baja 001 23.07.2008. 16:31

Citiraj:

Autor Brown Acid (Post 1094301)
Ja ne brišem monitor..nastojim da se uklapa u ostatak sobe

Šta je soba prljava (prist i prašina) ili je čista kao monitor :stoopid:

Brko 04.07.2010. 00:20

Sredstvo za čišćenje monitora

Ekipa, sa čime čistite LCD monitore i televizore. konkretno mislim na sami zaslon. Imam neke suhe krpice, ali ne pomaže to baš.
Navodno ima nekih sprejeva i mokrih maramica za to, ali ne znam što uzeti. čuo sam da su neke loše/štetne, a nebi htio ujebat nešto :D
pa vas molim da napišete šta koristite, kakv link da nabacite i dućan gdje nabavljate :D

svaki savjet je dobrodošao. :D hvala.

Brko 04.07.2010. 16:31

šta niko ne čisti LCD monitore i televozire???

Razer 04.07.2010. 16:49

Meni se obično sredstvo za čišćenje prozora (Clin, miris jabuke, 9.99kn :D) u kombinaciji s papirnatim ručnikom pokazalo kao najbolje. Ne znam koliko je to zdravo ili ne (čistim dok je monitor ugašen naravno i ostavim par minuta prije ponovnog paljenja), ali očisti i najmanju nečistoću na panelu, a i brzo se suši. Za ostatak kućišta koristim običnu suhu krpu lagano namočenu u vodu da pobrišem prašinu i to je to. Tako već kojih godinu dana, i nikad problema s tim načinom. Ako nešto radim krivo neka me slobodno netko ispravi :D

nino 04.07.2010. 16:53

Ma i nedavno bila tema, neda mi se trazit.

evo pa ti njuskaj. :D

http://forum.pcekspert.com/gtsearch....%3D190284#1244

Old Iggy 04.07.2010. 16:53

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1682032)
šta niko ne čisti LCD monitore i televozire???

Maramice za pranje stakla iz DM-a (plavo pakiranje, "Denk Mit", ako se ne varam).

m4x 04.07.2010. 17:55

ja za t220 koristim Philips Screen cleaning gel-for plasma&lcd...dosta dobro počisti i jako brzo se suši,uz njega je došla i plava krpica ista kao i za monitor,samo veća...

valjda je sredstvo dobro jer nije baš ni jeftino...mislim da sam dao oko 50kn ali ima ga 200ML

Citiraj:

Autor Razer (Post 1682041)
Meni se obično sredstvo za čišćenje prozora (Clin, miris jabuke, 9.99kn :D) u kombinaciji s papirnatim ručnikom pokazalo kao najbolje. Ne znam koliko je to zdravo ili ne (čistim dok je monitor ugašen naravno i ostavim par minuta prije ponovnog paljenja), ali očisti i najmanju nečistoću na panelu, a i brzo se suši. Za ostatak kućišta koristim običnu suhu krpu lagano namočenu u vodu da pobrišem prašinu i to je to. Tako već kojih godinu dana, i nikad problema s tim načinom. Ako nešto radim krivo neka me slobodno netko ispravi :D

vjerojatno je dobro svako sredstvo samo dok u njemu nema alkohola ili nečega "agresivnog"...pripazi da nema alkohola

Campeonato 04.07.2010. 21:35

Ja koristim obicne pampers vlazne maramice :D Naravno, ostavim da se malo osuse, pa kad osjetim da nisu toliko mokre, prodjem po ekranu i bude lijepo cisto... Nadam se da nece bit nist monitoru, al tako to radim vec god dana, na par monitora, i sve 5 s njima :D

NJUNJO_HR 05.07.2010. 01:31

Koristim vlažne maramice za brisanje stakla na naočalama.

Kupljene u Lidlu. 10kn 50kom. Potrebne su dvije maramice.
Obično si ujutro očistim naočale i usput pobrišem monitor. Tak da sad je i jedna
rabljena dosta.

Ime je W5 Spectacle cleaning cloths. Stoji vam pored blagajne u Lidlu na Jankomiru.

NNikola 20.07.2010. 16:32

Domaćom rakijom, najbolje opere :roller:
Salim se naravno, nepreporucujem probavat na lcdu...za crt ok al ovo je mal osjetljivije. Ja to sredim arfom za staklo, vec 6-7 mjeseci i nikakvih ostecenja od toga.

Lewis 20.07.2010. 17:10

Mekanom krpicom za naocale i voda. Posto ne dozvoljavam nikavo diranje prstima po ekranu sve sto treba je pokupiti malo prasine a to voda i krpa odrade sjajno :).

RAUL 21.07.2010. 08:48

Definitvni za LCD panele treba izbjegavati sredstva na bazi alkohola.Imas specijalne tekucine za ciscenje monitora, a uz njih dobijes i krpicu.
http://www.t-nb.com/2produit-1131-cl...nd-plasma.html

Dizel 21.07.2010. 09:28

Ja imam Xeroxa 17" sa staklom ispred panela pa ga mogu čistit s čime hoću :D Nalijem 70% alkohola i udri miško dok ne sjaji.

sajko 21.07.2010. 09:52

Koristim samo namjensko sredstvo Multiple Screen Cleaner (Bandridge) za lcd, plasmu i ostalo stakalje.
Zato su mi oči tako bistre. :D

Thaitoytom 21.07.2010. 11:46

POzzz
Koristim ICIDU Screen Cleaner + krpica
i uz to mi se dobar pokazao
GRUNDING Disc Cleaning Set - namjena je za CD/Dvd, ali je poanta ista.

HAL 9001 08.08.2010. 13:54

Jučer sam uzeo ICIDU Screen Cleaner( http://www.icidu.com/ProductDetail.aspx?pd=897709 ) u Hg Spota, cijena 35 kn.
Dosad sam koristio Pronto sprej i krpu od mikrovlakana.ICIDU dobro očisti ekran ,ali imam osjećaj da mi je slika sad malo tamnija kao da je ostao neki sloj od tog sredstva koji možda služi za zaštitu ili ne znam što već.Kakva su vaša iskustva sa ICIDU sredstvima?Mislio sam uzeti i Bandrige ,ali mi je bio preskup-100kn.

rams 08.08.2010. 14:50

Ja sam si ovo uzeo u konikomu za 27kn.

Stvar je odlična, sprej za čišćenje LCD-a i mikrofiber krpica u pakiranju.

dobošar 08.08.2010. 14:59

Trenutno koristim am Flat Screen cleaner Anti Run Gel uz koji se dobije i specijalna krpica koja ne ostavlja sitne čestice vlakana. Sredstvo je dosta skupo i dobro. Kupljeno je u computer shopu na Novoj Vesi pokraj centra Kaptol. Rezultati su dobri kao i sa Domestosom. Tehnika pranja sa Domestosom se sastoji od pranja LCD monitora sa mokrom spužvom natopljenom Domestosom, zatim ispiranje sa vlažnomspužvom bez Domestosa i brzi brisanjem površine sa krpom od mikrovlakana kupljenom u dm-u jer se dosta brzo površina suši. Monitori ne moraju uvijek zaprljati zbog diranja prstima, nego od vlage, masnoće i katrana iz dima cigarete koji se uhvati na monitor u hladnom stanju i nakon zagrijavanja monitora se zapeče na površini. Nisam primjetio da se skida tvornički matirani dio sloja.

markosan 08.08.2010. 16:17

Moja preporuka ide za "Dr. Beckmann Flach-Bildschirm Reiniger", kaže TU(e)V-geprueft, ja kupio za 20-tak kuna u Mercatoru, a vjerovatno ima i u DM-u.
Radi odlično, jedino mi je ona krpica koja se dobije unutra malo kruta, ali takva valjda mora biti. Time čistim monitor, plazmu, ekran i objektiv na fotiću, i sve mi izgleda kul. :goood:

ibme74 01.11.2015. 13:41

Pozdrav, s čime bi mogao obristati LCD LED ekran. Nedavno sam uzeo monitor i jučer su mi bili nećaci i izmuljali su mi ekran sa prstima... Imam nekakvu krpicu sto sam dobio uz folije za mobitel pa ne znam dali smijem s tim? I sto od ovih kucanskih sredstava se smije korsiti?

partwish 01.11.2015. 16:14

Citiraj:

Autor ibme74 (Post 2847748)
Pozdrav, s čime bi mogao obristati LCD LED ekran. Nedavno sam uzeo monitor i jučer su mi bili nećaci i izmuljali su mi ekran sa prstima... Imam nekakvu krpicu sto sam dobio uz folije za mobitel pa ne znam dali smijem s tim? I sto od ovih kucanskih sredstava se smije korsiti?

Ja koristim onaj Blink za staklo iz Muellera. Našpricam na papirnati ručnik i onda utrljam. Radim to već jako dugo i sve je ok. A prvo sam kupio onaj sbox sprej baš za čišćenje LCD-a i realno mislim da je to bacanje novaca.

esc 01.11.2015. 17:56

Citiraj:

možeš i sa sredstvom za naočale,osim naočala može se koristit i za lcd,mobitel i druge ekrane,to su sve sprejevi...mislim da je bitno samo da sredstvo nema alkohola,tih sprejeva za ekrane ima za kupit u gotovo svim informatičkim dućanima,izbjegavat dodir sa očima i isprat ruke nakon korištenja...i obavezno brisat sa krpicama od mikrofibre(obično dolaze uz
sprejeve)...
mislim da za moj PLS ekran piše da se uopće nesmije močit sa nikakvim sredstvom nego samo prebrisat sa suhom krpom...neznam kakva je razlika između PLS i IPS ekrana i zašto se nebi smio močit

Brko 01.11.2015. 19:09

Citiraj:

Mekana pamučna krpa i malo ju smočiš pod pipom. Kružnim pokretima očitiš di je najmasnije. Po potrebi opet smočiš.
Nakon što si dobro sve očistio, ekran prebrišeš finom mekanom suhom krpom. Ekran je kao nov.

Ja koristim one jeftine majce sa placa, 3 komada za 15kn. I monitor ie čist i sretan.

Sa raznim kemikalijama i krpicama možeš skinuti antiglare premaz sa ekrana. U bivšoj firmi je nekoliko monitora tako nastradalo jer su se kupovala nekakva srectva za ekrane po lidlima, kauflandima i to :)

yaya 01.11.2015. 22:16

Ja kupila u Harvey N neki screen cleaner, tekucina dobis i krpicu i cetkcu za tastaturu

Blue Spirit 01.11.2015. 23:37

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2847875)
Mekana pamučna krpa i malo ju smočiš pod pipom. Kružnim pokretima očitiš di je najmasnije. Po potrebi opet smočiš.
Nakon što si dobro sve očistio, ekran prebrišeš finom mekanom suhom krpom. Ekran je kao nov.

Ja koristim one jeftine majce sa placa, 3 komada za 15kn. I monitor ie čist i sretan.

Sa raznim kemikalijama i krpicama možeš skinuti antiglare premaz sa ekrana. U bivšoj firmi je nekoliko monitora tako nastradalo jer su se kupovala nekakva srectva za ekrane po lidlima, kauflandima i to :)

Potpis.

Spomenom metodom preko 6 godina cistim TV plazmu i LCD monitore.

Mislim da nam netreba jos jedna kemikalija - otrov vise u kucanstvu, vjerujem da ih imamo i previse.

Citiraj:

"Sve su tvari otrov i ništa nije bez otrova; samo doza određuje da nešto ne bude otrovno"

ibme74 02.11.2015. 15:50

Hvala svima na savjetima, probat ću onda tu najeftiniju i kemikalije free metodu što je Drug Brko napisao :)

ibme74 19.02.2016. 19:23

pozz, evo opet mene. One mrlje sam uspio koliko-toliko skinuti "prirodnom" metodom (malo nakvasena krpica pa onda suha9 ali niej skinulo sve. Sada sam kupio neki sprej za čišćenje, dakle navedeno ej svasta, od ekrana, do stakla skenera i slično. Iza na bocici pise TFT screen, laptops and scenner screens, suitable for use on PDA and LCD. Ostatak pise na slikama. Sad ne znam dali moze stetiti psoto je kod mene LCD LED sa IPS matricom? Piše da je bez alkohola, i da je completly free of Butylglycal and Methanol, te da sadrži antisticum.

http://www.bug.hr/_cache/8a89e054ca9...rand=335577317

http://www.bug.hr/_cache/34c594b7018...?rand=92888871

http://www.bug.hr/_cache/8e35ac02450...rand=916991377

RAUL 19.02.2016. 22:33

Dobra ti je tekucna,bitno je da nije na bazi alkohola tako da ne pojede plastiku na ekranu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:55.