![]() |
Citiraj:
|
Ajde hammer napiši još ponešto o dojmovima, kako je nakon 2 tjedna korištenja?
|
Možda mu je mačka pojela miša jer je mislila da je štakor ili neki ludi terrier.
Taj miš je sigurno zvijer ali mene bi bilo strah de se ne raspadne jer je sastavljen od puno dijelova. |
Citiraj:
Još uvijek - super, zapravo awesome :) Citiraj:
hehe :D Mačke nemam, a psa mi baš i ne zanima ništa što ne odskače ili bar ne pravi neku klepetavu buku dok ga grize :D |
Stigao je mis u Algoritam; imaju R.A.T 3, 5 i 7. Ovaj zadnji kosta 699kn. Imaju takoder i tipkovnicu cyborg . Pa ako nekog zanima nek pogleda.
|
pa cak ovaj zadnji i nije toliko skup... mene isto brine sama ergonomija misa jer imam osjecaj da je to dosta naruseno de stvarno hammer napisi jos nesto nakon mj dana koristenja
|
700kn za miš jeste puno,a i pitanje je da li vrijedi te novce...
|
Citiraj:
Što se tiće ergonomije, to neće nikome predstavljati problem jer se stvarno može namjestiti kako hoće. Drugo, netko je bio spomenuo neudobnost zbog puno ovih rupa, odnosno praznina; evo nakon mjesec i pol i dalje miš savršeno leži u ruci i te praznine se ni ne osjete jer su na strateškim mjestima da ne utječu na taj filing u ruci. Nema nikakvog klimanja dijelova niti ičega sličnog, sve je čvrsto na svom mjestu, a ja i nisam baš nježan kad ga imam u ruci :) Kvaliteta izrade i u rangu Logia Ako netko ima Razer Goiathus COntrol podlogu, neka ne kupuje miša (ili nek promjeni podlogu :D ), jer podloge sa takvim dubokim brazdama ne rade baš dobro dobro sa ovako osjetljivim mišem - kursor se zna pomicati dok miš stoji na mjestu - primjetio sam da se to događa samo u prvih 15-ak minuta nakon paljenja odnosno podizanja OS-a, možda dok se senzor "ne navikne" na podlogu, ali po ponovnom paljenju opet dolazi do toga. Smanjenje sensitivitya donekle smanjuje tu pojavu ali opet se tu i tamo zna javiti na tako "dubokoj" podlozi Na sreću imam i SteelSeris QCK+ na kojoj mi je sad miš i apsolutno radi fenomenalno :) Znači za miš je obavezna glatka podloga Zasad nikakvih problema ni neugodnosti sa mišem (kuc kuc od drvo) Dakle ergonomija uopće nije narušena, IMHO baš naprotiv, ergonomija je unaprijeđena :) Inače, sam prelazak sa G9 na RAT7 je bio prvih dana malo neugodno iskustvo jer me nakon sat-dva COD-a znao zaboliti zglob, ali to je brzo nestalo - dva dana po par sati navikavanjai miš je dalje ležao savršeno i bez ikakvih bolova ili neugodnosti. Istu stvar sam proživljavao kad sam prelazio sa MX518 na G9 - bolovi u zglobu prvih dana, tako da se nisam ni iznenadio :) Toliko zasad :) Koga nešto zanima neka pita :) |
Citiraj:
|
BTW, ako je netko stvarno zainteresiran za kupnju miša, mogli bi se dogovoriti da mu pošaljem svoj RAT7 par dana na probu, pa ako je zadovoljan vrati meni moj i kupi sebi svoj :)
Naravno, tako nešto bi napravio samo sa starijim članovima foruma koji su tu bar 2-3 godine i onima kojih ima u poštenim trgovcima. Ne tražim nikakvu naknadu - samo poštenje dotičnih :chears: Molim ove koji ga nemaju namjeru kupiti već ga samo hoće provozati da se ne javljaju :p |
Hmmm, imam neke rodbine u kanadi, buraza i te fore, pa si sve razmišljam kak bih njega nakurio da mi pošalje tog mišonju.
Kakve su zavrzlame sa tim stvarima na carini, obzirom da ovo nebi bio paket od trgovine nego od rodbine? Da li bi bilo kakvih carinskih davanja, pošto znam da je bilo nekakve spike oko toga da se na računalne komponente ne naplaćuje carina? |
Citiraj:
To sto ti salje rodbina nema nikakve veze kod nasih carinika,jedini plus je to kaj ces platit manji shipping nego da ti salje firma od koje kupujes. Ako carinik nesto posumnja i ide provjerit vrijednost misa na ebayu odma ce vidjet da se ta tvoja cijena ne podudara s ovom i opalit ce ti carinske troskove i pdv. Svi paketi do 160kn se ne carine ;nekad prolaze i veci iznosi a nekad ne,sve ti je to lutrija. |
Super kaj su stigli i do nas. Nego meni je upao u oko ovaj rat 5 po ofišl videu je isti ko 7 samo ima senzor slabiji a 200 čuna jeftiniji on mi se čini dobra kupnja jer mi fakat ne treba toliki dpi. E jebote ovo mi je ko šaka u oko :D ja jučer kupio razer goliathus control :lol2:
Evo sad vidio da se ne može toliko transformirati petica ko sedmica.... šteta... |
Citiraj:
Peticu sam i ja pikirao dok nisam vidio da ne može micati neke dijelove pa sam uzeo sedmicu. HAHA :D , kud baš control, inače odlična podloga ali ima preduboke brazde. Da si uzeo speed još i bože pomozi za ovog miša :D Vračaj ju ili mjenjaj dok još možeš :D Ako hočeš, mogli bi dogovoriti tu posudbu, pa provozaj mog miša par dana i vidi kakav ti je. |
Problem mi je kaj mi ne pašu brze glatke podloge meni je i ova neak brza, pitam se kakva je tek onda speed valjda bi mi miš odletio sa stola. Predugo sam koristio wow wotlk podlogu(od izlaska igre, do jučer) po kojoj miša s traktorom teško šlajsaš :D. Dogovorimo se za probu kad mi dođe neka financijska injekcija otišlo love na vodeno, a i neki tv trebam piknut :(
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
zna li netko ima li osim Algoritma još gdje miša za uzeti?
|
Evo pošto sam si i ja uboo jednog da podijelim sa vama prve dojmove. Miš je sve ono što sam i očekivao od njega. Ergonomija je perfektna, ovaj miš je u simbiozi s mojom rukom. Malo sam eksperimentirao s težinom i za sad sam ostavio 2 utega, makar možda još budem mijenjao jer nisam ništa igrao u ova 2 dana što ga koristim. Miš je precizan i držim ga na 4500 dpi s malo smanjenom brzinom miša u winsima, nikakve probleme s goliathus control podlogom za sada nemam za razliku od hammera. Softver je dobar i mogu se fino podesiti sve tipke i napraviti razni macroi. Miš je skup, stvarno jako skup za jednog miša, ali nije mi žao ni lipe koje sam dao za njega. Ne znam koliko ih je algoritam imao, ali su izgleda jako brzo planuli jer su ih imali u samo nekim dućanima i kad sam došao u maksimirsku već je bio prodan, pa sam ga rezervirao u king crossu.
|
uh kako dobar miš,a i testovi pokazuju da je sam vrh.
|
Citiraj:
Evo meni stoji cijelo vrijeme na Steelseries QCK+ podlozi i apsolutno je fantastičan. Skupa igrača - da, ali brzo opravda cijenu, ergonomija je na perfektna, pomični dijelovi su pun pogodak. Eh, da, dali si ti možda skužio dali se u softwareu može podesiti da se određeni profil diže sa windowsima? Software je prlilično ograničen opcijama u usporedbi sa jednom Logitechom, ali večini usera opet dovoljan, i prebogat :) |
jel zna netko jel ga ima za kupit u algoritmu, poslao sam im mail sa pitanjem jel imaju na lageru ali evo već 5 dana bez odgovora
|
neznam sa sigurnošću reći ali odi tamo na trgu u algoritam i vidi, ja sam ga tamo viđao svaki put pa vjerojatno ima
btw. pa imaju broj telefona, nazovi i pitaj |
Citiraj:
edit: evo javili se i nema ih više, tek za 2-3 tjedna dolaze |
imaš peticu,ja jučer vidio
|
ma hoču sedmicu da se više modificirat :D
|
stavi neonku ispod njega :)
|
vidiš vidiš... moguće je ima dovoljno rupa u njemu da ga cijelog osvjetlim :chears:
i ajd ako netko sazna di ga ima osim u algoritmu nek javi :) |
@ hammer_of_thor
Ufff zemo ... stakor izgleda pre pre hebeno :D Da li mu driveri podrzavaju profile kao Logijevi ? |
RAT 9 je vani od 12.11. -navodno su ispravili sve ono sta nije bilo dobro kod sedmice.
The greatly anticipated R.A.T. 9 is Now Available! The gaming wireless mouse is currently available only in the US. You can buy yours now from the GameShark Store, Mad Catz, Inc. official online store. CLICK HERE TO BUY NOW. |
Citiraj:
9 je u biti samo bezicni... |
Citiraj:
|
Citiraj:
To je prvo što neko primjeti kad mi uđe u sobu :D Podržava profile naravno, ali software nije ni blizu dobar ni detaljan kao Logijev. Citiraj:
Citiraj:
|
Thor, proveo sam nekoliko dana surfajući po iskustvima korisnika RAT7 jer kada sam ga vidio, rekao sam "ovo je moj sljedeći miš!" :)
Izgleda da miš zbog svog senzora (TwinEye) ne radi na nekim podlogama (tipa Razer eXactMat kojeg slučajno imam doma) i pomalo da je "mušićav" (navodno voli driftati prema dolje i lijevo). Neki su se korisnici bunili i da onaj dio na koji ide palac se klima i da baš nije u ravnini s dnom miša. Nožice mu također nisu na razini koja se očekuje od miša od 100 Eura...navodno više zapinju od Logitechovih. Ali inače mi je miš STRAVA...ne znam da bi za bilo koji drugi miš uopće razmatrao mogućnost da dam toliku lovu. A kad već dajem, hoću da je SAVRŠEN. :) |
Sta ste navalili... .. http://goo.gl/wCBNi
Citiraj:
|
Z-tracking se u potpunosti eliminira držanjem miša na podlozi, a ne dižuči ga svako malo, tako da je taj problem zapravo više do vlasnika miša, nemoj ga odizati i nečeš imati taj problem :)
Moj primjerak nije volio moju Razer Goliathus COntrol podlogu ali zato na SteelSeries QCK radi perfektno. NIkakvi problema nemam u ovih 4 mjeseca korištenja, a kamoli da mi se neki dio miče, sve stoji čvrsto na mjestu a ja nisam nimalo nježan sa ovim mišem :) Miš nebi mjenjao za nijedan drugi, apsolutno sam oduđevljen dotičnim, pogotovo kvalitetom izrade i čvrstinom. |
Da li je scroll kotacic standardni ili kopira novi logijev fjučr (teski kotacic sa laganim klikovima koji se moze potegnuti iz šuba 10-15 klikova iako kotacic nije slobodan) ?
|
Oba kotačića (i za index finger i za palac) su ajmo reći normalna.
Meni fali freespin sa G9 što je najgenijalniji izum na mišu ikad, ali navikao sam se da ga ovdje nema. |
Štakor je carski s obzirom da ga stvarno bilo tko može podesiti za korišćenje.
Ono što se manifestira na mome je da krilo za palac bez obzira koliko zategnuto na pritisak palca se miče nazad prema mišu kad ga raširim. Pitanje za ostale koji ga koriste, jeste li možda na krilo za mali prst doljepili nožicu? Imam 3 seta nožica od gigabyte gm8000 pa si razmišljam da ih izrežem i naljepim na to krilo samo neznam da li je to "tampering" pa će mi reć da mi garancija ne vrijedi. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:11. |