PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Opric-informatika.hr (infomacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=190046)

hammer_of_thor 05.06.2010. 16:13

Citiraj:

Autor miki1981 (Post 1660840)
Ima oba, da li tražiš B ili FB model?

Pokušavam naći razlike između B i FB, jer nisam ni čuo da ima 2 modela, i osim USB 3.0 ne vidim razlike.

Primarno me zanimaju cijene, jer su to 500+$ kučišta, a onda bi razmišljao o sitnicama kao što su modeli :)

miki1981 05.06.2010. 17:39

FB je 10*15*12 mm veći od B modela. mm a ne cm.
Ima 4 *140mm ventova, za razliku od b modela koji ima 4*140+2*80
Ima 4*5,25" slot vanjski, od toga 1 moze biti 3,5, i 7*3,5 internih, za razliku od B verzije koja ima vanjskih 2*5,25 i 1*3,5 a nutarnjih 6*3,5.
FB NEMA firewire na kućištu. FB ima nekoliko filtera, dok B nema. I ono sto si i sam rekao FB ima usb 3.0, a B nema.
Sad sam već siguran da danas još neću stići srediti cijene, pa će biti sutra. Ali onako okvirno ...1000B cca 2650 kn, 2000B cca 3200 kn, 2000BW(sa prozorom) cca 3500kn, i 2000FB cca 4100 kn. To je onako dosta okvirno, i stvarno tako to i shvati, jer računanje nije još gotovo, ali barem da znaš o kojem se rangu radi, a sad da li će to biti 100-200 kn gore ili dole to ćemo točno znati sutra. Muči me dosta taj obračun jer pokušavam zadovoljit sve strane, i vas i nas i naravno podmirit sve troškove transporta. Ali sutra će biti konačno gotovo pa će se znati i točne cijene.
A nesmijem dopustiti niti da mi odemo u minus na artiklima ali niti da cijene odu baš u nebo u odnosu na EU shopove.

coconut 05.06.2010. 17:59

Iskreno, mislim da je malo nezgrapno skidati Excel cjenik. Zar ga ne bi mogli staviti na svoju stranicu u web obliku? Mislim da to ne bi trebao biti veći problem pogotovo što već postoji *.xls verzija.

hammer_of_thor 05.06.2010. 18:12

Hvala na klarifikaciji tih kučišta.

1000B i nije toliko skup (znam da je to još sve okvirno) u odnosu na jednog Obsidiana koji je 2k kn, za 500-tinjak kn više Lian Li pruža i veću kvalitetu izrade, i removable MBO tray, više prostora itd itd.

miki1981 05.06.2010. 18:45

Citiraj:

Autor coconut (Post 1661111)
Iskreno, mislim da je malo nezgrapno skidati Excel cjenik. Zar ga ne bi mogli staviti na svoju stranicu u web obliku? Mislim da to ne bi trebao biti veći problem pogotovo što već postoji *.xls verzija.

Možemo i tako. Problem je što imam preko 5000 dobavljivih artikala, i svi su nazivi na njemačkom, pa sam mislio nakon što to prevedem pustit na webu nek stoji, ali mogu i ovako, pa kad prevedem ću samo stavit drugu verziju i bok.
Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1661120)
Hvala na klarifikaciji tih kučišta.

1000B i nije toliko skup (znam da je to još sve okvirno) u odnosu na jednog Obsidiana koji je 2k kn, za 500-tinjak kn više Lian Li pruža i veću kvalitetu izrade, i removable MBO tray, više prostora itd itd.

Pa o tome se i radi, te cijene koje sam dao su ja mislim dosta ok, i nadam se da će toliko biti i kad završim sa kalkulacijom. Jer mogu ja lupiti cijenu u nebo pa ko kupi ko ne, ali to mi nije u interesu, zato se i natežem ovoliko oko tih cijena da ipak i vi budete zadovoljni, kao i mi.
Za klarifikaciju, nema problema, ipak je bitno da kupac čim preciznije zna što dobija.

fran123456 05.06.2010. 21:39

Info za sutrasnji cijenik - koji brandovi ce biti u njemu ukljuceni?

Interesira me, miki, ti si i vlasnik firme?

knocker 05.06.2010. 23:42

ja ti želim svu sreću s firmom i da se probijes u ovoj IT džungli :)

miki1981 06.06.2010. 08:59

Citiraj:

Autor fran123456 (Post 1661275)
Info za sutrasnji cijenik - koji brandovi ce biti u njemu ukljuceni?

Interesira me, miki, ti si i vlasnik firme?

Biti će svi ovi brandovi koji su renutno na webu napisani, i još neki izvan toga.

Citiraj:

Autor knocker (Post 1661362)
ja ti želim svu sreću s firmom i da se probijes u ovoj IT džungli :)

Hvala puno na lijepim željama

miki1981 06.06.2010. 21:14

Cijenik gotov. Kroz sat vremena će bit i na webu.

Za sada ipak samo u download izdanju, ali kad uhvatimo ovih dana malo vremena poradit ćemo i na tome da ga se može listat direkt na webu.

Na cjeniku je većina robe, ali ima još dosta artikala koji nisu, pa ako nekoga zanima nešto od tih brandova a da nema na cjeniku neka se javi ovdje, ili na email. Isto tako ak netko zna točno što treba od nekog drugog branda može poslati upit pa ćemo vidjeti ako se da nabaviti.
Ali MOLIM svih da prvo dobro pogledate cjenik, da ne tražimo nešto što je već gore.

Ugavnom to je za sad to. Pogledajte malo cjenik, i slobodno se javite s komentarima i prijedlozima.

Drvoje 07.06.2010. 00:45

Nedostaje Revoltec PipeTower PRO RK005 (doduse friska roba =) http://www.revoltec.net/revoltec.net...websiteLang=en , vidim i OCZ Vendettu 2 na cjeniku iako je EOL :D, Thermolab Baram je relativno povoljan (meni je uvik sve skupo kad sam placam =), Xigmatek HDT-S1283 bagatela takodjer.. Ukratko super izbor CPU hladnjaka (samo sam njih pikira, jer moram "penzionisat" svog Zalmana), ali vidim da ima 2-3 tone i ostale robe pa nek kolege ocijene ostatak ponude.

PS Jos da bude Sunbeam Core-Contact (120mm) u Vasoj ponudi, mojoj sreci ne bu kraja :D

miki1981 07.06.2010. 00:58

Da, PipeTower PRO-a još nema, ali očekujem brzo da će biti u ponudi, a Vendetta 2 mi je još uvijek dostupna, bez obzira što je EOL. Sunbeam...mogu nabavit par stvari, ali nažalost za sad ne i CoreContact.

Deathclaw13 07.06.2010. 08:18

dosta opsiran cijenik, ima lijep izbor water blokova, vrlo lijepo :goood:

miki1981 07.06.2010. 09:01

Je, trudio sam se dobit čim širi spektar artikala, pogotovo ovih što ih kod nas nema na tržištu, pa ljudi naručuju izvana...a ovako imate kod mene servis i garanciju.

m4x 07.06.2010. 09:34

Citiraj:

Autor miki1981 (Post 1662226)
Je, trudio sam se dobit čim širi spektar artikala, pogotovo ovih što ih kod nas nema na tržištu, pa ljudi naručuju izvana...a ovako imate kod mene servis i garanciju.

hoće bih Sennheiser,tražim HD 201 model,nikako da nađem

coconut 07.06.2010. 09:42

Jel' vidiš ovdje negdje Sennheiser amblem? Ne vidiš? Onda...
http://www.opric-informatika.hr/index.html

miki1981 07.06.2010. 10:22

Kako i rekoh, ima i još nekih brandova izvan onih na webu, pa tako i Sennheiser, medjutim taj model HD201 nema.

miki1981 07.06.2010. 10:33

Citiraj:

Autor coconut (Post 1662239)
Jel' vidiš ovdje negdje Sennheiser amblem? Ne vidiš? Onda...
http://www.opric-informatika.hr/index.html

Hehe, ovo stoji generalno, ono što je na webu to ima i to je to. Pored toga ima još brandova, ali je lošija ponuda. Dakle generalno uzmite da ono što je na popisu brandova je i ono što možemo nabaviti.

Susjed...vidim da si iz Opatije?

@m4x - Pa tako možda umjesto Sennheiser možda ima neštu iz ponude Creativa ili Steelseriesa što je ekvivalent? Ako nema onda možda neki drugi model Sennheiser-a, pa ću probat pogledat.

coconut 07.06.2010. 10:40

Ne samo da sam iz Opatije nego ni tvoj kraj nije nepoznat obzirom da imam starinu na Putu Javorike (ex Put Vrh Ike), iznad Trinajstića. Čekam da stavim skuter u pogon pa da skočim da vidim gdje ste. Dugo nisam bio na strani prema ex Cittadelli, a taj dio se puno promijenio za to vrijeme.

miki1981 07.06.2010. 10:48

A to smo onda pravi susjedi...iznad Trinajstića? Odmah gore iznad ili malo iznad iznad, Tamo negdje kod Mediterran Optike?

Spammam sam svoju temu...posaljem ti na PM

m4x 07.06.2010. 12:11

@m4x - Pa tako možda umjesto Sennheiser možda ima neštu iz ponude Creativa ili Steelseriesa što je ekvivalent? Ako nema onda možda neki drugi model Sennheiser-a, pa ću probat pogledat.[/QUOTE]

imam HD 202 ali su mi premale,u obzir dolaze samo HD 201

knocker 07.06.2010. 12:51

evo mozda poslom budem nesto put RI...pa svratim ako mi ostane vremena da vidim store.

FitzTN 07.06.2010. 13:34

Ovaj sajt i cjenik mi je probudio nostalgiju :) Vratio me u 90-e i rane 00-e :)

zaki 07.06.2010. 13:41

Same pohvale, cjenik savrsen (jedino mi koolance fali)

mislim da bih mogo jedno vodeno sastaviti u skorije vrijeme tako da ce mi vas ducan biti od velike pomoci ( istrest cu vjerojatno 5k kn na vodeno )

hammer_of_thor 07.06.2010. 14:09

Impresivan popis :)
Nešto će se definitivno naručiti.

Pitanje, a artikal nevidim na popisu, dali je ikako dobavljiva prozirna stranica za CoolerMaster Cosmos 1000 kučište? (vidim ima za Cosmos S, ali za 1000?)

E da, i dali ima kakvih cable sleeving kitova? Ni njih baš ne vidim.

miki1981 07.06.2010. 16:41

Citiraj:

Autor m4x (Post 1662314)
@m4x - Pa tako možda umjesto Sennheiser možda ima neštu iz ponude Creativa ili Steelseriesa što je ekvivalent? Ako nema onda možda neki drugi model Sennheiser-a, pa ću probat pogledat.

imam HD 202 ali su mi premale,u obzir dolaze samo HD 201[/QUOTE]
Onda m inema druge nego ti to probat dobavit. Neću niš obećavat, ja probam pa ti za par dana dam informaciju
Citiraj:

Autor knocker (Post 1662346)
evo mozda poslom budem nesto put RI...pa svratim ako mi ostane vremena da vidim store.

Slobodno, ali ne očekuj previše, ipak je to servisni prostor.
Citiraj:

Autor FitzTN (Post 1662380)
Ovaj sajt i cjenik mi je probudio nostalgiju :) Vratio me u 90-e i rane 00-e :)

Tako je to kad se počinje, nitko te ne mazi, nema se novaca na bacanje i osnovne stvari se naprave, pa onda polako nadograđuje...
Citiraj:

Autor zaki (Post 1662386)
Same pohvale, cjenik savrsen (jedino mi koolance fali)

mislim da bih mogo jedno vodeno sastaviti u skorije vrijeme tako da ce mi vas ducan biti od velike pomoci ( istrest cu vjerojatno 5k kn na vodeno )

Hvala na pohvali, i nadam se da ćemo onda i poslovati. A što se tiče koolance-a za sad mi je nedobavljiv, ali nadam se da ćeš pronaći ono što ti treba medju drugim našim brandovima koji nude dijelove i accesoriese za vodeno: AC Ryan, Bitspower, CoolerMaster, Collaboratory, DangerDen,
Hardwarelab, Silverstone, Thermaltake.

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1662411)
Impresivan popis :)
Nešto će se definitivno naručiti.

Pitanje, a artikal nevidim na popisu, dali je ikako dobavljiva prozirna stranica za CoolerMaster Cosmos 1000 kučište?

E da, i dali ima kakvih cable sleeving kitova? Ni njih baš ne vidim.

Hvala.
Trenutno nema, bit će mi dobavljive tek 17/07, znači prekasno za prvu isporuku. Ako budeš još zainteresiran u drugoj isporuci ti mogu uzeti.

Inače obavijest za svih, prva narudžba stiže 15.07. što znači da se narudžbe i uplate za nju zaprimaju do cca 01.07. Sve naručeno nakon tog datuma će stiću u drugoj narudžbi, koje će biti cca 30 dana nakon prve. Potruditi ćemo se da svakih cca 30 dana radimo narudžbe, tako da ne bude baš pretjeranog čekanja.

hammer_of_thor 07.06.2010. 16:52

Naravno, ako do tad ne nabavim, definitivno ću uzeti stranicu u drugoj naruđbi.

A cable sleeving kitovi?, dali će biti toga?

miki1981 07.06.2010. 17:04

Aha, da, zaboravih odgovorit. Ima nešto od AC ryan-a, UV sleeva,

AC Ryan Flex Sleeve 3mm (1/8) - UV red, 5m
AC Ryan Flex Sleeve 3mm (1/8) - UV yellow, 5m
AC Ryan Flex Sleeve 6mm (1/4) - UV yellow, 5m

ovo je iz cjenika.

a imam i još nekoliko setova, u kompletu većih i manjih ali nisam još dobio cijenu, večeras ili sutra bi trebao za njih saznat cijenu.

Doink the Clown 07.06.2010. 17:05

Mala zamjerka na cjenik; mogli ste podijeliti komponente i po kategorijama a ne sve potrpati po abecedi, nadam se da ćete to riješiti uskoro pa da bude preglednije.

hammer_of_thor 07.06.2010. 17:07

Vidio sam od AC ryana, ali ti UV mi ne odgovaraju.

Ciljam na neke pletene snake-skinove, po mogučnosti veće/duže kitove.
Svakako javi ako dobiješ kakvu mogučnost nabavke toga :)

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1662561)
Mala zamjerka na cjenik; mogli ste podijeliti komponente i po kategorijama a ne sve potrpati po abecedi, nadam se da ćete to riješiti uskoro pa da bude preglednije.

Polako, pa čovjeku nije ni prva naruđba još došla. Treba to sve izorganizirati.

ChP3 07.06.2010. 19:49

Na cijeniku nemate UV crijeva za vodeno ?
Da li je moguce to nekako nabaviti kod vas ?

edit : nasao sam oad Feser-a.
Jos samo da nadem neke ostale stvari vezane uz to i narucujem.

miki1981 07.06.2010. 20:25

Citiraj:

Autor ChP3 (Post 1662651)
Na cijeniku nemate UV crijeva za vodeno ?
Da li je moguce to nekako nabaviti kod vas ?

edit : nasao sam oad Feser-a.
Jos samo da nadem neke ostale stvari vezane uz to i narucujem.

Jep, točno. Ima od Fesera. Inače ako BAŠ zapneš za nešto točno odtredjeno a da nema alternative na cjeniku, ili jednostavon želiš baš to javi se pa ćemo probat nać.

PORUKA SVIMA: je, svjestan sam kako web, cjenik, i sve ostalo može i mora biti puno bolje, i biti će, samo nam dajte vremena, krenuli smo ovako ipak računajući da je ljudima važnije doći do nekih stvari do kojih nisu mogli kod nas, nego su morali van, pa zafrkancija sa garancijom, servisom itd, nego izgled weba i cjenika.
Kažem, sve će to sjesti na svoje mjesto s vremenom, polako, puno nam je važnije da krene nabava, da se pročuje, da napravimo ime na "alternativnom" tržištu.

miki1981 07.06.2010. 21:44

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1662563)
Vidio sam od AC ryana, ali ti UV mi ne odgovaraju.

Ciljam na neke pletene snake-skinove, po mogučnosti veće/duže kitove.
Svakako javi ako dobiješ kakvu mogučnost nabavke toga :)

Evo od sutra ( utorak ) će na cjeniku biti i cable sleeve raznih boja i dužina, prodaje se na metar, pa koliko vam treba.

FitzTN 08.06.2010. 13:00

Citiraj:

Autor miki1981 (Post 1662544)
Tako je to kad se počinje, nitko te ne mazi, nema se novaca na bacanje i osnovne stvari se naprave, pa onda polako nadograđuje...

Da...nisam ja ništa loše mislio :) Eto, samo me podsjetilo na ona vremena. Iskreno, draži mi je ovakav cjenik nego ono što sada HG Spot ima, na onome se nikako ne mogu snaći, uvijek moram razmišljati o tome gdje su oni smjestili koju komponentu.

Ako češ raditi web shop, nadam se da će uzor biti Links, a ne HG Spot :D

BTW. Pohvala za web stranicu, bez grešaka i tipfelera je, to se rijetko viđa kod manjih firmi :D

miki1981 08.06.2010. 13:04

Hehe, ne neće nam hg spot biti uzor...ima dosta dobrih rješenja po webu za webshop na koje se možemo ugledati.

Hvala na pohvali. Nije puno, ali trudimo se ono što je napraviti bez greške...iako uvijek vrijedi ona: tko radi taj i griješi...tako da su svi pozvani da ako uoče neku nepravilnost ili problem me slobodno mailaju, PM-aju ili postaju u temu. Hvala

malibongo 09.06.2010. 09:45

Inace neznam jeste li primjetili ili ne...ali Noctua proizvoda više nema na vašem cjeniku. Vjerovatno vam je to izmaklo :)

Također bi bilo dobro ako možete nabaviti od Coolermaster Hyper 212 PLUS kad već imate TX3 jer je kod nas velika nestašica.

coconut 09.06.2010. 10:12

Imaš Hypera ga u Eurotradeu
http://www.eurotrade.hr/eurotrade/cjenik.php?id=3&id1=4

miki1981 09.06.2010. 10:46

1 privitaka
Citiraj:

Autor malibongo (Post 1663873)
Inace neznam jeste li primjetili ili ne...ali Noctua proizvoda više nema na vašem cjeniku. Vjerovatno vam je to izmaklo :)

Također bi bilo dobro ako možete nabaviti od Coolermaster Hyper 212 PLUS kad već imate TX3 jer je kod nas velika nestašica.

Hypera nema općenito, nestašica je, i nama će biti dobavljiv, ali tek cca 17.07. Što znači prekasno za prvi paket dostava, pa ga zato ni nema u cjeniku.

A što se tiče Noctua cjenika, u prilogu je slika.
Imaš 2 linka za download. Uskoro ćemo to malo više istaknuti i staviti sve u 1, ali za sad nije bil omoguće zbog nekih drugih razloga.

coconut 09.06.2010. 12:14

Pred tjedan-dva dana sam na polici u riječkoj poslovnici Eurotradea (na Korzu) vidio Hypera, a navodno ga je i Tehnomax imao svojevremeno.

malibongo 09.06.2010. 13:06

Citiraj:

Autor coconut (Post 1663957)
Pred tjedan-dva dana sam na polici u riječkoj poslovnici Eurotradea (na Korzu) vidio Hypera, a navodno ga je i Tehnomax imao svojevremeno.

Da ali ga više nema ni u technomaxu ni nigdje...a narudžbe svi kazu za par tjedana...

Kaj se eurotrade-a tice ne zele dostavit isti u Zagreb pa opet banana.

Tako je to kod nas u Hrvatskoj, ali glavno da MS-a uvijek ima na zalihama i nabavlja se redovito bez poteskoca :)

miki1981 09.06.2010. 13:40

Kažem vam, nema ga općenito, baš je nestašica, onaj tko ga ima ga prodaje sa zalihe, ni po EU shopovima nemaju, tj imaju šta ima na zalihama. Imaju mali zastoj u proizvodnji. U drugoj polovici 7.mj će opet biti svuda dostupan.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:13.