![]() |
Naletio na zanimljiv clanak o testiranju baterija u laptopima (cisto da vidite nazivni i preostali kapacitet)...
1. Treba vam elevated command prompt 2. Upisite powercfg -energy 3. Nakon minute ce Windowsi izgenerirati report u HTML formatu koji onda otvorite u browseru i pronadjite dio gdje se raspisao o bateriji. Radi na Win7 i na Win10, dakle mozemo ustvrditi da radi na cem god vam treba. :) http://www.helpwithwindows.com/Windo...Windows-7.html |
Da, stara šema. Par puta sam je koristio 👍
Poslano sa mog Samsung Galaxy S7 |
Citiraj:
Maknul sam taj driver i pri svakom resetu računala je opet gore...jel to normalno? Mislim...nema mi svrhe nekaj deinstalirat ili micat svaki put nakon restarta lapa.. |
da li netko ima ideju sto se moze desavati. lap je xps15 sa vega + intel 630 grafikom. baterija svaki puta kad dodje do 10-15%, "preskoci" na 7% i onda je ukupni kapacitet 10% manji. onda kada mu napravim kalibraciju sa 100% na 0%, pricekam 6 sati da se ohladi, i napunim opet do 100%, kapacitet se vrati :) e sad, stara baterija je cca na 55%, te sam kupio novu koja je bila na 99% prvi puta, ali se isti problem desava i sa novom baterijom, te je sada vec na 80%. da li je neko imao slican problem, ili je laptop jednostavno neispravan po tom pitanju. obe baterije su original kupljene u dell-u.
|
kako na polovnom prijenosniku na brzinu znati u kakvom je stanju baterija to pitam iz razloga što bih kupio polovni prijenosnik
|
linux live pokrenut
oni u pravilu imaju za bateriju kapacitet i procjenjeni kapacitet |
Citiraj:
Ovako ti izgleda sekcija... Battery:Battery Information Battery ID 3943LGC01AV490 Manufacturer LGC Serial Number 3943 Chemistry LiP Long Term 1 Sealed 0 Cycle Count 50 Design Capacity 23940 Last Full Charge 22600 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:52. |