![]() |
@2die4
Here's a thought. Modificiraš jednu pa onda pustiš ziku i uspoređuješ ;) Općenito mi takve metode osobno najbolje pašu. |
napravio sam i ovaj zadnji mod,opet mi se cini da je zvuk bolji,barem kod one pjesme koju sam poslusao.
|
Citiraj:
@duke nisam se toga sjetio, a sada mi se neda ponovno rastavljat, no nema veze, bilo kako bilo, subjektivno ili objektivno ja sam zadovoljniji, jer ovako barem mislim da imam bolje sluške ako ništa drugo! :chears: |
Citiraj:
OT: nadam se da je ovo bila šala, ako netko već nije zadovoljan Sennheiserom pravi smjer je ciljati na AKG |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nije da dolazi do zveckanja i slusalice sam sve dobro stavio/učvrstio/zašarafio, nego dolazi do laganih vibracija , koje sam lagano smanjio postavljanjem one pjene koja je bila visak nakon prvog moda. Napominjem to sam primjetio kod velikih glasnoca. Citiraj:
Netko je spomenuo da ima i drugih brandova sluški, ali eto kod nas je Senn ja popularan, dosta ljudi ga ima, zadovoljni su s njim i samim tim ga preporučuju drugim potencijalim korisnicima. Bas bi bilo super kad bi netko tu sa foruma recimo imao HD600 i da se onda nas par skupi sa jednim modanim HD555 i direktno usporedimo sa HD 600 koje kostaju oko 2000 kn. |
ne znam kako vi dečki, ali otkako sam svoje modao imam ih stalno na glavi, puno više nego prije :) jest da nemam više garanciju, ali ove neće vidjeti oglasa nikad :)
bio sam jučer kod frenda koji ima HD600. kao prvo, driver na njima je drugačiji što se i vidi kroz grill. HD600 su dosta tiše, pa se potenciometar mora više odvrnuti. logično, zbog 5-6 puta veće impedancije. E sad, koje su bolje i koliko je modani HD555 blizu HD600? Je li bolje ili lošije? To je sad dosta individualno. Razlika u zvuku je mala, više u karakteru zvuka. HD600 su neutralnije i nešto "prozračnije", ali i malo tupo u odnosu na ove. Modane HD555 su dinamičnije, življe. Ne znam koliko je to do slušalica, a koliko do pojačala u receiveru i njegovoj mogućnosti da tjera slušalice s visokim impedancijama... A čini se da se moj laptop više muči s HD600 nego s modanim HD555. Jedno je sigurno - modane HD555 stvarno zvuče izvanredno! Da opet kupujem hi-fi slušalice, opet bi ih kupio i odmah pod nož :) |
Ako tvoj prijatelj pogoni HD600 preko izlaza za sluske na reciveru onda nije ni cudo da nema velike razlike u zvuku (sto zbog kvalitete pojacala za sluske na tom reciveru,sto zbog snage tog pojacala). Za te slusalice ce ipak trebati uloziti u neki dobar headphone amp da ih potjera kako treba. Sa druge strane HD555/595 su dobre sluske ali klasu ispod HD600...no opet, individualno je to jer te dvoje(troje) sluske imaju skroz razlicit karakter zvuka tako da nekome odgovara jedno,a nekome drugo.
|
evo jedan link na kojem sam danas visio cijeli dan otkako sam se vratio s posla,
na njemu sam samo radi mjuze koja mi paše, i prva stvar koja ide je od j.ja za probati bass, a ni ostale nisu loše, a da i autor je meni do bola ! http://www.deadmau5.com/ @srale7 što se tiće drugog moda, neznam stvarno me malo strah, ali tko zna......mislim za sada nevidim razloga gdje i kako bi moglo doći do nekog problema sa sluškama ako do sada nije, ali...............ipak ono ali mi stoji u grlu i neda mi mira, a ipak je tu još garancija u opciji! Nego reci gdje si ih ubo kad imamo isto vrijeme gare? Ja na akciji u Vemilu za 600 i nešto kn ali onda sam još mako PDV tako da me ispale manje od 600kn :) |
Ja sam svoje iz Engleske nabavio za 35 funti s dostavom .. kao nove :D
|
Ma stanga. Ja sam ih ubo u Bojama zvuka po regularnoj cijeni od cca 900 kn. Ali btw ako ti je gara od Vemila, ionako ti vise ne vrijedi :P
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Šta to znači prilično dobro? Procjena na temelju dosta slušanja i usporedbi, ili audiofilsko uho? :)
Dosad sam imao 3 modela sluški, cijene 400-700kn, sve su se neusporedivo bolje čule preko receivera, dapače, kod najskupljih je ta razlika i najviše izražena. Inače najbolje ulaganje je kvalitetna externa zvučna/DAC sa vlastitim napajanjem. |
ja imam audigy SE i modanu HD555,ako bi u budućnosti htio ulagati u bolji zvuk,sto da kupim,osim slusalica novih?
|
|
Citiraj:
Naravno da će bolje zvučati s receiverom, ali to je znači da ih je bezveze kupiti. Ono je bio najbolji dokaz ;) |
Kaj nije jednostavnije kupiti HD 600 ili novije HD 900? Na HD 600 se detalji ne gube ni kad uključiš Loudness.
|
EDIT:Greška,briši.
|
Citiraj:
|
Jedno pitanje vezano uz HD555. Gdje ih kupiti u Zagrebu?
Hvala :beer: |
Nove boje zvuka, tamo sam ja kupio, i mozes ih probat tj poslusat prije kupnje.
|
OK dečki, bio sam totalni anti poklonik tog moddanja i mrcvarenja HD 555!
Sad kad vidim da su mnogi krenuli na taj lrižni put i nisu požalili, pitam ima li tko u blizini (ZG najbolje) da me udomi na koji sat pa da dođem sa svojima iz "virgin" :lol2: serije pa da se osobno uvjerim? Naravno ponesao bi svoju glazbu kojoj najviše vjerujem pri testiranju. |
dođi slobodno :)
ali ja nisam napravio onaj drugi mod, pa možda bolje netko tko je :) |
Citiraj:
|
Odlučio sam se za kupnju HD 555 (umjesto 595) nakon čitanja ove teme. Maknuo sam spužvice (osnovni mod) nakon dan slušanja. Svakako se profitira na kvaliteti zvuka i uštedio sam 400 kuna.
:fala: |
Citiraj:
kad se sjetim da sam ih ja prije manje od godinu dana platio manje od 500kn bez PDV-a onda sam stvarno dobru priliku iskoristio :D:fiju: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
:chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:52. |