![]() |
Rezime - nemoj nista kupovati sada, quad s775 ti je neisplativ totalno, a s nekim drugim dualcem ce ti biti minorna razlika.
Moj savjet - vozi sad tako kako je, stavljaj pomalo lovu sa strane, i kroz narednih nekoliko mj kad se skupi fina cifra pređi na novu platformu, bilo to AM3 ili 1156/1366, trebat ce ti oko 2000kn za posten kvad, ok plocu i nest ddr3 rama (+ je sto mozes svoje kompnente također prodati) Osim, da, ako ne nađes nekog q6600 za 800-900kn na trznici... |
a čekanjem mu također pada vrijednost dijelova koje ima.....
ne znam zašto bi čekao ako za vrijednost 8800gt i e6550 može kupiti nekakav (bilo kakav) proc koji ga zadovoljava, kao što reče Jerry... i tu je favorit e6500 za 714 kn kojeg će sa osn takta 2.9ghz i sa množiteljem 11 lako natjerati do oko 4ghz i sigurno će primijetiti razliku i neće se gristi za jaja što je utukao lovu u novu grafulju a nema ništa od toga... i još mu ostane love za solidan cooler i za platiti neku razumnu cifru nekome za oc-anje ako to ne zna sam napraviti... od sjedenja i čekanja nema koristi... |
Citiraj:
Proda svoje, navuce E6500 na 3.8GHz i miran dok ne skupi lovu za neku i5/i7/AM3 platformu. |
Sa stock hladnjakom?
Treba ubost neki bolji/dovoljan cooler, zna ih biti na trznici cesto... |
Eto rjeseno,uzet cu ovaj sta je Jerry preporucio,pa za neko vrijeme preci na novu platformu! Jos jednom hvala svima na pomoci :chears:
Jos cu malo biti dosadan,znate bolje od mene,koliko bih mogao traziti za grafu i koliko za proc? Neznam jel ovo pravi topic za to pitanje,ako nije nek neko obrise. |
Citiraj:
E sada ako ces prodavat u Hercegovini (pik.ba :D) mozes dobiti i nekih 30% vece cijene ali ne garantiram da ce odmah prodati. Citiraj:
|
Citiraj:
Polovica topica rasprava da li treba dual ili quad za 5850 :hitthewal: |
Mislim da sam naveo vec bio,ako nisam my bad,napravio sam kompletnu instalaciju novih windowsa,WIN-7 32.
Jerry thx za info oko cjena! Pa najvjerojatnije cu staviti na pik ba,mada bih mogao i tu. |
Citiraj:
Kad vec tvrdis nesto onda i stavi link istu temu a ne nesto deseto ujedno najveci boost se i osjeti dizanjem sa def na 3.2 - 3.5ghz preko toga je besmisleno ukoliko neganjas neke SuperPI rezultate i slicne.... Stoga i dalje stojim pri tome da bi za ISTU lovu rade uzeo neki rabljeni Q i dignuo ga na 3.2 -3.4ghz nego kupovao novoga dualca koj ide do 4ghz... |
Bok decki! Evo opet izvlacim temu nazad,treba mi opet mala pomoc :)
Nista od dualca,necu ga uzimati,povoljno jako mogu nabaviti i5 750,pa sam se odlucio za njega,samo neznam koju bi maticnu,nebih neku preskupu,a ni neku bezveze. Na izbor imam : -P7P55 LX, 1156, Intel® P55 Express Chipset, BUS 1600 MHz, DDRIII, Broj utora 4, 1600 MHz, Supports ATI® Quad-GPU CrossFireX™ - 950kn -P7P55D, 1156, Intel® P55 Express Chipset, DDRIII, Broj utora 4, 1600 MHz, PCI 3 - 1112kn -P7P55D PRO, 1156, Intel® P55 Express Chipset, DDRIII, Broj utora 4, 1600 MHz - 1305kn -P7H57D-V EVO, 1156, Intel H57, DDR3, Broj utora 4, 1600 MHz - 1500kn -P7P55-M, 1156, Intel P55, 1600 MHz, PCI 1, PCIe x16 - 880kn Nisam navodio cjelu specifikaciju ploca,tj sta sadrze,ako treba mogu i to. Cetvrta mi se cini najbolja,bar po cjeni,al me zanima kakve su ove ostale i koju bi mi preporucili. |
-P7P55D, 1156, Intel® P55 Express Chipset, DDRIII, Broj utora 4, 1600 MHz, PCI 3 - 1112kn
Ovu ako ne misliš raditi crosfajer ili SLI. -P7P55D PRO, 1156, Intel® P55 Express Chipset, DDRIII, Broj utora 4, 1600 MHz - 1305kn Ovu ako misliš raditi crossfajer ili SLI. Pošto je razlika u cijeni između dvije navedene manja od 200,00 kn izabrao bih "pro" verziju koja za malo novaca nudi ipak više. |
Pozz decki!
Evo malo izvjesce. Nabavio sam i5 750 i maticnu ASUS P7P55D PRO (LGA1156). Uz maticnu dosli neki pusti software programi,uglavnom jedan mi se non stop javlja da je temperatura procesora visoka 46-50 stupnjeva. Mislio sam jer sam digao proc na 3.0,vratim na staro ono opet isto,non stop javlja temp. visoka :S A sto se tice igara,hmm,neznam sta rec,u Cod 4 mi se poceli javljati arti. dok mi je proc na 3Ghz. Sa ukljucenim V-sync mi je fps lockan na 60FPS,nemoze vise,neznam zasto,cim iskljucim ide preko 60 tj otkljuca se fps. U BF BC 2 i sa ukljucenim v-sync i iskljucenim fps ide preko 60,tj AA 8, AF 16 na 1680 1650 FPS je od 60-100,mislim da je to ok. Zaboravio sam reci, 4GB RAM-a imam, Kingston 4.0GB Dual-Channel DDR3 na 1333. Ako netko moze prokomentirat sve ovo,bio bi zahvalan. Znam da sam vise dosadan sa svojim pitanjima,hvala svima na pomoci. |
ovaj tvoj post je ko klon mojeg stanja, imam e6500 kojeg su ti preporucali da uzmes i 8800gt i 4gb rama, i razmisljam da uzmem hd 5850...trenutno mi je u BF BC 2 fps 30-60, u fajtevima najcesce 30, sto je koma..Daj reci kolki ti je bio fps u BF BC 2 sa starim procesorom i hd 5850 ? ovo sad 60-100 zvuci brutalno
|
Pa FPS mi je bio oko 30-50,ali sa iskljucenim v-sync i znatno smanjenim AA i AF. Dok se recimo kod cod4 stanje i nije bas nesto posebno promjenilo,cak sad od kad sam novu maticnu i proc ubacio imam eto nekih problema sa v-sync,gdje fps neide preko 60,tj lockan na 60!
|
v-sync i sluzi da ti locka fps na onoliko fps-a na kolko ti je postavljen refresh rate na monitoru ;)
|
Pa da,zato mi nije jasno,na BF BC 2 je ukljucen v-sync, ali mi fps ide preko 60! Isto tako do neki dan dok je bio stari proc i ploca isto je isao preko 60 sa v-syns :S
|
Ne radi se o refresh rate_u u winsima nego u postavkama igre. U bcu ti je očito na više stavljena frekvencija. Kak to jedan Lan Wars član nezna? :)
|
I to ne obican clan,vec jedan od glavnih admina :D
Jos da dodam da Crysis ( 1 ) na 1680 x 1050 sve ukljuceno max u zahtjevnim scenama,pucanje,suma,eksplozije ide nekih 25-40,sto i nije bas. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:23. |