PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   TechnoMax iskustva (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=181297)

NNikola 16.07.2010. 19:39

Danas se bas otvorio tehnomax u Osijeku, jucer sam prolazio pokraj njega vidim sve se sprema, naveliko slaže,glanca za otvorenje... Otišo danas napravio dva kruga po trgovini neznas sta me vise ubilo paprene cijene u trgovini ili vrucina vani. U biti iso sam samo zato sto se pricalo o nekom velikom popustu po radiju vec jedno 2 tjedna ali tamo niko nema pojma o tome. Možda bio happy hour samo pa ja nisam pogodio pravi trenutak.

crocro25 31.08.2010. 10:48

Uljudni su i sve to, robu lako reklamirati i sve to ali kad ih pitas za nesto neznaju bas odg kako treba jer 80% osoblja nije osposoboljeno prodavati hardware i software koji prodaju, nazalost...ostalo sve 5.

jucca 31.08.2010. 10:59

Meni je najjace kad sam prije koju godinu uzimao plazmu, na webu je bila niza cijena nego od one u samom ducanu, prodavac mi ne vjeruje, i kaze, ajmo pogledat na netu. Ej kako sam smijao, nije znao ime svoje firme, a kamoli web adresu, prvo pise www.tehnomax.hr kaze nije ova, pa tehnomax.com, pa ovo ono, kazem ja njemu pogledaj na majicu, izad ti pise, i baci on oko na koleginu majicu, aaaaa zove mi se firma technomax a ne tehnomax, a boze ih sacuvaj.
Naravno, dobio TV po nizoj cijeni

idzakovic 31.08.2010. 11:17

Citiraj:

Autor amilo1538 (Post 1672012)
Bili smo nedavno prijatelj i ja, on je kupovao auto radio, al sa sd karticom i usb-om.

Došao prodavač, stvarno se potrudio, za razliku od drugih dućana gdje smo bili, 20-ak minuta smo pričali, probavali, i na kraju je prijatelj kupio tu radio preporuku prodavača i stvarno je zadovoljan. Kupio je pioneer 4200 ub za 1050 kn.

Potpis na ovo.
U ducanu u SK sam bio 3 puta i svaki put bi prodavac kulturno pitao kako mi moze pomoci i onda bi trancirao specifikacije sve do zadnje brojke. Ljudi su zaista usluzni!
Cijene im doduse i nisu u svim segmentima narocito niske...

Erminho 11.09.2010. 22:28

Linksys iz Technomaxa

Kupih tu karticu od technomaxa - Linksysovu za iste novce - a drugacije nit nemaju za iste - RADI NA WIN7 kao navijena - najbolja od svih koje sam imao

Radi na Win7 ultimate 64bit

A magija je u tome da skines nove drivere sa Linksys-ove stranice - i ciribuciriba - radi

A svi se odmah zaletavate glavom u zid, pricate o ducanu i ko zna o kakvim glupostima umjesto da pitate nekog tko se stvarno kuzi
A inace ako zelite dobar savjet i super uslugu u Technomaxu - trazite voditelja odjela da vam pomogne, a ne prodavaca, iznenadili bi se koliko su strucni. :dobartek:

borny 11.09.2010. 22:52

Citiraj:

Autor Erminho (Post 1729051)
Kupih tu karticu od technomaxa - Linksysovu za iste novce - a drugacije nit nemaju za iste - RADI NA WIN7 kao navijena - najbolja od svih koje sam imao

Radi na Win7 ultimate 64bit

A magija je u tome da skines nove drivere sa Linksys-ove stranice - i ciribuciriba - radi

A svi se odmah zaletavate glavom u zid, pricate o ducanu i ko zna o kakvim glupostima umjesto da pitate nekog tko se stvarno kuzi
A inace ako zelite dobar savjet i super uslugu u Technomaxu - trazite voditelja odjela da vam pomogne, a ne prodavaca, iznenadili bi se koliko su strucni. :dobartek:

Triple A guy. :)

Da ti nisi onaj lik što radi na informatičkom odjelu u Gardenu? Mislim da se i on zove Ermin:D Pretpostavljam da si ti taj voditelj odjela.
I koja je uopće razlika između tog tzv. voditelja i "običnog" prodavača? Ovaj drugi je prodavao bureke pa naletio u Technomax?

EDIT: :dobartek: ?

FitzTN 12.09.2010. 10:20

Čini se da i dalje prodaju bureke :D

Erminho 12.09.2010. 14:19

Citiraj:

Autor borny (Post 1729068)
Triple A guy. :)

Da ti nisi onaj lik što radi na informatičkom odjelu u Gardenu? Mislim da se i on zove Ermin:D Pretpostavljam da si ti taj voditelj odjela.
I koja je uopće razlika između tog tzv. voditelja i "običnog" prodavača? Ovaj drugi je prodavao bureke pa naletio u Technomax?

EDIT: :dobartek: ?

Prodavac vulgaris Obitava uvijek negdje oko pulta, obicno zalaktaren na jednom ili oba lakta, katkad ga uopce nema. Zna samo gdje sto stoji i otprilike objasniti neke karakteristike, cijene i uvjete placanja-sve po malo.
Ne vidi 2 metra ispred sebe, dalje mu je sve mutno. Pomalo nagluh, ali prica kao navijen. Od 0-3 godine iskustva.
Prije je radio u pekari. Motao bureke.:zdero2:Kebabe.

Prodavac voditelyus
Vodja krda. Odgovoran za sve.Naganja sve ostale da nesto rade.Ima ga po svuda, zatrpan u papirologiji, preko 5 godina iskustva.
Zna sve trikove.:goood:

":dobartek: "znaci da vas je posluzio burek prodavac:roller:

P.S. da to sam ja - sta nisi kod mene dosao :respekt: sto si me skuzio..
ali linksys ti radi kao navijen na win7 64bit ultimate kao lud
bolje od d-linka - fakat sam ga kupio, naletio sam slucajno na ovaj post trazeci info o linksys routerima - iskustvima, jer razmisljam kupiti isti od njih

Travolta01 13.09.2010. 16:35

puno su usluzniji nego u HG-spotu,zasad nisam imao losa iskustva s njima.

Erminho 13.09.2010. 17:37

pa naravno da su usluzni
ovo prije sam se salio
to je i cilj technomaxa
radim tamo 2 godine BTW
ljudi su svi strucnjaci, ljubaznije ljude nisam upoznao u zivotu
jednostavno ne vjerujem kad procitam ovako nesto, na kraju je uvijek trgovina kriva

20 godina sam u IT-u i nikad covjek nemoze znati sve
u mjesec dana se sve promijeni

ako nesto neznas, nesiguran si dal bi radilo, javi se erminu(meni) u Tmax gardenmall, uvijek voljan pomoci, isprobati, popricati

borny 20.09.2010. 18:21

Citiraj:

Autor Erminho (Post 1730220)
...
20 godina sam u IT-u i nikad covjek nemoze znati sve
...

Vratio sam se da opišem još jedan fail Technomax-a, ali sam naletio i na ovo.
Pa ne djeluješ mi nešto staro, cca 25-28, kako onda imaš 20god iskustva u IT-u? Ili od vrtića šamaraš po kompovima i sl.?:D
Citiraj:

Autor Erminho (Post 1729364)
:respekt:sto si me skuzio..

Pa mislim da smo jednom-dvaput skupa igrali nogač u balonu u Sesvetama, uglavnom bio si mi poznat.

Nego, da se vratim na zgodu.
Sa starom sam tražio digitalni receiver i otišli smo pogledati u TechnoMax (samo pogledati, znam da ću drugdje naći jeftinije) što nude. Roditelji ko roditelji, ne vjeruju nikome i tako ona pita prodavača vrijedi li onaj kupon/virman za sve te uređaje. Lik odgovori kako vrijedi za sve OSIM za Strong 5202 (jedini od Stronga koji je bio). Pitao sam kako je to moguće i da bon vrijedi (ili bi trebao vrijediti) za SVE što ima DVB-T, a on mi odgovori da to ovisi o dobavljaču...
Uvoznik (dobavljač) je Tehnocentar (vidio naljepnicu) i oni uredno priznaju te bonove za dotični uređaj.
Čak ne vidim poveznicu između bona i dobavljača jer se on ne šalje njima nego HRT-ovom Odjelu za pristojbe.
Sve u svemu, ili prodavač "nema dume" ili TechnoMax izmišlja neke svoje uvjete kako bi prodali što više onih Vivaxa kojih ima milijarda na polici.

AtOm!c 22.09.2010. 15:37

nekidan kupovao plazmu u kerum techno maxu i iako sam mislio da nitko nece imat pojma (pa sam naravno vec prije izcitao sve recenzije i sta treba uzimati) kada sam pitao lika unatoc ogromnoj guzvi i hrpi glupih pitanja svake sekunde, odgovorio mi je sasvim strucno i zainteresirano za problem.
tako da samo pohvale za vjerojatno određene zaposlenike tamo

doky 14.06.2011. 11:21

I drugi pada?

Technomax na korak do stečaja?

Router 14.06.2011. 11:24

Citiraj:

Autor Anphonic (Post 1924889)

Loše poslovanje dolazi na naplatu izgleda. Napuhane cijene koje služe za platiti velike prostore koje rentaju, ništa čudno nažalost.

veve 14.06.2011. 11:27

Technomax na korak do stečaja, ocito polako svi tonu...

edit: moze delete, preduhitrili me, jer sam zaglavio s citanjem :D

Botlorn 14.06.2011. 11:38

Sad mi mogli možda neki popusti, ne? :D
Iako mi je žao silnih ljudi po firmama koji dobivaju otkaze.

West Gate poslovnica, koliko sam čuo, zatovrena je.
A Links jučer u Rijeci pun. Ali potpuno pun. I to već treći put u 6 mjeseci što sam bio tamo.

syss 14.06.2011. 11:51

čekam ih na rasprodaji hife :D

makar ne znam di će se ostvariti garancije... marantz još oke, mislim da ih audio dream drži, ali monitor audio je već godinama od renoproma/tehnomaxa.

cccp 14.06.2011. 12:01

Citiraj:

Autor Botlorn (Post 1924907)
Sad mi mogli možda neki popusti, ne? :D
Iako mi je žao silnih ljudi po firmama koji dobivaju otkaze.

West Gate poslovnica, koliko sam čuo, zatovrena je.
A Links jučer u Rijeci pun. Ali potpuno pun. I to već treći put u 6 mjeseci što sam bio tamo.

Javi ako bude kakvih popusta u Rijeci, nemoj sve za sebe :D

Botlorn 14.06.2011. 12:16

Citiraj:

Autor cccp (Post 1924927)
Javi ako bude kakvih popusta u Rijeci, nemoj sve za sebe :D

Naravno. Idem sutra pogledati pa javim.
Svaki tjedan sam u tehnomaxu i stalno je prazan. Frend koji je radio tamo isto kaže kako svi čekaju popuste pred zatvaranje.

Meni isto hifi igra ulogu. Neki fini marantz :D

FitzTN 14.06.2011. 12:19

Nažalost još jedna žrtva webshopizacije Hrvatskog IT tržišta :(.
Jednostavno se ne isplati imati veliki prostor, skladište i zaposlene ljude kad se ljudima u ovoj situaciji ne izdvaja xy kuna više za proizvod kupljen u takvim uvjetima.

pinkskin 17.06.2011. 14:34

Nebi reko da je zbog toga, kako se links drži još uvjek. Prije bi rekao da je to zbog toga što se nemogu/neznaju prilagodit tržištu, nisu kupci ovce da se daju stalno šišat, kriza je i kupac gleda na svaku kunu, tko se tome prilagodio taj posluje dobro.

Garro 17.06.2011. 14:45

Prekjučer sam kupio skener koji je tamo 15 kuna jeftiniji nego u Linksu...a s obzirom da sam tamo kupio suđericu, dvije telke i još par stvari, s njima se moglo razgovarati za popuste. Da ne govorim da sam sve kupio na Amex, dobio sam njihov bon za dodatni popust, 250 kuna za svakih 5k kuna koje sam potrošio od Amexa i Memberhip rewardse koje sam pretočio u poklon bonove...sve u svemu, zadovoljan sam jer sam bolje prošao nego da sam kupovao po webshopovima.

Ako propadnu, žao mi je ljudi koji tamo rade jer ima zbilja ok prodavača, a da ne govorim da mi produžena jamstva više neće vrijediti...:(

coconut 17.06.2011. 14:52

Oko Nove godine sam gledao Sharp LED TV je bio okruglo 1.000kn skuplji nego u Bitechnique-u koji također nije jeftin. Meni dovoljno.

Drvoje 17.06.2011. 15:14

FAQ :D, znači MSI laptop kupljen u njih je vjerojatno direkt iša preko Renoproma (šta je najgore nisam ga za sebe kupova, pa usput nisam ni gleda dobro šta piše na jamstvenom listu).
Možda MSI pribaci lopticu na Microline/svijet medija da spasi situaciju :fiju:

borny 17.06.2011. 15:31

Držim fige da propadnu i čekam rasprodaju.
Barem mi je poslovnica u Garden mallu preko ceste:D

Starsailor 17.06.2011. 15:56

Ma neka propadnu kada su bezobrazno skupi, ajde da nešto naplatiš 50 eura više al evo nedavno sam bas uzimao dvokrilni frizider, kod njih 10t kn u mercatoru 8t kn u getrou 6tkn. Sto treba dalje pricat, a komponente za komp su im minimalno 30% skuplje nego u linksa osim ako su na akciji

redscro 17.06.2011. 16:25

Nitko vas ne tjera da kupujete tamo ako su skupi, ali jadno mi je željeti ljudima da ostanu bez posla kako bi uštedio koju kunu na rasprodaji.

borny 17.06.2011. 16:36

Citiraj:

Autor redscro (Post 1926838)
Nitko vas ne tjera da kupujete tamo ako su skupi, ali jadno mi je željeti ljudima da ostanu bez posla kako bi uštedio koju kunu na rasprodaji.

Ne glumataj.
Naravno da mi je primarno uštediti koju kunu. I to je, vjerovao ili ne, ispred brige za ljude koji će ostati bez posla.
Ekipa tu prodaje spiku kako žali ljude i sl., a kladim se da ne vide dalje od svog posla i obitelji...

vedranzeman 17.06.2011. 17:00

Tako je!
Redscro, dobro došao u liberalni kapitalizam.
Gdje trgovce nije briga za tebe, već za to da što više zarade, čak i na uštrb kupaca.
Zašto bi ti žalio njih, ako oni ne žale tebe kao kupca kad ti nešto uvaljuju uz masnu maržu?
Nije nitko poželio nekome osobno da krepa, već da firmu pregaze zakoni kapitalističkog tržišta. :amen:

redscro 17.06.2011. 17:06

Citiraj:

Autor vedranzeman (Post 1926857)
Tako je!
Redscro, dobro došao u liberalni kapitalizam.
Gdje trgovce nije briga za tebe, već za to da što više zarade, čak i na uštrb kupaca.
Zašto bi ti žalio njih, ako oni ne žale tebe kao kupca kad ti nešto uvaljuju uz masnu maržu?
Nije nitko poželio nekome osobno da krepa, već da firmu pregaze zakoni kapitalističkog tržišta. :amen:

Ne govorim o šefovima kojima i onako neće ništa faliti i ako firma propane, već o zaposlenicima koji nisu ništa krivi za lošu politiku firme.

Codiac 18.06.2011. 14:10

Citiraj:

Autor vedranzeman (Post 1926857)

ocito neradis u it bransi kad bacas ovakve gluposti 90% artikala iz it-a se prodaje uz marzu DO 20% to je ono max maxova i to imas na ventilatore i svoj uvoz.

amex ti pojede7% u startu tako da tvoja masna marza je od prilike 12%...

inace renoprom je kaput pustili su im zaduznice i to je to. tesko da ce se izvuc.

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 1926786)
FAQ :D, znači MSI laptop kupljen u njih je vjerojatno direkt iša preko Renoproma (šta je najgore nisam ga za sebe kupova, pa usput nisam ni gleda dobro šta piše na jamstvenom listu).
Možda MSI pribaci lopticu na Microline/svijet medija da spasi situaciju :fiju:

ovlasteni servis ti je MR servis tako da nemas straha.

borny 18.06.2011. 18:49

Citiraj:

Autor Codiac (Post 1927123)
ocito neradis u it bransi kad bacas ovakve gluposti 90% artikala iz it-a se prodaje uz marzu DO 20% to je ono max maxova i to imas na ventilatore i svoj uvoz.

amex ti pojede7% u startu tako da tvoja masna marza je od prilike 12%...

inace renoprom je kaput pustili su im zaduznice i to je to. tesko da ce se izvuc.

Iz iskustva znam da su neke marže smiješno male, ali isto tako znam da su neke besramno velike (hint: tinte). A 20% na komad hardvera ili audio/video opreme i nije baš malo, pogotovo kad postoje dućani koji nemaju prostor od xxxxm2 i rade sa znatno manjom maržom.
Što se tiče kartica, nek daju 5% popusta za keš i manje bi izgubili.

Pustili su i HG-u zadužnicu, pa ta priča još uvijek traje. Dok ne zatvore dućane ništa ne vjerujem (govorim o Technomaxu, HG je priča za sebe).

robert7 18.06.2011. 18:57

popust za kes ti nista ne znaci,jer rijetki su ti koji su spremni otic na bankomat dignut kes da bi dobili popust, pogotovo na vecini stvari ( komponente etc ) na skuplje stvari tipa konfiguracije etc mozda i da, ali u 99% slucajeva ( radim ko prodavac u ducanu sa tehnickom robom ) rijetko kome se da iako im nudis neki popust za keš...

cinjenica je da je pala kupovna moc upravo zato jer su ljudi shvatili da su prevagnuli davno rub egzistencije

Drvoje 18.06.2011. 20:05

Citiraj:

Autor Codiac (Post 1927123)
ovlasteni servis ti je MR servis tako da nemas straha.

Thx stari nisam ima pojma za ovo (ja sam pogleda na službeni MSI site, di nigdi ne piše Msan/Recro - kategorija laptopi).
Vidim da im ažuriranje baš i ne ide, s obzirom da tamo još stoji Elkotech :fiju:
Ipak smo mi N.E.B.I.T.N.I. :D

borny 18.06.2011. 20:16

Citiraj:

Autor robert7 (Post 1927241)
popust za kes ti nista ne znaci,jer rijetki su ti koji su spremni otic na bankomat dignut kes da bi dobili popust, pogotovo na vecini stvari ( komponente etc ) na skuplje stvari tipa konfiguracije etc mozda i da, ali u 99% slucajeva ( radim ko prodavac u ducanu sa tehnickom robom ) rijetko kome se da iako im nudis neki popust za keš...

cinjenica je da je pala kupovna moc upravo zato jer su ljudi shvatili da su prevagnuli davno rub egzistencije

Ispada da će kupac radije provući karticu i platiti kamatu (ne mislim na Maestro) nego otići na bankomat i još dobiti par kuna popusta.

Starsailor 18.06.2011. 20:26

Pa meni je isto osobno puno lakse placat komp na rate nego da sam ga u kesu uzeo. 6000, 7000 kn kesa ili 230-ak kuna mjesecno rata, radje ovo drugo, kamata je 10-ak posto al nju isplatim nakon 3 godine prodajom kompa, tako da na kraju opet platim samo taj komp koji mi taman traje 3 godine i racunam da se isplatio.

borny 18.06.2011. 20:29

Citiraj:

Autor Starsailor (Post 1927278)
Pa meni je isto osobno puno lakse placat komp na rate nego da sam ga u kesu uzeo. 6000, 7000 kn kesa ili 230-ak kuna mjesecno rata, radje ovo drugo, kamata je 10-ak posto al nju isplatim nakon 3 godine prodajom kompa, tako da na kraju opet platim samo taj komp koji mi taman traje 3 godine i racunam da se isplatio.

I onda uzmeš drugi komp na rate i prodaš ga za 3 godine?
Smiješno...
Ja štedim ko konj da skupim dosta love za uzeti auto na keš jer tako nisam rob banke, ali presmiješno mi je uzeti bilo što na kartice ako imam gotovine.

robert7 18.06.2011. 20:33

Citiraj:

Autor borny (Post 1927279)
I onda uzmeš drugi komp na rate i prodaš ga za 3 godine?
Smiješno...
Ja štedim ko konj da skupim dosta love za uzeti auto na keš jer tako nisam rob banke, ali presmiješno mi je uzeti bilo što na kartice ako imam gotovine.

Naravno imas nas jos par takvih, ali vecina je u qrcu :D

Rebbit 18.06.2011. 20:33

Citiraj:

Autor borny (Post 1927274)
Ispada da će kupac radije provući karticu i platiti kamatu (ne mislim na Maestro) nego otići na bankomat i još dobiti par kuna popusta.

tako je.... ljudima se neda i samo peglaju, tek rijetkima (koji razmisljaju unaprijed i koji su proračunati), ima npr nekih koji ce za 20kn razlike rado otic na bankomat i dić keš...
mislim, nama ni iz dzepa ni u dzep.. al kupce nije briga...

a kad im kazes da sve mogu kupit na 12 rata bez kamata (amex, i ostala njesra).. onda se tek polakome pa se svast kupi... :)

MAGARAC 18.06.2011. 20:39

Za neke nije pala kupovna moc sigurno. Ne znam gdje su nestale sve ud7 ploce, najskuplje 580tke, gtx 590, ne mozes kupit vise ni 6990 a nije da ih nije bilo u trgovinama. Neki dan sam trazio u Microlineu p67 plocu i procesor i nisam kupio nista jer je sve bilo rasprodano sto valja. Zovem ADM i iako im je web pun, ducan im je prazan. U cijelom zg ne mozes kupit novu gtx 580 ili jos skuplje grafe jer su sve prodane a nije da ih nije bilo.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:42.