![]() |
Samo provjeri da li podrzava AP.. ja ne mogu vidjet zbog proxya na poslu
|
Nemogu pronaci to za AP mode...
http://hr.airlive.com/product/WN-200PCI Ajd kad dodjes s posla, provjeris pa javi :) |
Citiraj:
Ja već preko godinu dana koristim tu karticu (točnije 2x) na kompovima koji rade 365 dana godisnje. Da i ta WN-200 ne može raditi u AP modu. |
Onda budem te dvije USB uzeo, nemogu naci nista PCI a da je n i da ima ap mode i da je ispod 200 kn...
Za ap mode planiram koristit ovaj program: Connectify To ok ili airlive ima nesto bolje? Citiraj:
|
Mistajp
AirLive ima ok soft ne treba ti ništa treće. |
Citiraj:
A sta je tu glupost? Ne razumijem pod sta podrazumjevas glupost? To da antenicu moze promjenit? :D Nigdje nisam spomenuo da usb ne moze radit 24/7 |
Citiraj:
|
Citiraj:
Code:
Ako ce biti 24 sata onda nemoj USB uzimat (wl1700). Na to mislim. :kafa: |
i mene zanima, obzirom da imam navedeni adapter i da mi komp radi takodjer bez gasenja..
|
Evo da se javim ja... Malo sam razmislio i bilo mi puno dati 380 kn za 2 sticka, pa sam se malo trgnuo nasao jednu canyon wf511, doduse bez antenice, al radi :). Kupio neku najeftiniju air live wireless pci karticu za 70 kn, iovak je ova prva ogranicena sa 802.11g, slozio da mi ta air live bude u kompu koji je 24/7 upaljen, na njega se spajaju iphone i ta canyon kartica i ok mi radi... Ako bude trebalo nesto ozbiljnije budem kupio malo bolju opremu...
|
Molim preporuku za PCI wifi karticu, sa vanjskom antenom.
Lovim signal koji je vec ionako slab, cca 10 metara zracne udaljenosti kroz 2 zida. Do 200, 250 kn. |
Svakako je vanjska antenica jer je PCI kartica u kućištu PC (faradejev kavez).
Problem je što je pozicija fiksna iza PC a ako bi htio izmjestiti antenu na otvoreniju (bolju) poziciju treba ti koaks koji ovisno o kvaliteti unosi ozbiljan gubitak. Bolje bi bilo uzeti USB wifi adapter sa vanjskim antenicama jer iste su snage kao PCI kartice a spajanjem na produžni USB kabal do 5m NIŠTA se ne gubi i poziciju možeš izabrat puno jednostavnije. |
Može onda preporuka za USB wifi adapter?
|
Tp-link TL-WN727N koristim trenutno i nemam zamjerke, jedno 1m+ usb kabla i sve stima savrseno na w7.
|
Ako ti je signal zaista jako slab, nađi na ebayu Alfa kartice/stickove. Za sve drugo su ti dovoljni TP-Link i D-Link modeli.
Neka me netko ispravi ako griješim, ali solidni su se pokazali modeli bazirani na Atheros čipsetu. |
Atheros chipset je i u WN722N adapteru .... a WN727N nema vanjsku antenu i daleko mu je lošiji domet/prijem pogotovo kod 2 zida prepreke.
Može se vidjeti po trgovinama ....a ni Asus N14 ni WN822N oba n300 Mbps nisu loši. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:58. |