![]() |
Citiraj:
U ovoj temi nema ni jednog pobrisanog posta, čak sam i sa torom provjerio da budem siguran... |
Citiraj:
Imam osjećaj da bi ZR24w mogao biti best-buy za nekoga tko cijeni kvalitetnu sliku na monitoru. Kategoriji kupaca "how low can you go" ionako nikada neće biti zanimljiv. |
sigurno da nece bit zanimljiv onima kojima je cijena najbitnija i onima koji ne vide razliku, ali svaka roba ima svog kupca, pogotovo u poplavi TN skarta...
ja sam za 2475w iskrcao 5k i bilo bi mi drago da sam mogao proc jeftinije, a vidim da tu na forumu i nisam jedini. |
Citiraj:
I kad sam ga kupio, još tjednima sam imao "tikove" od pomicanja u stranu kada mi se slika na starom TNu činila pretamnom, pa sam podizao glavu... ZR će biti bliži kupcima što zbog sRGB gamuta i što zbog niže cijene. |
na hardforumu su vlasnici oduševljeni. zanimljiv monitor, iako mislim da će kod nas koštati barem 3500 kn.
|
Citiraj:
Monitor je cini se - sad kad sam pogledao postove koje je stavio Pingmachine - pun pogodak cemu sam se i nadao. Koliko su samo postova sposobni nakotiti na temu jednog monitora u roku 2-3 dana? Nevjerovatno koliko je aktivan HF forum. Ostaje samo pitanje tko ce na PCE-u postati prvi vlasnik? :) Codiac recimo... |
ajmo se igrati s cijenama.....u Nizozemskoj je 380 eura..ja kažem da će kod nas ovaj monitor koštati oko 3500 kn....
evo jedan primjerak: Citiraj:
|
3670 kn
|
Citiraj:
:stoopid: |
mislim da su rekli da tek polovinom mjeseca službeno izlazi, ameri su mogli/mogu kupovat "promo" modele, koji su nešto i sniženi
heh ko zna kad će kod nas, kolka je tamo potražnja |
Meni nije hitno, jer ne namjeravam kupovati nikakav LCD, ali baš me zanima koliko će koštati zr22w i zr24w modeli?
Pingmachine je naveo neku cijenu, ali pitam se od kud? |
haha pa licitira se:D
vidi Citiraj:
|
Citiraj:
|
nikakav inside info, svi pogađamo cijene :)
|
Držite se teme - ovog monitora, a ne IPS vs TN prepirki.
|
Evo i prvih naznaka cijene ovog monitora kod nas...koliko je realna, znat ćemo uskoro...
http://www.nabava.net/trazilica.php?q=zr24w&x=0&y=0 |
i dalje dosta skupo ,da je cijena oko 2500 to bi uzeo al 3k+ kn nedam dok je tu viewsonikov ips za manje od 2k kn.
|
evo i tu: http://www.dostava.info/mon-24-hp-zr...4-p-12955.html
al oba ova dućana su gledajući prosjeke po ostalim monitorima dosta skuplji od prosjeka na nabavi..računam da bi protis, diskont24 i sl. mogli biti oko 3k |
Citiraj:
Nitko vas ne tjera da ga kupite! Citiraj:
Zato kad ides na relaciji kuca-poso, razmisli, jer itekako zelis ovaj monitor pored svog Dell-a. Ekrem je nasao link koji sam stavio iz Kanadije i vec ga je sebi kupio :D Nakon dugo vremena, pojavio se IPS po super cijeni i cini se bez ikakvih iznenadjenja, osim jasno, uobicajene razboritosti kupca da provjeri svoj monitor prije kupovine. Kategorija se cijenom spustila u sasvim novu razinu i to jos 24"-ka. I sad bi oni meni kukali da im je preskupo? Dajte se ljudi saberite i pocnite skupljati novce jer monitor je pun pogodak. Oni koji ne zele IPS, to je sasvim u redu. Ali molim vas nemojte mi ko Branko Uvodic kukati o nepravednoj cijeni. |
3.450 kuna.
Best buy definitivno od 24" IPS-eva |
Visage, problem je u tome što IPS monitora danas ima već po 1600 kuna (LG W2220p).
|
sad sam izračunao, za iste pare kupiš 2 lg-a, pivotiraš ih i dobiješ 30" 5:4 monitor sa 2100x1680 i crtom na sredini :D
|
Citiraj:
Pola foto svijeta je dozivalo da im se ponude chuna-Gamut monitori. Ali znas i sam da desktop, pa i foto etuzijastima sa samo jednim monitorom...nikako nije dobro legla prica sa ponudom alternative. U razumnijoj kategoriji osim NEC-a, ni blizu cijenom nista dugo nije postojalo da se novo moze kupiti. Sad se pojavio i cijenom je cista petica. |
Citiraj:
Naime, to što ovaj nonitor nije wide gamut navodi na sumnju da je ugrađeno manje kvalitetno pozadinsko osvijetljenje, a matrica je možda e-IPS ili slična. |
Citiraj:
|
3500kn, dolazi za manje od mjesec dana, kao
|
Citiraj:
|
Ako je to dostupno..:hitthewal:,prije samo dobra reklama i uvrštenje u cjenik. Kad bude u 3-4 trgovine na lageru,onda možemo govoriti o dostupnosti, a link na Adriji baca dostupnost 1 = veoma mala dostupnost kako sami kažu.
Morat ćemo se još malo strpiti.:) |
Mali user review plus lag test..
http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2064512 Citiraj:
|
Citiraj:
... |
evo ga i u diskont24 za 3200 :) http://www.diskont24.com/product.php?productid=87537
|
Po čemu je taj monitor bolji od provjerenog 240PW9ES, koji se već dosta dugo prodaje po 3200kn?
|
ako ništa drugo onda barem 2 digitalna ulaza, meni je to poprilično zanimljivo...i uz to nije wide gamut
|
Mene najviše zanima usporedba sa ovim monitorima: HP LP2475W i Dell U2410, ako ima neki drugi u toj konkurenciji može i to.
Uglavnom ovakav neki test bi bio odličan ! |
Citiraj:
|
da malo oživim temu.:) Nema HDMI...koliko je to korisno!?
|
Imaš hdmi to DVI kabel.
Problem je jedino što sliku 1920x1080 ovaj monitor raširi na 1920x1200 |
Citiraj:
|
Citiraj:
Zašto bi išao pucati 1920x1080 rezu, ako ti monitor podržava nativno 1920x1200? |
ne priča ide ovako, kad su neki ameri štajaznam išli spajat izvor signala tipa iksboks koji daje nativnu rezu 1920x1080 valjda sa hdmi>dvi da onda ne prikaže onaj crni rub od gore i dole 60 piksela nego raširi
puno buke nizašto, kad se pušta sa pc-a recimo film u 1080 radi kak treba, osobno za iksbokse i slična sranja me zaboli btw. na tft centralu piše da će uskoro rivju jej |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:41. |