![]() |
N86 Gets Treated to Ovi Maps Free Navigation too.
|
imam problem sa mapama na nokia e52. naime promjenio sam product code da ga mogu debredirati, napravio update operativnog ustava i skinuo si nove mape.problem je kada kliknem na mape ili navigaciju da mi udje u tu aplikaciju i sam izadje iz nje nakon 3-4 sec. probao sam deinstalirati i ponovo instalirati ovi maps ali svaki puta ista greska.ako netko ima ideje kako to rijesiti neka mi javi
|
ima li smisla stavljati ovi mape kad postoji google maps? razlika je samo u tome sto gmape jos nemaju glasovno navodjenje za symbian ako se dobro sjecam. ja sam oduvijek koristio g mape i zadovoljan sam, garmin mi bas nije "lego"
|
OVI Maps može raditi offline dok Google Maps ne može, a i karte su puno bolje na OVI-u.
|
Koliko tocne je uopce ta navigacija tj., evo primjer vozim se gradom 50 kmh i skrecem svako malo , jel ona real time pokazuje kak ja skrecem?drugo kolko tocno pokazuje moju brzinu?
trece i konacno , google maps , kazete da koristi net promet.jel to svaki put znaci prodjem savskom danas , on to skine s neta, prodjem suitra , jel opet skida te iste pdoatke?ako da, kolko ej totesko tak za jednu rutu unutar gradA?par kb , mb?imam ok tarifu za promet al ono..zanima me. |
Da, pokazuje točno gdje voziš, koliko imaš do skretanja itd. OVI Maps manje kasni zbog bolje optimiziranosti aplikacije i prikaza karte, Garmin nešto više kasni, ali nije to sad nešto puno.
Prikaz brzine bi trebao biti točan, ali ne treba se pouzdati 100%... Google Maps ima određenu količinu cachea tako da neće ponovo skidati ono što je već jednom skinuo, ali mu svejedno treba net da bi radio. Promet se mijenja ovisno o kvaliteti i načinu prikaza. Za neku rutu može biti par stotina kB, a može biti i nekoliko MB-a. |
hvala..
Uglavnom imam spora iskustva s tim GPSima na moitelima , nokia 5800 , iphone onaj drugi . jako dugo treba da locira ista..mozda previse ocekujem od 200€ uredaja :) jel istina da svaki symbian mobitel imati tj moze m use staviti neka voice guided navigacija koja nece traziti da se spaja na net? |
na symbianu ni Garmin ni Ovi maps ne traze spajanje na net
|
Citiraj:
Najbolje da se spojis na wifi pa DL-as. Za nas (RH) je podrzan samo zenski glasic :) |
Jel netko isprobavao uredivat Ovi Maps na PCu preko neta i onda napravit sinkronizaciju s mapama na mobu? Zanima me dal bi se dale "poboljsat" mape, npr da se ucrtaju tram stanice il sl.
|
[QUOTE=Hrvoje xyz;1603409]hvala..
Uglavnom imam spora iskustva s tim GPSima na moitelima , nokia 5800 , iphone onaj drugi . jako dugo treba da locira ista..mozda previse ocekujem od 200€ uredaja :) jel istina da svaki symbian mobitel imati tj moze m use staviti neka voice guided navigacija koja nece traziti da se spaja na net?[/QUOTE Frend ima iphone 3gs (google maps) a ja imam n97 sto je valjda isto ko 5800 (ovi maps) oba moba startaju navigaciju za nekoliko sekundi i radi bez ikakvih trzavica ili problema. voice guided je sigurno podrzan na n95 i n97 tj na ta dva sam osobno instalirao to cudo i radi bez neta. |
Nokia E66 & E71 now get Ovi Maps & Free Navigation
However, because of technical constraints, it isn’t possible to offer premium content such as Michelin and Lonely Planet guides on these devices. Although these two devices will also be the last of our S60 3.1 and older devices to sport this version of Ovi Maps, all upcoming Nokia GPS phones will get free walk and drive navigation. |
jeli jos tko ima problema sa updejtanjem mapa ? konkretno skinuo sam onaj map tool sa ovi mapsa i spojio sam e71 sa kompom al mi se program rusi.
|
Citiraj:
EDIT: sve se uredno instaliralo, koristim win7 x64 , map loader je skinut maloprije sa nokia stranica. probaj instalirat i nokia pc suite i nokia ovi suite. mozda su na neki (misteriozni) nacin povezani sa map loaderom. |
Novi Google Maps za Symbian, podrzava glasovno pretrazivanje....al izgleda samo na engleskom jeziku, iako pri izgovoru "škola" uredno izbaci skole, ali ako kazem "ducan" izbaci prijedloge "good, john", rijec "parking" isto ne funkcionira. Ako kazem "fakultet" izbaci "focal depth not found" :D
|
zanima me dali mi netko može dati točnu informaciju vezanu za ovi maps navigaciju. dali je potpuno besplatno ili se naplacuje ipak dio podataka koji se skida putem interneta. zanima me konkretno za nokiu x6 u vip mreži.
Hvala! :chears: |
Citiraj:
A ti ako imas upaljeno da se pozicija odredjuje pomocu A-GPS-a (tu se skida neki promet, par 10aka kb) se naplacuje prema cijeniku VIP-a jer je to DATA promet. |
Ovisi imaš li mape na kartici ili nemaš. Ako nemaš, skidat će mape s neta, a ako imaš, onda neće. Zato lijepo Map Loader u ruke, skini mape koje ti trebaju, u opcijama Ovi Mapsa uključi offline mod i to je to. Ako nemaš neki data paket, A-GPS možeš pustiti da te pozicionira prvi puta, a onda ga isključi.
|
dali mi može netko pomoći, gps me ne želi nikako pozicionirati, uopće ne nalazi nikakav satelit niti ništa, zna li netko u čemu je problem? mobitel je nokia x6.
Zahvaljujem! |
Citiraj:
Ako ga imas, klikni na njega i odi na Satellite status. Prrikazuje lit ti da imas vezu barem s jednim satelitom? Trebalo bi liciti na ovak nesto: http://dailymobile.se/wp-content/upl...vs-n85-gps.jpg |
ne nalazi mi nikakav satelit
|
Citiraj:
pogledaj jel ti je uopce ukljucen GPS. imas negdje "position" unutar settingsa.- trebale bi biti opcije: Bluetooth GPS Assisted GPS Integrated GPS Network based ostavi kvacicu kraj Integrated GPS, pa probaj onda ic u GPS Data aplikaciju, Satellite status i opet pogledaj dal imas barem jedan status satelita. |
meni isto nekad nece nec iz nokia mapsa, al onda odem na "positioning" u aplikacijama i options>satellite status i onda mi ga od tamo nade pa se samo vratim na "maps"...
|
Jel moze neko pojasnit ovo sa Map Loaderom? Skinuo sam verziju 3.0.28.0 sa neta instaliro i kad spojim mob na usb (PC Suite mode) samo pise "waiting for phone" i nista se ne dogadja...
Zelim si stavit mape koje mi trebaju da mi stalno ne vuce podatke preko neta (3G) i guta novce, verzija Ovi Mapsa je 3.03 10wk10 b02 a mobitel je Nokia 5800 XM. |
Ooo, pa ti si živ... :D
Probaj ovo: 1. Spoji mob u mass storage modu. 2. Napravi backup Cities foldera s kartice. 3. Obriši taj Cities folder. 4. Odspoji mob s kompa. 5. Pokreni Ovi Maps da se Cities folder ponovo napravi s base datotekama. 6. Zatvori Ovi Maps. 7. Spoji mob u PC Suite modu. 8. Pokreni Nokia Map Loader i vidi što onda kaže. Koji firmware imaš? |
Evo probao kako si rekao sve korak po korak i ista stvar, pokrenem na kraju Map Loader i blinka samo "waiting for phone" ko i prije, verzija softa je V50.0.005 na mobu.
|
Probaj onda reinstalirati drivere, možda se nešto poklalo...
|
Citiraj:
BTW ak mislis na drivere za mob, nisam nista ni instaliro :D |
Onda je vjerojatno u tome problem. Instaliraj PC Suite ili Ovi Suite pa će ti se nakotiti i ti driveri ili možeš samo Nokia Cable Driver...
http://europe.nokia.com/support/down...3-ca-70-ca-101 |
Instaliro ove nokia cable driver i pojavili se driveri al opet ista stvar...
|
ak imas nekog tko ima nokiju i radi mu sve na PCSuiteu, probaj kod njega cisto da eliminiramo problem na tvojem PCu
|
srky, sta koristis- nokia pc suite ili ovi suite? ili oboje imas?
|
Ja pokrenem navigaciju na 5230 i stvarno bez problema nađe lokaciju,ispiše sve parametre vezano za zemljopisne koordinate al neće mi prikazati mapu-znači uopće neprikazuje onak ulice i sl. samo zelena podloga-jedino kad se udaljim 20km u visinu prikaže cijeli kontinent,al čim zumiram nema niš?!
Karte preuzete na PC ,prebačene preko blututa (pc suit) i uredno prošla instalacija...ne kužim?? Jel zna itko o čemu se radi? Naknadno sam probao i preko OVI suite i opet isto,samo što me ovi suit stalno upozorava da nemam mem. karticu... Nije valjda da se memorija telefona nemože koristit za karte?? |
Citiraj:
|
Nema druge...Thanx
|
Citiraj:
Oboje nemam! :) Pa instaliro sam samo drivere sto je domy_os stavio link i to je to...nista ajde budem probo instalirat PC Suite pa onda isprobat...ide mi vise na zivce kad stalno nesto fali.... :suicide: |
Da, stavi onda PC Suite, on će staviti svoje drivere i kod spajanja odaberi PC Suite mod. Ako opet ne uspiješ, javi pa ti uploadam karte.
|
kako učitat mapu ex-yu na n900 jeli itko zna
|
pozdrav, imam jedan problem na nokiji e66.
Daklem, sve uredno postavljeno, prebačene karte nokia maps otvori i nađe moj položaj vrlo brzo, al kad hoću navigirat, primjerice unesem mjesto i voziti do, pronađe mjesto al navigira čudno, tj. za mjesto ili ulicu koja je udaljena do 5 km, izračunava rutu od 50-ak kilometara i vrijeme voznje dva sata (primjer) i onda se gubi, tj izračunava drugu rutu, itd.... Napominjem da moj trenutni položaj pronalazi odmah i spaja se na vrlo brzo samo navigiranje niakako... U čem bi bio problem? |
znači imam 5230 nokiu i skinuo sam mapu preko OVIa 23mb i sad mi više ništa ne skida sa neta u offline modu?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:39. |