PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Siemens SX763 otključavanje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=174453)

mali david 18.01.2010. 22:51

naravno, radi

Samo da potvrdim da radi sve kako je navedeno u uputstvu...
Također mogućnost unosa postavki voipa
Što se dns-a tiće, ja sam promijenio i meni radi odlično, ali ja sam stavio za primarni ovaj: 195.29.150.3 jer mi na tompsonu taj radi.

Trenutno nisam sve isprobao, ali mi fale neke napredne postavke i upravljanje postavkama spojenih uređaja, kao rezervirana ip adresa, qos...
Predpostavljam da može imati više postavki, ali su skrivene.

Dugo se čekalo na ovo otključavanje zato :respekt:

T0mB1ll 18.01.2010. 23:03

ovak, kad sam ga resetiro na factory settings, nema opcije za multiple connections..
a kad sam stavio ovaj config, onda ima.. možda je caka u tom konfigu, tamo ubacit protocol ovaj koji fali za MaxTV.. samo kako i s čim? neznam..

jer moram sad za večeras stavit stari thomson da mogu gledat tv :D

tihomir 18.01.2010. 23:11

Da li je on hardverski podešen za ANNEX B ili jedan od uređaja koji podržava oba samo treba način kako ga prebaciti?

Hackerivs 18.01.2010. 23:25

Citiraj:

Autor mali david (Post 1543091)
Samo da potvrdim da radi sve kako je navedeno u uputstvu...
Također mogućnost unosa postavki voipa
Što se dns-a tiće, ja sam promijenio i meni radi odlično, ali ja sam stavio za primarni ovaj: 195.29.150.3 jer mi na tompsonu taj radi.

Trenutno nisam sve isprobao, ali mi fale neke napredne postavke i upravljanje postavkama spojenih uređaja, kao rezervirana ip adresa, qos...
Predpostavljam da može imati više postavki, ali su skrivene.

Dugo se čekalo na ovo otključavanje zato :respekt:

moraš se malo igrat s firebugom pa možda otkriješ te opcije. ubiti sve ja na principu visibility: visible; i display: table-row.
ja sam svakakvih opcija pronašao.
sada nam jedino treba neka stručna osoba, koja malo više zna o tome; mi smo sad taj ruter otključali u jednom pogledu, a taj netko drugi bi trebao napravit ROOT pristup.

@tombill
kad si stavio na factory settings onda će ti maxtv odmah radit zato jer se time zaštekaju ona dva lan porta i povuče staru konfiguraciju

@tihomir
guglao sam, uređaj treba imat ispod odgovarajuću naljepnicu.
svi naši uređaji imaju naljepnicu za annex B. analogno tome u ovome trenutku ih nije moguće podesiti na annex A

T0mB1ll 18.01.2010. 23:43

ček, sad mi neš nije jasno...
napravio sam opet factory reset, konfigurirao net, radi, radi i maxtv... čemu onda ubacivat ovaj config?
jel to vama za VoIP? meni treba samo 1 LAN port na ruteru, tu mi je komp, na LAN4 je MaxTV i laptop ide preko wirelessa... znači mogu ovak ostavit? jer ne vidim čemu ubacivat onda config jer mi ovak radi??

ahaaa... zo.. vama trebaju sva 4 LAN porta.. žimku..

thopok 18.01.2010. 23:51

Citiraj:

Autor T0mB1ll (Post 1543131)
napravio sam opet factory reset, konfigurirao net, radi, radi i maxtv... čemu onda ubacivat ovaj config?
jel to vama za VoIP? meni treba samo 1 LAN port na ruteru, tu mi je komp, na LAN4 je MaxTV i laptop ide preko wirelessa... znači mogu ovak ostavit? jer ne vidim čemu ubacivat onda config jer mi ovak radi??

a neki bi ucinili i ono sto ne trebaju…http://i48.tinypic.com/sg22hj.gif
Citiraj:

Autor Hackerivs (Post 1543119)
sada nam jedino treba neka stručna osoba, koja malo više zna o tome

pa bar ovdje takvih ne fali…

Hackerivs 19.01.2010. 00:00

Citiraj:

Autor T0mB1ll (Post 1543131)

Config file je isključivo tu za odštopavanje 2 zaključana LAN porta (osobe kojima on treba će ga koristiti) :) VoIP se može iskonfigurati i bez config filea. Za tebe je najbolje da ostaviš bez config filea jer ti maxtv treba. a voip u postojećem stanju ionako možeš sredit.

T0mB1ll 19.01.2010. 00:13

@thopok
al si sažet.. ima i takvih koji neš naprave ako se da makar nije potrebno..

a onda ok.. nek bude ovak..

Hackerivs 19.01.2010. 00:43

ja ne znam kako ovo netko nije prije mene napravio, prije jednog običnog brucoša, a sve u moru tzv. informatičkih stručnjaka :D
al neka se sad pokažu! na njima je da osiguraju root pristup :P

thopok 19.01.2010. 01:52

Citiraj:

Autor T0mB1ll (Post 1543161)
@thopok
al si sažet.. ima i takvih koji neš naprave ako se da makar nije potrebno..

a onda ok.. nek bude ovak..

nije li to bit tweetokracije?

Citiraj:

Autor Hackerivs (Post 1542969)
za mene je čista definicija špijuniranja kada netko zna neki moj povjerljiv podatak.

sto bi tek rekli Amerikanci?

darQ 23.01.2010. 14:18

ok
i ja sam danas na svom maknuo t-com logo
osjećaj je dobar :D

moram malo pogledat taj firebug, zvuči zanimljivo :D

darQ 23.01.2010. 18:00

Citiraj:

Autor T0mB1ll (Post 1542698)
hmm.. nejde.. jel neko osposobio maxtv?

evo, sa ovim postavkama ne radi..

http://slike.hr/slike/2_4d4dd.jpg.html

http://slike.hr/slike/1_a3495.jpg.html

probaj eventualno na ovoj drugo slici pppoe passthrough stavit na yes

Hackerivs 24.01.2010. 01:09

jesam ti reko da je bolje bez ružne telekome!
igraj se ti samo s firebugom... tako sam ja voip otključao
a admin pristup me muči. ima tamo nešto tipa role_administrator, role_subscriber, role_operator samo ja to ne mogu dokučit. ali dovoljno sam ja i ovako postigao.
btw nisam pitao jel ti rade one opcije šta si govorio ručno upisivanje ruta i slanje prometa na podmreže?

thopok 24.01.2010. 01:42

Citiraj:

Autor Hackerivs (Post 1543191)
ja ne znam kako ovo netko nije prije mene napravio, prije jednog običnog brucoša, a sve u moru tzv. informatičkih stručnjaka :D

ili se radi o nesposobnosti(sto je na ovim prostorima gotovo uobicajeno, cak i na najvisim pozicijama) ili pak o nedovoljnoj motiviranosti(npr. eksperimentiranje na tudim uredjajima):kafa:

Citiraj:

prije jednog običnog brucoša
mozda na nekim fakultetima mnogi na kraju znaju manje od brucosa s drugog?

darQ 24.01.2010. 12:20

Citiraj:

Autor thopok (Post 1548207)
ili se radi o nesposobnosti(sto je na ovim prostorima gotovo uobicajeno, cak i na najvisim pozicijama) ili pak o nedovoljnoj motiviranosti(npr. eksperimentiranje na tudim uredjajima):kafa:

mozda na nekim fakultetima mnogi na kraju znaju manje od brucosa s drugog?

a možda su u šumi ?

:spam::spam::spam::spam::spam::spam::spam::spam::spam:

Hackerivs 24.01.2010. 12:51

Citiraj:

Autor darQ (Post 1548365)
a možda su u šumi ?

ahahahahah dobra!!
daj odgovori gore na pitanje, da znamo jel ti ta opcija radi. :)

t-com@varka.hr 24.01.2010. 13:19

ja sam putem manjeg otpora pokušao doći do administratorskog passworda za ruter, da ne moram stavljati novi firmware na isti ruter. Prije sam preko t-com SZK dobio password za speedtouch ruter, pa sam mislio da ću dobiti i za ovaj. no ljudi su mi rekli da oni taj password ne posjeduju i da kontaktiram ovlaštenog servisera kako bih ga dobio.
Kontaktirao sam ih putem e-maila da bih od njih dobio informacije da
-stavljanje novog firmwarea nije moguće
-administratorski password ne postoji

čak su se i sami zapetljali
evo citati

"nažalost, mi rapolažemo isključivo sa lozinkom koju smo naveli u niže navedenom mail-u." (naveli su lozinku USER)

"
tvornički password kako smo napomenuli jest "user" i on omogućava prijavu u korisničko sučelje uređaja te administraciju s korisničke strane"

U ovom drugome su praktički demantirali sami sebe, jer ne postoji password za administraciju s KORISNIČKE strane. Znači neki drugi password mora postojati, jer ja sumnjam da ako im netko pošalje uređaj na popravak da ga servisiraju s običnim passwordom.

Pitali su me za što mi treba takav pristup uređaju, a ja sam otvoreno rekao za VoIP i LAN portove, a oni su mi ponudili neke svoje ultra-skupe voip telefone. Čak sam im dao i ove linkove, da se uvjere da je korištenje voipa i lan portova moguće bez kojekakvih switcheva i specijalnih telefona. I da je moguće stavljanje novog firmwarea.

Što mislite vi o svemu?

thopok 24.01.2010. 13:32

Citiraj:

Autor darQ (Post 1548365)
a možda su u šumi ?

:spam:

Citiraj:

Autor Hackerivs (Post 1548413)
ahahahahah dobra!!

koji veseli hackerihttp://www.freesmileys.org/smileys/s...aughing013.gif

Hackerivs 24.01.2010. 13:50

@thopok nemojmo dalje ići u offtopic ionako smo duboko zaglibili :fiju:

nego, t-com@varka.hr, ja sam ih zvao u servis (agramservis-ako mislimo na isti) i tražio tu lozinku. ženska me spojila s čovjekom koji baš servisira te rutere, i on mi je rekao da admin password postoji, ali da mi ga on ni pod koju cijenu ne smije dati.
znači, ovi iz servisa ti lažu. admin lozinka postoji! :amen:

the_ghost 24.01.2010. 14:03

sigurno postoji neki password za ssh s vise prava no uredjaji se ne konfiguriraju putem ssh nego preko TR-69 sa nekog centralnog management servera.

thopok 26.01.2010. 23:53

Citiraj:

Autor samo_varka (Post 1548455)
ja sam putem manjeg otpora pokušao doći do administratorskog passworda za ruter, da ne moram stavljati novi firmware na isti ruter. Prije sam preko t-com SZK dobio password za speedtouch ruter, pa sam mislio da ću dobiti i za ovaj. no ljudi su mi rekli da oni taj password ne posjeduju i da kontaktiram ovlaštenog servisera kako bih ga dobio.
Kontaktirao sam ih putem e-maila da bih od njih dobio informacije da
-stavljanje novog firmwarea nije moguće
-administratorski password ne postoji

čak su se i sami zapetljali
evo citati

"nažalost, mi rapolažemo isključivo sa lozinkom koju smo naveli u niže navedenom mail-u." (naveli su lozinku USER)

"
tvornički password kako smo napomenuli jest "user" i on omogućava prijavu u korisničko sučelje uređaja te administraciju s korisničke strane"

da? i sto je tu nejasno?
Citiraj:

U ovom drugome su praktički demantirali sami sebe, jer ne postoji password za administraciju s KORISNIČKE strane.

administraciju dopustenog:kafa:
Citiraj:

ja sumnjam da ako im netko pošalje uređaj na popravak da ga servisiraju s običnim passwordom
a sto bi radili "naprednog"?

Hackerivs 27.01.2010. 00:24

pa čuj, neki ljudi, dapače manji broj, želi upravljati KUPLJENIM uređajem bez ograničenja postavljena od bilokoga. to je otprilike kao da kupiš kompjutor a recimo ne smiješ instalirati neke nove programe ili mijenjati postavke na njemu.
mislim oko čega polemiziramo.
ugl podupirem korisnika samo_varka :goood:

Nikky 27.01.2010. 09:29

Opet thopok vozi po starom, sad već u xyz primjera dokazano kakve stavove zagovara.
Sve skupa graniči sa laganom lobotomijom i gordo branjenje stavova ISP - ova (jedan ga i plaća). Nedajte se provocirati. Za njih ste vi ofce a kao takve treba vas šišati.

Pa samo zadnje pitanje je dovoljno bezobrazno: "a sto bi radili "naprednog"?".
Lista tog "naprednog" je uglavnom poznata:
- prvo i osnovno, isključivanje njihovog daljinskog pristupa uređaju (sve je već poznato i x puta elaborirano)
- isključivanje podrške za njihovu ljubičastu tv tko je ne koristi i ne treba a time i "oslobađanje" lan portova (o stabilnosti uređaja sa njihovim postavkama najbolje svjedoči 584T/G684T, origigi fw + nužne postavke za MaxTv = 1/3 manje memory usge + stabilniji rad)
- podešavanje i "otvaranje" portova za igre i p2p je cijelo poglavlje "doživljaja"
- podešavanje VoIp - a ali za nekog drugog operatera (jer vi ste ofce, vi to neznate, treba vas ošišat i tko je vidio da npr. razgovarate za 0 Kn)
- ima toga još . . .

Sad će vjerojatno odgovor biti u stilu: Kupite poseban uređaj (router).
Jeli bogati, znači novo izbijanje love ovom opljačkanom narodu + ako slučajno trebate (zovete) support zbog nekog problema dobit ćete pripremljeni odgovor: Mi ne dajemo podršku za uređaje koji nisu T-Koma izdanja, doviđenja. Čitaj: ne znamo, nismo u stanju i u krajnjoj liniji ne želimo pomoći.
Vjerojatno je odnos s poslovnim korisnicima bolji ali je to i višestruko više naplaćeno.

darQ 27.01.2010. 17:32

Citiraj:

Autor thopok (Post 1551324)
da? i sto je tu nejasno?

nij jsno zaš lažu korisnicima ?!?!?

Citiraj:

administraciju dopustenog:kafa:

definiraj dopušteno ?

Citiraj:

a sto bi radili "naprednog"?

a što to tebe briga ?!?!
al evo, ja bih recimo htio napravit da imam mrežu sa 2 rutera koji ne smiju biti na istoj podmreži, ja bih htio napravit statičku rutu koja šalje promet sa 10.10.1.0 na 10.10.2.0
i htio bih spojit jedan lokalni server, mrežni printer, mrežni usb disk i još jedan komp....sve preko kablova, bez switcheva i dodatnih uređaja...
i sve to na sx763 zato što ima dovoljni broj portova, maxtv nemam tak da mi nij jasno za koju vražju mater imam portove za maxtv ?!?!

Njusskallo 27.01.2010. 20:45

Citiraj:

Autor darQ (Post 1552033)
maxtv nemam tak da mi nij jasno za koju vražju mater imam portove za maxtv ?!?!

i za koju ** ** dajes podrsku za njega :chears:

danij3l 27.01.2010. 20:52

hehehehe

Hackerivs 27.01.2010. 22:44

kud mi nego u offtopic.
@Njuskalo
a zašto nebi radio za njega ?!
trbuhom za kruhom!

Xan 03.02.2010. 13:01

da li je netko možda uspio upogonit MaxTV samo na jednom portu? :chears:

Hackerivs 03.02.2010. 13:37

nije, koliko mi je poznato

Xan 03.02.2010. 17:23

dobro, stiže i meni Siemens SX763 komada 1 pa ću probat nešto iskombinirat

linksys 11.02.2010. 16:20

ima li novosti za max tV

Hackerivs 11.02.2010. 17:20

nema

linksys 11.02.2010. 17:46

Citiraj:

Autor Hackerivs (Post 1567267)
nema

zadnji port bi trebao ostati default za max tv

da li imas vremena da nam to pogledas ili promjenis

unaprijed hvala

Hackerivs 11.02.2010. 17:56

Citiraj:

Autor linksys (Post 1567288)
zadnji port bi trebao ostati default za max tv

da li imas vremena da nam to pogledas ili promjenis

unaprijed hvala

to nije točno.
nema mogućnosti mijenjanja.. za sada izgleda ovako
sva 4 lan porta - NO maxTV
a ako hoćeš maxTV koristit dereš sa starom konfiguracijom i to je to

linksys 11.02.2010. 18:43

hvala

Sem10 12.02.2010. 11:28

Pratim ovu temu od početka, jer bih želio da otvorim VOIP na mom routeru.
E pa sad vidim da je konačno neko uspio da mu promjeni firmware :respekt: .
Još mi je nejasno dali sa novim firmware-om VOIP radi (tj. kako ga podesiti), i dali i dalje mogu koristiti print-server jer mi je i to važno.
Ne usudim se stavljati novi soft jer ako ne mogu podesiti ove dvije stvari onda nisam ništa napravio (bojim se da ne izgubim print-server).

Hvala na odgovoru.

Hackerivs 12.02.2010. 14:04

VoIP je bio otključan otkad i sam uređaj, čak postoji i zaseban thread
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=174603
Novim softverom, tj. konfiguracijskim fajlom možeš samo ugroziti korištenje maxTV-a, a sve ostalo ostaje. Ne vidim razlog zašto bi nestao print server dok staviš novi nebrandirani firmware ahahahahahahah

Sem10 12.02.2010. 19:15

Neznam kako sam previdio ovaj thread za VOIP. Krećem na posao!

Hvala još jednom! :care:

Limeni 13.02.2010. 11:14

Citiraj:

Autor Sem10 (Post 1567898)
Pratim ovu temu od početka, jer bih želio da otvorim VOIP na mom routeru.
E pa sad vidim da je konačno neko uspio da mu promjeni firmware :respekt: .
Još mi je nejasno dali sa novim firmware-om VOIP radi (tj. kako ga podesiti), i dali i dalje mogu koristiti print-server jer mi je i to važno.
Ne usudim se stavljati novi soft jer ako ne mogu podesiti ove dvije stvari onda nisam ništa napravio (bojim se da ne izgubim print-server).

Hvala na odgovoru.

Print server i sa ovom modifikacijom ostaje, tj i dalje mi restarta router kad počinje printati (pixma ip4200), zanči ne gubiš ga, samo neznam kako tebi radi.

Hackerivs 13.02.2010. 13:52

danas sam od jednog čovjeka dobio konfiguracijski fajl s otključanog rutera.
Evidentno je da je SSH port 22 otvoren, no nikakvom kombinacijom usernamea i passworda se nisam uspio ulogirat :(

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:40.