PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   (riješeno) Kako instalirati Windows XP, ako PC ne želi bootati sa CD-a? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=174032)

Pomo 14.01.2010. 21:13

Pa nlite u ruke i probaj si integrirati drivere za laptop.
Ko zna, možda ga neki driver kolje.

khm 14.01.2010. 21:13

Cekaj, stavio si 'first boot cd-rom' ali jel si ostale stavio disable?
Znaci ne im samo promjenio redosljed nego bas iskljucio tako da samo boota sa cd-a?

Computer_Modder 14.01.2010. 21:17

ajd' pomo, ako ti nije tesko linkic na nlite ili sl. Nikad to nisam radio, pa ako moze usput i koji link na tutorijalcic?

@khm: cdrom je no.1 boot, HDD je no.2, LAN je no.3 i isto je no.4 LAN. Nema disabled, imam samo cdrom, floppy, hdd ili lan. Ponavljam, izvukao sam disk van i isto nije htio povuc s CDa. Mislim, skuzi on da nesto ima na CDu ali stane kod onog dijela kad ucitava boot s cda.

Idem sad probat sve stavit na cdrom pa javim, iako sumnjam... editiram post s rezultatima.

EDIT: i dalje je isto kao i prije, dakle:

Checking boot from CDROM...
Boot cdrom tipe: non-emulation boot

i sad, kad je 98SE ili Linux unutra, odma nakon ovog non-emulation boot ide dalje na boot, kad je xp unutra stane...

Pomo 14.01.2010. 21:41

Citiraj:

Autor Computer_Modder (Post 1539358)
ajd' pomo

A brale, dobro da nije stiki.
I da, ovo gore je link.

Tomy B. 14.01.2010. 21:43

Sad sam stavio SSD iz ThinkPad-a T60 u HP-a dx7300, napravio backup, stavio CD s XP-om i nakon kopiranja tih file-ova stavio SSD nazad u T60 i instalacija nastavi najnormalnije. Samo što nisam čekao skroz da završi.

Možd da nakon što vratiš disk u laptop u kojem treba biti da staviš 1st boot device hard drive, drugih ideja stvarno nemam

Computer_Modder 14.01.2010. 21:46

@tomy b.: nisam stavio da boota prvo s hdda, lakse mi je izvuci CDvan i zatvorit ladicu kad mi isti zatreba.

nije do toga, jer ako dok je crni ekran pritiscem F8, otvori mi se najnormalnije onaj izbornik za boot (save mode i sl).

khm 14.01.2010. 22:05

Mislim da samo dvije stvari mogu biti problem, sam CD-ROM ili CD od XP-a, bez obzira sto ti taj cd radi na drugom laptopu.
Koji uopce SP imas?

Computer_Modder 14.01.2010. 22:55

za nlite skinuo sve, i dosao do problema...

imam drivere koji su za instalaciju NAKON sto se XP instalira, drivere imam razne za graficku, lan, zvuk, touchpad,...

nemam datoteku TXTSETUP.OEM, a niti neznam koje sve drivere kopirati, imam vise foldera i i njima po 15najstak datoteka.

dosla mi je ideja da instaliram xp na drugom laptopu i instaliram sve te drivere od drugog laptopa, te da ne restartam nego ugasim i vratim disk.
sumnjam da ce uspjet, no ako bi moglo, javite pa da opet idem busit disk xd

Do XP CDa nije, probao sam original XP home, XP pro, XP pro (drugi), XP pro (novo sprzeni danas) i nijedan ne radi. Win 98 radi odlicno..., sumnjam da je do cdroma - ako uredno instalira 98 i pokrece ubuntu...

Computer_Modder 14.01.2010. 23:26

Problem rijesen :)

poigrao se s nLiteom i s driverima koje sam skinuo s mitac stranice, sprzio na cdrw (tako da mogu vise puta snimat i brisat ako ce bit potrebno), upalio laptop, stavio cd, sve isto osim sto je nakon one poruke pisalo: Press any key to boot from CD.

Dalje mogu sam :D:roller: ubacio sam sve drivere, tako da se kasnije ne mucim s ubacivanjem istih.

Idem ja dovrsit instalaciju, sto se mene tice, moze se u naslov dodat rijeseno.

najvise se zahvaljujem clanu Pomo na savjetu u vezi nLitea

Pomo 15.01.2010. 06:52

Samo jedan savjet.
Ekipi koja se prijeti onako kako se ta baba tebi prijetila, e pa njima ne sređuješ komp.
Ni za kakvu lovu.
Osobno da je meni to rekla skašio bi joj laptop, i još bi se smatrala sretnom.

Uber Gosu 17.01.2010. 11:38

Citiraj:

Autor Computer_Modder (Post 1539507)
:spam::spam::spam:

Teški OT, ali jednostavno moram.

Makni tog pingvina iz avatara jer ga ne zaslužuješ ni 2%:goodnite:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:21.