PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Komentari i prijedlozi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Prijedlog za novu temu na trznici (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=173711)

mymoon 20.02.2010. 13:26

bump kada je prodaja obavljena nema smisla.

svi koji su bili zainteresirani imaju taj topic u "praćenim temama" ili spremljeno u favoritse, tako da bumpanje treba iz pristojnosti zaboraviti.

inače, u pravilima prodaje piše
Citiraj:

Potrebno je napisati ako je proizvod već kupljen/prodan ili da se povlači.
edit zadnjeg posta u prodaji je dovoljan.

Vuco 20.02.2010. 14:28

Edit zadnjeg posta ili prvoga sa natpisom prodano nije nikome problem napraviti. Ne treba nit' prijavljivati post, jer dok prijaviš post brže ti je napisati prodano pod editom.

Izbumpavanje do automatskog locka je najlošija opcija što netko može napraviti na tržnici. Nije kolegijalno prema ostalima.

Doink the Clown 20.02.2010. 14:37

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1575625)
Izbumpavanje do automatskog locka je najlošija opcija što netko može napraviti na tržnici. Nije kolegijalno prema ostalima.

I ujebeš samog sebe ako budeš uskoro otvarao novi oglas a zbog besmislenog bumpanja moraš čekati 7 od tog zadnjeg bumpa u kojem stoji: ''prodano može lock'' :D

syzygy 20.02.2010. 20:06

Ja inace kad prodam nesto uvodni post tj oglas samo bacim u bijela slova i ispod crnima napisem "prodano"

Tako odmah pri otvaranju oglasa vidis da je prodano, ne moras scrollat dolje.

Hrjax 20.02.2010. 21:20

Evo sad na prvoj stranici trznice bar 5 oglasa je bumpano da je prodano.

timmy 20.02.2010. 21:37

Citiraj:

Autor Hrjax (Post 1575977)
Evo sad na prvoj stranici trznice bar 5 oglasa je bumpano da je prodano.

to je stvarno idiotski, bumpa temu samo da napiše da je sve prodano :zdero2:

Vuco 21.02.2010. 00:20

Citiraj:

Autor timmy (Post 1575987)
to je stvarno idiotski, bumpa temu samo da napiše da je sve prodano :zdero2:

Dečki, borite se protiv vjetrenjača. I to onak, vjetrenjača koje ni Chuck Noris ne može pobijediti :D :D

Shvatite da može biti tisuću i jedno pravilo, ali da to neće utjecati na ništa. Ljudi ne mogu napisati 3 stvari koje se oduvijek (od početka tržnice) traže da se malo potrudi oko njih - pravilan naslov, garancija i cijena. A stavljat pravilo da se editira, a ne bumpa i da budu slike unutra ili što god - nerealno za očekivati IMHO.

EDIT:
Koliko vidim, od tih 5 oglasa koji su bumpali da kažu da je prodano, već prva dva su bila od starih članova ili jako aktivnih članova. Stoga, vidite da je to nemoguće za očekivati od novih, kad i oni stari ne shvaćaju bit.

mymoon 21.02.2010. 00:43

@vuco: bumpanje je obavezno po pravilima. :D

nego, možda da se uvede zabrana otvaranja topica u tržnici u slučaju nepridržavanja pravila?

mislav_os 21.02.2010. 02:03

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1576083)
EDIT:
Koliko vidim, od tih 5 oglasa koji su bumpali da kažu da je prodano, već prva dva su bila od starih članova ili jako aktivnih članova. Stoga, vidite da je to nemoguće za očekivati od novih, kad i oni stari ne shvaćaju bit.

Vjerovatno sam ja jedan medju njima,pa da i ja kazem koju...

Naime,vec podosta stvari sam prodao/kupio na PCE forumu i uvijek,al doslovno u svakom slucaju i nakon sto ja nesto prodam,makar obrisao sve iz posta mene neko nazove za mjesec dana i kaze "e,jesi prodao to i to?". Zato sam i stavljao postove za LOCK da im dopre do glave da je prodano,da im taj lokot dokaze,jer drugacije ne ide. Ali eto,posto sam i sam shvatio od prije dugo vremena da je bolje napisati u prvom postu da je prodano pocet cu to od sada i raditi. I necu vise ostavljat broj moba kao kontakt da me ne bi neka budala u 3 ujutro nazvala i pitala dal' jos uvijek imam neki dio :D. Ne znam jel se to bas meni uvijek dogodi,ili vecini vas ?!

Ispricavam se na svom bumpanju za LOCK,bio je zadnji put :chears:

:goodnite:

Xenomorph 21.02.2010. 02:08

Ok nemojte me zvrijeđati ali možda da se ako može srediti recimo netko nešto prodaje pa stavi bump ispod oglasa npr...

Prodajem napajnje to i to,memoriju itd i ispod kad bumpa napiše..
bump1,bump2 itd ali da moderatori mogu vidjeti te bumpove da nebi bilo bump2 pobriše pa stavi opet bump2 ili slično.I samo ostane tred prodaja i bumpovi sve u jednom postu:respekt:

Mr.Ex.President 21.02.2010. 14:35

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1576083)
Dečki, borite se protiv vjetrenjača. I to onak, vjetrenjača koje ni Chuck Noris ne može pobijediti :D :D

Shvatite da može biti tisuću i jedno pravilo, ali da to neće utjecati na ništa. Ljudi ne mogu napisati 3 stvari koje se oduvijek (od početka tržnice) traže da se malo potrudi oko njih - pravilan naslov, garancija i cijena. A stavljat pravilo da se editira, a ne bumpa i da budu slike unutra ili što god - nerealno za očekivati IMHO.

EDIT:

Počnite brisat/kartonirat/banirat oglase koji nisu po pravilima, dugo se upozoravalo, editiralo, molilo, kumilo:)
Pa kad nekome oglas nestane 5 puta zaredom onda će ti ili jebat mater pa će se mjesec dana hladit ili će ga napisat po pravilu. Jednostavno da ne može jednostavnije:)

Vuco 21.02.2010. 14:41

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 1576410)
Počnite brisat/kartonirat/banirat oglase koji nisu po pravilima, dugo se upozoravalo, editiralo, molilo, kumilo:)
Pa kad nekome oglas nestane 5 puta zaredom onda će ti ili jebat mater pa će se mjesec dana hladit ili će ga napisat po pravilu. Jednostavno da ne može jednostavnije:)

Bilo je već tako prije. Par mjeseci se sve kažnjavalo, brisalo. I opet nije bilo dobro nit starim nit novim članovima.

Mr.Ex.President 21.02.2010. 15:03

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1576418)
Bilo je već tako prije. Par mjeseci se sve kažnjavalo, brisalo. I opet nije bilo dobro nit starim nit novim članovima.

Nema tu podjele starim/novim članovima, zna se kome nije pasalo, onima kojima je bilo brisano:D
Ako ti ili ja možemo potrošit 15 minuta za napisat oglas, tražit doma garanciju 30 minuta da napišemo ima li ili nema, natipkat sve moguće podatke, puknit sliku i postat sve to po svim mogučim pravilima, onda to može napravit svak, pitanje je samo želi li...

Jebate svako malo naletim na nekoga koga na PM moran davit sa osnovnim podacima (jel šalje poštom, u kojem dućanu je garancija, do kojeg datuma, ima li kutiju, kako šalje, itd), a favoriti su mi oni štai m je lokacija "tu i tamo" i sl.:D

mislav_os 21.02.2010. 20:53

E da,da se i ja nadovezem na to. Stvarno se ni meni ne svidja to sto nitko nikad nista ne napise.

Makar sam bio prozvan gore sto sam bumpao ono(iako to vise necu raditi) ali uvijek napisem sve moguce detalje,u svakom svom oglasu,a ne da me ljudi moraju pitati dodatno. Ako imam 15 min za to,neka onda i drugi izdvoje,a ne ovako da se moraju postavljati dodatna pitanja.

Prijateljski 22.02.2010. 13:22

Treba u prvi red napisati "EDIT: PRODANO" ili slično i svatko će prevlačenjem miša uočiti takvu obavijest. Možda tako nešto čak postaviti kao pravilo.

Don 21.03.2010. 17:13

Da ne otvaram novu temu...

Nakon automatskog zaključavanja oglasa mora proći minimalno 7 dana prije otvaranja novog.

Ovo iznad piše u pravilima. Jel se to odnosi na iste komponente koje nisu prodane?
npr. Prodajem 4 stvari, prodane su 3 i jedna nije što znači da sam iskoristio sva 4 bump-a i oglas je automatski lock-an.
Ako želim otvoriti drugu prodaju s 4 potpuno druge stvari moram čekati 7 dana?
Ili ako sam prodao sve četiri stvari i napisao prodano onda smijem otvoriti drugu prodaju?

Molim objašnjenje.
Unaprijed se zahvaljujem.

^SuperUnknown^ 21.03.2010. 17:29

7 dana se ceka na otvaranje novog u bilo kojem slucaju osim ako su sve stvari iz prosle teme prodane i topic je lockan od strane moderatora (dakle ne automatski), a imas novu turu za prodati.

Don 21.03.2010. 17:34

Znači da sam rekao da je sve prodano (i naravno da tu stvar više ne prodajem) tj da je moderator lockao thread na treći bump mogao bi otvoriti novi thread? A ovako ne mogu?

NHF, ne znam kako drugima to pada ali je meni presmiješno :hitthewal:

Pupo 27.03.2010. 21:01

Nije prijedlog za novu temu na trznici već samo pitanje u vezi tržnice a glupo mi otvarati temu novu.

Uglavnom, u zadnje vrijeme sam kupovao neku memoriju za laptop i vidio sam masu oglasa naslova "P: 1Gb so dimm memorija..." i slični, i otvorim topic i unutra piše 2x512Mb. Možda je to banalna stvar ali me osobno smeta i čemu to magarčenje potencijalnih kupaca? Jer se u naslov može staviti i ima mjesta za "P: 2x512Mb so dimm..." , nije nikakav problem... Neznam, možda sam ja gotovan ali me smetaju takve stvari!

LP

domis 28.03.2010. 01:14

a čuj, nisi jedini ;)
dok sam ja nabavljal rame, svi su pisali "P: 2gb kingmax ddr2 800" a kad ono, 2x1gb :(

veki19 28.03.2010. 07:06

Evo samo da i ja kažem jednu primjedbu.Ne dira me toliko naslov,nego kad ljudi pobrišu cijenu predmeta kojeg su prodali i napišu PRODANO,i totalno izbrišu cijenu.
Ne znam zašto to uopće rade,zašto ne puste cijenu,možda će nekom u budućnosti trebati cijena da se ravna po tome...

fran123456 28.03.2010. 10:19

To sam ja počeo radit jer mi se dogodilo da nakon pola godine šalju PM.ove i pitaju da li možda nisi prodao XY i sl.

Campeonato 28.03.2010. 13:25

Pa zasivis tekst i pored cijene napises prodano crvenim slovima...
Ak ti netko za to pomisli da nije prodano, onda stvarno...

fran123456 28.03.2010. 14:48

Bez brige, pomislili su ljudi, i to par komada.

stuc 03.04.2010. 23:47

Dali je moguće da se neki oglas u prodaji koji sam recimo dao kompletno obriše ?
Tražim sad jedan oglas ( ne moj ) i nema ga uopće, nestao... :stoopid: a 100% sam uvjeren da sam ga čitao...

Doink the Clown 03.04.2010. 23:54

Citiraj:

Autor stuc (Post 1612276)
Dali je moguće da se neki oglas u prodaji koji sam recimo dao kompletno obriše ?
Tražim sad jedan oglas ( ne moj ) i nema ga uopće, nestao... :stoopid: a 100% sam uvjeren da sam ga čitao...

Kako ne, pa brišu se redovno ako se ne poštuje pravilo od 7 dana između posljednjeg oglasa/bumpa i otvaranja novog oglasa.

stuc 04.04.2010. 00:05

Ma ne, ovaj nije imao ni jedan bump niti je otvoren novi. Napisan je bio u skladu sa pravilima, sve ok., jednostavno je nestao. Početkom 3-ćeg mjeseca je postavljen, mirovao je, pratio sam ga jer me zanimalo i sad je najednom tajanstveno nestao.

Vuco 04.04.2010. 01:34

Koliko vidim, modovi nisu brisali ništa.

Ovakva pitanja bi mogao komotno poslati na onaj formular, tako bi dobio najbrže odgovor i to još od admina ;)

tor 04.04.2010. 08:36

Tako je, takve stvari isključivo putem formulara za prijavu problema.

stuc 04.04.2010. 16:38

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1612321)
Ovakva pitanja bi mogao komotno poslati na onaj formular, tako bi dobio najbrže odgovor i to još od admina ;)

Citiraj:

Autor tor (Post 1612356)
Tako je, takve stvari isključivo putem formulara za prijavu problema.

Citiraj:

Autor tor (Post 1612356)
Ovim putem molimo da NE prijavljujete postove koji su suprotni pravilima foruma, jer za to postoji opcija "prijavi post" pored svakog posta, kao i upite vezane uz editirane ili obrisane postove, pogotovo na podforumima tržnice!

Ajd se dogovorite jer nisam prijavljivo putem formulara zbog crveno boldanog i još tržnica.

Inače našao sam oglas u Google predmemoriji kako je izgledao na dan 9-ti ožujak 2010 11:27:46 GMT.
Također je vidljiv u forumskoj tražilici samo do: "No Tema specified. If you followed a valid link, please notify the administrator".

Zanima me dali je brisanje oglasa sa tržnice na korisnikov zahtvjev mogućnost, posebna pogodnost ili nešto treće ?

Vuco 04.04.2010. 18:27

Citiraj:

Autor stuc (Post 1612609)
Ajd se dogovorite jer nisam prijavljivo putem formulara zbog crveno boldanog i još tržnica.

Imaš gumb za prijavu posta na svakom djelu foruma. To znaš di se nalazi, kao trokut.

Imaš formular za prijavu kvara foruma, svako pitanje adminima ili pritužbe na rad moderatora/supermoderatora i taj formular se nalazi na linku ispod:
http://forum.pcekspert.com/newthread.php?do=zalbe

Tako da postoje 2 vrste prijava. ;)

A brisanje na zahtjev ne znam jel netko uopće tražio takvo što. Uglavnom se locka, čisto da se ima na uvid radi ovog pravila o 7 dana na tržnici. Politika foruma je da se briše samo kad se krši pravilo o ilegalnosti. Otprilike.

^SuperUnknown^ 04.04.2010. 18:47

stuc, ne mora biti da je obrisan, nego mergan sa nekom vec postojecom temom, sto je i najcesci slucaj :)

stuc 04.04.2010. 20:46

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1612677)
Imaš gumb za prijavu posta na svakom djelu foruma. To znaš di se nalazi, kao trokut.

Znam, znam.., koristim ga povremeno no nemoš prijavit post koji je nestao jel.. :)

Citiraj:

Imaš formular za prijavu kvara foruma, svako pitanje adminima ili pritužbe na rad moderatora/supermoderatora i taj formular se nalazi na linku ispod:

Eh taj drugi nisam vidio, da - ovo bi moglo u tehničke probleme možda ali ovo je pojedinačni slučaj tj. desi se tu i tamo da neka prodaja "ispari".

Citiraj:

A brisanje na zahtjev ne znam jel netko uopće tražio takvo što. Uglavnom se locka, čisto da se ima na uvid radi ovog pravila o 7 dana na tržnici. Politika foruma je da se briše samo kad se krši pravilo o ilegalnosti. Otprilike.

Zato i pitam jel postoji mogućnost brisanja posta u prodaji na osobni zahtjev ?

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^ (Post 1612681)
stuc, ne mora biti da je obrisan, nego mergan sa nekom vec postojecom temom, sto je i najcesci slucaj :)

Nije mergan, nije ilegalan, nije 4-5 puta bumpan, općenito je napisan u skladu sa pravilima pa što je onda ova prodaja obrisana ?
Prvi link u pretrazi foruma. Mislim.., mogao je ići lokot ili edit samog posta ako se odustalo... čemu trajno uklanjanje, kao da nije ni bilo ?? :kafa:

Jelc 04.04.2010. 21:14

Citiraj:

Da.
Ali se prvo bilo kakav problem sa modom mora probati rješiti sa-modom:)
A popis je na glavnoj stranici foruma:

http://forum.pcekspert.com/showgroups.php

A ne odmah slat prijavu sdminu tipa "štosmipbrisooglas?":)

tor 05.04.2010. 09:45

A čemu više ova rasprava na temi koja ionako nema smisla?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:13.