PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   ST enterprise OTKAZAN od UPNa...potvrđeno (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=17114)

ZiViky 12.02.2005. 16:32

prije cemo se totalno unistiti nego doci do antimaterijskog pogona.

IceFisherman 12.02.2005. 16:49

Citiraj:

Originally posted by ZiViky
prije cemo se totalno unistiti nego doci do antimaterijskog pogona.
totalno uništili :rolleyes: nebi rekel , jer moglo bi se reci da su ljudi ko žohari , puno toga moreju preživeti , naravno 95% ih nebu ali možda se od ostalih 5% razvije druga civilizacija koja nebude ponavljala iste pogreške ko ova sad :)

e da kaj se tice antimaterijskog pogona , neznam sad dal je točno ali čpini mi se da sam negde pročital da su uspeli proizvesti antimateriju i slične stvari samo u jakooooooooooooo malim količinama ( a možda sam u krivu , bilo je to prije dosta vremena )

btw. morete videti da se kaj se tice space programa pogoni mjenjaju , evo ove godine se planira ( čini mi se da u 3 ili 4 mesecu ) puštanje prvog solarnog jedra u pogon koje bu nekakav satelit vleklo ( se zmislite DS9 i one prastare bajorokenjske letjelice na isti pogon :D ) , uz taj pogon bu se vjerojatno razvil i nuklearni pogon i tak dalje ...:)

ćiber_manija 12.02.2005. 17:35

Kaj sam ja bil rekal u prijašnjem postu.
Sad postoji pitanje hočemo se uništiti ili ne.
Kad bi više ljudi težilo star treku sad bi živjeli ko u raju

Bubba 12.02.2005. 17:56

Citiraj:

Originally posted by IceFisherman
e da kaj se tice antimaterijskog pogona , neznam sad dal je točno ali čpini mi se da sam negde pročital da su uspeli proizvesti antimateriju i slične stvari samo u jakooooooooooooo malim količinama ( a možda sam u krivu , bilo je to prije dosta vremena )
Antimaterija je isto sto i obicna materija samo sto anticestice od kojih je sastavljena antimaterije imaju suprotan naboj od normalnih cestica. Kvantni fizicari su ih dokazali i "proizveli", no vijek trajanja im je kratak jer se brzo poniste s materijom (naravno, za zadrzavanje grama antimaterije potrebno je 10^16$, pa to iskljucujem odmah). No uopce nije problem u tipu svemirskog pogona, nego o nekim puno vecim stvarima o kojima bi fizicari trebali razmisljati prije nego sto se ozbiljnije otisnemo u svemir (pocevsi od preispitivanja Newtona i slicnog) i istrazivanje istog bez obzira na kvazi warpove i slicno.

ćiber_manija 12.02.2005. 18:19

Da kad se materija i antimaterija sudare oslobađa se ogromna količina energije

sNNooPY 12.02.2005. 19:26

odgovori na pitanja o antimateriji i njenoj uporabi

Emissary 12.02.2005. 20:50

Koliko sam ja skužio za proizvodnju antimaterije treba više energije nego što se iz nje može dobiti.:burn:

sNNooPY 12.02.2005. 22:08

Citiraj:

Koliko sam ja skužio za proizvodnju antimaterije treba više energije nego što se iz nje može dobiti
dobro si skuzio. :clap:

Emissary 13.02.2005. 00:01

Čemu sarkazam?:clap:

Jebigasad, još ništa od real-life Voyagera.:(

sNNooPY 13.02.2005. 00:22

1 privitaka
u ovom PDF-u imas objasnjen warp drive...u sklopu opce teorije relativnosti. prestrucan, al opet...vrijedi procitat...i POKUSAT skuzit... :)

Emissary 13.02.2005. 10:12

Sad još samo da instaliram acrobat reader :)

Nemam ga instalirano zato što u pdf-u uglavnom dolaze tekstovi o kojima treba puno razmišljat, a to ne volim :)

No, kad je riječ o Star Treku...:beer:

Bubba 13.02.2005. 12:01

Citiraj:

Originally posted by Emissary
Sad još samo da instaliram acrobat reader :)

Nemam ga instalirano zato što u pdf-u uglavnom dolaze tekstovi o kojima treba puno razmišljat, a to ne volim :)

No, kad je riječ o Star Treku...:beer:

Da ti ustedim muke, Alcubierre iznosi zaobilazenje problema barijere brzine svijetlosti, ne i problema kauzualnosti svemira. Takodjer, uveo je novu metriku, koja se ne kosi s teorijom relativnosti, no to je ne cini tocnom. Sam Alcubierre kaze da bi mu za takvo sto trebala 10 puta veca energija neko u cijelom svemiru, no tu se dosjetio jada nizozemac Van den Broeck koji je za prihvatljive energetske razmjere postavio zahtijev konstruiranja "warp mjehura" reda velicine 10^-30. Priznat ces, i Alcubierreov i Van den Broeckov zahtijev su pravi mali inzinjerski pothvat.

Jedini prihvatljivi nacin FTL putovanja su najvjerojatnije Einstein-Rosenovi tj. Thoreneov model crvotocina. Nesto vise o tome, http://arxiv.org/abs/gr-qc/0207057

Emissary 13.02.2005. 12:13

Šta je kauzualnost?

sNNooPY 13.02.2005. 13:33

Citiraj:

Šta je kauzualnost?
uzrocno posljedicna veza... svaki uzrok ima svoju posljedicu...

http://en.wikipedia.org/wiki/Causality

Cataphract 14.02.2005. 20:25

nije da je serija bila nešto kvalitetna, ali falit će mi cice, guza i ćubice od T'Pol. ne nužno ti redoslijedom. :D

ßellerophon 14.02.2005. 21:25

ma najvjerovatniji je nacin onaj kad zaspes... :D

E-R bridge takoder zahtjeva sumanute kolicine energije (ali ogranicene) , puno nagadanja oko svega vezanog ukljucujuci i ako ga prodes, gdje si? trenutno se misli negdje u proslost...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:36.