![]() |
prije cemo se totalno unistiti nego doci do antimaterijskog pogona.
|
Citiraj:
e da kaj se tice antimaterijskog pogona , neznam sad dal je točno ali čpini mi se da sam negde pročital da su uspeli proizvesti antimateriju i slične stvari samo u jakooooooooooooo malim količinama ( a možda sam u krivu , bilo je to prije dosta vremena ) btw. morete videti da se kaj se tice space programa pogoni mjenjaju , evo ove godine se planira ( čini mi se da u 3 ili 4 mesecu ) puštanje prvog solarnog jedra u pogon koje bu nekakav satelit vleklo ( se zmislite DS9 i one prastare bajorokenjske letjelice na isti pogon :D ) , uz taj pogon bu se vjerojatno razvil i nuklearni pogon i tak dalje ...:) |
Kaj sam ja bil rekal u prijašnjem postu.
Sad postoji pitanje hočemo se uništiti ili ne. Kad bi više ljudi težilo star treku sad bi živjeli ko u raju |
Citiraj:
|
Da kad se materija i antimaterija sudare oslobađa se ogromna količina energije
|
|
Koliko sam ja skužio za proizvodnju antimaterije treba više energije nego što se iz nje može dobiti.:burn:
|
Citiraj:
|
Čemu sarkazam?:clap:
Jebigasad, još ništa od real-life Voyagera.:( |
1 privitaka
u ovom PDF-u imas objasnjen warp drive...u sklopu opce teorije relativnosti. prestrucan, al opet...vrijedi procitat...i POKUSAT skuzit... :)
|
Sad još samo da instaliram acrobat reader :)
Nemam ga instalirano zato što u pdf-u uglavnom dolaze tekstovi o kojima treba puno razmišljat, a to ne volim :) No, kad je riječ o Star Treku...:beer: |
Citiraj:
Jedini prihvatljivi nacin FTL putovanja su najvjerojatnije Einstein-Rosenovi tj. Thoreneov model crvotocina. Nesto vise o tome, http://arxiv.org/abs/gr-qc/0207057 |
Šta je kauzualnost?
|
Citiraj:
http://en.wikipedia.org/wiki/Causality |
nije da je serija bila nešto kvalitetna, ali falit će mi cice, guza i ćubice od T'Pol. ne nužno ti redoslijedom. :D
|
ma najvjerovatniji je nacin onaj kad zaspes... :D
E-R bridge takoder zahtjeva sumanute kolicine energije (ali ogranicene) , puno nagadanja oko svega vezanog ukljucujuci i ako ga prodes, gdje si? trenutno se misli negdje u proslost... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:36. |