PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   T-com problem neprestalno prekidanje veze (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=169548)

Nikky 04.03.2010. 13:51

@The Player
Mogao si pretražit stare teme za DSL-584, kvazi install procedura ne odradi "stvar" do kraja kako treba. Konfiguriraj uređaj manualno kroz web konfig, nezaboravi (više puta ako treba tj. po promjeni na pojedinom tabu zviznit Applay + Save & Reboot u Tools tabu.
Ako imaš samo jedan komp radije ga podesi u Bridge mode + na kompu napravi PPPoE Dial-Up.

Sand 04.03.2010. 14:06

Također, stalno puca veza. Dva puta sam ih zvao, rekli da će poslati nekog (imam Thompsona) i nitko nikad nije došao........
Lud polako, ali dobro... Ja u Jaski ne mogu se prebaciti na nikog drugog.

The Player 05.03.2010. 14:06

Citiraj:

Autor Nikky (Post 1586048)
@The Player
Mogao si pretražit stare teme za DSL-584, kvazi install procedura ne odradi "stvar" do kraja kako treba. Konfiguriraj uređaj manualno kroz web konfig, nezaboravi (više puta ako treba tj. po promjeni na pojedinom tabu zviznit Applay + Save & Reboot u Tools tabu.
Ako imaš samo jedan komp radije ga podesi u Bridge mode + na kompu napravi PPPoE Dial-Up.

Od tog nemam ppojma, bio sam nesto prckao i stavio modem u bridge mode, i onda na kraju nisam se mogao ni spojiti na net, jer neznam i nesto sam krivo napravio, onda sam morao ponovno sa instalacijskim cd-om instalirati sve pa mi je proradilo. I negdje sam procitao da kad je D-Link 584T u bridge modu da mu zna i veza pucati.

Nikky 05.03.2010. 14:58

Krivo si pročitao, prije će pucat u Router modu rada a i nepotrebno je ako imaš samo jedan komp.
Sve je u detalje sa slikama xyz puta objašnjeno na Mrežama, samo treba tražit i čitat (možeš poćet od ADSL Biblije).

The Player 05.03.2010. 16:09

http://hackingworld.bloger.hr/post/d...t/1219693.aspx

Isao sam po ovom i onda nece da mi se spoji na net.

Nikky 05.03.2010. 18:44

Opet on čita okolo a ne ovdje na forumu, neki parametri su se u međuvremenu promjenili (npr. DNS serveri, imaš temu ovdje) i opet forsiraš Router mod rada po tim uputstvima.

The Player 06.03.2010. 13:32

A ne mogu naci. Ili neznam naci.

RisingPower 06.03.2010. 14:31

Citiraj:

Autor The Player (Post 1587936)
A ne mogu naci. Ili neznam naci.

O bože blagi, prvo postavljaš pitanje u krivoj temi i još očekuješ da ti rješenje padne sa neba... Daklem, prvi korak je da bilo kakve cd-e od t-konja baciš u smetje. Zatim se ulogiraš u konfiguracijsko sučelje routera, odeš na WAN i tamo u WAN setting odabereš bridge mode. Obavezno apply, i zatim na system, tools i stisneš gumbić save and reboot. Pričekaš koju minutu da router dođe k sebi. Ja imam G684T, valjda je i kod tebe slično... Ako nije, onda improviziraj (malo logičnog zaključivanja čini čuda) ili pretražuj forum...
DHCP i DNS relay u home sekciji isključi ako je slučajno tamo nešto sprčkano (po potrebi opet napravi save & reboot)...

U TCP/IP postavkama mrežne kartice ili gdje ti je već povezan router na komp postaviš fiksnu IP adresu, default gateway (adresa routera) i DNS koji su navedeni ovdje: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=91801
(barem ja kod sebe tako uradih i sve radi savršeno)...

Na kraju u windozama napraviš pppoe konekciju, upišeš username + password i to je cijela mudrost...

rokoko 06.03.2010. 14:47

i meni puca veza gotovo svaki dan...i nekad se zna zaredat 4-5puta u par minuta...i to cijeli router izbaci te treba par minuta da se sinkronizira s kompjuterima,pa dsl vezom i onda tek spoji na internet...router je thompson st780. i stvarno je nepodnosljivo

The Player 07.03.2010. 12:28

Citiraj:

Autor RisingPower (Post 1587985)
O bože blagi, prvo postavljaš pitanje u krivoj temi i još očekuješ da ti rješenje padne sa neba... Daklem, prvi korak je da bilo kakve cd-e od t-konja baciš u smetje. Zatim se ulogiraš u konfiguracijsko sučelje routera, odeš na WAN i tamo u WAN setting odabereš bridge mode. Obavezno apply, i zatim na system, tools i stisneš gumbić save and reboot. Pričekaš koju minutu da router dođe k sebi. Ja imam G684T, valjda je i kod tebe slično... Ako nije, onda improviziraj (malo logičnog zaključivanja čini čuda) ili pretražuj forum...
DHCP i DNS relay u home sekciji isključi ako je slučajno tamo nešto sprčkano (po potrebi opet napravi save & reboot)...

U TCP/IP postavkama mrežne kartice ili gdje ti je već povezan router na komp postaviš fiksnu IP adresu, default gateway (adresa routera) i DNS koji su navedeni ovdje: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=91801
(barem ja kod sebe tako uradih i sve radi savršeno)...

Na kraju u windozama napraviš pppoe konekciju, upišeš username + password i to je cijela mudrost...

Evo napravio sam sve sad po tvom i radi, a neznam ja do sad nisam kuzio kako to napraviti a ti si mi to zdravoseljacki objasnio kako je i trebalo da skužim.
Hvala

sasa76x 10.03.2010. 09:02

HT-ova je infrastruktura, ako ti parica ne valja nece ti valjat ni pod H1 ni pod Amisom ni pod B-netom. Mijenjanje operatera nece rijesit problem s paricom. Salji zahtjev da ti dovuku nove kablove ili nest, dok si jos pod t-comom (ic ce brze) i tek kad ti poprave paricu onda predji na drugog operatera[/QUOTE]

Kakve veze ima parica sa b- netom? Oni daju internet preko kabla a ne dsl.

razor_061 16.03.2010. 18:27

Citiraj:

Autor sasa76x (Post 1591286)
HT-ova je infrastruktura, ako ti parica ne valja nece ti valjat ni pod H1 ni pod Amisom ni pod B-netom. Mijenjanje operatera nece rijesit problem s paricom. Salji zahtjev da ti dovuku nove kablove ili nest, dok si jos pod t-comom (ic ce brze) i tek kad ti poprave paricu onda predji na drugog operatera

Kakve veze ima parica sa b- netom? Oni daju internet preko kabla a ne dsl.[/QUOTE]

Pazi kaj su meni rekli. Bio u T-Centru, razgovarao s tehničarom i frajer je rekao da ja netko priključio maxadsl na istu liniju kao ja, na kraju se ispravi na isti kabel.. Ja kao velim, kako mi net do prije 2 mjeseca radio savršeno i sad odjednom to. I veli kao da je do toga, ja velim kao pa nek zamijene kablove, na što on veli da nema potrebe jer su kablovi dobri. Kako su dobri kad ja dajem pare za 4mbps vezu a imam 1.7mbps. Ma daj T-COM shit. Ja mislim da to oni namjerno rade, kaj je da je. Zašto mi ne puste 4mbps kako sam imao pa mi nek puca veza, bmk. A ne oni stavili 1.7mbps. Mislim sranje ... :S:hitthewal:

Wolfblade 14.04.2010. 20:33

Evo dobio novi ruter ista stvar ja vise ne znam. Samo da dojde bilo koji drugi isp u moj kraj i odma prelazim na njega

murina 03.05.2010. 10:12

Ja isto imam problema sa pucanjem veze. Router je Siemens SE515dsl i 8Mbit veza. Zvao sam ih par puta, pa bi kao riješili problem ali kita. Puca. Najnovije im je da oni mene zovu svako malo da potpišem novi ugovor (stari istekao još prije 2, 3 godine, možda i više) pa da će mi dati novi router koji će riješit taj problem. Lažovi ogavni! Na žalost samo njih mogu koristiti, a udaljen sam niti 2 km od trga. Varaju ljude bezobrazno. Ja znam da je s mojim routerom sve u redu.

frikec 02.07.2010. 21:49

Citiraj:

Autor Wolfblade (Post 1542958)
Ne zapravo oni me nagovaraju da uzmem novi makar su očitanja ok.
A to je izgleda velikim dijelom zato jer mi je isteko ugovor pa moram platit novi ruter 800kn

cek ako ti se router pokvario sam od sebe (dakle ne prilikom nestrucnog rukovanja) onda ti t-com neovisno o tome imas li ugovor, ili ne treba besplatno zamjeniti router.

imao sam takav slucaj, modem se pokvario (ugovor mi je tada vec istekao) dosao tehnicar donio novi i sve pet, doduse to je bilo prije pet godina mozda su u medjuvremenu promjenili politiku :)

razor_061 12.07.2010. 04:42

Evo ja sam prije dva mjeseca uzeo od frenda Thompsona. On je dobio novi. I ČUDO od onda mi se veza popravila. Nisam znao da to toliko ima veze s routerom.

Gorstak 22.07.2010. 02:20

hmmm, meni je na d-link 584t pucala veza svakih nekolih mjeseci, ali kad bi pocela pucat, onda bi to stalno....nazvao bih szk i oni bi ocistili liniju, tj. resetirali signal i sve bi bilo ok nekoliko mjeseci, pa onda ponovo..
enivej, nedavno su mi donijeli novi ruter, jer cak ni poslije resetiranja nebi sljakalo kako treba....donijeli su mi siemens gigaset...i sad radi ok, zna ponekad diskonektat na sekund pa se vratiti, sto primjetim jedino tako sto mi se internet radio ugasi pa upali....enivej, mislim da puno toga ovisi o vasim susjedima, tj, koliko vas je na istom kabelu, zato vam i szk ne moze pomoci...jedino rijesenje je promjena isp-a, po mogucnosti nekog koji ima svoje kabele provucene...

PusA 05.08.2010. 12:31

Kod mene je bila slična situacija...2-3-4 tjedna dobro a onda nešto "Pukne" i ne može se više spojit. Standardna procedura, zovi SZK i onda oni resetiraju i testiraju i tko zna sta vec i proradi. Ja sam godinama mjenjao sve i svašta. Prvo i osnovno kutijicu na ulazu u kuću i kabel do utičnice u kući. Pa UTP kabele, pa modeme, ISDN, DSL itd. Uglavnom nakon par godina sve radi super a nemam pojma do čega je bilo :)

RisingPower 05.08.2010. 16:04

Citiraj:

Autor frikec (Post 1681019)
cek ako ti se router pokvario sam od sebe (dakle ne prilikom nestrucnog rukovanja) onda ti t-com neovisno o tome imas li ugovor, ili ne treba besplatno zamjeniti router.

imao sam takav slucaj, modem se pokvario (ugovor mi je tada vec istekao) dosao tehnicar donio novi i sve pet, doduse to je bilo prije pet godina mozda su u medjuvremenu promjenili politiku :)

Mislim da je ovo čista dezinformacija. Sada više ništa ne daju badave...

Ako si pod ugovorom onda ništa od routera. Ako i nisi onda opet ništa jer treba potpisivati novi ugovor na 30 godina kao da dižeš kredit za stan, a u međuvremenu i taj router može crknuti jer garancija uglavnom traje kraće od ugovora i onda si opet nigdje...

Jednostavnije je uzeti neki rabljeni ovdje na placu za sitne pare i mir.

acer 13.09.2010. 21:13

Meni je isto danas dosta cesto pucala veza i ledi se slika na maxtv.
Primjetio sam da se to dogadja s vremena na vrijeme,recimo do danas zadnjih mjesec i pol dana bilo je sve ok,veza se drzala po 24 sata kako i treba biti.

fran123456 13.09.2010. 21:36

Dok sam još bio na T-Comu, imao sam slične probleme kao i vi. Riješenje je bilo zamjena routera, stara Kasda je zamjenjena (rabljenim!) SX763.

murina 13.09.2010. 21:45

meni je isto preko vikenda stalno pucala. Zvao (opet) prijavili kvar. Zove me jutros lik, doći ću sutra i donijeti ti novi modem (ne spominjući nikakav ugovor). Sreća, postoji ovaj forum i ja malo po malo (pravim se blesav) dođem opet do informacije da se ipak potpisuje ugovor :D Nije mi baš jasna ta politika da tako, pa skoro na prevaru vežu ljude

fran123456 13.09.2010. 21:47

Citiraj:

Autor murina (Post 1730365)
meni je isto preko vikenda stalno pucala. Zvao (opet) prijavili kvar. Zove me jutros lik, doći ću sutra i donijeti ti novi modem (ne spominjući nikakav ugovor). Sreća, postoji ovaj forum i ja malo po malo (pravim se blesav) dođem opet do informacije da se ipak potpisuje ugovor :D Nije mi baš jasna ta politika da tako, pa skoro na prevaru vežu ljude

Meni je zamijenjen novim bez ikakvog potpisa i produživanja ugovora. Tehničaru se nije dalo zamarat papirologijom :goood:

murina 13.09.2010. 23:01

Meni se to pucanje veze događa svako 2, 3 mjeseca i traje par dana. Prijavim, bla bla ista priča..stari modem bla, bla.... i onda sutradan modem čudesno proradi . Pratim u statusu rutera: brzina dsl veze krene padati i onda nestane skroz. Onda se opet pojavi, sporije i krene rasti do maksimuma, pa se gubi itd...

kuky90 07.03.2011. 12:12

znam da oživljavam malo staru temu, ali imam isti problem stalno mi puca veza. Sad zvao sam t-com i rekli su da će poslati tehničare da to riješe i sad me zanima dali će si oni naplatiti taj izlazak na teren?
Pitao sam dečka i rekao je da neče, a nekako sumnjam. Dali su vama koji ste imali problem i kojima su tehničari dolazili kući morali išta platiti?

vm@ 07.03.2011. 13:28

ne plača se ništa

Full Throttle 07.03.2011. 14:44

ja sam na iskonu al na tekomovoj infrastrukturi, znači iskon hr.duo. meni isto se to dešava. radi savršeno po 2-3 mjeseca pa onda pucanje veze. 2 put sam zvao tehničku podršku i odma nakon toga ne da je veza stabilnija nego po 2 tjedna bez IJEDNOG diskonekta. slučajnost? jel zna netko da li je moguće da stave npr. nečiju liniju kao prioritet na centrali i tako smanje pucanje?

vranjba 09.03.2011. 08:39

koji router imaš, meni je pucalo 2-3 puta dnevno, zvao ih jedno 6 puta u mjesec ipo dana, 3 puta došli neki majstori i tek je treći došao sa novim routerom, od tada pukne veza jednom mjesečno

kuky90 09.03.2011. 10:03

Citiraj:

Autor vranjba (Post 1866423)
koji router imaš, meni je pucalo 2-3 puta dnevno, zvao ih jedno 6 puta u mjesec ipo dana, 3 puta došli neki majstori i tek je treći došao sa novim routerom, od tada pukne veza jednom mjesečno

imam thompson speedtouch st780wl, u prosjeku gubim vezu svaka 2 sata.
Ali to je samo prosjek baš čitam ispis spajanja i ponekad se dogodi da mi svake 3 minute pukne veza i onda opet radi dobro 5-6 sati.
Ali ne resetira se cjeli nego mi se samo ugasi lampica internet.

D1viry 09.03.2011. 10:41

Ja sam oduševljeno vezom ove godine :D. Pogledajte samo ispis spajanja:
http://www.pohrani.com/t/2G/iI/4nig4...janje-adsl.jpg

Ruter su promijenili i sada se sam spaja nakon pucanja (stari nije). Očito je da je parica sje*ana jer pukne veza, pa blinka, pa odustane, pa opet blinka i treba mu par minuta da uvati stabilni signal i tek se onda spoji. Šta još radit, ima li tko kakav savjet?

Full Throttle 09.03.2011. 13:18

Citiraj:

Autor kuky90 (Post 1866466)
imam thompson speedtouch st780wl, u prosjeku gubim vezu svaka 2 sata.
Ali to je samo prosjek baš čitam ispis spajanja i ponekad se dogodi da mi svake 3 minute pukne veza i onda opet radi dobro 5-6 sati.
Ali ne resetira se cjeli nego mi se samo ugasi lampica internet.

evo, potpuno ista stvar kod mene i isti modem

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:29.