![]() |
Ovak, ja sam si dao malo truda i nasao dosta ljudi po raznim forumima koji kukaju kak nemreju dobit plocu da POST-a a koriste napajanja koje sam naveo da zezaju. I onda im se javlja skvadra koja im kaze da nazalost K8N Neo2 ratuje sa tim napajanjima i nek probaju BIOS-e 1.3b6 i 1.3b7 jer da je nekima pomoglo (da bude bolje ali ne i savrseno). (kod nas su svi BIOS-i imali jednak efekt)
Daklem, izoliran slucaj nije. Ovo sa SCSI kontrolerima nisam nasao, sto me i ne cudi jer nema puno SCSI usera puno, eventualno da pogledam storagereview... (i budem) No, moram i pohvaliti MSI. Danas me je zvao tip iz Nizozemske zbog problema da mu ih direktno objasnim, zamolio me da mu procitam neke naljepnice na ploci, itd itd. Vrlo ugodan tip, svaka cast. Rekao je da sumnja da ce danas imat odgovor zbog vremenske razlike u izmedju Europe i Tajvana, ali da misli da ce se sutra bar nesto znat - ovisi o tome kaj Tajvanci imaju u svom labu gore. I rekao je da ce probat jedan SCSI RAID kontroler koji ima kraj sebe dal i on zeza... U svakom slucaju, support deluxe. Tak da se ja nadam da ce SCSI problem pofixat sa BIOSom (mislim da je vezano uz alokaciju resursa/IRQ-a), a da cemo za napajanja dobit info. Ja mislim da je nekaj vezano uz voltaze na ili (prije) 12V railu ili na 3.3V railu.... No, bumo vidjeli! Usput sam mu rekao da malo zaspota Tajvan jer je pasta na NB bila jako lose stavljena (mali hracak paste u jedmom kutu - preporucam svima koji imaju plocu da kao i ja to obrisu i stave pastu kak spada) i zato kaj je pola opcija u biosu skriveno (unlocka se sa SHIFT+F2 pa ALT+F3) jer su neke malo bezobrazne - npr. ploca sama OC-a graficku......... I da, ta igra za popravak kompa je omiljena zadnjih dana :) |
Tek sam sad procitao thread. Eto moja radi bez problema. Napajanje je kao sto vidite Tagan 480W.
Koliko A na 12V liniji imaju ta napajanja koja ne rade? Vidio sam preporuke da treba min 20A, pozeljno 24A. Moje ima 28A pa nije bad... |
NeoPower 480 ima 15+18=33A.... TruePower 550 ima 30A.
Za usporedbu Enlight 460W ima 15+16=31A. Tak da nije u tome problem neg nekaj kada prvobitno ploca "potegne".... |
Ozren, razdvojeni 12V railovi se ne zbrajaju. Imam tu jednog Sharkoona sa razdvojenim railovima koji ima na svakom po 18A, ali mu je zbroj 29A na 12V. Zašto, ne pitaj me, tako piše. Ajde, živio!:beer:
|
a šta kaže d-bracket prilikom neuspješnog podizanja sistema? nabrzaka sam prelistao thread pa sorry ak si već spomenuo...
|
Citiraj:
|
A jesi i probao slozit minimalnu konfiguraciju: jedan hard na ati (ne scsi), graficka, memorija i eventualno dvd/cd?
|
od ovih napajanja s kojima ti ne radi su sva bazirana na atx12v v2.0 standardu?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
naravno, napajanja zezaju neovisno o konfi. hmm, to (atx 2.0) mi bas nema smisla... |
Puno toga nema smisla u zadnje vrijeme, ajd molim te probaj i to sa atx 2.0 koliko si u mogucnosti, mozda opet budete prvi u necemu kao sto je bilo sa fx serijom i screen saverom (sto znaci biti stalni redovni citatelj :) )
Citiraj:
|
jos sam pikao malo PCI kartica i nasao jos jednu koja ne sljaka - SB Audigy (jedinica).
Vec sam vidio 2 ploce na kojima ova kartica nije radila - AOpen Nf3 150 i MSI K8T800... I problem je bio s nekim naponima prilikom inicijalizacije i bar na AOpen se ploci nije moga rijesiti nego hardverskom modifikacijom.... Hmmmm, ne svidja mi se to. |
Citiraj:
Ona "preporuka" 20A se odnosi na napajanja s jednim 12V railom al koa što sam rekao to je glupost. I misliim da će tvoja kćerkica Ozrene naučiti par zgdonih riječi od tate dok se bakčaš s tom MSI pločom :D:p ;) |
a sad se trenutno vrti test ovi stabilnosti na 2-2-2-5 1t i jos se nije skrsila. tak da se to cini super i sve se molim da ovo sa PCI karticama bude rijeseno sa BIOSom. naravno, ploca vise nije na jednom od kriticnih napajanja jer tko bi stalno kurblao paljenje po pola sata.........
ah, uh, mrzim svoj posel! |
Ma volis :) a mi svi volimo hardware inace nebi bili ovdje. Vidim da si previdio moj post o zamolbi da isprobas da li je stvarno problem u atx 2.0
Citiraj:
|
ozren da ti to jos vijrujem:D
e znas mozda kolko bi doslo ocz-ovo 520w napajanje??:confused: :beer: |
Vidim ja da nisam promašio što sam maloj za rođendan uzeo socket A/ KT880 baziran comp :)
A i tata je još na kt333 |
(a ne vjerujem ni ja sebi po tom pitanju)
2.0 - nije u tome problem, posudio sam od frenda sasvim razlicito ATX2.0 napajanje i sve pet. OCZ - frend je to kupil u jamerici tak da ti je tak svejedno kolko tam kosta s obzirom da se njihove cijene ne mogu usporedjivati sa bilo kojim drugim na planeti. tip: obavzeno islljucite aggresive timings ako zelite postavke poput 2-2-2-5 1t ili ako zelite OCat. losa vijest: MSIu u Nizozemskoj se srushili email serveri tak da su malo odsjeceni od Tajvana i jos se nista ne zna.... imam feeling da ce to malo potrajat po onome kaj mi je tip rekao preko MSN-a |
da buraz mi je bio u amera i ono laptop za 14k dode kod njih 8k....
LOL:beer: |
Kaj na tu plocu nejde zalman 7000b-cu.
Tak mi je rekel probdvac kod kojek sam komp narucil,a na stranicama od zalmana pise da stane |
Citiraj:
Ako ide A ide i B... |
E jedno pitanjce, samo, ljudi :)
Di ima da se nabavi ta MSI K8N NEO2 Platinum ploca? Svuda sam trazio i niko ju nema (barem ne na raspolaganju) :confused: |
bilo ih je u www.adm.hr no stalno se rasprodaju, moras ih pitat .
inace, probali nizozemci sa dva SCSI kontrolera plocu, pa im nece ni POST-at. Neka dva RAID kontrolera, jedan je Tekram (zaboravih koji), drugi je Adaptect 2100..... Sad se ceka Tajvan. Ploca prosla testove stabilnosti na 300fsb, sad idemo na vise :) |
Citiraj:
|
kako uopce doci do cjenik kod njih i kako doci kod cjenika od jebenom M SANA ???kod m sana uopce ne kuzim di sta treba mamicu im tulave:rambo:
|
Citiraj:
|
Zovem ja danas Microline da vidim kad bu (i ako) dobili ATI-jeve ploče...i usput pitao za novu NF4.
Kakti bi možda dobili u petak-1715 krznatih bog te.... Dal bi toliko perja nikad pa ni onda:D |
@smash3r :M San ti je veleprodaja tak da ti to ništ ne znači.
Gledaj u King-u, Hg šrotu ili uopće bilo kojoj većoj firmi u ZG; većina tamo kupuje OT: GeCube X850XT je izgleda došla u M San; |
dobio sam novi 3000+ ...
testiram ga na msi k8n neo2 i mogu svakom preporuciti plocu. ali ako imate sansu onda uzmite nama novi msi sli diamond ili planitum sa nforce4. all air ... http://mitglied.lycos.de/siedl/Winch..._3_7_prime.jpg |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ozrene nadam se da nećeš previše popljuvati ploču samo zato što ne voli SCSI kontrolere koji su danas ionako jako rijetka ptica, ipak mislim da ploča obećava i ako još ti bugovi ispeglaju, bilo BIOSom bilo novom revizijom ploče, mislim da onda napokon imamo upotrebljivu 939 ploču ;)
My 50 cents :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
bas me zanima koliki bu ti nakraju max SFB jel na mojoj je negdje 310-315 mhz.
|
Citiraj:
|
to je banana i to velka oguljena...koja je onda "dobra" ploca za s939?
|
Nijedna, pogotovo ako si picajzla...
|
Eh eh eh... nakon kaj sam ja isprobavao jos par novih BIOS-a i vadio i stavljao PCI kartice primjetio sam nesto novo - jedna od dvije integrirane mrezne je takodjer nestala. Uz to, sada vise ne radi niti jedna PCI kartica na ploci.
Drugim rijecima, ploca se shebala. Tak da sad imamo poluispravnu plocu i ja se nadam da cemo novu dobiti u nekoj blizoj buducnosti. Steta, ide do 325fsb stabilno.... |
A rekli smo ti odmah da imas neispravnu plocu :) :)
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:50. |