PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   ***OPREZ Acer Emachines E725*** (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=158950)

Nikky 17.09.2009. 21:23

Zašto ljudi žele XP ?
Pa jednostavno žele u što kraćem roku radit (samo nemojte sad spominjat suspend / sleep mode, to sada nije bitno) a ne čekat xy minuta dok Vista / W7 ne odvrti svoje i koliko - toliko se "smiri". Pogotovo na lapu gdje uvjek ima više servisa / procesa u pozadini u odnosu na std kantu.

syss 17.09.2009. 21:32

ma tog se nisam ni htio hvatat... evo neki dan sam bio na "optimizaciji" novog laptopa, neka tošiba sa vistom, cpu tipa 7/8xxx, 4gb etc.

brate mili frend mislio da je strgan laptop kupio kolko mu je trajao load i kako je bio responsive.

sat vremena peglanja i ajde nekak se već dalo živjet, ali isto tako rađe ću živjet bez eye candya nego da čekam 5 minuta loadanja windoza.

Old friend 17.09.2009. 21:33

Čuj nakon ovoga stvarno ne znam zašto je moj poznanik dečko koji je duplo mlađi od mene i studira s odličnim informatiku i ima to sve u malom prstu ima acera 8930g? zašto nema te tri koje si nabrojao jer je za te novce mogao i nešto od njih kupiti? svako zna svoje, i ne, ne volim ljude koji pljuju po tuđem a hvale svoje tj. dižu u nebo svoje a ničije tuđe ne valja, hvala na pitanju w-lan mi radi, uvijek se snađem nekako na googleu zato i postoji, teško da već netko nije imao takav nekakav problem u svijetu, a i s druge strane se dam kladiti da se bilo kojem proizvođaču mogu nači mane, meni nije bitno što piše na kutiji, zašto? zato što imam recimo ne jeftini u ono vrijeme kenwood cd player, kojem je otišao laser, da bi na kraju shvatio da se taj isti laser ugrađuje i u sony i u još neke firme, tako i kod laptopa sve su to u biti iste komponente, malo drugačije konfigurirane ili isto, samo je drugo ime na kutiji, e ja ne želim plačati ime ako ti mene uopće shvačaš? vidim da ti po svome, pljuješ po tuđoj muci, to ne vodi nigdje, meni je dobro, kom ne valja nek preskoči i acer...

Citiraj:

Autor Nikky (Post 1434176)
Zašto ljudi žele XP ?
Pa jednostavno žele u što kraćem roku radit (samo nemojte sad spominjat suspend / sleep mode, to sada nije bitno) a ne čekat xy minuta dok Vista / W7 ne odvrti svoje i koliko - toliko se "smiri". Pogotovo na lapu gdje uvjek ima više servisa / procesa u pozadini u odnosu na std kantu.

Pa ubij procese čovječe ima ih nepotrebnih koliko hočeš, sredi start up, sredi boot, nije problem... u daqnašnje vrijeme nije blentavo da proizvođači ne daju podršku sad već prošlom xp-u, a zašto i bi kad su mašine kud i kamo puno snažnije, od onih nekad proceva na 800mhz neznam 256rama itd...

syss 17.09.2009. 21:46

Citiraj:

Autor Old friend (Post 1434190)
Čuj nakon ovoga stvarno ne znam zašto je moj poznanik dečko koji je duplo mlađi od mene i studira s odličnim informatiku i ima to sve u malom prstu ima acera 8930g?

ako ti je to referentna točka kvalitete laptopa i zvijezda vodilja prilikom kupovine, onda nemam riječi. student informatike može piskarat cijeli život u nekom od programskih jezika, a da ni ne zna kako matična izgleda (provjereno).

Citiraj:

zašto nema te tri koje si nabrojao jer je za te novce mogao i nešto od njih kupiti?

zato što je za relativno malo para htio jaku grafu i cpu da se može poigrat na lapu.

Citiraj:

svako zna svoje, i ne, ne volim ljude koji pljuju po tuđem a hvale svoje tj. dižu u nebo svoje a ničije tuđe ne valja

ne pljujem po tvojemu nego po aceru, asusu, forcebooku, msi i ostalim pevec brandovima koji jesu upravo ono što si ti rekao - isti drek sa drugim logom, tj. isti barebone i poslovično loša završna obrada.

Citiraj:

zato što imam recimo ne jeftini u ono vrijeme kenwood cd player, kojem je otišao laser, da bi na kraju shvatio da se taj isti laser ugrađuje i u sony i u još neke firme

nhf, ali tako svijet funkcionira... samo jednu stvar zaboravljaš, da sony laser možeš naći i u accuphaseu od 30k kn, pa opet ne zvuči ko sony od 500kn. sam laser za cd player je bitan negdje kao i kvaliteta usb konektora na laptopu.

Citiraj:

vidim da ti po svome, pljuješ po tuđoj muci, to ne vodi nigdje, meni je dobro, kom ne valja nek preskoči i acer

osobno si shvatio moje postove, pišem ih in general i uopće ne idu tebe.

Old friend 17.09.2009. 21:53

E vidiš htio je za relativno male novce jaku grafu i jaki quad i neznam blue ray snimanje ili full hd za 13000kn? dobio od staraca jer je odličan i pametan je neka zaslužio je, kapa dolje, kod neznam lenova bi to platio 35000kn, zašto pobogu? zato što piše lenovo? e hebemu....ajd živio ti meni...

Jao starog konja hehe krivi model sam naveo, dobro da sam pitao, ali tko bi ih sve više i zapamtio, eto radi se o ovom modelu, tko ga nebi poželio???

http://shop.netcom.hr/product_info.p...9d51b060583d57

mymoon 17.09.2009. 22:58

4,6 kg. 18' monitor. laptop i pol. :D

koliko mu traje baterija?

Old friend 17.09.2009. 23:09

Citiraj:

Autor mymoon (Post 1434306)
4,6 kg. 18' monitor. laptop i pol. :D

koliko mu traje baterija?

kaže friend do 4 sata u power saveu.... nisam provjeravao...., da u onoj torbetini od 450kn skupa sa punjačem ga fakat imaš što za nositi nije baš doslovno prenosiv hehe

tutix 19.09.2009. 00:57

Nemojte kupovat te eMachinese ni pod razno ma koliko jeftini bili. Nikad nisam vidio lošiji-đumbus složeni komad laptopa u životu. Driveri su toliko smrdani da se npr. driver za dodatne (ilitiga kvazi multimedijalne i pomoćne) tipke pokolje sa driverom za grafički podsustav i smanjuje nativnu rezoluciju na 1024x768 :zbunj:. Da ne pričam da mi je trebalo dva i pol sata da skužim to. Mislim da je čak bio E725 u pitanju. Driver za IDE kontroler nakon instalacije prebaci rad kontrolera s diskovima u PIO mode. Katastrofa. Izbjegavati (ilitiga koliko malo para imate toliko malo sviramo).

Da se razumijemo, ne govorim o Aspire i ostalim serijama koje su više-manje u redu.

Nikky 19.09.2009. 12:00

Nešto sigurno radiš krivo ili krivim redosljedom jer kod dva primjerka koliko su mi prošla kroz ruke (za install) ništa od spomenutog se nije dogodilo. Osim napomena i procedure iz 22. posta evo još:
- integriraj drv za SATA kontroler sa nLite i u BIOS - u postavi AHCI mode
- instaliraj chipset (InfInstall) noviji sa Intelovih stranica
- jednako tako potraži jel ima novija ver drajvera za Graphic (po oznaci) na Intelovim stranicama

tutix 19.09.2009. 16:51

Citiraj:

Autor Nikky (Post 1435332)
Nešto sigurno radiš krivo ili krivim redosljedom jer kod dva primjerka koliko su mi prošla kroz ruke (za install) ništa od spomenutog se nije dogodilo. Osim napomena i procedure iz 22. posta evo još:
- integriraj drv za SATA kontroler sa nLite i u BIOS - u postavi AHCI mode
- instaliraj chipset (InfInstall) noviji sa Intelovih stranica
- jednako tako potraži jel ima novija ver drajvera za Graphic (po oznaci) na Intelovim stranicama

Ma ne, ja sam samo naveo s kojim sam se problemima susreo, nisam rekao da ih nisam riješio :). Ovaj program sam terminirao pri startupu jer je beskoristan, a IDE kontroler sam "maknuo" u Device Manageru te nakon restarta i ponovne instalacije drivera, isti je proradio u Ultra DMA 5 (ili kojem već je) modu (klasična fora).

Prijenosnik je došao k meni samo na lagani "servis", Winsi su već bili davno dignuti samo se vlasnik valjda pomirio da tako radi :fiju: :rolleyes:.

coconut 20.09.2009. 06:55

I meni se jučer dogodilo isto kao Nikkyju. Novi E725-432G25Mi ima Atheros wlan za kojeg trenutni driver na proizvođačkoj stranici ne valja. Dok nisam stavio onoga iz posta #25, wlan nije proradio.

Nikky 20.09.2009. 13:07

Citiraj:

Autor coconut (Post 1435800)
I meni se jučer dogodilo isto kao Nikkyju. Novi E725-432G25Mi ima Atheros wlan za kojeg trenutni driver na proizvođačkoj stranici ne valja. Dok nisam stavio onoga iz posta #25, wlan nije proradio.

Misliš post #35 :D

Mad_Duke 20.09.2009. 13:24

Citiraj:

Autor Matt (Post 1428948)
Ponukan neugodnim iskustvom predlažem tj. ukazujem vam da u širokom krugu barem za sad izbjegavate navedeni model laptopa. Laptop funkcionira sasvim ok i radi ok pod Win XP, al za njega barem zasad (???) nema drivera za wlan adapter Broadcom. Smatram to dosta velikim propustom jer ga ne mislim imati uštekanog u lan kabel, ipak je to prenosivo računalo.

Još jedna sitnica koja je promakla kolegici koja je kupila laptop je da dotični nema ni PCMCIA. Dakle, nedovršen proizvod plasiran na tržište.

Kolega. Ajde lijepo nemojte kupovati laptop bez prije instaliranih windowsa, jer očito neznate instalirati taj OS.

PCMCIA je ista stvar kao dvd-rom. Nekima treba, nekima ne treba na laptopu. Ja na svom recimo nemam niti jedno, ni drugo i uopce mi ne fali.

-

Ako ništa sljedeći put kada se netko bude žalio zašto baš laptopi dolaze za predinstaliranim OS-om, samo bum ga uputil na ovaj topic :D

coconut 21.09.2009. 07:31

Citiraj:

Autor Nikky (Post 1435950)
Misliš post #35 :D

Hebiga, nisam bio u školi kad se učio broj 35. :D
Inače, lap je ok za tu lovu iako se hard (Hitachi 250Gb) svinjski grije. Iznenadilo me što u trayu nisam nigdje imao nikakav soft alat za uključivanje wlana (ono tipa HP Wireless Assistant & co.) već je dovoljno bilo stisnuti tipku. Svi XP driveri sa službene stranice su se instalirali od prve osim navedenog wlana. OS je bio XPP SP3.
btw, požalio sam se Aceru zbog drivera pa se nadam da će ga updateati i na službenoj stranici.

Matt 21.09.2009. 08:18

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1435963)
Kolega. Ajde lijepo nemojte kupovati laptop bez prije instaliranih windowsa, jer očito neznate instalirati taj OS.

PCMCIA je ista stvar kao dvd-rom. Nekima treba, nekima ne treba na laptopu. Ja na svom recimo nemam niti jedno, ni drugo i uopce mi ne fali.

-

Ako ništa sljedeći put kada se netko bude žalio zašto baš laptopi dolaze za predinstaliranim OS-om, samo bum ga uputil na ovaj topic :D

Khm, ako malo bolje pročitaš kolega, nisam ja kupio taj lap nit sam bio upoznat s modelom a i firmom koja se kupuje. Da neznam instalirati OS,... mah neću trošiti riječi.

Kolko vidim putem ovog topica pomogao sam barem dvojici, koji su se i javili ovdje, smatram da ih ima još. Stoga, drago mi je ako sam uspio pomoći ljudima koji neznaju instalirati OS na svoj lap i koji su đumbusi ko i ja.

Adriatic 21.09.2009. 21:26

I jel radi wlan na ovom aceru ili ne jel bih ga vjerojatno uzeo samo s525 i jel radi xp na njemu? http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=24078&servisID=1
hvala

Matt 21.09.2009. 21:46

Pa mogao si si dati truda i pročitati prošlu stranicu.

Centrix 22.09.2009. 05:07

Matt prijatelju pomagaj!!!
Prijatelj je kupio emachines g725 i ja kao dobar prijatelj podignem mu windowse...
Sve savrseno radi osim vec spominjanog wlana (nije tesko za pogodit), skinuo sam ga sa njihove stranice i normalno ne radi,isto tako probao i sa cd-a koji je dobio uz njega, isti broj ko u postu #24.
Na kraju naisao sam na ovo, skinio driver sa tvog linka,probao napravit po uputama koje si naveo...ali nula bodova...nisam neki osobiti strucnjak ali znam podic windowse i nikad nisam imao problema sa driverima...zato me zacudilo da ovo cudo po procitanim postovima svakom stvara probleme...
Problem je u sljedecem: nikad nisam imao potrebu instalirat driver rucno,zato bi te molio da mi malo bolje to pojasnis...raspakirao sam na desktop,kliknio na setup,instaliram,on kaze sve ok instalirano je...odem u device manager i na network kontroler jos stoji zuti usklicnik...probao sam rucno kako si opisao:
-----Odabereš ga desna tipka, Update driver, No, this time, Install from Specific location, najvažnije odabrati zadnju opciju Don't Search, pa next i tu se nalazi naš Broadcom. Kliknuti na Have Disk i browsanjem naći na hardu i kliknuti ok.------

Nisam mogao naci browsanjem jer ni neznam tocno di da ga nadjem...Ako mi mozes malo pojasnit di da ga tocno nadjem i koji je, bio bi ti jako zahvalan...mozda bi ga i uspio nac ali nemam vise zivaca se patit s jednim obicnim wlanom...vjerujem da je rjesenje tolko jednostavno da cu se samo nasmijat svojoj nesposobnosti i nerazmisljanju kad odgovoris na ovo...
Vratio sam prijatelju laptop jer mu je trebao pa nemogu sad tocno ti rec svaki detalj ali cu ga uzet nazad jer mu to trebam rijesit do kraja...

Unaprijed zahvalan...

coconut 22.09.2009. 07:07

Ne Broadcom nego Atheros. Trebaš naći Atheros wlan driver!

Nikky 22.09.2009. 10:07

@Centrix
Otvori Device Manager, odaberi wireless karticu (network kontroler sa zutim usklicnikom) i pogledaj Device ID,
ako je isti kao u #35 postu onda imaš i rješenje, svakako deinstaliraj taj krivi prije instalirani drajver,
ako je drugačiji Device ID onda ga ovde točno prepiši.

mmiro 22.09.2009. 20:37

šta da radim?

Planirao sam kupiti ovaj model acera ali nakon šro sam sve ovo pročitao malo me strah, šta mislite o ovom modelu vidim da za te novce dobivam sasvim solidnu konfiguraciju:ACER Aspire 5738ZG - 433G32MN ??????????????????

Procesor:Intel® Pentium® Dual-Core T4300 (2.10 GHz, 1 MB L2 cache, 800 MHz FSB) Monitor:15.6" CrystalBrite™ (1366 x 768 WXGA) Chipset:Mobile Intel GL40 Express Memorija:3 GB DDR3 1066 MHz (2 slota, max 4 GB) Hard disk:320 GB S-ATA (5400 rpm) Optički uređaj:DVD±RW DL Grafika:ATI Mobility Radeon HD 4570 (512 MB) Mreža:802.11b/g • 56k modem • Ethernet 10/100/1000 • Bluetooth® I/O portovi:4 x USB 2.0, 1 x eSATA (dijeljeno sa USB portom), 1 x audio ulaz, 1 x audio izlaz, 1 x CIR (Consumer infrared), 1 x RJ-11 (modem), 1 x RJ-45 (ethernet), 1 x VGA (15-pin D-sub), 1 x HDMI Ostalo:ExpressCard™/54, Čitač kartica (SD™, Memory Stick®, Memory Stick Pro™, MMC™, xD™), Integrirana web kamera + mikrofon, Fingerprint reader Baterija:6-cell Lithium-Ion Operativni sustav:Linux Težina:~ 2.80 kg Jamstvo:12 mjeseci

Nikky 22.09.2009. 21:13

I ovaj mi je prošao kroz ruke, isti java kao model iz teme samo malo ozbiljnije napravljen (možda presudno). Sve preporuke o instalaciji XP - a u temi vrijede i ovdje, koliko se sjećam na support stranici ima sve šta treba.

Centrix 23.09.2009. 01:54

Ok provjerim cim uzem laptop pa ti javim! hvala

Adriatic 23.09.2009. 20:43

koja razlika između http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...10697&catid=26 i http://www.optimum-online.hr/detalji...n330c_027.aspx

Mad_Duke 23.09.2009. 21:16

Pa ona koja ti piše!

coconut 24.09.2009. 06:29

Možda procesor? A možda su u šumi?

syss 24.09.2009. 09:30

nije mi jasno stvarno... nakon 3 stranice da netko i dalje želi novac na ovo ostaviti.

idem natrag svojim vjetrenjačama...

Oskar 25.09.2009. 18:02

Pozdrav svima
Evo ja sam bas imao doticni laptop danas na servisu i mogu reci da sam jaja otegao dok sam pronasao pravi driver koji ce raditi na doticnoj wifi kartici i eto uploda sam ga da vam bude lakse,btw javite jel vam radi jer meni na emachines e525 radi.

Pozdrav

http://rapidshare.com/files/28486066..._770348_xp.zip

Mad_Duke 25.09.2009. 18:11

Citiraj:

Autor syss (Post 1438986)
nije mi jasno stvarno... nakon 3 stranice da netko i dalje želi novac na ovo ostaviti.

Ja još uvijek ne vidim što mu fali? :P

Paxton 25.09.2009. 19:21

Citiraj:

Autor syss (Post 1438986)

LOL, baš... ti eMachines su takvi krsevi da ja to ne mogu opisati... Cak i lenovo kojeg sam koristio prije 6 godina je bio svjetlosnim stoljecima kvalitetniji od tog krsa...

Nikky 26.09.2009. 00:25

Citiraj:

Autor Oskar (Post 1440205)
Pozdrav svima
Evo ja sam bas imao doticni laptop danas na servisu i mogu reci da sam jaja otegao dok sam pronasao pravi driver koji ce raditi na doticnoj wifi kartici i eto uploda sam ga da vam bude lakse,btw javite jel vam radi jer meni na emachines e525 radi.

Pozdrav

http://rapidshare.com/files/28486066..._770348_xp.zip

Kad nećeš čitat, vidi post #35

Citiraj:

Autor Paxton (Post 1440261)
Cak i lenovo kojeg sam koristio prije 6 godina je bio svjetlosnim stoljecima kvalitetniji od tog krsa...

Kako možeš uspređivat uopće ? Lenovo prije 6 god = IBM = Mercedes ili ti ga klasa za sebe ili PORSCHE
u odnosu na ove fićeke.

syss 26.09.2009. 01:00

lenovo prije 6 godina, iliti ibm je par svjetlosnih godina ispred ovoga definitivno.

rekao sam već... uzeo bi rabljenu poštenu t seriju prije ove patvorevine nazvane laptopom in a heartbeat.

atha 26.09.2009. 10:33

Isuse, odavno sam dobio jednoga na instalaciju i jaja mi otpala da ga napravim, a vidim da iste probleme i dan-danas vuku. Strasno losi laptopi, ljudi nemojte se povoditi za cijenom, laptop je i nekvalitetno izradjen, i osiromasen i ima losu ili nikakvu podrsku. Odvojite koju stoticu vise i uzmite barem neki najosnovniji HP gdje kod velike vecine modela ovakvi problem ne mogu se ni zamisliti.

medo 26.09.2009. 10:37

Citiraj:

Autor Old friend (Post 1434104)
Kako neki vole pljuvat po aceru nevjerovatno, pa bolje da kupim acera od 4 soma sa 4gige rama i to ddr3 i 500gb harda i grafičku 4570 nego hp ili tošibu sa 2gb rama ddr2, 160gb harda i 4500 grafikom za iste pare pa nisam lud, koji je vama? hebeš ime bitna je snaga.

ovakvu izjavu može napisati samo netko tko u životu nije imao više od jednog/dva laptopa i koji definitivno nije imao ništa kvalitetnije od najjeftinijeg plastikanera.

Mad_Duke 26.09.2009. 11:00

Citiraj:

Autor medo (Post 1440545)
ovakvu izjavu može napisati samo netko tko u životu nije imao više od jednog/dva laptopa i koji definitivno nije imao ništa kvalitetnije od najjeftinijeg plastikanera.

Čovjek zapravo ima u 90% slučaja pravo. Jer i jedno i drugo su plastikaneri, jedan malo bolji od drugog. A činjenica je da takve laptope 90% ljudi drži na stolu. A u takvim uvjetima obično izdrže normalno svoj vijek trajanja!

syss 27.09.2009. 04:13

da u pravu je kad kaže jebeš support i garanciju, važna je snaga.

tko izdrži vijek trajanja? forcebook? acer? asus? živiš u zabludi...

Mad_Duke 27.09.2009. 10:42

Citiraj:

Autor syss (Post 1441247)
da u pravu je kad kaže jebeš support i garanciju, važna je snaga.

tko izdrži vijek trajanja? forcebook? acer? asus? živiš u zabludi...

Acer i Asus najnormalnije. Da, Acer je plastikaner, ali ako ga kao i većina korisnika koristiš kao desktop replacement normalno će raditi.

syss 27.09.2009. 23:56

ne znam koliki uzorak imaš, ali ova izjava da SVAKI će doživjet ne stoji definitivno.

Mad_Duke 28.09.2009. 04:50

Citiraj:

Autor syss (Post 1441853)
ne znam koliki uzorak imaš, ali ova izjava da SVAKI će doživjet ne stoji definitivno.

Ja nisam nigdje napisao riječ SVAKI.

tar-elessar 01.10.2009. 14:42

Citiraj:

Autor Matt (Post 1429191)
Skini ovaj sa linka koji sam stavio i probaj, ide ide, ne ide ne ide :D Otpakiraj ga na desktop ili gdjeveć.
Pa na:
My computer->View system information->Hardware->Device Manager i sad bi trebalo pisati pod network adapters Broadcom itd. i imati uskličnik na sebi.

Odabereš ga desna tipka, Update driver, No, this time, Install from Specific location, najvažnije odabrati zadnju opciju Don't Search, pa next i tu se nalazi naš Broadcom. Kliknuti na Have Disk i browsanjem naći na hardu i kliknuti ok.

Sam će dalje instalirati i stvar je gotova.

@ Nikky: dolaze driveri za xp, al nijedan od njih nije prolazio. Isto tako je bilo i s onima sa official sitea.

Kad sam dobio potvrdu od Recroa izgubio sam volju za dalje i prebacio se na zahtjev za reklamaciju što je također bilo mukotrpno i na kraju odobreno al će kolegica sad ipak zadržati lap. Uglavnom kao što si rekao budale na 2, ovaj 3 :D

I meni je ovaj post bio od velike pomoci.
Hvala Matt :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:17.