![]() |
današnji surf
danas sam malo zujao po Asrock p55 Deluxe recenzijama ploče i pronašao nekoliko iznenađenja za pluseve i minuse te ploče:
- ima mogućnost montaže socket 775 coolera pomoću priloženih "điđa" = ušteda", ali ima lai - vrlo je skučeno oko socketa jer ima cijevno hlađenje; - ima SATA3 karticu u opremi - ok uskoro će nam trebati, ali opet uskoro će i drugi proizvođači to imati u čipu...; - ima podršku za 3 sli i corssfire ali naravno samo jedan slot x16 spec; - ima očajnih stvari u biosu s kojim se treba ganjati da se nešto podesi kak se hoće; - cpu vent je glup - vrti se po defaultu na maks 3200 a kad se nekaj podesi ne sluša ili odreagira prekasno kad cpu već cvrči od topline - koma; - ima prilično puno faza stabilizacije napajanja cpu mislim jedno 10-ak ili 12 - super, - postignuti su prilični oc od 4.4GHz čak ali s jačom memom od 2000MHz što košta; - cijena je ok ali uz ovakve minuse radije msi ili gb, s asusom sam u ratu pa nikad više, ili najbolje pričekat koji mj. ili iza nove god za odluku Ima ko ovu Azrokicu pa da komentira? poz - više se ne sjećam |
Citiraj:
po meni totalno nebitan fičr Citiraj:
no čemu zasebna kartica, kaj nisu mogli ko Asus ubacit dodatni kontroler na ploču?!? Citiraj:
Citiraj:
neki se malo zaigraju pa ubace i 32phase :D Citiraj:
U principu 4GHz nije neki bad postić sa Lynnfieldom Također ne vidim razloga za 2GHz memorijom... pa ti procevi imaju vrlo visoke množitelje i ne treba ganjat visok BC. Taman i da je 200-220MHz to je sa najnižim mem djeliteljem radni takt memorije od 1200-1320MHz što je smijurija za svaki DDR3 :D Citiraj:
IMHO zasad su me oduševile Gigabyte ploče kako LGA1366 tako i LGA1156 Cijenom, perf, opremljenošću, svime.... Citiraj:
LGA1156 je i7 800, a LGA1366 je i7 900 Ak ne ideš u kupovinu s lopatom nebuš fulal Ista stvar ko i sa Pentijum4 procevima za s478 i LGA775 ;) |
prije 5 dana sam kupio gigabajticu p55 i i5 750, prezadovoljan sam i svima toplo preporucam ovu platformu, problema nema nikakvih, procesor radi stabilno na 3.4ghz-a sa povecanjem napona za 0.04v (21x166mhz sabirnica).
evo i par scrsht-a: Mod: već sam ti jednom rekao da slike stavljaš u thumbnail! |
Pa ti procevi idu na cca 3.7GHz bez dizanja napona
BTW slike u thumb ;) |
Citiraj:
|
evo ako se neko odluči slučajno na điđibajticu p55 ud5 da zna da su danas izdali najbolji bios koji sam dosad opće vidio za bilo kakvu ploču. Naime najbolje da pogledate taj description sami. Download Version F5i Date Description 2009/10/30 1. Enhance memory capability 2. Improve KMPlayer and GOM Player compatibility http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...3159#anchor_os
|
bump:socket 1156 foxconn problem
Ima li šta novo oko
Citiraj:
Frend ima namjeru kupiti ovu ploču pa me zanima kakve su mu šanse da ploča sa foxconn-om uredno radi 24/7 na stock-u sa i5-8xx. Na netu piše svašta (na asus-ovom forumu frajer tvrdi da mu je proc stradao i na stock-u?). Kakva su vaša iskustva?:chears: |
Taj problem sa foxconnovim socketom je riješen a nadam se da u HR nema više tih prvih revizija P55 sa problematičnim socketom tako da nemaš brige.
|
RE: Bullet1
Šta su napravili? Koliko znam ploče nisu povučene sa tržišta i zamijenjene novim (ili griješim). Kod nas su ploče krenule gotovo isti dan sa predstavljanjem tako da ne kužim kad su stigli ispraviti stvar?:wtf2:
|
Ne štancaju se ploče u samo jednom danu. Kad im je prijavljen problem, popravili su ga sa na novim pločama. Stare nisu povučene jer nisu sve imale taj problem.
Zamjenjene novim i nemogu bit jer je taj problem rezultirao fizičkim oštećenjem socketa i procesora za što ti nijedna firma ne ostvaruje reklamaciju. Neznam kako stvar ide kad se kontaktira direktno proizvođača. |
Dakle brige nema.:fala:
|
Nebi trebalo bit ;)
A i nisam još čuo od nekog u HR da mu se to dogodilo. |
Nadajmo se da i nećemo čuti. One slike na anandu ne izgledaju lijepo!:fuming::fuming::fuming::fuming::fuming::fuming::fuming::fuming::fuming:
Valjda neće biti ovakvih pinova. |
P55 Overclocking Showdown - ASUS, Gigabyte, and EVGA at the OC Corral; AnandTech.com
|
Kao što sam znao reći ranije... razlike su gotovo zanemarive i sam OC potencijal (a time i perf) više ovisi o procesoru nego o ploči
|
DFI Unveils First Mini-ITX Based P55 Board; VR-Zone.com
http://www.imagesforme.com/upload/a3d7a24f.jpg |
Crki bi da nisu nasrali onaj sedamsegmentni poster na plocu :)
|
Roundup: Five P55 mainboards; Fudzilla.com
|
Ln2
|
DFI LANParty DK P55-T3eH9 Motherboard Review; TweakTown.com
http://images.tweaktown.com/content/3/0/3007_01.jpg |
CPU score??!
Nemam problem sa racunalom,pa mi se cini da bi ovdje bilo prikladno napisati čudan SCORE na GA P55-UD3 i UD5 + CORE i5-750 platformi .
Naime radi se o dvije konfe: 1. GA P55-UD3, CORE i5-750, 2x2GB 1333MHz KingMax, Samsung 500GB F1,Zotac 9800GT 1GB,Fortron Epsilon 700w,DVD RW 2. GA P55-UD5, CORE i5-750, 2x2GB 1333MHz KingMax, Samsung 500GB F1, HD4870 1GB-toxic, Chieftech 650w OS na oba compa je VISTA ULTIMATE 64bit SP2,najnoviji driveri, Pri testiranju 3D Mark-om VANTAGE (build 1.0.1) dobijem veliku razliku u CPU score-u 1.konfa; CPU score= 34519 2.konfa; CPU score= 13264 na netu vidim da je svima max score oko 13000 (na defaultu) cak ni OC-ani ne idu ni blizu 30 000 napominjem da nista nije OC-ano ,modano,prtljano po BIOS-u i sl. Ima li nekog logicnog objasnjenja? Komp radi normalno i stabilno Ako bude potrebno mogu i SS-ove nabacit Molim MOD-a da ne izbaci ovaj upit, htio sam cuti par misljenja i to je to, nije mi namjera spamariti:fala: |
Kad testiraš 3DM Vantage sa Nvidia grafičkom karticom moraš u Nvidia Control Panelu postavit Nvidia PhysX na Disable (po defaultu je Enabled)
Jer ako je na Enabled onda GPU vrti PhysX test (drugi CPU test) a GPU to radi puno puno brže ATI ne podržava PhysX pa automatski to odrađuje CPU |
Izlistane cijene novih i3 i i5 procesora
http://www.tcmagazine.com/images/new...listing_01.jpg http://www.tcmagazine.com/comments.php?id=31096&catid=2 |
Zanima me dili na Intelovom i5 procesotu rade sve 4 jezgre odmah ili ih treba nekako otkljucati i dali se mogu odkljucati na MBO (Gigabyte P55-UD3)
|
To je četverojezgreni proc i niš se ne treba niti može otključavat.
|
hvala puno na odgovoru
|
Nije mi nes jasno. Gigabyte je izdao H55 ploce sa integriranom grafikom, a clarkdale i arrandale imaju u sebi integriran graficki procesor.Jel to znaci onda da moras imat H verziju ploce da mozes koristit integriranu grafiku ili grafiku ima posebno ploca a posebno proc i jesu to onda 2 graficke zasebno ili ?
|
H55 i H57 ploče nemaju integriranu grafičku karticu, već imaju izlaze (DVI, VGA i HDMI) za IGP koji dolazi u pakiranju s novim procesorima. Nikakve dvije integrirane i tome slične fore.
Kartica, tj. grafički čip je u istom pakiranju s jezgrama procesora, a ploče nude samo izlaze i to je to. Na pločama nema čipseta koji imaju IGP. |
Aha.Zahvaljujem.Znaci moras imati H verziju ploce da bi IGP mogao dati sliku prek tih izlaza ( u prijevodu igp u procu ti nis ne vrijedi ak nemas H verziju ploce )?
|
Točno to.:)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nije mi vrag dao mira iako nisam još riješio adapter bracket za svog nesretnog Fenrira pa sam malo "nakloukao" svoj i5 750 na stock ventu. 3.2 @ 1.2v je taman što ovaj jad od coolera može podnest. Ovo je naravno samo prolouge mog posta da ne mislite da offtopicharim samo :D Prvi susret s "novom" platformom po pitanju ocanja i odmah žešči ROTFL na Asusov podmenu biosa vezan uz oc. Asusica ima neke predefinirane postavke za ocanje. Prva dva stupnja su nazvana prema valjda jačim procovima iz i5 ergele i po defaultu postavljaju tvorničke settingse od tih jačih proceva, a treći i najveći stupanj je nazvan "crazy" :D........ inaće crazy OC setting je za 160mhz bclk x 20 multy, tj. 3200mhz :P
|
Intel Core i5-661 & Core i3-530 CPU Review
Citiraj:
|
Palo je i 7GHz sa i5-icom :D
http://valid.canardpc.com/cache/banner/928132.png Napon u granicama normale :D |
Citiraj:
Raz kad ćeš ti svog baciti pod tekući dušik da vidimo što može? :) |
Citiraj:
|
Baš me zanima koliki bi se vatromet dogodio da je imao sjebani socket :D
|
Vjerojatno neće biti problema sa socketima (ili će ih biti u znatno manjoj mjeri) jer se radi o dual core procesorima.
|
Citiraj:
Neznam čega se bojati na osnovu jednog mrtvog proca za kojeg si čuo da je umro pod LN2 uz 2V ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:02. |