![]() |
kako se uvijek netko nadje,i sjebe mi temu totalno,imam sve skupa 3 i pol teme otvorene,i sve mi je sjebano.......:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:
|
Isprike ako sam te ikako uvrijedio, no forum je ipak tu da se raspravlja :)
NHF :beer: |
šta sjebano, tu imaš preporuke dobrih kućišta i komponenti :D:D
|
ma nije problem,neg je pocela rasprava cij je pimpek veci,a to sve u mojem threadu o kanti od koje mi je vec muka!!!:lol2::lol2:
mislim da idem vidjeti cm 690 i haf 922,i odluka ce pasti izmedju ta dva,a sad je dosta komplicirano sto se na trznici pojavio cosmos,i sad cu na kraju izgoriti hrpu para i kupit taj minibus od kucista.....:lol2: |
O položaju PSU-a - bolje je kad je dolje zato što je isključen iz ostatka kućišta pa vuče hladni zrak izvana.
Ako je gore, vuče topli iznutra pa se više grije pa i automatski radi glasnije. P.S. CM 690 ima prednju i gornju stranicu od metalne mrežice, tako da je i on rupičast ko sam vrag... Mada se meni ne praši previše, sigurno da može i bolje. To je još najmanji problem, veći su airflow i buka, a u prvom je izvanredan, u drugom dobar ko i svi ostali... P.P.S. Meni su 120mm tihi tek oko ili ispod 800rpm-a, Scythe Flex i Coolermaster default. I da, ovaj 120mm LED na prednjem dijelu kućišta je još i najtiši kad ih uspoređujem na 1000rpm-a (što mu je maksimum). |
Citiraj:
Ja pomalo razmišljam prodati svog 932 i kupiti taj Cosmos... prelijepo kučište, sleek dizajn, jedino mi se ne sviđa položaj diskova, i nemogučnost stavljanja venta naprijed... |
Citiraj:
lol,kupim ja od tebe tvoj 932,a ti si onda kupi cosmos |
kupljen haf 922,cijena je bila ekstra,zahvala svim sudionicima rasprave,pa cak i onima koji su mi usrali thread.....:lol2:
:chears: |
Hajd pomozite i meni. :D Treba mi kućište za: am2 matx ploču, 8800GS, Freezera, 2xHDD, 2xDVD, 80 ili 120mm ventovi, tv karticu. I to je to. :)
Može i novo i rabljeno, poprilično sam ograničen budžetom. :( Evo što sam ja pronašao: CM WaveMaster - 300kn Chief Aegis CX-05 B - 350kn Asus TM250 - 200kn Chief BD-02B-B - 300kn CM Elite 332 - 333kn Sharkoon Avenger Economy Ed. - 350kn Nagovorite me na nešto. :D Zasad najviše naginjem ovom Asusu.. Al ako uzmem mATX kejs, bit ću jaako ograničen prostorom pa me sad i to muči.. Jer, iduća nadogradnja će bit HD4870 ili neka GTX-ica, pa ne znam dal će stat u kejs.. :( |
Predvidljiv Klaunov odgovor za tebe samo: bilo koji od dva navedena Chiefa, iako meni osobno BD-02B-B ljepše izgleda :)
|
Citiraj:
Prostor me najviše muči kod malog chiefa, 180x355x376.. Uživo to izgleda jaaako malo. :D Edit: Izgleda da su moji problemi rješeni.. Stiže idući tjedan CM Elite 334. :) http://i668.photobucket.com/albums/v...3/P1030238.jpg |
Bump s razlogom
Da ne otvaram novi thread...
Troumim se, poprilicno. Trebam vece, tzv. full tower kuciste, u koje ce stati 6 do 9 HDDova, da se ne guraju, da su svi adekvatno hladjeni (2-3 front venta) kao i sve ostale komponente, i da je cable management iole suvislo izvediv. Imam na umu: - Sharkoon Rebel12 Value (tesko dobavljiv, IMHO, i ima samo jedan prednji vent, eventualno bih odluku sveo na Economy verziju, al bi mi dobro dosao BigBoy sa Value verzije); - Antec Nine Hundred Two (dobavljiv, najskuplji u prici, ima 2 front venta (prednost) i solidan cable mgmt); - i Frontier Innovator Super Server Case (oko 600kn, ali verzija IN23A-B jer ima 12 3,5" slotova, koja mi opet djeluje tesko dobavljivo (LOST), i cak 3*120mm mjesta za front ventove i (ne posebno bitno za ovu pricu) mjesta za 2 ATX PSUa). Favorit mi je Antec za sada, mada mi Frontier na papiru djeluje gotovo impresivno (i osobito za tu cijenu...), iako sam danas prvi put cuo za to kuciste. Na preporukama, savjetima, misljenjima, iskustvima oko ovih ili nekog cetvrtog kucista Unaprijed zahvalan. Thnx. |
Ne znam za druga, ali antec je zakon kučište. Lijepo izgleda,jako kvalitetno napravljeno,dosta dobar cable menagment,super hlađenje koje doduše nije nečujno i ima filtere za prašinu. Ima super kaveze za hardove. Ja imam 1200 ali ovaj 902 je isti, samo malo manji. Samo pazi da ti ne uvale 900.
|
Antec.
|
Isto glas za Antec, za Sharkoona sam čuo da mu je kvaliteta materijala katastrofa, savitljiv lim, loša plastika... A jesi razmotrio CM690?
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.607.081 Meni bi to bio prvi pick u tom cjenovnom rangu. |
U CM690 niti stane toliko hardova koliko on spominje niti je full tower.
|
Citiraj:
IMHO onda bi morao izdvojiti veću svotu za kakav bolji fulltower jer nema smisla trpati toliko diskovlje u medium kučište. |
Hvala svima na savjetima i misljenjima. Mislim da ce ici Antec, svakako 902, ne 900. Jos cu razmisliti o 1200 i sansi za smoci toliko love, jer mi je za sada skupo. A kada ne bude preskupo s vise $$$ u dzepu, morat cu razmisliti i o hddovima vecih kapaciteta, valjda.
Za (ne)kvalitete Sharkoona sam i ja cuo, ali djeluje prostrano (i jeftinije je, jbg, mada ne puno). @hammer_of_thor: apsolutno se slazem. Jos mi je najizglednija opcija cekanje. I trazenje druge lokacije za smjestaj, jer nema sanse da mi bolja polovica dopusti staviti to cudoviste bilo gdje. :) Jos cu samo otici pogledati kako taj Frontier izgleda i kak je gradjen. Za svaki slucaj. Thnx svima. |
Razmisli o nečem ovakvom: Zalman GS1000
Znam da ti ne upada u cijenovni rang, ali kučite je zvjersko. Relativno dobra cijena za full tower. Makar stane samo 6 diskova, no mislim da dolazi sa 5.25" ==> 3.5" adapterima. Jedina mana je rekao bi protok zraka |
Citiraj:
Fala na savjetu. |
Zašto ne TT M9D? :beer:
Thermaltake M9D VI4000BNS Black Case. Metal grilled front bezel for maximum air intake. 9 Drive Bays - 9 5.25inch drive bay, swappable to 3.5inch drive bay using HDD cage. |
TT je precjenjen što se tiče kvalitete izrade. Antec i CM nude bolju kvalitetu za isto ili malo više novaca.
|
Ja bi ladno Frontier Innovatora uzeo. Naravno, prvo bi ga pogledao uživo.
|
Koje kućište bi mi preporučili do 600 kn za SLI/Crossfire setup? Bitno je da stanu dvije grafe i da ima mjesta do napajanja te da bude prozračno. Ako ima rupe za cable managment - još bolje :) Gledao sam Antec 300, da li će on zadovoljiti moje potrebe? Kakav je po pitanju lima? Također, gledao sam i ovaj :
http://www.adm.hr/product_info.php?p...a787c9f7e0b7e5 I ovaj: http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=7828 Čitao sam reviewe na netu, ali volim čuti kako stvari stoje iz prve ruke. |
Kakvo je to traženje kućišta u koji stanu dvije grafe??? Pa matična sa sli/crossfire opcijom nije ništa veća/manja od matične u koju ide samo jedna grafa. A bome i visina je ista s jednom i s dvije grafe. Ak u case stane obična ploča, stat će i sli/crossfire ploča.
|
Znam da u svaku ATX kućište stanu 2 grafe, ali meni je cilj da te grafe imaju mjesta jer se u sadašnjem nekom no name casu doslovno tiskaju, a da ne govorim kako drugi vent od grafe zapinje zbog sata i power kabela koji se ne mogu nikako drukcije rješit zbog nedostatka prostora i ogromne šume kablova iz napajanja.
|
Bitno je samo di su kavezi i koja je pozicija diskova u njima. Mislim da ni jedno novije kučište ne bi trebalo imati problema s tim pošto su grafičke već duže vrijeme glomazne. Osim ak ne stavljaš 5970 :D
|
Citiraj:
Citiraj:
kad budem isao u svabiju mislim da cu ga uzeti |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Vani je case 70ak €, cini se. Tako da, ak i kada ces ici u Svabiju, mozda mozemo naci kakav sleper za vecu kolicinu...:D Ugl, prva karika u lancu mi je LOST, nakon toga cu vise znati. |
Ajd baš javi ovdje kad baciš oko na Innovatora, baš me zanima.
|
Fractal Design Define R2, Black pearl i mene zanima ovo kuciste ako ce ko do svabije neka javi za neki deal.
|
Citiraj:
Zna neko dućane u Austriji i Njemačkoj koji šalju do nas i da shipping nije baš jako skup? Baš gledam po geizhals.at dućane koji ga imaju, ali pošto sam slab s njemačkim, niš ne kužim za shipping i to. |
ako imas koga u slo tamo ga narucis, jeftinija opcija
|
Bome ovaj Black Pearl jako fino izgleda.
Ima toga u Becu? Cura me nagovara da odemo, pa kad vec moram trpit, da spojim ugodno s korisnim :fiju::D |
http://geizhals.at/a474030.html
tam pogledaj koje sve trgovine ga imaju, evo nabrzinu ove dvije se nalaze u Beču: 1 i 2 |
Citiraj:
Koliko vidim u ovom Singeru, ravno dodje stotku, sto mi je ipak preko moguceg budzeta :fiju: |
|
meni je skroz fora
|
Jel mi moze reci kakvo je Antec Two Hundred kuciste?
Unutrasnjost i sam model mi se cini ko i kod Three Hundreda, osim prednje maske koja izgleda nekak previse jeftino :P |
da ne radim novu temu:
Trebao bi jedno midi kuciste do 500kn...obavezno mora imat bocnu plexi stranicu(prozor), te da je crne boje. Jel ima kaj do te cijene a da opet nije ms ili codegen? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:25. |