Citiraj:
Autor Dizel
(Post 1385085)
Ako mi se sto gadi u nasoj drzavi to su novinari i tzv. glazbeni kriticari...lik blebece gluposti novim generacijama koje nasjedaju na takve idiotske tekstove tipa Dylan i ekipa su bogovi ostali su srot. Koji lik. Ako postoji gori koncert na kojem sam bio u zivotu je koncert Boba Dylana u VZ na kojem sam nazalost prisustvovao. Katastrofa.
|
S jedne strane, svatko ima pravo na svoje misljenje. Izvjesni Aleksandar je puno pokazao, ali nista nije rekao ili argumentirao. Svoju "tezu" je sa par netakticki odabranih (ali njemu impresivnih) rijeci samo razvezao u besmislicu od zakljucaka.
Studio proizvod? MJ, koji je jos kao klinjo prosao vise turneja i nastupa, nego sto ce Aleksandar stici na mjesto gdje i carevi idu pjeske do kraja svog zivota! U kucnom studiju jos u osnovnoj ucio aranziranje/pisanje. Broj producenata i glazbenika koji su svjedocili talent u pisanju i aranziranju bi komotni stao na jedan poveci stadion. Dapace, cak su i zanrovski nespojivi glazbenici uzivali u suradnji sa MJ. Na prva dva albuma je mjesecima programirao presete i citava ekipa je cekala na realizaciju projekta jer nije bio zadovoljan. Za drugi album je napravljena custom konzola iskljucivo za njega... no cemu dalje pricati? Takve stvari "kriticari" Aleksandar kalibra ionako pojma ne'madu.
Nema tjedan dana da je izasla knjiga, koju ce me valjda docekati doma za 2 tjedna i koja je upravo izasla na temu : In The Studio with Michael Jackson
Pop kultura je povrsina, ali takodjer ima svoje relevantne aktere i autorski relevantne izvore. U kontekstu opce prihvacenih stvari, razumljiv je izbor recentnih i sigurnih izbora kad se definira "najbolji" ili "najveci" primjer dosega necije pojave ili stvaralastva. Tako me i ne ljuti kad svugdje pisu da je najveci umjetnik ikad rodjen :)
Kad bi otvorio samo prvu stranicu notacije Bahove Fuge - matematickog/harmonijskog savrsenstva - svi opisani akteri (ukljucujuci MJ-a) iz Aleksandrovog teksta... jedva bi stali na jedan hansaplast.
Kultura populizma ima svoja pravila i ugodno je predvidljiva. No zbog toga nema razloga ne svjedociti da cini i dalje ugodu i da itekako ima svoje aktere. Poanta je da u svom svemiru, MJ je itekako autorski relevantan i samostalan autor. Sve ostalo je vanjstina koja je i meni dosadna. Ali negirati talent doista je neumjesno u ovom slucaju.
Binarija cini se trpi bolje od papira, pa Aleksandar moze i dalje nastaviti u svom diletantskom stilu ciji je glavni edukator cini se google.com.
>>> Zlo postaje jos jasnije! <<<