![]() |
xampp mu za ovaj web ne treba, jer na tom webu nema niti jedne linije php koda.
|
Istina al sam mu ga predložio čisto da shvati koncept servera. Mislim da će mu biti jasnije da si napravi u xampp.u kopiju pa tome pristupa localhost/direktorij/stranica.html nego da pojedinačno otvara stranice u browseru (što isto može).
Ne kažem da mu je nužan :D. Ako ćemo baš kak mu je najlakše: nakačit neki WYSWG alat na tu domenu (ili lokalnu kopiju fajlova) i fajrunt tad mu ne treba niti poznavanja HTML.a ili CSS.a. p.s. Možda je ipak najbolje da to da nekom tko zna što radi, kak si i sam reko manje od sat vremena posla :). |
Pa cilj mi je to nauciti, lako ja dam nekom da mi to sredi, no malo sam poceo uciti html,css i ostale stvarcice vezane za web pa mi je zato super kaj imam neku stranicu na koju imam ful pristup i mogu nesto raditi
Kad cu imat neka pitanja cu se javit ovdje, od velike ste mi pomoci. ostalo je moja volja i trud naravno |
Citiraj:
Pohvale za tvoj stav, čovjek sam može najbolje naučiti. Mala pomoć, evo link za odlične online tutorijale html-a, css-a, php-a, javascripta i zapravo svih jezika koji bi ti mogli zatrebati. |
Citiraj:
|
Pozdrav svima!
Situacija je sljedeća: Firma ima web stranicu u wordpressu sa kojom nije zadovoljna. Stoga smo odlučili skinuti neki free template i srediti ga malo da zadovoljava našim kriterijima. Da li je moguće skinuti template i urediti ga na jednom računalu lokalno, pa kad se sredit sve prebaciti na bazu trenutnog wordpressa i zamjeniti ga novim bez problema? Koliko je to zahtjevno odnosno jednostavno?? |
- kopiras cijeli site, bazu & co. na neki development environment i postavis ga tamo
- skines novu temu, instaliras na site - preradis sta treba na temi dok ne izgleda kako zelis - prebacis sve fileove opet nazad na 'live' verziju Trivijalan posao. S obzirom da se radi o firmi koja želi napravit site sa free templateom... prestanite bit điberi i platite nekome da napravi pošten posao. IMO. |
Ma nismo điberi nego jednostavno kako se nema para a nismo lijeni želimo malo smanjit troškove i napravit nešto na svoju ruku.
Hvala na pomoći ;) |
Ukoliko ste firma, profi wordpress temu mozete kupiti na themeforesu za cca 200kn.
Ovaj free će vas puno više koštati nego paid template. |
Centos + LAMP server a tema preko spomenutog themeforesta. teme su od 10 do 100$.
|
Molio bih, ako netko zna, da mi kaže zbog čega WP nudi nadogradnju uz obavijest o korištenju najnovije verzije:
http://i.imgur.com/nEPlfeg.jpg Neki bug ili diskrepancija lokalizirane verzije? EDIT: problem je bio u "outdated" prijevodima. ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:13. |