PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Vino (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=148365)

sick_boy 31.05.2009. 22:59

Čuj, ne znam kakve se kemijske reakcije mogu pojaviti pri mješanju kole sa vinom.

BTW, znam jednog lika koji pije, kako on to zove, bambuču. Naime, mješa bilo koje vino s bilo kakvim sokom. Moš' si mislit' kakve je sve kombinacije u stanju strpati u sebe. Taj je jači i od -POP-a. :D

Fleks 31.05.2009. 23:34

Citiraj:

Autor sick_boy (Post 1352712)
Čuj, ne znam kakve se kemijske reakcije mogu pojaviti pri mješanju kole sa vinom.

BTW, znam jednog lika koji pije, kako on to zove, bambuču. Naime, mješa bilo koje vino s bilo kakvim sokom. Moš' si mislit' kakve je sve kombinacije u stanju strpati u sebe. Taj je jači i od -POP-a. :D

Ja se ispricavam, ali nemozes biti jaci od popa osim da si čak noris :D

-POP- 01.06.2009. 00:12

Da se pohvalim.
Počastio sam se...

1L Cole 9KN
1L Frankovka Feričanci 21KN

Nakon toga 2L Karlovačkog.
Sutradan glava ne boli, samo želudac naravno malo vrišti.
Prelazim u klasu 20-25KN.

Sretni?!

Matth€w 01.06.2009. 00:50

Koji suptilni thread o opijanju. :D

Bitno samo da glava ne boli, neka frče želudac kolko oće.

Ja sam sad isto u nekim kombinacijama, uglavnom, da se sutra što lakše prebrodi. Traminac ftw. :)

spawn 01.06.2009. 00:51

Bijelo:

Posip iz Cara na Korculi (uh nas 3 popili 10 buteljki, sutra ko novi ,super okus,lagan za popiti)
Malvazija Kozlovic Istra
Malvazija Coronico Istra
Malvazija Vivoda Istra
Muskat Kozlovic
Muskatel Arman Marijan

Crno:

Merlot Kabola
Cabernet Sauvignon Degrassi Istra
Cabernet Franc Degrassi Istra
Teran Pilato
Gran teran Coronico
Zlatan plavac
Gran Cru

Za sada ovi su mi najbolji. Plavac opcenito mi je nateze vino, nekako mi ima najjacu aromu pa ga ne mogu puno popiti ukljucujuci Gran cru, mislim da su to vise vina za casu dvije, tri max.

Probao sam brdo vina,ali pretezito Dalmtinska i Istarska. Probao zlahtinu,od enjingija par njegovih mjesavina , iz kutjeva i iloka,ali ne toliko da bi ih mogao ubaciti u listu. Treba popit vise puta isto vino,pa da mogu reci jel mi se stvarno svidja ili ne. :D

P.S. Ne bih oznacio jednu sortu kao najbolje vino. Postoji toliko losih malvazija,strahota, i toliko losih caberneta. Radije bih po prozvodjacima nego po sortama,jer zna biti ogromna razlika.

domis 01.06.2009. 01:01

ajmo osnovat nest ko one žderonje, samo što bi mi "degustirali" vina :D

spawn 01.06.2009. 01:06

Citiraj:

Autor d'beast (Post 1352808)
ajmo osnovat nest ko one žderonje, samo što bi mi "degustirali" vina :D

Uh ta degustacija,sto se mene tice, se svodi samo na dvije stvari.

1. kakav okus ima na pocetku i nakon 2-3 case,tj. da li mogu piti dalje :D
2. da li boli glava nakon 1 ili 2 butelje

:D

domis 01.06.2009. 01:26

a trecu stvar si zaboravil...c c c...

nakon koje količine ti se bljuje (ima i takvih, nakon pol litre ribara sam ja drugi put večeru prežvakal :D)

Problem 01.06.2009. 06:31

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 1352812)
Uh ta degustacija,sto se mene tice, se svodi samo na dvije stvari.

1. kakav okus ima na pocetku i nakon 2-3 case,tj. da li mogu piti dalje :D
2. da li boli glava nakon 1 ili 2 butelje

:D

mislis one butelje od 0,7l ili one od 5l? :D

sick_boy 01.06.2009. 18:43

One od 1L :D

Inače, kad sam pokrenuo temu, nisam mislio da će prerasti u thread o opijanju (premda nemam ništa protiv, dapače ;)). Ideja je bila razmjena utisaka, te preporuke...

Jučer sam na jednim krstitkama pio Josićev Cuvee Ciconia Nigra. Prva liga vino, a bilo je kvalitetno, dakle niti vrhunsko, pa pretpostavljam da bi trebalo biti relativno pristupačno.

sick_boy 03.06.2009. 08:32

Jučer sam imao neko društvo, pa otvorili onaj Cabernet (Casillero del Diablo). Izvrsno vino za ne puno novaca - pitko, lagani voćni štih, ali dosta snažne arome. Preporuka!!

Da podsjetim - Interspar, 67kn butelja.

Problem 03.06.2009. 10:26

ja sam upravo podrumu pronasao butelju od 0,5l Tokaji Asz 3 Puttonyos iz 2000-te. Kolko vidim boca od pola litre kosta cca 30$. Ak oce ko mjenjam za 50l noje ili cepa :D

Dr. Faustus 03.06.2009. 21:18

www.vinarija.com

Pizz 04.06.2009. 11:04

Citiraj:

Autor sick_boy (Post 1347656)

Ako netko prati Wine Library TV,

ima još jedna zgodna emisija "Journey into wine"
na Travel Channel gdje jedna žemska ulazi u podrume svakojakih djedica,
uglavnom zanimljivo...

btw. kaj nebi sad negdje trebala bit Vinovita na Velesajmu

nema boljeg izlaska, daš cenera za upad, a "kušaš" par litara vina, još dobiješ koju promotivnu butelju... odlično :-)

sick_boy 04.06.2009. 15:38

A, trebala bi. Prošle je godine bila u svibnju, ali za ovu nisam ništa još vidio niti čuo. Jbg, kad nisam u Zg, pa nisam niti u tijeku.

BTW, našao sam neki dan u Bili u Osijeku, Frankovku Feričanci za 19kn litra. Jbg, nije butelja, ali razlika u kvaliteti nije toliko velika kolika je razlika u cijeni (butelja je cca. 45kn).

Pizz 04.06.2009. 21:16

smješi mi se več neko vrijeme tu u fridžu

Chanson Pere & Fils Bourgogne Chardonnay 2005

šteta kaj sam se odreko cuge, al dobro ionako ne pijem zato jer sam alkoholičar nego da mi drugi budu zanimljivi :-)

uostalom, što nebi čovjek mogao uživati tu i tamo u pokojoj čašici

tutix 06.06.2009. 11:21

E stvarno hvala za preporuku. Sinoć sam uzeo Tikveški Vranec za nekih 40-ak kuna. Popio sam ga sa takvim guštom da je to strašno (još sam za svaki slučaj uzeo i litru Cole ali mi nie trebala). Samo što je poslije bilo nekih teqila pizdarija i ne sjećam se poslije ničeg - frend mi veli da smo bili u pirani al ja se tog slabo sječam :D.

Evo sad dok ovo pišem osjećam se tipa da je u meni tuga za jugom :D. Ode spat.

sick_boy 06.06.2009. 23:30

Jučer sam pio Francuski Chianti Cabernet Sauvignon-Merlot (čini mi se, znam da je bilo nešt' mješano). Lagano, pitko... možda malo prelagano. Poslije prešli na Plavac (vinarija Dingač - Pelješac, relativno jeftino, ali skroz OK).

Danas, tekma, pivkan (Becks)... uh, moram malo stati. Prestar sam ja za to...

Navodno ima u Konzumu Beljski Cabernet Sauvignon na sniženju, a dobio sam već preporuku sa par strana. Moram se prošetati do Konzuma ovih dana.

Pizz 07.06.2009. 15:14

ne sviđaju mi se ovi novi "pluteni" čepovi kaj su gumirani...
oču brate nek se mrvi nutra po butelji

još malo pa budu prodavali butelju u konzervi :-s

sick_boy 07.06.2009. 17:53

Ni ja ne volim te gumene. Pluto je zakon.

Problem 07.06.2009. 19:21

Stari, tetak i ja smo jucer navecer lagano mahnuli 2l pinota (white). Nesto smo radili u goricama pa nam je odlico sjela mala okrijepa :p

sick_boy 08.06.2009. 08:56

Kupio onaj Beljski Cabernet Sauvignon. Al' ću ga s guštom ovih dana otvoriti. BTW, vrhunski je i dođe 55kn (sniženo sa 70).

Kolega mi se pohvalio da je jučer pio Južnoafrički Shiraz. Ne znam tko je proizvođač, ali kaže da je super.

Dizel 08.06.2009. 09:50

Orahovacki Silvanac zeleni...nektar za dusu i tijelo :D Grijeh mijesati s Radajnerom.

Bubba zna o cemu pricam...a mozda i ne zna nakon par litri vise :)

Kutjevacka Grasevina je meni osobno prosjecna, izreklamirana i razvikana, ima masa boljih Grasevina za pravit gemiste od te fensi bocice s toboze vrhunsko-kvalitetnim-uebermegavinom.

Traminac Kutjevacki je vec druga prica, ali je potreban oprez jer nakon 3-4 butelje doslovce obnevidim i dolazim do stadija pucanja filma :D Takodjer grijeh mijesati s Radajnerom, ali daleko ispod finoce Silvanca zelenog.

Cacinacka domaca vulgaris noja...vino za oslijepiti od metilnog alkohola i idealno za razbijanje s ekipom uz karte i pecenog janjca ;)

sick_boy 08.06.2009. 13:00

Slažem se za Orahovački Silvanac, a što se Graše tiče - trenutno mi je Beljska bez premca (ako govorimo o kvalitetnim, do 40kn/butelja). Vrhunskih nisam dovoljno kušao da mogu dati pravi sud.

A, Traminac preporučam Iločki. Doduše, osobno nisam ljubitelj slatkih vina.

BTW, svako vino, osim zagorskih i međimurskih kiseliša (za salatu pravit'), šteta je mješati sa mineralnom.

Što se ovih pomenutih tiče - jednom prilikom sam probao čisto međimursko domaće - komentar je bio da to ne smiju držati u plastičnim bocama jer bi izgrizlo dno. Jbt, mislim da bi bolje bilo da sam se Kiska napio. :D

Dizel 09.06.2009. 09:06

Dok sam bio na FER-u u ZG dudlali smo kao guske Sibenski Babic, danas nemam pojma kakvo je to vince, ali onda je bilo jedno od boljih seljackih crnjaka.

Pojam groblja tada su bila cedevita vina iz prasaka po raznim socalled vinotekama/vinarijama po Novom ZG. Zviznemo nas 3-4 karnister od 5L toga buckurisa i drugi dan nitko ne zna kako smo kuci u stan dosli, a cak niti kiseli kupus na menzi u Cvjetnom nije pomagao da ubije glavobolju sto dovoljno govori o kemiji od cega su ti drlozi sacinjeni...

Sa_Stilom 09.06.2009. 09:49

Isse, koji ste likovi, looolčina.
Suze mi pošle od smijeha :D

Bubba 09.06.2009. 10:00

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1356780)
Bubba zna o cemu pricam...a mozda i ne zna nakon par litri vise :)

Skoro cu ja u reorder, cini mi se... :D ;)

sick_boy 12.06.2009. 09:26

Jučer pio Beljsku vrhunsku Grašu, berba 2006. (pobjednik na festivalu Graševine u Kutjevu 2007.). Fantastično vino, a na akciji je u Konzumu (45kn butelja). Preporuka!!!

Problem 12.06.2009. 10:20

ja sam si jucer za ruckom spil par gemisti, nekakva grasevina. Nije mi bas najbolje sjela, zelena noja bi bolje obavila posao, a uz to je i afrodizijak :D

Dizel 12.06.2009. 10:39

Citiraj:

Autor sick_boy (Post 1359637)
Jučer pio Beljsku vrhunsku Grašu, berba 2006. (pobjednik na festivalu Graševine u Kutjevu 2007.). Fantastično vino, a na akciji je u Konzumu (45kn butelja). Preporuka!!!

Ja se bas i ne pouzdajem u te medalje posto ta "odlikovanja" kruze po pravilima, malo jednom-malo drugom, tko vise plati, po sistemu nagrade za HR poduzetnike zvane Zlatna kuna ili tako nesto :) Kad sam vidio da je moj direktor dobio tu nagradu...buhuhahahahahhaha...odmah mi je bilo jasno kakav je sitem :D

Uglavnom, jucer sam pokusao opet piti Pinot sivi iz Feravina Fericanci i isti je kao i svi ostali...odvratni. Ja ne kuzim zasto, ali te Pinote ja nikako ne mogu savladati bez glavobolje i zgaravice. Fuj.:puke::puke:

messiah 12.06.2009. 13:37

Ne znam, meni su Pinoti jedna od finijih vina, bas sam nedavno probao neko domace od prijateljovog kolege iz firme, i bilo je odlicno, nit prekiselo, nit preslatko. A glavobolju i zgaravicu nemam ni od jednog vina, tako da mozda i nisam bas najobjektivniji :)

sick_boy 12.06.2009. 17:19

Niti ja se ne vodim nagradama, nego vlasititim nepcem, ali ova Beljska je stvarno vrhunska.

Danas kupio Iločki vrhunski Traminac na akciji - sa 90 i kusur kuna skinuli na 71 (opet u Konzumu). Nisam ljubitelj slatkih vina, ali ovo ću s guštom popiti ;)

Što se Pinota tiče - ni ja ih baš ne mirišem previše, ali o ukusima se ne raspravlja.

spawn 12.06.2009. 18:39

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1357506)
Dok sam bio na FER-u u ZG dudlali smo kao guske Sibenski Babic, danas nemam pojma kakvo je to vince, ali onda je bilo jedno od boljih seljackih crnjaka.

Prijatelju, nisi ni svjestan kako je to vino danas dobro. Uzeli 5 L i to je vino tako pitko ,da je to za ne vjerovati. Ne treba popiti puno,par casa ,super se osjecas, mozes i dalje piti, nije da ti se zgadi, sutradan ko nov.

P.S. Ne kuzim vas par ovdje koji se toliko opijate da se ne sjecate gdje ste bili. Pa to je preglupost, bit je u tome da se proveselite,da se lijepo osjecate i da posljedica sutradan nema, a ne da sutradan ne znate gdje ste bili i da se osjecate kao zgazeni. Onda ostanite doma, i tako znate da niste bili nigdje i bog.

hammer_of_thor 14.06.2009. 03:34

Evo ja opet večeras pio tobože turbo dobro vino i svaki put kažem zayebi daj ti vam kole, ne postoji pitko vino :D

Dizel 14.06.2009. 13:39

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1360934)
Evo ja opet večeras pio tobože turbo dobro vino i svaki put kažem zayebi daj ti vam kole, ne postoji pitko vino :D

Đizus, kola s vinom...to je za pičkice :)

Hamm 14.06.2009. 13:52

kola ide s vinom kada se radi o lošijim vinima...tipa ribar..venus itd...

sinoc sam popil finu litricu Merlota - Goriška brda..Slovenija...22kn u vrutku :)

da se u konzumu naći Vranec berba 2002/3 Makedonija, butelja košta cca 35kn.

gato negro...mislim da je vino iz Čilea butelja 40kn u vrutku

zadnje me jako oduševilo jedno naše crno vino isto butelja, cca 80kn ali se nemrem sjetiti kako se zvalo..

trouble 14.06.2009. 14:39

Krauthaker mi jebio dobar dok nisam Zdjelarevića probao....to su jedina dva vina od kojih se ne osjecam pregaženjo sljedeće jutro :)

Vrbnik je kult,s time da ja vino uzimam u samom Vrbniku a ne ove poluproizvode u dučanima(to je s imported grožđem iz Iloka,kutjeva itd....)

sick_boy 14.06.2009. 15:07

Bio jučer u svatovima. Pazi izbor vina:

Crno: Frankovka Feravino, Plavac Skaramuča, Dingač Potomje i Rose Plenković
Bijelo: Graševina vrhunska Kutjevo, Rajnski Rizling Enjingi, Pinot sivi Krauthaker, Traminac Đakovo

Sve butelje, of course. Što je lijepo popit' dvije butelje Dingača... milina :)

A danas k'o curica - niti p od nekih posljedica.

Jelc 14.06.2009. 15:14

Citiraj:

Autor Hamm (Post 1361088)
kola ide s vinom kada se radi o lošijim vinima...tipa ribar..venus itd...

Kajgod...ja rjietko pijem bambus ali kad me pukne uredno točim bićba tranu:)

sick_boy 16.06.2009. 08:23

Probao jučer Žilavku - vinogorje Ljubuški, butelja. Bljak. Jedva popio jednu čašu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:02.