PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Risen (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=146572)

TheEmpress 04.10.2009. 16:15

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 1446908)
cura danas već jedno 5 sati igra.

Igram, igram, al pizdim lagano. -.-

Fale mi dva ona zlatna komada mača nekakvog (jedan je kod onog frajera koji je zadužen za fightere, B nešto, a drugi komad trebam navodno iskopat negdje?!) i nemrem nikak ubit onog jebenog trola gore na onom putu. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ivan77 04.10.2009. 16:59

Ova igra , je , ukratko ,ono što je GOTHIC 3 trebao biti.

LorD ClockaN 04.10.2009. 18:49

Citiraj:

Autor TheEmpress (Post 1447406)
Igram, igram, al pizdim lagano. -.-

Fale mi dva ona zlatna komada mača nekakvog (jedan je kod onog frajera koji je zadužen za fightere, B nešto, a drugi komad trebam navodno iskopat negdje?!) i nemrem nikak ubit onog jebenog trola gore na onom putu. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Taj troll ti je skroz nebitann

dijelovi mača su ti po kampu.. moraš uzet lopatu i tamo di je zemlja na 2 mjesta u močvari lagano zamuljana, samo klikni mišem...

TheEmpress 04.10.2009. 19:33

Prokopala sam oba ta dijela i jedan dio kod kampa, našla sam tri nekakve škrinje, al ni u jednoj nije bio komad mača. :s Osim ako sam ga pokupila nesvjesno... Uglavnom, jedan komad sam otkupila od onog craiga, drugi od onog pijanog frajera, treći sam imala otprije, mislim da sam ga našla negdje. Jedan je kod onog B frajera (Brogar, Borgar, šta već) i još mi jedan fali...

LorD ClockaN 04.10.2009. 21:54

zaboravio sam.. 1 ti je kod pijanog lovca u istocnom dijelu močvare..

uglavnom, svi su ti u tom dijelu mape i onda kada sve sakupiš odneseš kod onog blacksmitha da ti ga napravi.. i onda odluči dal češ mu ga uzet ili ne.. ja sam mu ga uzeo i onda više nije htio pričat samnom

TheEmpress 04.10.2009. 22:21

Taj dio imam, dala sam frajeru dvije pive i dao mi ga. :D Ma bum našla sve.

EDIT: našla sam konačno spilju u kojoj je umro onaj frajer, ja sam cijelo vrijeme išla na zapad umjesto na istok... :shame: Ugl, imam mač.

LorD ClockaN 04.10.2009. 23:47

a ja tek 2 crystal diska u drugom chapteru, a ti do tamo imaš još oko 8h igre :)

TheEmpress 05.10.2009. 00:02

KOLKO?! :hitthewal: Ah... Meni ide sporije jer igram samo kad sam kod dragog. :D Al kod njega sam više nego doma, pa... :lol2:

s.u.l.e.l.u.s 05.10.2009. 12:50

Jel zna netko di su svi komadi diska,ona prva dva imam,od groma i onaj popravljeni?

TheEmpress 05.10.2009. 13:32

Citiraj:

Autor LorD ClockaN (Post 1446616)
Ja igram već podosta.... (3 dana) hehe...

i mogu reći da će ljubitelji gothica uživat! oblivion mi i tako nije legao najbolje, ali ovdje možeš šetat kroz šumu jer puna je skrivenih prolaza...

borba je ista kao u gothicu, biljke identične ... ovo je kao bugfree (iako sam naišao na jedan u Harbour Town-u) Gothic 3 sa još mrvicu boljom i dosta više optimiziranom grafikom!

ako vas još što zanima samo pitajte

Majčicu mu, ne znam jel je bug il nije, al u harbour townu sam i nemrem oružje izvadit. Nemrem i nemrem i nemrem. Frajer me počne napadat, ja mogu jedino bježat.... :hitthewal:

Hamm 05.10.2009. 14:07

@TheEmpress..sve dok ne naučiš koristiti spoiler brisat ću ti postove :)

Edit: TheEmpress ovo zadnje ajde i nije bio spoiler ali ono prije je. Sorry na ovom zadnjem na brzinu sam preletio. :)

@LorD ClockaN..da može se ali nije cool iznositi dijelove igre što i kako napraviti jer uništavate gušt igranja onima koji sami žele proči igru bez da pročitaju riješenje ovdje na forumu. Stoga spoiler savršeno dobro funkcionira. :)

LorD ClockaN 05.10.2009. 15:53

da bezveze...

ovo je topic o igri, a nesmije se pisat nista...

s.u.l.e.l.u.s 05.10.2009. 21:25

Citiraj:

Autor TheEmpress (Post 1448018)
Majčicu mu, ne znam jel je bug il nije, al u harbour townu sam i nemrem oružje izvadit. Nemrem i nemrem i nemrem. Frajer me počne napadat, ja mogu jedino bježat.... :hitthewal:

Stisni broj 1 ili 2(ako koristiš Luk i strijelu) Meni je tako pomoglo

BeroVK 05.10.2009. 21:58

Danas igrao i zadovoljan sam samo sto se vrti lose dosta, konfa iz siga 30fpsa@medium 1680x1050 :D

Ementaler 05.10.2009. 22:01

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 1447439)

E upravo to... Gothic filing se osjeti u gotovo svakom djelu igre. Što se može shvatiti kao minus, ali mene osobno je podsjetila na dobru staru "duju" :chears:

Inače, za vas koji još niste probali igru, evo i prve hrvatske recenzije pa si bacite oko. Ako ste fan RPG igara na PC-u ovo bi morali probati...

RECENZIJA: Risen

Hamm 05.10.2009. 23:25

probao igru i mogu reći da mi je zanimljiva :)

radi sve na max detaljima bez trzanja :) reza 1680x1050 :)

TheEmpress 06.10.2009. 12:55

Citiraj:

Autor s.u.l.e.l.u.s (Post 1448405)
Stisni broj 1 ili 2(ako koristiš Luk i strijelu) Meni je tako pomoglo

Vidiš, to mi uopće nije palo napamet. Koristim mač inače, popizdim na lukove i strijele. :D

Citiraj:

Autor Hamm (Post 1448051)
@LorD ClockaN..da može se ali nije cool iznositi dijelove igre što i kako napraviti jer uništavate gušt igranja onima koji sami žele proči igru bez da pročitaju riješenje ovdje na forumu. Stoga spoiler savršeno dobro funkcionira. :)

Da, zaletili smo se. Sry. http://s150.photobucket.com/albums/s.../shy/shy09.gif

TheEmpress 06.10.2009. 19:02

Yey!!!!!! Upalila sam igru i loadala save od harbour towna, da probam ovu foru s 1 i uspjela sam izvadit oružje. Od sreće sam prvo tu doletjela se javit. :D

extremepc 06.10.2009. 21:21

Jel ko ima problema sa laggom??

Cujem da se neki ljudi zale...bez obzira na kvalitetu hardwera...

Do ceg bi moglo biti?

denied 06.10.2009. 22:28

Imam problema promjeniti komande u igri....igram s strelicama, pa sam htio dati skok i cucanj na ctrl i shift ali mi ne radi, isto kao i ostale tipke (1 ne radi, 4 iz nekog bizarnog razloga radi, 7 ne radi, isto kao sto mi ne radi del, end, pg down....)

Jel neko moze samo isprobat?

edit: Sad mi iz nekog razloga na numeričkoj radi ali mi i dalje skok (ctrl) i right shift (čučanj) ne radi makar tako piše u komandama - čudno

LorD ClockaN 07.10.2009. 13:40

meni sve ok i nisam primjetio nikakav lag

mrga 08.10.2009. 16:23

Zapel sam, kme!

Zapeo sam i to odmah na početku - ostavim Saru u napuštenoj kući i trebam kao pogledati kaj ima novog na otoku. Nađem neki napušteni KAO hram ili kaj već je, padnem dole, dignem lever za zatvorska vrata, ubijem onog divovkog leptira i to je to. Ne mogu ništa više naći i vrtim se u kurg. Prešao cijelu plažu i sve što sam mogao, a ništa nemrem naći. I na karti mi se ne vidi ništa. Totalno crnilo.

Help :zdero2:

EDIT: ježiga, razdanilo se pa sam skužio put :D

Mast3r Chi3f 08.10.2009. 17:47

neznam u cemu je problem, koliko se sjecam moras doci do one kuce pred kojom je neki frajer tamo nabavis mac zatim malo popricas s njim(porucis mu da ti cuva saru) i onda te on otpelja do monkova

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 1447439)

na bi se bas slozio, fali toga a skoro nis novoga nije uvedeno
probaj gothic3 sa community patchom 1.73 od 1gb :D koji upgrade igru na enhanced edition verziju i rijeseva 99% bugova
jedino sta bez 2gb rama nemoj ni prismrdit igri, idealno bi bilo 4

p.s s ako imas malo jacu grafu s neta jos skines upute za modanje ini fajla i namjestis da se sve renda na dva tri puta vecoj udaljenosti i da vidis igre

TheEmpress 08.10.2009. 21:59

Konačno chapter 2. :D

LorD ClockaN 09.10.2009. 16:43

a ja konačno chapter 4!!
i to sam već 20% riješio...

edit:
40%

denied 28.10.2009. 00:17

Moze mala pomoc, pliz.....Kako se prolazi kroz onu plavu "zastitu" (barijeru)?

EDIT: zguglo da se tek kasnije dobiju scrollovi :)

Njokli 02.11.2009. 18:47

Odigrao sam nekih 10tak sati, ali polako, prolazim sve questove i češljam temeljito cijelu mapu i igra mi je prva liga. Mozda je mogla biti malo kompleksnija, ali stvarno je igriva i što je više igram sve mi je bolja. Ima li netko da je prešao igru? Koliko traje?

Ati freak 09.11.2009. 15:36

EDIT: Našao...

win32 09.12.2009. 12:37

Recimo da sam na pocetku i hebu ne neki questovi tj. ovi:

Reforging Souldrinker i kada odem na Quest map nista mi ne pokaze niti bilo kakvo objasnjenje imam za taj quest.
Isto tako jos mi je ostalo ovo: "The test of master Illuminar"....nemam pojma sta tu moram napraviti jer mi na kart svaki puta kada odem na taj quest pokaze samo lokaciju gdje se nalazi Illuminar, ali on samnom nece ni pricat vec me samo odhebe.

Zna netko sta tu treba napraviti da zavrsim te hebene questove!?

LP

Doink the Clown 07.02.2010. 12:41

Evo, pošto sam u trendu počeo sam jučer igrati Risen :D
Igra mi se čini sasvim solidnom (ne bih sad uspoređivao s jednim Oblivionom koji je ipak klasa za sebe), grafika leti glatko kako bi i terbala jel :D
Riješio sam početne questove, trenutno sam level 2, otvorim character stats i vidim da imam 20 learning pointsa i sad mi nije jasno kako to rasporediti na skillove, klikam svugdje po statsima i 0 bodova, nikako potrošiti te learning pointse, vjerojatno je neka banalnost ali eto... :D
Je li moguće da se skillovi i atributsi sami upgrejdaju kod level up-a?

LorD ClockaN 07.02.2010. 20:01

te pointove iskoristavas kod ljudi koji te mogu nauciti raznim skillovima, a ujedno i plačaš taj trening!

nemoj pumpat skillove koji ti netrebaju

Fule 07.02.2010. 20:29

Moze pomoc,neznam od koga da nabavim skil za lockpick-anje...

Doink the Clown 07.02.2010. 20:31

Citiraj:

Autor LorD ClockaN (Post 1563310)
te pointove iskoristavas kod ljudi koji te mogu nauciti raznim skillovima, a ujedno i plačaš taj trening!

nemoj pumpat skillove koji ti netrebaju

Ahaaaa, ja se naviknuo na Oblivion/Diablo style pumpanja skillova, thanks for the tip :beer:

LorD ClockaN 08.02.2010. 17:36

Citiraj:

Autor Fule (Post 1563355)

da si postao prije 6 mjeseci, bi ti znao odgovoriti, ovako se ne sjecam bas

mislim da netko u gradu

Z-man 13.02.2010. 19:27

Citiraj:

Autor LorD ClockaN (Post 1564216)
da si postao prije 6 mjeseci, bi ti znao odgovoriti, ovako se ne sjecam bas

mislim da netko u gradu

Evo ja igram igru trenutno i blizu sam kraja i ovo tvoje pitanje...hm....kad uđeš u grad onim lazom gdje platiš donovom čovjeku 100 zlatnika malo niže prije sebastiana na lijevoj strani je lik (isto donov) ...zove se na D-nešto i mislim da te on može naučit.....ako ne on onda nastavi do prvog raskrižja gdje lik prodaje ribe i lijevo od njega ti je "Cid" ...vidi kod te dvojice pa javi...

ugl. igra mi je fenomenalna jer sam i gothic obožavo samo što sad nema bugova (bar ih ja nisam imao)

Doink the Clown 13.02.2010. 20:33

Citiraj:

Autor Fule (Post 1563355)

Fighter Clay koji čuva onu farmu u močvari, kod njega možeš naučiti (kupiti) skill za lockpick.
Btw. još uvijek se šetuckam okolo bez ikakvog armora, kod koga mogu kupiti nekakvu limenku?

Zagimir 14.02.2010. 18:25

prošo sam igru i od svega mi je najgore što imaš 5 vrsti armora i 3 helmeta, ugl ako radiš za dona onda kod njega moš kupovat armore ovisno koji si rang u bandi, jedini armor koji nemoš kod njega kupit moš nać u gradu kod onog kovača, tj. njegovog trgovca, ako si kreno u monasteri prvo onda neznam...

Doink the Clown 14.02.2010. 18:30

Citiraj:

Autor Zagimir (Post 1569989)
prošo sam igru i od svega mi je najgore što imaš 5 vrsti armora i 3 helmeta, ugl ako radiš za dona onda kod njega moš kupovat armore ovisno koji si rang u bandi, jedini armor koji nemoš kod njega kupit moš nać u gradu kod onog kovača, tj. njegovog trgovca, ako si kreno u monasteri prvo onda neznam...

Sad sam level 6, riješio sam većinu questova u močvari (tamo sam najprije i krenuo) i sad sam krenuo prema Harbour Townu. Uglavnom , nitko od Donovih ljudi mi ne nudi nikakav armor, ima onaj lik kod koje se kupuju potioni i jedino kod njega mogu nešto trgovati (onaj ogre i vođa fightera nude mi samo skillove), kod koga si kupovao oklope?

Z-man 14.02.2010. 20:21

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1569996)
Sad sam level 6, riješio sam većinu questova u močvari (tamo sam najprije i krenuo) i sad sam krenuo prema Harbour Townu. Uglavnom , nitko od Donovih ljudi mi ne nudi nikakav armor, ima onaj lik kod koje se kupuju potioni i jedino kod njega mogu nešto trgovati (onaj ogre i vođa fightera nude mi samo skillove), kod koga si kupovao oklope?

kod hawkinsa možeš kupit farmersku odjeću za 500 zlatnika (to sam i sam prvo imao), a kod samog dona kupuješ ostale....

Doink the Clown 14.02.2010. 20:41

Citiraj:

Autor Z-man (Post 1570094)
kod hawkinsa možeš kupit farmersku odjeću za 500 zlatnika (to sam i sam prvo imao), a kod samog dona kupuješ ostale....

Izgleda da im moj novac smrdi, bilo je nekog spominjanja kod Hawkinsa oko te farmerske obleke i kod Dona oko armora (kao biti će kada zaslužim, u međuvremenu sam očistio onaj temple od onih sektaša) ali nitko ništa ne nudi, hmmm možda zato jer trenutno i nemam 500 zlatnika :D
Btw. koje su cijene armora kod Dona?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:17.