PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   aparat za kavu preporuka (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=144775)

smirnoff 02.11.2016. 18:41

Citiraj:

Autor Guls (Post 2984652)
Htio bi ženi za žićbo kupiti aparat za kavu i naletio na ovo.

Nutra ide obična kava ala franck ili espresso?
Kakva je uopće kava iz tog aparata?

s obzirom da ima takvih aparata po 4-5000kn onda ovaj baš i nije nekaj...jedno vrijeme sam koristio DeLonghi koji ima i namještanje količine i jakosti kave - stvarno fina. :goood: uz franck esspreso kavu u zrnu koju mašina odma i melje..
trenutno ne mogu kupit aparat sličan tome pa i dalje kostiim stari Philips filter aparat sa podešavanjem arome.

Nikky 02.11.2016. 18:50

Klasična crvena Franck ciglica može proći i po ukusu je bolja od one (koje li je već boje) za espresso, ali treba pripaziti i ne nabiti dozu jer je sitno mljevena za "tursku".
Neki slabašniji aparati ne mogu "probiti" dozu, rješenje je samo žličicom u sredini "otvoriš" prolaz.
O ukusima se kao ne raspravlja ali precjenjena Illy mi ne paše, crvena Lavazza mi isto nije "nešto",
sviđa mi se crna Espresso Lavazza al je x puta skuplja ...

Kal-EL 02.11.2016. 18:55

imam Delonghi

Meni ok, pravi 2 odjednom, može se narediti kraću ili dužu, kuha mlijeko, vruća voda itd.
Može se narediti da se ne gasi odmah pa grije šalice ako su gore, ima posudu ispod za sva curenja.

G.ost 02.11.2016. 19:56

Citiraj:

Autor Guls (Post 2984652)
Htio bi ženi za žićbo kupiti aparat za kavu i naletio na ovo.

Nutra ide obična kava ala franck ili espresso?
Kakva je uopće kava iz tog aparata?

identičan ja kupio ženi, ona i svi ostali koji su pili kažu da je super, mada to ovisi više o kavi koja se koristi- normalno..ja nebi mogao napisati niti riječ o tome jer ne pijem kavu..jedino kaj mogu napisat je da izgleda ok i da je zasad izdržao godinu dana svakodnevnog kuhanja kave.

android-split 02.11.2016. 22:59

Nemoj stavljat obicnu kavu nego bas espreso. Pokvarit ces aparat kao moja kuma. Nit je kava ista nit jel mljevenje isto. Cak ni ona kava za "isti" aparat sta ide u kaficima nije dobra. Ona bi mozda i pasala ako je mljevenje isto. Ja sam probao jednu i nije mi odgovarala. Nije uopce voda mogla proc. I nije espreso kava skupa. Ja kupujem u spara neku njihovu kosta 17kn a bude i na akciji. Bitno ti je nenabivat jako kavu jer ti kucni aparati nemaju neku "snagu". Bitno ti je cistit ga redovito. Imas u dm-a kao nekakvu limunsku kiselinu i nju provrtis kroz aparat zbog kamenca. Moj je star skoro 2g a radi ka metak. Ako te sta zanima slobodno pitaj.

sent via LG G5

Nikky 06.11.2016. 12:30

"Cak ni ona kava za "isti" aparat sta ide u kaficima nije dobra. Ona bi mozda i pasala ako je mljevenje isto." > Odovara, radio sam to više puta (čitaj dobio izvjesnu količinu za probu), baš je bila odgovarajuće mljevena. Ranije sam napisao da trebaš prepoznati ako je presitno mljevena pa primjeniti jedan od trikova. Po ukusu je bila "skoro" kao iz velikog caffe aparata.

Igneos Eructid 11.01.2017. 18:42

inače, u birtiji u koju sam zalazio su radili makjato od neke Crem cafe kave. U kombinaciji sa 3.2% toplim mlijekom, vrhunska, bar meni. S obzirom da sam puka sirotinja, a volim kavu i pijem je 5 puta dnevno, naisprobavao sam ih se svakavih, od ovih jeftinijih...golden cafe mogu preporucit, istina, ponekad ima razlicit okus i triba stavit 3 zlice, ali vrecica je puna do vrha...jos mogu preporucit dinos u zlatnoj vrecici, ima je svugdje i potrebne su samo 2 zlicice...franck jubilarna cigla je odnedavno promijenila okus i vise ne valja kurca, ali joj je i cijena pala, a ove ostale, od jeftinijih, nisu vrijedne spomena, osim po tome sto samo sto ne povracam od njih...

zuti14 30.11.2017. 08:24

Pozz znam da mozda nije prava tema al bi ki Trebala pomoc pri odabitu aparata dza kucne potrebe.Dakle prvo sam vidio dolce gusto.....danas sam naletio u elipso imaju neku akciju na julius meinl te sma u muller vidio franck square
Dakle sto uzet od ova 3 uredaja
1.Dolce Gusto Oblo
2.Franck Square
3.Julius Meinl

riceburner 30.11.2017. 08:35

ako mozes uzmi nespresso...

Juice 30.11.2017. 08:36

Dolce Gusto je sranje blago receno, ni blizu pravoj kavi. Samo nemoj njega.
Ostala dva ne znam, nisam koristio.

Doma uz sve danas dostupne kerefeke koristim "moka pot" i iz tog mi je najbolja kava.

Mommistake 30.11.2017. 08:58

Od kada imam Dolce Gusto, ne pijem drugo doma.

Meni je fenomenalan, ženi je fenomenalan, frendovima je fenomenalan, starcima je fenomenalan.
Ali, ne pijem inače tursku kavu uopće (osim i kafiću), i ovo mi je odlično.
I da, znam što je kava, imam konobarskog iskustva poprilično :)

Au Lait ili Lungo kupim i zadovoljan sam prilično.

Juice 30.11.2017. 09:01

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3132817)
Ali, ne pijem inače tursku kavu uopće (osim i kafiću), i ovo mi je odlično.
I da, znam što je kava, imam konobarskog iskustva poprilično :)

Kava u kafiću nije turska kava.

Mommistake 30.11.2017. 09:17

Znam da nije. Htio sam reći da inače pijem samo instant kave, osim u kafiću, tursku nikada.
Krivo sam se "odrazio". :)

zuti14 30.11.2017. 16:58

Uh tek sam sad neodlucan I sjeban hahahha
Cura zapela za dolce gusto a ja za julius
Dakle ima u Interspar
1.Dolce Gusto Lumio + 6 kutija kapsula (drago mi je sto je automatski) 600 kn
2.Julius Meinl + 6 kutija kapsula 750 kn

Sto je po vama bolji izbor?

android-split 02.12.2017. 04:04

Kroz moju kucu je proslo 3+ dolcea. Teski za odrzavat, svaki je ima problema sa izlaznom vodom nakon nekog vremena. Julius, nemam pojma. Odusta sam od kapsula
Laksi mi je espreso za odrzavanje (aparat).

ezav 02.12.2017. 08:02

Imam Dolce doma godinu i ok je, ali ako se pije puno kave se ne isplati, meni on vise za gust i kerefeke.

Kak ga je tesko za odrzavati ? Jednom na mjesec u tank se baci deci alkoholnog octa (ostatak tanka se napuni vodom) ili onog tekuceg za kamenac iz dm-a i protera se kroz njega dva tanaka na toplo bez kapsule i nema se problema :)

fran123456 02.12.2017. 09:57

Koristio sam dolce gusto i doslovno nakon 2 salice napitka kamenac mi je zaštopao izlaznu rupicu koja je stvarno jako uska. Buduci da je to previse posla, za napitak koji i nije bas jeftin, odustali smo od tog. Imamo neku stariju gaggiu, to je stroj i pol (nije classic, neki slabiji model). Radi vec preko 10 godina.

nino 02.12.2017. 11:23

Ja ga imam vec 6 mj. i nikakvih problema, potrosio do sada hrpu i hrpu kave. Kapsule kupim najcesce na Kaufland/Miller akcijama, 4x16 kapsula za oko 119kn. Espresso intenso ili barista. :D

thesaint255 02.12.2017. 11:39

Meni se bio taman prije tjedan dana ovaj isti model koji ima fran zaštopao od kamenca pošto je kamenac katastrofalan u Zaprešiću, i kada se izvadi ovaj spremnik vode, gore u desnom kutu su ostavili iglicu s kojom sam u par sekundi odštopao onu rupicu i protjerao vodu s octom kroz uređaj 2x i sada je opet sve picikato.

dadoremix 02.12.2017. 13:49

dolce gusto ja imam doma.. za goste
ali jebada.. kamenac u vodi .. mnogo
i ako ne kuhaš to tjedno 2-3 kave.. zaštopa se.. ali se i odštopa.. jebada ali ide
Meni spremnik vode.. pun kamenca sitno.. gdje voda stoji

Kupi juru ili secco .. strojčinu za kavu, melje i kuha..
ove ispod 13k kn nit nemoj gledat.. :)

fanATIk 02.12.2017. 16:41

Meni se dolce gusto jednom zaštopao no tad se nešto manje koristio. Sad svako jutro dvije šalice napravi i radi bez zaštopavanja evo već dvije godine.

lajchi 02.12.2017. 19:34

Dolce gusto je neisplativ ako se pije puno kave posto su zamjenske kave rijetke, a originalne pre skupe.
Nespresso je jos i ok ako se nadu jeftine zamjenske kapsule (kupovao po 15centi komad u IT).
Nedavno sam presao sa nespresso aparata na Phillips EP3510 automatski aparat, uzeo ga za 300E na talijanskom Amazonu. Uglavnom preporod. Problema s kamencom nema, posto ima filter vode, kava je jeftinija, a i neusporedivo bolja od one iz dolce gusto / nespresso aparata.
Sto se tice cijene kave, najeftinije kapsule, a da nesto valjaju sam placao 15 centi, a u jednoj ima 7 grama kave. Znaci da u kilu kave stanu 142 kapsule ili ti ga 21.3 eura kila. Segafredo mogu kupiti za 7 eura kilu, lavazza rosa za 10 eura, illy je 22 eura po kili, a sve navene kave bolje od kapsula, zamjenskih i originalnih.

fanATIk 02.12.2017. 21:19

Neš ti cifre, dvije kune po šalici, preživjet ću to. :D

lajchi 03.12.2017. 07:35

Ma nije to fora, nego ako gledas na duze staze, zasto odmah ne kupiti nesto bolje i ne zezati se sa kapsulama.

fanATIk 03.12.2017. 12:10

A čuj, taj tvoj aparat kod nas košta blizu 4k kn. Eto, ti si ga našao za 300 ojrića. No to je i dalje dosta više od 600 kn koje sam ja dao. A meni je kava ok.

lajchi 03.12.2017. 22:14

Eto, moze se i dalje naruciti za 300e.
Code:

https://www.amazon.it/gp/product/B01MZFQOIG/ref=oh_aui_detailpage_o04_s00?ie=UTF8&psc=1
I dalje mislim da je bolja opcija 300e naspram 90e, jer ces samo na kavi ustediti poprilicno brzo i isplatiti razliku, a o daljnjim opcijama da ne govorim.

Elven 03.12.2017. 23:10

Di ima za kupit Illyu kavu za 22€ kila?

ShebY 03.12.2017. 23:28

Mene zanima di je lavazza rosa 10€.
Nekako mi se čini da, ekipa koja kupuje kave po toj cijeni ili putuje u IT često pa tamo uzme, ili negdje drugdje u EU.
Ne samo lajchi već je i ranije u temi spominjano, ali nitko neće odgovoriti gdje :/

Glesao sam na amzon.it rosa je 13€ i nema dostave u HR.
Slobodno pucajte prijedloge.

BTW ako ima neko u OS da ga aznima kupovina u bulk-u kave slobodno nek se javi u temu.

Edit: našao pack od 6x1 kg Lavazza Rossa ispadne 85€ s dostavom to je cca 640kn znači skoro 110kn/kg.
Opet dosta jeftinije nego 130kn u mall-u, neznam jel ima kod nas jeftinija negdje.

Juice 04.12.2017. 00:01

U Italiji kupuju kavu.

lajchi 04.12.2017. 06:17

U Italiji. Interesantne su i razlike u cijeni od ducana do ducana.

Lavazza Rosa:
Coop 10e
Interspar 12e
Carefour 15e

Illy limenka 250g:
Carefour 5,80e
Interspar 6,20e

Segafredo:
Coop 6e
Carefour 8e

Mommistake 04.12.2017. 09:30

Dolce Gusto - točno 2 godine što ga imam, 2 puta ga čistio od kamenca samo, nikad se nije zaštopao niti nešto slično. Svaki dan kuham 2 kave minimalno, već 2 godine.

Kada lampica požuti (power lampica), napravim čišćenje od kamenca, i to je to.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:23.