PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Half Life 2 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=14292)

Darth Revan 16.11.2004. 23:08

Citiraj:

Originally posted by darth_maul
algoritam kaze: u roku 2 tjedna
to za HL2?

darth_maul 16.11.2004. 23:11

yep

Robertus 16.11.2004. 23:30

Daj Fractalizer reci odakle ti, odnosno di si nabavia hl2???
Napiši ako TOR dopusti!!! ;-)

Robertus 16.11.2004. 23:33

Evo upravo san vidia
da je igra izašla.
Stoga ljudi ako ne možete čekati Aloritam ili ne želite,
proceduru znate!!!! ;-)
P.S. TOR, nisan ništa reka, šta nisan smia!

fractalizer 17.11.2004. 00:23

1 privitaka
skinuo sa steama. tesko da ce uskoro kod nas u ducane, a sto ce bit sa ostatkom svijeta ne zna se, jer igra trazi autorizaciju preko neta(kolko sam skonto).

dr tom, iskoristi taj bon preko steama, pod uvjetom da imas, jel, bar adsl (sa flatom po mogucnosti) i skini igru.
ako ne, dobro ga unovci:)

ludnica od igre!

fractalizer 17.11.2004. 00:29

1 privitaka
prva "HAVOK" glavolomka...ima ih podosta kroz igru.:)

Mailman 17.11.2004. 13:12

Prije nego što optužite čovjeka za kriminalne radnje :D , informirajte se malo :rolleyes:
http://www.steampowered.com/

Paske 17.11.2004. 14:19

AARRGGHHH - Algoritam, proklet da si sporovozni :argue:

Kad će već jednom nabaviti HL2 :fuming:

DrTom 17.11.2004. 14:53

Citiraj:

Originally posted by fractalizer
dr tom, iskoristi taj bon preko steama, pod uvjetom da imas,
jel, bar adsl (sa flatom po mogucnosti) i skini igru. ako ne, dobro ga unovci:)

Ajde pojasnite što je taj STEAM. Doma uz 56k mogu samo sliniti,
ali zato ako taj STEAM nije neka verzija P2P onda ću to lagano
obaviti na faxu. Malo detaljnije mi pojasnite kako da iskoristim taj
kupon i odakle da pokušam skinuti igru, naravno ako je to legalno.
Uz to, u kojem obliku si skinuo igru (image za spržiti na CD ili...)
i koliko ima toga u Gb?

darth_maul 17.11.2004. 15:12

Steam je program za online igranje, sve je legalno ,a preko njega takodjer dowloadas stvari poput cijelih igrica (ako imas taj key koji se dobije uz graficku karticu) ili patcheva, te trazis servere za igranje i sl. Igra sigurno ima 2 gb ili vise posto dolazi na 5 cd-a, a cisto sumnjam da je mozes onda prebaciti s jednog kompa na drugi

DrTom 17.11.2004. 15:21

Daj mi još reci, ako na faxu to skidam, na USB ladicu, da li su to
zapakirani image-i ili se igra sama počinje instalirati. Da li da to
uopće i pokušavam ili da pričekam da se "pojavi u normalnoj distribuciji" :D

darth_maul 17.11.2004. 15:45

to bi fractalizer trebao znati odgovoriti...

ozren 17.11.2004. 16:04

ovak, bez brze i stalne veze nista...

instaliras steam, pokrenes ga (napravis account blah blah - ukoliko to radis na javnom kompu imas opciju i za to da ti netko ne mazne login/psswd) i pomocu njega skines igre na koje imas pravo (npr. HL2 zbog kupona ili mozes sa kreditnom kupit kaj hoces). nakon kaj skines kaj treba, odes na backup games koji ti napravi fajlove koje mozes sprzit ili (ukoliko koristis hard koji nosis sa sobom) ne.

dodjes doma, instaliras steam, pokrenes te backupove i oni ti instaliraju kaj treba i igras se.

CS:Source ti je oko 1GB, HL2 oko 3.5GB.

fractalizer 17.11.2004. 16:41

mda...uglavnom to je to. pitanje je jedino imas li prava za instalirat steam na kompu na faxu, jer bez njega nema ni skidanja.
ali, da, postoji opcija backupa nakon kaj poskidas ono sto te zanima....
nakon kaj backupiras podatke, instaliras steam na masinu na koju mislis puknut igre(sebi doma, npr) i vratis backup u steam folder(exe fajla, ide automatski i puca odmah na steam folder).
ulogiras se na svoj account, autoriziras.......et voila!:)

komprimiran backup hl2 ima 2,1 gige, cs source ima 600 megi, prvi half life+opposing force+prvi cs ima 460 megi.(ovo su komprimirane fajle, jos se raspakiravaju pri restore-u, tak da dobijete otprilike vrijednosti koje je naveo ozren.
dobra fora je sto backup automatski radi volume, ako nemas, npr, dvd przilicu pa ga mozes razvuc na cd-e.

brzi181 17.11.2004. 16:55

mislin da je ovo pitanje vec bilo na forumu. iman kupon i jel mogu sa njim npr. u algoritam po svoj primjerak igre na ravno kad ga dobiju.

Darth Revan 17.11.2004. 20:48

Citiraj:

Originally posted by brzi181
mislin da je ovo pitanje vec bilo na forumu. iman kupon i jel mogu sa njim npr. u algoritam po svoj primjerak igre na ravno kad ga dobiju.
the answer is negative! you unlucky bastard! You wish!

Paske 18.11.2004. 09:25

Citiraj:

Originally posted by brzi181
Možeš meni prodati kupon :D :beer:

DrTom 18.11.2004. 10:58

Citiraj:

Originally posted by fractalizer
pitanje je jedino imas li prava za instalirat steam na
kompu na faxu, jer bez njega nema ni skidanja.

U ovom i je stvar :fuming: Ne smijemo ništa instalirati na kompove
na faxu, inače ode account i bye-bye sa skidanjem bilo čega.

brzi181 18.11.2004. 15:14

Citiraj:

Originally posted by Paske
Možeš meni prodati kupon :D :beer:
Sry ali ne prodajen kupon

Black Dragon 18.11.2004. 15:42

ako ste izgubili živce čekaljući HL2 a imate kupon i slično a opet ste povukli sa wareza ili torenta kopiju, e onda ste gubili živce bezveze i ubili 3,5 Gb Downloada bezveze ... mislim nemojte sada drvlje i kamenje na njih, judi su ipak uložili 40.000.000 US$ na razvoj HL2 i imaju ga pravo štiti kako god znaju i umiju ...

Hey HL2 Gamers!

Recently, one of the HL2Files.com members here, alerted me of a pirated warez version of Half-Life 2, apparently released via the Bittorent network. I immediately, forwarded this to Gabe Newell of VALVe Software. [The great man, we should all be thanking for Half-Life 2 big grin ].

A couple of hours later, Gabe replied with the following:

Quote:We're running a bit of an experiment. We're keeping track of the accounts that do this and will be shutting them off.

So, as you can see, VALVe Software have released a test "warez" version aimed at catching people out. These people will have their accounts deleted and will be banned from Steam.

Therefore, I strongly suggest that you DO NOT participate in these illegal activities as it would only lead to your own harm.

VALVe Software spent over $40 Million to develop Half-Life 2. Show them you appreciate their work. Buy the game! smile

As the saying goes: BURN YOU WAREZ MONKEYS! LoL!

Spread the word!

Happy Gaming

MasterX 18.11.2004. 18:15

@BD
hvala sto si to podijelio sa nama, siguran sam da ce pojaviti programi koji omogucuju igranje rezervne kopije HL2 (zakonom dozvoljene) i aktivaciju na racunalima koja nemaju pristup internetu :D

BladeRunner 18.11.2004. 18:38

Grafika uopće nije nešto,podjeća me na Max-a Payne-a 2.A i jeste se uživili,neš ti igre:p

Darth Revan 18.11.2004. 21:51

grafika je super ! čak je realističnija od far cry jer je FC ipak malo prešaren i preplastičnog izgleda! ipak taj engine i nije tako mlad!

MentalHarikiri 18.11.2004. 23:39

Citiraj:

Originally posted by MasterX
@BD
hvala sto si to podijelio sa nama, siguran sam da ce pojaviti programi koji omogucuju igranje rezervne kopije HL2 (zakonom dozvoljene) i aktivaciju na racunalima koja nemaju pristup internetu :D

ima ona stara: don't hate the hacker, hate the code :)

Vedran 19.11.2004. 12:05

darth revan, vidim da si skroz u hl2-elementu... :D

Gabre 19.11.2004. 12:23

Ma meni samo nije jasno kako netko može potrošiti $40 Million, na IGRU?!?!?!?!!

pa mislim ljudi, Afrika je cijela gladna, ljudi umiru od glupih bolesti, a amo se novci bacaju na gluposti?

i iskreno, mislim da je nemoguće potrošiti 40 miliona dolara, ipak je to samo igra.

Koja će imam osjećaj bit isti kurac kao i doom3, svi su ga čekali ko Isusa na porodu, i onda se razočarali! Pa što očekujete od pucačine?! Ipak je to samo igra...

ništa pametnog...
meni se te pucačine nisu po ničemu promijenile, još od doba dooma2, a od tada se mijenja samo grafika i zvuk. A nešto posebno super novo, a-a.

rendula 19.11.2004. 13:11

Citiraj:

Originally posted by Gabre2
ništa pametnog...
meni se te pucačine nisu po ničemu promijenile, još od doba dooma2, a od tada se mijenja samo grafika i zvuk. A nešto posebno super novo, a-a.

Jep, po mojem mišljenju osim UT-a nitko nije nadmašio Wolfensteina, Duke Nukem 3D i Doom 1 i 2.

dr.fiksi 19.11.2004. 15:49

Half life je poseban...
Half life je HALF LIFE.
Pucačina je pucačina.
A half life 2 je naslijednik ONOG half lifea.
Shvaćate?NE?To je nešto tako dobro...

Vedran 19.11.2004. 19:52

Citiraj:

Originally posted by dr.fiksi
Half life je poseban...
Half life je HALF LIFE.
Pucačina je pucačina.

točno tako!!! originalni hl je re-inventirao žanr... nijedna igra nije imala takav gameplay... od recentnih je jedino farcry došao koliko-toliko blizu, al hl je neponovljiv!!! ut je igra bez pravog gameplaya, obična (ali i vrlo igriva) pucačina koja se ni po čemu ne može uspoređivat sa hl... eto...

Darth Revan 19.11.2004. 20:23

Citiraj:

Half life je poseban...
Half life je HALF LIFE.
Pucačina je pucačina.

shvaćam te u potpunosti! i da u elementu sam od 1998!

Mailman 20.11.2004. 12:49

Citiraj:

Half life je poseban...
Half life je HALF LIFE.
Pucačina je pucačina.

:clap: : cheers2

dr.fiksi 20.11.2004. 20:00

Vidim da me "čitaju" oni koji znaju o čemu je riječ ovdje...
Zar ne?
Ono što želim ukratko reći je da je HL2 nešto posebno, različito od svega drugog.
Kod originalnog HLa se pazilo na mnogo stvari, a ja sam ga prešao više puta, i nekoliko godina poslije.Grafika je bila ništa, ali opet sam ga prelazio...i prelazio.
I igrao.Pitate se zašto?Pa svi koji znaju što je on predstavljao razumiju me.

BTW-sutra ujutro ga imam.

Paske 20.11.2004. 20:53

Imam mali problem ... kad krene igrati, napiše:

A.I. disabled

Dali je ntko riješio problem :confused:

Darth Revan 20.11.2004. 21:26

Citiraj:

Originally posted by Paske
Imam mali problem ... kad krene igrati, napiše:

A.I. disabled

Dali je ntko riješio problem :confused:

Ukoliko kod pokretanja igre ili kod load save game vam javi da je AI DISABLE morate u konzolu upisati slijedeće: ai_disable
Konzolu u igri pozovete na sljedeći način
options=keyboard=advanced stavite kvačicu na "enabledeveloper console(tildo)
i sada možete pozvati konzolu sa nama svima poznatom tipkom!!

damir1 20.11.2004. 21:27

Ma i meni isto,i što je najgore zaista je tako,stoje ko mulci

damir1 21.11.2004. 08:19

Aha radi,hvala nemam vremena pričati idem igrati,dok se sin nije digao(uf bit će svađe): bonker2

tor 21.11.2004. 17:46

Eh, ovako nešto me već dugo nije držalo za kompom (od igara mislim) ovako dugo. Strašna igra. Izgleda jako fino, igrivo do bola. Sve sam opičio na high do jaja i ide glatko da nemože bolje. Svaka čast ko god da je radio:D

darth_maul 21.11.2004. 20:03

Jel istina da se igra treba pokrenuti prek steama? To znaci da kompovi bez veze na net (ak jos postoje) nemogu pokrenuti hl2, right?

Darth Revan 21.11.2004. 20:27

Citiraj:

Originally posted by darth_maul
Jel istina da se igra treba pokrenuti prek steama? To znaci da kompovi bez veze na net (ak jos postoje) nemogu pokrenuti hl2, right?
right!

Paske 22.11.2004. 09:11

Citiraj:

Originally posted by Darth Revan
Ukoliko kod pokretanja igre ili kod load save game vam javi da je AI DISABLE morate u konzolu upisati slijedeće: ai_disable
Konzolu u igri pozovete na sljedeći način
options=keyboard=advanced stavite kvačicu na "enabledeveloper console(tildo)
i sada možete pozvati konzolu sa nama svima poznatom tipkom!!

Ja sam riješio komandom ai_disable = 0

Ali nema veze, bitno da radi :beer:

Kaj se tiće performansi na NV karticama, comp u sigu vrti HL 2 na postavkama: 1280*1024, 4xAA, 6xANISO, sve HIGH - radi ko beba. Nema trzanja i sličnih problema.

Nisam još probao sa Fraps koliko točno FPS-a, ali bitno da radi zadovoljavajuće :D

Ima samo jedan problem ... ekstremno je aditktivna igra, tako da su problemi sa snom, poslom, isl. stvarima vrlo vjerojatni :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:20.