PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Iskustvo s Fedex Hrvatska (Rhea d.o.o) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=142236)

2 die 4 24.09.2010. 20:27

Citiraj:

Autor mmiric (Post 1734695)
U tvom opisu postupaka nisam vidio ni u jednom trenu bahatost RHEA djelatnika. Lubazni i strpljivi prema tebi, a ti im prijetiš tužakanjem zbog toga jer prenose ono šta carina zahtjeva.

Ti si se registrirao/la samo da bi meni odgovorio/la na post koji sam ja ovdje stavio isključivo kao iskustvo i eventualno upozorenje drugima o dotičnoj firmi.
A što se tiće onoga što od njih traži carina(odnosno carinik), ma daj molim te, pa nisam ja od jučer, imao sam ponešto iskustva sa špedicijom i carinicima, pa oni rade kako im se kaže odnosno kad vide priliku za zaradu skaću na nju brže od tigra!
Dalje mi se nemoj obraćati jer stvarno je sumnjiv ovaj tvoj post isključivo meni i to je jedini tvoj post(carinik, službenik firme Rhea d.o.o. ili možda netko tko se osjetio ugroženim mojom prijetnjom?) i još nešto ja ne prijetim, ja obećajem, a to je velika razlika!

Citiraj:

Autor makaza (Post 1734950)
..pa ljudi slušajte NJunju_HR za svaku pošiljku u osnovicu spadaju troškovi prijevoza a na robu koja je plačena 20% od cijene se diže za realnu vrijednost.Zamisli kada bi švercerima automobila prihvačali fakture koje oni sami pišu,gdje bi nam bila država?.zato postoje tablice i sl.

..ako je sat plačen 50 eura a u dućanu vani košta 200,onda treba realno sagledati činjenice a to je dali ima garanciju,dali je full bundle(kak bi se po naški reklo)i dali je rabljen odnosno oštečen.nakon toga se stavlja realna cijena na koju ide trošak prijevoza i dobiješ osnovicu za davanja.to što si ti platio sat manje to si i profitirao a zamisli kada bi meni seka iz njemačke počela slat stvari sa nekim smiješnim cijenama(naravno sa drugog imena) a ja ovdje otvorim firmu pa to sve lijepo prodajem.

Prešao si granicu ovog slučaja, ovdje se radi o jednom komadu koji stiže na adresu na kojoj nije registrirana nikakva firma(dakle privatna adresa), ne radi se o neznam kakvoj svoti novaca i neznam kakvom artiklu(jer su otvorili pa su znali šta je unutra) da bi se obračala ovolika pozornost na taj dotični sat!
Mislim da se razumijemo, ja sam Za svaki oblik i način sprečavanja šverca, preprodaje itd... ali kada znam ono što znam o našoj carini onda čovijek na ovakvom slučaju izgubi živce!
Pa zamisli ti koliko oni pošiljaka prime dnevno(očito ne puno kada oni imaju vremena googlati da bi našli cijenu tog sata) i onda mene nađu hebavati da sam dao lažnu svotu i još se udostoje reći mi da je to učestala praksa, dakle nije mi prvi sat koji sam si kupio i to ne tako davno(prije mj. dana) i nitko me nije ništa pitao a kamoli da bi me netko hebavao da sat vrijedi puno više nego sam ga platio!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A sada malo da se osvrnem i na Rhea d.o.o. i njihove troškove;
jesu li oni zastupnici FedEx-a u HR-jesu;
jesam li ja platio njihovu uslugu i to 28$(152kn po današnjem tečaju) i onda mi oni naplačuju tamo neke troškove skladištenja i više se nemogu sjetiti čega još, pa koji k sam ja onda platio????????
Mislim, ja više sigurno s njima neću imati posla, a znam dosta ljudi koji su se opekli i očito to prolazi još uvijek kod nas(HR) nekažnjeno jer je zaštita potrošača na nuli!

A Vi koji se tu registrirate samo da bi kritizirali moj konkretan slučaj Vama želim svu sreću i nek vam Rhea d.o.o. bude jedina firma koja će vam ikada vršiti usluge carinjenja!:amen:

Old Iggy 25.09.2010. 14:07

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 1738376)
A Vi koji se tu registrirate samo da bi kritizirali moj konkretan slučaj Vama želim svu sreću i nek vam Rhea d.o.o. bude jedina firma koja će vam ikada vršiti usluge carinjenja!:amen:

Evo, ja imam nešto postova, mogu ja?
Nije mi se dalo ostalo citirati jer si nadrobio enormnu količinu gluposti, pokazuješ apsolutno nepoznavanje tih postupaka, o ostalom da ne pričamo.
Čemu to? Ljut si zato što si platio proceduru po PS-u? Slijedeći put razmisli i raspitaj se o proceduri.

goc_mails 25.09.2010. 15:56

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 1738376)
A sada malo da se osvrnem i na Rhea d.o.o. i njihove troškove;
jesu li oni zastupnici FedEx-a u HR-jesu;
jesam li ja platio njihovu uslugu i to 28$(152kn po današnjem tečaju) i onda mi oni naplačuju tamo neke troškove skladištenja i više se nemogu sjetiti čega još, pa koji k sam ja onda platio????????

Sam si si tu odgovorio...Rhea je zastupnik FedEx-a...U dr zemljama (čitaj ne balkanskim i/ili banana zemljama), FedEx je FedEx, i onda nema dodatnih troškova špedicije, hendlanja, skladišnina i sl. Bar je tako i s mojom firmom. Mi smo samo zastupnici globalnog branda, plaćamo dodatna davanja da bi dobili dozvolu za carinsko skladište i car. garanciju (a vjeruj mi to je puno više od 30-40 kn skladišnine i 140-200 kn špedicije koju ćeš ti ili netko drugi platiti)

Bluzer 25.09.2010. 16:14

Evo par centi od mene na temu Rhea d.o.o., odnosno te kriminalne organizacije koja evidentno exploita neke rupe u zakonu.

Dotična tvrtka je u sudskom registru registrirana i preregistrirana na toj adresi jedno 5-6 puta što se vidi iz sudskog registra koji je javan, a registrirani su za valjda 30 različitih djelatnosti.

Zatim, jedan od osnivača je bio Ermin Alamerović koji više, zamisli čuda, se ne nalazi na popisu glavnih u upravi. Dotični je izgubio licencu za FedEx u BiH zbog malverzacija sa međunarodnom poštom i vodi se spor u državnom odvjetništvu BiH protiv njega.

Druga osoba, koja se sad vodi kao predsjednik, Josip Krznarić, je otprije poznat USKOK-u zbog slučaja sa lažnim veleposlanikom Gvineje Bisao(?) kad je bilo nešto oko najma tog prostora kojim se sasvim slučajno nalazi na adresi Rhea d.o.o.

Sve pakete namjerno šalju svojoj špediterskoj kući da naplate stvari koji se inače ne naplaćuju, a vi ste im obavezni platiti jer ste im napisali punomoć(bilo je slučajeva da su paketi bili vrijednosti 10$, a oni bi naplatiti još 100$ manipulativnih troškova), bar dok ne dođe do suda jer pravno gledano, ta punomoć je jako klimava i loše formulirana(izvor od poznanika odvjetnika i nekoliko njih što rade na carini).

Alfa_R 25.09.2010. 18:29

Super, sad sve to lijepo sa dokumentacijom proslijedite na Fedex... :)

goc_mails 25.09.2010. 18:30

Iskreno...sve kurirske službe u HR su totalni lopovi, najveći razlog tomu je premalo izvoza gdje sam pošiljatelj plaća transport i špediciju (skoro sve ide na trošak primatelja),te se zbog toga moraju naplatiti prilikom uvoza. Kao što je navedeni prevareni kolega 2 die 4 rekao "Platio sam shipping 28$"- to je plaćeno pošiljatelju dotićne pošiljke koji tek onda FedEx-u platio transport. Realno da se roba nije carinila, Rhea nebi imala ni kune zarade od toga. Upravo zato se svakakva govna zadržavaju na carini, a fizičke osobe su uvijek najbolja meta što zbog nepismenosti (nažalost),što zbog ne poznavanja zakona a bome ni googla ,te najbolji razlog je što većina fizičkih osoba nije spremna ulaziti u sudske sporove zbog mp3 playera, fotića, satova i sl.
Uglavnom dragi kolege, kada kupujete nešto u inostranstvu, prije no što kliknete na onaj divni gumbić "BUY", raspitajte se malo o shippingu, carinskim pravilima i zakonima i sl.
ILI nađite štelu na carini ili dotičnim kurirskim službama.
TOČKA.

Old Iggy 25.09.2010. 22:21

Citiraj:

Autor goc_mails (Post 1739005)
Iskreno...sve kurirske službe u HR su totalni lopovi, najveći razlog tomu je premalo izvoza gdje sam pošiljatelj plaća transport i špediciju (skoro sve ide na trošak primatelja),te se zbog toga moraju naplatiti prilikom uvoza.

Idiotarija broj 1. Očigledno nemaš pojma o tim poslovima, niti se više zarađuje na izvozu, niti se zarađuje na fizičkim osobama, niti se uvijek naplaćuje u RH, niti se najčešće šalje o trošku primatelja, niti se njima isplati posao za ovakve gluposti...

Citiraj:

Kao što je navedeni prevareni kolega 2 die 4 rekao "Platio sam shipping 28$"- to je plaćeno pošiljatelju dotićne pošiljke koji tek onda FedEx-u platio transport.

Idiotarija br. 2. Plaćanje poštarine nema nikakve veze s uvozom robe u RH niti je to sav trošak koji se plaća Fedexu (a ni bilo kome sličnom), kao što se ti troškovi ni ne mogu naplatiti odmah pri slanju pošiljke.

Citiraj:

Realno da se roba nije carinila, Rhea nebi imala ni kune zarade od toga.

Idiotarija br. 3. Nema "da se roba nije carinila". Rhea (kao i svaki špediter) naplaćuje sve postupke koji su potrebni pri uvozu preko takvih službi, bez obzira da li se plaća carina i/ili PDV. Sva roba ide na carinsku kontrolu, za razliku od obične pošte, iako bi i oni mogli uskoro dobiti "pojačanje".

Citiraj:

Upravo zato se svakakva govna zadržavaju na carini, a fizičke osobe su uvijek najbolja meta što zbog nepismenosti (nažalost),što zbog ne poznavanja zakona a bome ni googla ,te najbolji razlog je što većina fizičkih osoba nije spremna ulaziti u sudske sporove zbog mp3 playera, fotića, satova i sl.

Idiotarija br. 4. Ovdje je dosta očigledno tko ne poznaje zakone. Baš i ne vidim koji to mp3 player, fotić, sat i slično mogu proći bez davanja.
Isto tako, sva poduzeća tu proceduru prolaze uvijek, nije moguć ni ulaz robe u RH ni ikakva upotreba iste bez plaćanja davanja.

Citiraj:

Uglavnom dragi kolege, kada kupujete nešto u inostranstvu, prije no što kliknete na onaj divni gumbić "BUY", raspitajte se malo o shippingu, carinskim pravilima i zakonima i sl.
ILI nađite štelu na carini ili dotičnim kurirskim službama.
TOČKA.

Idiotarija br. 5. Što se tiče carine, imaju sve na carinskim stranicama. Druga stvar je špedicija, to je nevezano s tim.
Ako baš žele jeftino proći, obična pošta + možda prođe kroz carinu na pošti zbog brda pošiljaka i nedovoljno ljudi koji bi proveli cijeli carinski postupak. AKo se uzima paketna distribucija (Fedex, DHL, UPS...) roba će proći sve po PS-u - i bit će naplaćeno sve po PS-u.

Bluzer 25.09.2010. 22:22

Citiraj:

Autor Alfa_R (Post 1739001)
Super, sad sve to lijepo sa dokumentacijom proslijedite na Fedex... :)

Misliš da nisam? Na nekoliko fedex mailova, nikad odgovora nisam dobio.

E-mil 25.09.2010. 22:26

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 1739224)
Idiotarija broj 1.
Idiotarija br. 2.
Idiotarija br. 3.
Idiotarija br. 4.
Idiotarija br. 5.

utopija

Teorija (zakon) je jedno a praksa nešto sasvim drugo. Nažalost.

Old Iggy 25.09.2010. 22:35

Citiraj:

Autor E-mil (Post 1739229)
utopija

Teorija (zakon) je jedno a praksa nešto sasvim drugo. Nažalost.

Pa najgore u cijeloj priči i je što je sve izvedeno i po PS-u i po zakonu, a nastala opća pobuna i pljuvanje - protiv toga.

E-mil 25.09.2010. 23:22

To je točno, ali dotična nam "Rhea" se stvarno ponekad ponaša bahato i to samo zato jer ima (misli da ima) "monopol" na carinjenje svih pošiljki koje se naručuju preko Fedexa.

Mene osobno najviše smeta nemogućnost odabira. Odabira špeditera i carine gdje želim cariniti robu koju sam naručio. A "Rhea" je ta, koja svojim masnim-paprenim-prevelikim cijenama raznoraznih troškova u praksi to onemogućava, odnosno ucijenjuje.

Old Iggy 25.09.2010. 23:43

Citiraj:

Autor E-mil (Post 1739271)
To je točno, ali dotična nam "Rhea" se stvarno ponekad ponaša bahato i to samo zato jer ima (misli da ima) "monopol" na carinjenje svih pošiljki koje se naručuju preko Fedexa.

Mene osobno najviše smeta nemogućnost odabira. Odabira špeditera i carine gdje želim cariniti robu koju sam naručio. A "Rhea" je ta, koja svojim masnim-paprenim-prevelikim cijenama raznoraznih troškova u praksi to onemogućava, odnosno ucijenjuje.

Ako je Rhea domaći predstavnik Fedexa, jasno je da ima "monopol", kao što je stvar i sa svakom drugom distribucijom. Neće Fedex slati preko HP-a ili DHL-a.
Druga stvar je što treba malo proučiti stanje prije narudžbe robe izvana. Ne može pojedinac birati što bi i kako i gdje (EDIT) nakon što je odabrao specifičan način isporuke.

makaza 25.09.2010. 23:59

Citiraj:

Autor E-mil (Post 1739271)

..pa gle možeš napraviti provoz na UPS pa da vidiš tamo belaja:chears: s time da i provoz košta.

..kada naručujete robu odaberite sa kojim kurirom da vam pošalju,ali kao što je kolega gore naveo najbolje je poštom iz isključivog razloga što se tamo utapaju u paketima pa ne stignu sve odraditi kak spada.

..najmanja vrijednost poslane robe određene za carinjenje za privatne osobe je duplo veća nego za firme pa da vidiš kada ti stignu škare na firmu sa fakturom na 30 eura pa ide troškovi skladišnine,troškovi iskupa,troškovi obavijesti..pazi neki imaju i trošak šta uopće rade račun,pa špedicija i dostava...jel si možeš zamisliti koliko te škare na kraju koštaju???..

..za svaku robu koja stigne fedexom možeš prilikom dospijeća obavijesti reći da imaš špeditera te će im oni dragovoljno faksati papire,što i toplo preporučujem ako imaš nekog poznatog.

E-mil 26.09.2010. 01:01

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 1739289)
Ako je Rhea domaći predstavnik Fedexa, jasno je da ima "monopol", kao što je stvar i sa svakom drugom distribucijom. Neće Fedex slati preko HP-a ili DHL-a.

Točno, ali ne može meni Rhea (niti bilo tko) određivati koji špediter će mi cariniti robu. Oni imaju "monopol" na distribuciju-prijevoz.

Citiraj:

Autor makaza (Post 1739301)
..za svaku robu koja stigne fedexom možeš prilikom dospijeća obavijesti reći da imaš špeditera te će im oni dragovoljno faksati papire,što i toplo preporučujem ako imaš nekog poznatog.

Upravo se o ovome"dragovoljno" i radi. Oni su to "dragovoljno faksiranje" počeli tako masno naplaćivati, da ti je jednostavnije (čitaj jeftinije) dati njima punomoć da ti ocarine robu.

Old Iggy 26.09.2010. 09:55

Citiraj:

Autor E-mil (Post 1739332)
Točno, ali ne može meni Rhea (niti bilo tko) određivati koji špediter će mi cariniti robu. Oni imaju "monopol" na distribuciju-prijevoz.

Naravno da imaju "monopol", iako monopola u ovom slučaju nema jer imaš brdo mogućih opcija za transport. U tome i je cijela bit priče, inače ne bi imalo smisla uopće biti predstavnik.

goc_mails 26.09.2010. 12:12

@ Old Iggy
Varaš se. Radim nu kurirskoj službi već par godina. Prije toga u jednoj većoj špediciji 4.god. Mislim da ti cijelo vrijeme prićaš o jednom a ja o drugom.Ti o špediciji a ja o kurirskoj službi! VELIKA RAZLIKA!
Da ti odmah odgovorim na ovo idiotarija broj 1.- u izvozu transport u kurirskim službama nije isplativ kada primatelj plača transport (primjer kolega iz prve stranice ove teme " dobio sam acc number od primatelja". najčešća rećenica koju čujem na dnevnoj bazi, dok u uvozu od ukupno cca 300 pošiljaka dnevno (uključujući i dokumente), omjer transporta koji plača primatelj u HR je možda 10%. Idiotarija br. 2, oćito me nisi razumio.ja sam se odnosio na panjeve koji kažu "Pa ja sam pošiljatelju dao 200$ za avionski prjevoz, a sad da još i vama moram platit hendlanje, špediciju i skladište".
Idiotarija 3. Nisam ja rekao da je Rhea napravila grešku što je carinila robu, tu je sve po zakonu, ali opet ovo stoji prije navedeno, da roba nije zadržana na carini i da je odmah otišla na dostavu, zarada na tom paketu bi bila nikakva!
Idiotarija br.4- roba redovito biva puštena s carine, sve ovisi koji carinik je na pregledu!imaš tu na forumu primjera kako su ljudi naručivali stvari a da im je samo dostavljač pokucao na vrata s paketom!
Idijotarija 5- ovdje samo potvrđuješ moju tvrdnju....OBIČNA POŠTA i BOK!
Pusa

Old Iggy 26.09.2010. 12:31

Citiraj:

Autor goc_mails (Post 1739500)
@ Old Iggy
Varaš se. Radim nu kurirskoj službi već par godina. Prije toga u jednoj većoj špediciji 4.god. Mislim da ti cijelo vrijeme prićaš o jednom a ja o drugom.Ti o špediciji a ja o kurirskoj službi! VELIKA RAZLIKA!
Da ti odmah odgovorim na ovo idiotarija broj 1.- u izvozu transport u kurirskim službama nije isplativ kada primatelj plača transport (primjer kolega iz prve stranice ove teme " dobio sam acc number od primatelja". najčešća rećenica koju čujem na dnevnoj bazi, dok u uvozu od ukupno cca 300 pošiljaka dnevno (uključujući i dokumente), omjer transporta koji plača primatelj u HR je možda 10%. Idiotarija br. 2, oćito me nisi razumio.ja sam se odnosio na panjeve koji kažu "Pa ja sam pošiljatelju dao 200$ za avionski prjevoz, a sad da još i vama moram platit hendlanje, špediciju i skladište".
Idiotarija 3. Nisam ja rekao da je Rhea napravila grešku što je carinila robu, tu je sve po zakonu, ali opet ovo stoji prije navedeno, da roba nije zadržana na carini i da je odmah otišla na dostavu, zarada na tom paketu bi bila nikakva!
Idiotarija br.4- roba redovito biva puštena s carine, sve ovisi koji carinik je na pregledu!imaš tu na forumu primjera kako su ljudi naručivali stvari a da im je samo dostavljač pokucao na vrata s paketom!
Idijotarija 5- ovdje samo potvrđuješ moju tvrdnju....OBIČNA POŠTA i BOK!
Pusa

Koliko vidim, radio si u špediciji koliko ja u ritmčkoj gimnastici.
U cijelom ovom opisanom slučaju izvršen je potpuno standardan postupak, kako od Rhea d.o.o. tako i CURH-a. Sve ostalo su naklapanja i neshvaćanje ljudi kako procedura ide.
Kako sam u tom poslu preko 15 godina, stalno na carini i oko nje, radio sa svim većim kurirskim službama i špedicijama i patio se na razne načine kako smanjiti troškove jedino što mogu preporučiti je malo razmisliti prije narudžbi.

goc_mails 26.09.2010. 13:02

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 1739517)
Koliko vidim, radio si u špediciji koliko ja u ritmčkoj gimnastici.
U cijelom ovom opisanom slučaju izvršen je potpuno standardan postupak, kako od Rhea d.o.o. tako i CURH-a. Sve ostalo su naklapanja i neshvaćanje ljudi kako procedura ide.
Kako sam u tom poslu preko 15 godina, stalno na carini i oko nje, radio sa svim većim kurirskim službama i špedicijama i patio se na razne načine kako smanjiti troškove jedino što mogu preporučiti je malo razmisliti prije narudžbi.

onda si jako razgiban kao gimnastičar. Nisam ja rekao da to nije standardni postupak, nego me čudi što se drugi čude!

pusa

Old Iggy 26.09.2010. 13:31

Citiraj:

Autor goc_mails (Post 1739542)
onda si jako razgiban kao gimnastičar. Nisam ja rekao da to nije standardni postupak, nego me čudi što se drugi čude!

pusa

Teško da sam razgiban. :D:D:D
A bit će da onda obojica pričamo o istom. :D

goc_mails 26.09.2010. 13:40

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 1739566)
Teško da sam razgiban. :D:D:D
A bit će da onda obojica pričamo o istom. :D

bit će da je veza u banani pa se ne razumijemo:lol2:...uglavnom ljudi držite se pošte- bar još neko vrijeme dok i oni ne poćnu zahebavat... a za skuplje strvari...hmm...javite se meni :fiju:

Old Iggy 26.09.2010. 15:26

Citiraj:

Autor goc_mails (Post 1739570)
bit će da je veza u banani pa se ne razumijemo:lol2:...uglavnom ljudi držite se pošte- bar još neko vrijeme dok i oni ne poćnu zahebavat... a za skuplje strvari...hmm...javite se meni :fiju:

Pazi da te ne zatrpaju. :D:D:D

2 die 4 28.09.2010. 17:40

@goc_mails

Znam ja sada da mi je najbolja opcija obična pošta ili čak ekspresna(državna)pošta!

@Old Iggy

Šta si(Ste, ako je riječ o nekom starijem gospodinu)se zakačo/ili za mene, pa ja nisam nikoga ovdje optužio, izvrijeđao ili napao u bilo kojem smislu!
Jednostavno sam napisao svoje iskustvo i svoju frustraciju prema dotičnom slučaju!

Znam ja jako dobro da su oni sve obavili po PS-u ali isto tako nisam znao koji će to PS biti(čitaj kolko stavki će izmisliti da me dodatno oderu, a isto tako sam napisao da sam bio sasvim zadovoljan cifrom nego sam tek kasnije poludio zbog dodatnog uvjeravanja da sam platio toliko koliko jesam)
Nadalje, htio sam dobiti ovdje informacije, a ne biti napadnut jer sam iznio svoje mišljenje!:kafa:

Mlad jesam ili se barem takvim osjećam(28), nepismen(možda po nečijem stadardu), ali imam ponešto(kažem ponešto) iskustva iz sebe ali jedno sam siguran, nevolim kad se dogodi nepravda!
Odnosno sve mogu sažvakat, donekle, ali nepravdu nikako ne, a nažalost imam jako malo mogučnosti da išta suvislo(a da ne uključuje nasilje) napravim u vezi toga i onda sam sav u banani!

Dakle nemojte mene ili ikoga ovdje napadati ili vrijeđati ili bilo što reće, jer ovdje se svi skupljamo iz razloga da ponešto naučimo, a to ćemo uspijeti samo iz svojih ili tuđih iskustava!
I molio bih ako nemate nekog konkretnog (dobrog savjeta) da radije ne komentirate!
Svađa nikamo ne vodi a još manje imamo koristi od nje!

Hvala svima na interesu za ovu temu i očito je da ima nečega u svemu ovome što je do sada napisano na temu FedEx i Rhea d.o.o.

:respekt:

Old Iggy 28.09.2010. 18:08

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 1741410)
Šta si(Ste, ako je riječ o nekom starijem gospodinu)se zakačo/ili za mene, pa ja nisam nikoga ovdje optužio, izvrijeđao ili napao u bilo kojem smislu!

Jesi. Konkretno, Carinsku upravu RH i Rhea d.o.o. i to poprilično i neugodno i što je najgore potpuno nepotrebno, netočno i bez razloga.
Citiraj:

Jednostavno sam napisao svoje iskustvo i svoju frustraciju prema dotičnom slučaju!

Tvoja frustracija i je jedini problem tu. Da si se raspitao malo bolje, proučio zakone, forume, Usenet, brdo web stranica, nazvao Fedex (Rheu, kako se već zove) prije i bilo što drugo učinio prije narudžbe bio bi spreman na narudžbu i cjelokupni postupak pri uvozu robe.
Citiraj:

Znam ja jako dobro da su oni sve obavili po PS-u ali isto tako nisam znao koji će to PS biti(čitaj kolko stavki će izmisliti da me dodatno oderu, a isto tako sam napisao da sam bio sasvim zadovoljan cifrom nego sam tek kasnije poludio zbog dodatnog uvjeravanja da sam platio toliko koliko jesam)
Nadalje, htio sam dobiti ovdje informacije, a ne biti napadnut jer sam iznio svoje mišljenje!:kafa:

Nitko te nije napao, baš i ne vidim neki napad na tebe. Osim ako objašnjavanje da si u krivu ne smatraš napadom.
Citiraj:

Mlad jesam ili se barem takvim osjećam(28), nepismen(možda po nečijem stadardu), ali imam ponešto(kažem ponešto) iskustva iz sebe ali jedno sam siguran, nevolim kad se dogodi nepravda!

Koliko vidim po svemu navedenom, tu nepravde nije bilo.
Citiraj:

Odnosno sve mogu sažvakat, donekle, ali nepravdu nikako ne, a nažalost imam jako malo mogučnosti da išta suvislo(a da ne uključuje nasilje) napravim u vezi toga i onda sam sav u banani!

Ništa ni ne možeš napraviti jer je u pitanju najobičniji zakonski postupak.
Citiraj:

Dakle nemojte mene ili ikoga ovdje napadati ili vrijeđati ili bilo što reće, jer ovdje se svi skupljamo iz razloga da ponešto naučimo, a to ćemo uspijeti samo iz svojih ili tuđih iskustava!

Samo na ovom forumu je bilo preko nekoliko threadova tog tipa, s detaljima što i kako pri narudžbi, uvozu itd.
Citiraj:

I molio bih ako nemate nekog konkretnog (dobrog savjeta) da radije ne komentirate!

A kakav bi to savjet htio?
Citiraj:

Svađa nikamo ne vodi a još manje imamo koristi od nje!

Točno.
Citiraj:

Hvala svima na interesu za ovu temu i očito je da ima nečega u svemu ovome što je do sada napisano na temu FedEx i Rhea d.o.o.

Pa, kod tebe ne vidim ništa problematično, dapače.

2 die 4 28.09.2010. 18:45

Edit

Ovo nije moj forum

Old Iggy 28.09.2010. 18:57

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 1741461)
Bahatost ? Da svakako. Ovako se ne komentira ako nije prva i osnovna namjera biti bezobrazan(uvredljiv)

Po čemu sam to bezobrazan i uvredljiv? Govoreći ti da nisi u pravu?
Citiraj:

Ajde potrudi se i prije nego ti izvaljuješ enormnu količinu gluposti.

Kao na primjer?
Citiraj:

Pročitati sve u cjelini a ne vaditi dijelove iz konteksta.

Pročitao.
Citiraj:

Daj mi citiraj te moje optužbe, vrijeđanja ili nešto treće!

"A što se tiće onoga što od njih traži carina(odnosno carinik), ma daj molim te, pa nisam ja od jučer, imao sam ponešto iskustva sa špedicijom i carinicima, pa oni rade kako im se kaže odnosno kad vide priliku za zaradu skaću na nju brže od tigra!"
Mislim da se razumijemo, ja sam Za svaki oblik i način sprečavanja šverca, preprodaje itd... ali kada znam ono što znam o našoj carini onda čovijek na ovakvom slučaju izgubi živce!
Mislim, ja više sigurno s njima neću imati posla, a znam dosta ljudi koji su se opekli i očito to prolazi još uvijek kod nas(HR) nekažnjeno jer je zaštita potrošača na nuli!

Citiraj:

Tvoje subjektivno mišljenje.

Vidiš li da nastupam kao trgovačko društvo?
Naravno da je subjektivno mišljenje. Skoro svaki post na ovom forumu je subjektivno mišljenje.
Citiraj:

Neznam zašto se uopće trudim:amen::nono:

A što se to uopće trudiš?
Da si se prije "potrudio", ne bi sad ove prepiske uopće ni bilo.

njOob 28.09.2010. 19:53

Iggy,sto si se uvrijedio? netko ti u obitelji ima udio vlasnistva Rhea d.o.o ili ... ? 2die4 je lijepo iznio svoj slucaj,i nije ga mogao drukcije napisat,a niti je mogao drukcije postupit.Nitko nezeli bit prevaren i opljackan zato molim te...vozi sa teme.

nino 28.09.2010. 20:15

Nevezano za ovaj slucaj, imate svi priliku vidjeti kako se obavljaju carinski pregledi. Skoknite upravo do Slovenije u shopping, pa da vidite. :D

Milentije 28.09.2010. 20:31

Sta je? Jesu li te naguzili na granici?

E-mil 28.09.2010. 20:37

tiho štrajkaju

Old Iggy 28.09.2010. 22:26

Citiraj:

Autor njOob (Post 1741509)
Iggy,sto si se uvrijedio? netko ti u obitelji ima udio vlasnistva Rhea d.o.o ili ... ? 2die4 je lijepo iznio svoj slucaj,i nije ga mogao drukcije napisat,a niti je mogao drukcije postupit.Nitko nezeli bit prevaren i opljackan zato molim te...vozi sa teme.

Iskreno, nemam pojma kakva je to firma, znam da moji rade s Fedexom (tako i s njima), ja ne. Fedex sam davno izbacio iz igre radi nekih drugih stvari. :D
Da, nije mogao drugačije postupiti, nije znao postupak, nije se informirao prije. To nije ničiji problem osim njegovog. Niti je prevaren niti opljačkan, a mogu biti ovdje dok god me ne protjeruju ili dok ne kršim pravila foruma - a ne vidim koja kršim.

veve 06.09.2012. 11:51

Nemam bas neka iskustva sto se tice dobivanja paketa i carinjenja pa da pitam (radi se of Fedexu). :)
Radi se o paketu vrijednosti 400$ 3D Monitor + 3D Naocale osvojeni na natjecaju, na njemu je naznaceno GIFT AWARDED TO CUSTOMER. NO COST TO CUSTOMER FOR GIFT. i jos je Admin potvrdio We pay shipping, however the receiver pays any taxes, import fees, etc. sto definitivno smanjuje troskove.

E sad da li je moguce da na tu cijenu treba platiti Fedexu troskove od 1200kn???

Router 06.09.2012. 12:02

however the receiver pays any taxes, import fees ... u ovom grmu ti leži zec od 1200kn.

veve 06.09.2012. 12:08

Uf previse... cura bas nije previse sretna (ona je osvojila) i upravo je bas ovo stiglo mailom, jer smo trazili da nam izlistaju trsokove.

Citiraj:

U nastavku Vam proslijeđujem podatke vezano za carinski račun koje mi je kolega izračunao na temelju fakture koja je stigla uz pošiljku i prema troškovima transporta iz našeg sustava.

Bankovna garancija:13,35 kn
Manipulacija:100,00 kn
Skladišnina:189,00
Pdv: 890,10 kn

Na ovu zadnju vrijednost još ide PDV te sve zajedno ispadne 1268,64 kn.
PDV je malo zesci :hitthewal:

Old Iggy 06.09.2012. 13:56

Citiraj:

Autor veve (Post 2229940)
E sad da li je moguce da na tu cijenu treba platiti Fedexu troskove od 1200kn???

Je, sve OK.

Master_Hrc 06.09.2012. 14:05

jebes google...odsad koristim iggy.hr:D

veve 06.09.2012. 14:52

Pa sto nebi trebao biti pdv na 400$ ~ 2370kn oko 590kn? Otkud im onda jos ovih 300kn?

Pupo 06.09.2012. 14:55

pdv se zadnji obračunava, znači kad oni zbroje sve troškove svoje i carinu i sve, onda na tu cifru ide PDV. Ne obrnuto

veve 06.09.2012. 16:27

Ok sve je jasno, dobili smo jos jedan mail, ne znam zasto odmah ne salju listu trsokova nego ih moras 5 puta pitati... 400$ vrijednost paketa + 197$ troskovi dostave i dok na to stave PDV ispadne tih 890kn. E sad sta ce biti dalje ne znam.
Hvala svima na pomoci :chears:

E-mil 06.09.2012. 17:39

Kod svih isporuka sa većim vrijednostima (200 USD i većim) preporučljivo je sam izabrati način dostave i šeditera u Hrvatskoj (ako je to ikako moguće).

Postoji velika vjerovatnost da se prođe jeftinije.

Old Iggy 06.09.2012. 17:45

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 2230090)
jebes google...odsad koristim iggy.hr:D

Jedino ako ga sam napišeš. :D

Citiraj:

Autor veve (Post 2230253)
Ok sve je jasno, dobili smo jos jedan mail, ne znam zasto odmah ne salju listu trsokova nego ih moras 5 puta pitati... 400$ vrijednost paketa + 197$ troskovi dostave i dok na to stave PDV ispadne tih 890kn. E sad sta ce biti dalje ne znam.
Hvala svima na pomoci :chears:

To je u biti standardna procedura, samo je većini ljudi nepoznata jer se ne bave time. Znači, bez obzira što je sama roba plaćena od strane firme koja poklanja, davanja se plaćaju na vrijednost robe na ulazu u RH (u što ulazi i prijevoz jer je vrijednost robe u RH različita od vrijednosti robe u samoj tvornici).

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:29.